Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nizzan salaatti

Vietin viime lokakuussa huikeat kolme päivää Nizzassa ja vähän muuallakin Ranskan rivieralla kaasojeni eli parhaiden ystävieni kanssa. Reissu oli niin hauska, rentouttava ja hyvällä tavalla arjesta irtauttava kuin vaan tyttöjen reissu voi olla. Kyllähän te tiedätte (tai siis miehet ei kyllä tiedä): kuohuvaa, herkkuja, kikatusta, vähän liian kovaan ääneen huudeltuja juoruja, ehkä ihan pientä pahennusta aiheuttavaa käytöstä ja loputtomasti tyhmiä inside-juttuja, joille hihitellään väärissä paikoissa ja tilanteissa.

Nizzan lomalla nautiskelimme myös paikallisia herkkuja ja yksi niistä oli Nizzan salaatti, jota haarukoimme eräässä viehättävässä rantaravintolassa. Olimme juuri saapuneet rivieralle, kävelleet melko pitkät tovit pitkin kaupunkia ja päätimme istahtaa hetkeksi alas täyttämään kurnivat vatsamme.

Nizzan salaatti maistui taivaalliselta rivieran auringon alla, ja halusin tehdä sitä myös kotona eräänä iltana, kun Henkka oli polttareissaan ja käytimme tilaisuuden hyväksemme kokoontumalla meille viettämään tyttöjen iltaa. Illan menuun kuului siis itseoikeutetusti myös Nizzan salaatti, joka vei meidät hetkeksi takaisin Ranskaan.

Nizzan salaatti

– salaattia (meillä oli friseetä ja vuonankaalia)
– kananmunia
– vihreitä papuja
– tonnikalaa öljyssä
– tomaattia
– kurkkua
– punasipulia
– oliiveja
– anjovista

Keitä kananmunat ja paista pavut pannulla. Huuhtele salaatit ja revi ne pienemmäksi. Pilko tomaatit, kurkut ja punasipulit. Lisää ne salaattiin.

Lisää salaattiin myös oliivit, anjovikset sekä tonnikalat. Kuori keitetyt kananmunat ja halkaise ne. Lisää kananmunan puolikkaat salaattiin. Lisää myös paahdetut pavut kun ne ovat jäähtyneet hieman.

Tarjoile salaatti hyvän leivän kanssa ja kata pöytään myös oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa, joita voit pirskotella salaatin päälle ja joihin voit dippailla myös leipää. Patonki lienee paras vaihtoehto kun kerran Nizzassa ollaan.

Tyttöjen illan menuun kuului myös muita ihania herkkuja, kuten sushia, mansikoita ja macaronseja ja tokihan me myös leivoimme överimakeat suklaaleivonnaiset, joissa ei voita, sokeria ja suklaata säästelty. Laseihin kaadettiin kuplivaa ja kuvan perhosviini (Tosti Butterfly) oli makeudessaan juuri sopiva avaus sokeriselle tyttöjen illalle.

Yhteistyössä Viikon Viini.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply S Siren tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 20:47

  Anjovikselta se näyttää kuvassakin, siis siltä joka kuuluu Janssonin kiusaukseen ja muna-anjovisleipään. Nizzan salaattiin kuitenkin kuuluu sardelli, saatavissa isommista kaupoista yleensä lasipurkissa.

  • Reply Martina tiistai, 24 toukokuun, 2016 at 22:27

   Jep, anjovista se onkin. Sardellikin käy kyllä jos pidät siitä enemmän. 🙂

 • Reply Ruokanatsi sunnuntai, 18 marraskuun, 2018 at 10:58

  Toi anjovis/sardelli on vaan käännösvirhe. Ruuan kala kuvan mukaan on sitä paitsi kilohailia, ei anjovista tai sardellia. Ei kuulu nizzansalaattiin!

  • Reply Martina keskiviikko, 21 marraskuun, 2018 at 11:47

   Kiitos kommentista! Nizzan salaatistakin on varmasti useita eri versioita.

  Leave a Reply