Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tonnikalaruisnapit

Halusin keksiä taannoiselle iltapäiväteellemme jotakin hyvää ja helppoa suolaista purtavaa. Mieleeni putkahtivat ruissipsit, joille halusin kehitellä jonkun kivan täytteen. Vaihtoehtoja mielessä pyöriteltyäni päädyin tekemään majoneesipohjaisen tonnikalatäytteen, jonka maustoin ruohosipulilla ja sitruunalla. Täytteestä tuli niin hyvää, että söin sitä lusikalla suoraan kulhosta. Onneksi sitä jäi ruisnappien päällekin ihan riittävästi.

Tonnikalaruisnapit on kiva tarjottava myös kevään ja kesän juhlapöytiin. Suolaiset tarjottavat tekevät aina hyvin kauppansa ja näitäkin kannattaa tehdä riittävän iso satsi, sillä ruisnappeihin jää koukkuun välittömästi. Tiedättehän, kun maistaa yhden, on pakko ottaa vielä toinen ja niin edelleen..

tonnikalaruisnapit-3

Tonnikalaruisnapit
n. 20 kpl

– ruisnappeja (meillä oli valkosipulin makuisia)
– 1 prk tonnikalaa vedessä
– 1 dl aiolia tai tavallista majoneesia
– puolikkaan sitruunan mehu
– ruohosipulia
– suolaa ja mustapippuria

Valuta tonnikalasta huolellisesti vesi pois ja mausta se sitten sitruunan mehulla ja ruohosipulisilpulla. Sekoita joukkoon aioli ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunan mehua, suolaa tai pippuria.

Voit halutessasi soseuttaa täytteen sauvasekoittimella ja pursottaa sen ruisnapeille. Tai sitten voit tehdä kuten minä, jättää soseuttamisen sikseen ja lisätä täytteen ruisnapeille kahden lusikan avulla. Koristele ruisnapit vielä ruohosipulilla.

Vinkki!
Täytä ruisnapit vasta juuri ennen tarjoilua etteivät rapeat sipsit pehmene liikaa. Täytteen voit tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, se vaan paranee jääkaapissa maustuessaan.

tonnikalaruisnapit

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. maanantai, 10 heinäkuun, 2017 at 11:47

  Aaaaah! Niin hyviä. 😛

  • Reply Martina maanantai, 10 heinäkuun, 2017 at 14:01

   Niinpä! Ja niin helppoja tehdä. 🙂

 • Reply Helppo ja nopea tonnikalamousse ruisnapeille – Meanwhile in Longfield.. maanantai, 21 elokuun, 2017 at 07:01

  […] Helposta puheenollen, nyt tulisi kyllä ehkä maailman nopein ja herkullisin suolainen tarjottava vieraille. Söin näitä täytettyjä ruisnappeja kälyni luona ja jäin totaalisesti koukkuun. Reseptiä muokkasin ihan vain vähän, jottei se nyt täysin samanlaisena pärähdä tänne kuin mitä se on kälyn Tasty Travellisimo -blogissa. […]

 • Reply Anni perjantai, 16 helmikuun, 2018 at 19:39

  Tein tämän ohjeen mukaan täysin muuten, mutta korvasin ruohosipulin tilliin ja sekin toimii!
  Kokeiluun menee myös tonnikalan vaihtaminen savuloheen!

  • Reply Martina perjantai, 16 helmikuun, 2018 at 19:53

   Tilli toimii varmasti myös ja mun täytyy myöntää että viimeksi unohdin yrtin kokonaan ja nappeja kehuttiin silti. 🙂 Savulohi on myös mainio idea!

  Leave a Reply