Suomen suurin matkablogiyhteisö

Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

Matkustaessa yksi lempihetkistäni on se, kun saavun pitkän päivän jälkeen hotellihuoneeseen, pesen meikit pois, vaihdan yövaatteisiin ja valmistaudun nukkumaanmenoon. Viivyttelen tuossa hetkessä usein pitkään, etenkin jos olen hiljaisessa hotellihuoneessa yksin. Katselen ympärilleni, hengitän syvään ja fiilistelen ajatuksella, että kohta saan hautautua puhtaisiin lakanoihin ja painaa pääni pehmeään tyynyyn.

Rakastan sitä tunnetta, jonka hotellin puhtaat valkeat lakanat saavat aikaan. Kun olen sammuttanut valot, makoilen vielä hetken valveilla ja tunnustelen miltä sänky tuntuu. Mietin kulunutta päivää ja totean itselleni hymy huulilla ansainneeni kunnon yöunet. Vielä ennen silmien painumista kiinni alan odottaa seuraavaa lempihetkeäni eli hotelliaamiaista.

Yöpyessämme Matkamessujen aikaan Radisson Blu Plazassa otin kaiken ilon irti tuosta illan viimeisestä omasta hetkestä. Takana oli pitkä ja touhukas päivä, johon oli kuulunut sekä neuvolaa, töitä, messuja, etkoilua että iltabileet hotellin alakerrassa.

Kun muut vielä jatkoivat juhlimista, vetäydyin minä hotellihuoneen rauhaan, tassuttelin tilavassa huoneessamme, kurkistin ikkunasta Helsingin valoja, istahdin korkean sängyn laidalle ja huokaisin. Upea messupäivä takana, vielä toinen samanlainen edessä ja nyt saisin levähtää yön yli supermukavassa sängyssä.

Radisson Blu Plazassa unikokemus on mieletön. Ihastuimme molemmat hotellihuoneen korkeaan sänkyyn, patjaan jonka mukavuutta en osaa oikein edes sanoin kuvailla ja pehmeisiin tyynyihin. Vaikka mahassa möyryävä vauva sai minut heräämään muutaman kerran yöllä, ei unien keskeytyminen todellakaan haitannut, vaan fiilistelin ihanaa sänkyä hereillä maatessani. Tässä sängyssä valvoo mielellään jopa keskellä yötä. Ei harmittanut tippaakaan.

Muutaman valveilla vietetyn hetken aikana odotin jo kovasti aamua, jolloin pääsisin vihdoin testaamaan Radisson Blu Plazan kehutun aamiaisen. Aamulla herätyskellon soidessa olinkin positiivisen ongelman edessä. Jäädäkö vielä loikoilemaan ihanaan sänkyyn vai rynnätäkö suoraa päätä aamiaiselle? Molemmat vaihtoehdot houkuttelivat kovasti.

Päädyin loikoilemaan hetken, herättämään sitten tyytyväisen näköisenä nukkuvan Henkan ja valmistautumaan kaikessa rauhassa aamiaiselle. Katselin jälleen ympärilleni ja pidin näkemästäni. Eilen hotellille saapuessamme vaikutuimme jo aulassa sen tyylikkyydestä. Palvelu respassa oli mitä mainiointa ja meille järjestyi huone, vaikka olimme ennen check in -aikaa hotellilla.

Nousimme hissillä kerrokseemme ja tyylikäs yleisilme jatkui käytävällä. Valaistut huonenumerot ja hämyisässä käytävässä loistavat spottivalot saivat käytävän näyttämään modernilta ja tyylikkäältä. Pisteenä i:n päällä olivat valaistut taulut ja läpi kerrosten aulasta kattoon jatkuva tila, joka päästi luonnonvalon sisään. Emme malttaneet odottaa että näemme huoneemme.

Ihastuimme heti ovella huoneen arvokkaaseen yleisilmeeseen ja tilavuuteen. Pieni, mutta yllättävän vaikuttava yksityiskohta oli huoneessa soiva musiikki, joka sai tilan tuntumaan entistä tyylikkäämmältä. Pikkujutuilla on merkitystä. Leveä ikkunalauta kutsui istumaan ikkunaan ja katselemaan alas Helsingin kaduille ja sänky näytti juuri niin houkuttelevalta kuin vain hotellihuoneen sänky voi näyttää.

Ilahduimme myös suklaakonvehdeista ja siitä, että molemmin puolin sänkyä löytyi pistorasiat kännykän latureille. Jälkimmäinen seikka ei valitettavasti ole kokemustemme mukaan mikään itsestäänselvys hotelleissa yövyttäessä. Illalla messujen jälkeen huoneessa piipahtaessamme, oli sohvapöydälle ilmestynyt ihana herkkutarjotin, jonka antimia nautimme välipalaksi ennen bileisiin siirtymistä. Ihan täydellistä. Hymyilin tyytyväisenä varmaan koko hotellissa viettämämme ajan.

Huoneen tyylikästä linjaa jatkavasta kylpyhuoneesta löytyi amme, jota en valitettavasti jaksanut enää yöllä testata, mutta suihku tuoksuvine pesuaineineen oli ihana ja plussaa tulee myös liukuesteestä ammeen pohjalla. Se oli hyvä juttu ainakin tällaiselle kömpelölle möhömahalle, joka ei tunne raskaana olevan kroppansa rajoja.

Ulkona paukkuvassa pakkasessa kylmettyneet varpaat ilahtuivat lattialämmityksestä ja totesin tyytyväisenä, että peilejäkin on tässä huoneessa riittävästi. Täällä kelpaa laittautua niin iltabileisiin kuin seuraavan päivän videohaastatteluunkin.

Jätin tarkoituksella sokerin postauksen pohjalle, eli kyllä vain, sen ihanan aamiaisen, josta pääsimme aamulla nauttimaan. Ravintolaan katettu aamiainen oli ensisilmäyksellä upea. Esillepano oli tarkkaan mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten ja kiertelimme pitkän aikaa aamiaispöytiä tutkien mitä kaikkea on tarjolla ja yksityiskohtia kuvaten. Niin kaunista ja houkuttelevaa, syödään jo!

Kasasimme lautaselle herkkuja ja pöytään istahtaessamme tarjoilija loihti meille jostain ihanan kirpeät marjashotit ja tarjoili kahvin pöytään. Pieniä kivoja yksityiskohtia, joista tulee erityinen olo. Herkuttelimme kaikessa rauhassa tyylikkäässä ja viihtyisän hämyisässä aamiaistilassa, tutkimme pöydästä löytyvää lappua, joka kertoi tilattavissa olevan sekä munakkaita että vohveleita. Molemmat houkuttelivat kovasti, mutta olimme lopulta muista aamiaistarjoiluista niin täynnä, ettemme kyenneet tilaamaan enää mitään ylimääräistä. Ensi kerralla sitten.

Istuimme aamiaispöydässä niin pitkään, ettemme edes huomanneet aamiaistarjoilun loppuvan, ennen kuin tarjoilija siitä ohimennen mainitsi. Kauankohan olemme tässä herkutelleet? Aika kauan vissiin. Aamiaisen lemppareiksi nostimme ainakin rapean pekonin ja pehmeät korvapuustit, vaikkei näistä herkuista oikein osannutkaan sanoa suosikkiaan. Kaikki oli niin hyvää.

Ainoat pienet moitteet annamme munavoille, jota ei koostumuksesta päätellen oltu ilmeisesti sekoitettu ihan loppuun asti, sekä appelsiinivedelle, joka maistui toki hyvälle, mutta iso appelsiiniviipale tukki vesiautomaatin niin, ettei vettä meinannut tulla läpi lainkaan. Pikkujuttuja ja kyllä, vähän väkisin esiin kaivettuja.

Annamme aamiaiselle täydet pisteet ja haaveilen jo siitä, kun pääsen seuraavaan kerran Radisson Blu Plazan aamiaiselle sekä painamaan pääni hotellin ihanan pehmeään tyynyyn. Ehkä viimeistään ensi vuoden Matkamessuilla? Hotellin sijaintikin on mitä mainioin, vai mitä sanotte Rautatientorin kulmasta, josta on lyhyt matka niin juna-asemalle kuin keskustan nähtävyyksiin ja ravintoloihinkin.


Yhteistyössä Radisson Blu Plaza Hotel.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 10:24

  Plazasta tuli ehkä minun lempparihotelli Helsingissä. Sängyt oli todellakin ylitsepääsemättömän mukavat! Mua harmittaa kun ekalla kerralla ei keretty aamiaiselle ollenkaan ja toisellakin kerralla oli kauhea kiire. Olen muuten samaa mieltä munavoista. Katsoin aika äimistyneenä sitä sotkua. Onneksi kaikki muu oli kunnossa. Mie rakastuin niihin minismoothieihin 🙂

  • Reply Martina maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 11:59

   Harmi ettet ehtinyt nauttia aamiaisesta rauhassa. Vaikka kyllä pikaisemmallakin aamiaisella ehtii onneksi iloita herkuista ja ne smoothiet oli tosiaan ihanat! Ja se sänky.. Vitsit kun sellainen olisi kotonakin. En varmaan tekisi muuta kuin nukkuisin kaikki päivät. 😀

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 11:41

  Todella kiva ja kattava arvostelu, jota oli ilo lukea :)! On ilmeisesti jo aika selvää, miksi Plaza on ehdottomasti myös yksi omista suosikeistani ;). Itselleni tietysti viimeinen silaus on yläkerran Lounge, jossa kelpaa rauhoittua muiden kiireiden keskellä. Siellä palvelu on viety vielä seuraavalle tasolle. Ensi kerralla kannattaa testata Business Class huoneet :D!

  PS. Repesin, kun kirjoitit, että Henkka nukkui tyytyväisenä vieressä x). Voin kuvitella, ettei herätykseen oltu niin tyytyväisiä, jos ottaa huomioon nukkumaanmenoajan ;).

  • Reply Martina maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 12:04

   Kiva kuulla että tykkäsit postauksesta. Ja todellakin ymmärrän viimeistään nyt miksi pidät Plazasta niin paljon. Ensi kerralla tosiaan Business Class -huoneet ja Lounge! Plazaan on päästävä ehdottomasti vielä uudestaankin.

   Hahaha, yllättävän iloisesti se Henkkakin sieltä nousi kun mainitsin sanan ”hotelliaamiainen”. Vaikka kyllä se tyytyväisemmältä näytti nukkuessaan. Sattuneesta syystä. 😀

   • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 10 helmikuun, 2016 at 15:42

    Ihan skarpilta se näytti, kun kävelitte aamiaiselle :P.

 • Reply lena maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 14:27

  No mullakin jäi tosi hyvät fiilikset tästä hotellista, vaikka aamiainen jäi lyhyeksi. Oikein hyvä aaminainen, ja ne ekstrat jäi tilaamatta ajanpuutteen takia. Aamiaismiljöö oli kyllä tosi jees. 🙂 Mä lähdin aikalailla sun jälkeen ylös ja nautin sängystä kyllä ihan täysillä, ihanaa kun niihin panostetaan hotelleissa. Oikein kiva kokemus ja mielellään testaan uudelleenkin kun Helsingissä ollaan.

  • Reply Martina maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 17:42

   Ens kerralla pitää tilata ekstratkin aamiaisella ja jättää niitä muita herkkuja vähän vähemmälle, että jaksaa syödä kaiken. Munkin on ihan pakko päästä Plazaan uudestaan. Se sänky oli niin ihana!

   Kiva etten ollut ainoa, joka häippäsi bileistä ajoissa. Siellä oli kyllä tosi kiva istua ja jutella selvinpäinkin, mutta kyllä se sänky alkoi aika nopeasti kutsua, kun takana oli niin pitkä päivä ja masuasukki vie muutenkin aina kaikki energiat. 🙂

   • Reply lena tiistai, 9 helmikuun, 2016 at 10:16

    No sanoppa muuta! Mä olin ihan tööt sen päivän jälkeen ja sosiaalisena oli vähän vaikea pysyä loppuillasta 😀 Mutta oli tosi hauska jutella se hetki teidän kanssa, kaikkia ei ehtinyt juttutaa (kuten aina tällaisissa tapauksissa esim. messut) mutta kiva että ehdittiin teidän kanssa vaihtaa kuulumisia! *aaminainen, osaan kirjoittaa. 😀 Ja ens kerralla 2h aamupala sanomalehden kanssa, kuulostaa just täydelliseltä, ilman mitään kiirettä.

    • Reply Martina tiistai, 9 helmikuun, 2016 at 12:26

     Ai katos, mä en edes huomannut mitään kirjoitusvirhettä ennen kuin sanoit. Taidan olla taas aika tööt. 😀 Niin olikin tosi kiva jutella. Kaikkien kanssa ei millään ehdi vaihtaa kuulumisia, mutta aika hyvin sitä jaksoi olla sosiaalinen väsymyksestä huolimatta. 🙂

  Leave a Reply