Suomen suurin matkablogiyhteisö

Spaghetti alla abruzzese

Hyvään pastaan ei tarvita paljoa. Muutama hyvä raaka-aine ja al denteksi kypsennetty pasta. Päälle aitoa parmesaania ja keitinveteen riittävästi suolaa. Parasta olisi tietysti itsetehty pasta, mutta kaupan kuivapastatkin toimivat. Etenkin kaikki tummat täysjyväversiot, joista ehdoton lempparini on spaghetti.

Spaghetin kanssa sopii öljypohjainen simppeli pasta. Tällä kertaa kokkailimme pastaa Italian keskiosista Abruzzon maakunnasta. Spaghetti alla abruzzeseen tulee spaghetin lisäksi vain sipulia, valkosipulia, pekonia ja persiljaa. Päälle raastetaan alkuperäisen reseptin mukaan pecorinoa, mutta parmesaanikin käy paremmin kuin hyvin.

Spaghetti alla abruzzese

– pekonia
– sipulia
– valkosipulia
– persiljaa
– pecorinoa (me käytettiin parmesaania)

Pilko sipuli, valkosipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Keitä pasta suolatussa vedessä ja sekoita se sipulien ja pekonin kanssa pannulla sekaisin. Jos pasta näyttää liian kuivalta, lisää öljyä.

Mausta pasta suolalla ja pippurilla. Pilko persilja ja lisää se lopuksi pastan sekaan. Älä kypsennä enää vaan tarjoile juustoraasteen kanssa. Voit käyttää joko parmesaania tai pecorinoa tai kumpaakin. Viimeistele annos rouhaisemalla vielä hieman mustapippuria päälle.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply lena lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 14:36

    Nämä pastat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan älyttömän ihania. Ja miten noin yksinkertaisista aineksista saa noin maukasta ruokaa?? Pitää pistää tämä kokeiluun 🙂

    • Reply Martina lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 14:42

      Niinpä, italialaiset todellakin osaavat loihtia muutamasta raaka-aineesta käsittämättömän herkullista ruokaa. Välillä tuntuu hölmöltä postata muutaman aineksen reseptejä, mutta toisaalta juuri ne ovat yleensä niitä parhaita. 🙂

    Leave a Reply