Suomen suurin matkablogiyhteisö

Shoppailua Nizzassa

Jos suunnittelet Nizzan reissua pelkillä käsimatkatavaroilla, niin harkitsepa uudestaan. On toki totta, ettei lyhyelle viikonloppureissulle lämpimään tarvitse raahata kuin muutama kevyt kesävaate ja mekin meinasimme lähteä reissuun pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Tulimme kuitenkin ajatelleeksi tuliaisia ja Nizzan ostosmahdollisuuksia, joten otimme yhden yhteisen matkalaukun ruumaan. Se oli loistopäätös. Paluumatkalla iso matkalaukku oli aivan täynnä tavaraa.

Jo pelkkä Ranskan rivieran ruokamaailma tarjoaa paljon ihania tuliaisideoita. Ruokabloggaaja oli ehkä aika innoissaan. Me raahasimme mukanamme jumalaista Provencen yrttisekoitusta, aitoa shampanjaa sekä värikkäitä macaronseja. Myös paikallinen laadukas oliiviöljy on mitä mainioin tuliainen ja myös muita mausteita on tarjolla runsaasti etenkin vanhankaupungin Cours Saleya -markkinoilla.

Muita mainioita tuliaisia ovat värikkäissä pinoissa komeilevat Marseillen saippuat, joita myydään vanhassakaupungissa joka toisella kulmalla. Kauniin värisistä saippuapaloista löytyy varmasti jokaiselle jotakin, mutta me kiersimme saippuakaupat kaukaa ja ostimme omat tuliais-Marseillemme tavallisesta ruokakaupasta. Löysimme sieltä nimittäin edullisesti aivan taivaallisen ihanan tuoksuisia nestesaippuoita. Palasaippua on toki kaunis, mutta nestemäistä Marseillea on mukavampi käyttää, etenkin jos suosii normaalistikin nestesaippuoita.

Tuliaiseksi voi tuoda myös sisustustavaraa, merkkituotteita ja esimerkiksi Ferrari-liikkeestä meidän olisi tehnyt mieli ostaa pikkupojalle tyylikäs Ferrari-reppu ja isommalle pojalle Ferrari-sateenvarjo, mutta niiden hinnat olivat hieman liikaa budjetillemme. Kaikenlaista kivaa kuitenkin löytyy budjetille kuin budjetille ja ostoksilla saa kulumaan aikaa juuri niin paljon kuin haluaa.

Vanhankaupungin Cours Saleyalla on tosiaan kukkamarkkinat kaikkina muina päivinä paitsi maanantaisin, jolloin aukion valtaavat kirpputori- ja antiikkikojut. Kukkamarkkinoilla on markkinoiden nimen mukaisesti tietysti runsaasti kukkia, mutta myös tuoreita vihanneksia ja hedelmiä myydään paljon. Kojuissa on myös mausteita, joiden huumaavat tuoksut houkuttelevat ostamaan tuliaisia.

Cours Saleyan markkinoilla on myynnissä myös muita paikallisia herkkuja sekä ihania matkamuistoja keramiikasta ja käsitöistä saippuaan ja keittiövälineisiin. Olisin voinut ostaa muun muassa kaiken. Ruokabloggaaja oli taas innoissaan.

Cours Saleyalta länteen jatkuva katu on nimeltään Rue Saint-Francois de Paule ja sekin on täynnä suloisia pikkuputiikkeja. Kun kävelee tietä pitkin ja ylittää Promenade du Paillonin puiston, jatkuu kävelykatu rannan suuntaisesti nimellä Rue de France. Sieltä löytyy vielä lisää kauppoja, putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, ja vaikka rantabulevardi onkin suosittu kävelykatu, on Rue de Francella enemmän tekemistä ja nähtävää kuin rantakadulla, jolla on vain muutama kuppila (mutta kieltämättä aika kiva merimaisema, kannattaa siis käydä sielläkin).

Me vietimme kokonaisen aamupäivän Cours Saleyalla ja Nizzan kävelykaduilla. Kiertelimme erilaisissa kaupoissa aina lastenvaateliikkeistä kenkäkaupan kautta söpöön sisustusliikkeesen ja Auerin kuuluisaan herkkupuotiin. Ostimme tuliaiset ja hypistelimme kaikkea suloista ja söpöä. Löysin eräästä liikkeestä myös upeat hääkengät, jotka jäivät kuitenkin pitkän harkinnan jälkeen kauppaan. Hinta ei olisi ollut paha, mutta liian korkea korko ja avokasmalli sai minut jättämään kengät ostamatta. Saa nähdä kaduttaako päätös myöhemmin (EDIT: Ei kaduttanut!).

Nizzassa on ymmärtääkseni lähiseutujen parhaat ostosmahdollisuudet. Cannesissakin näytti olevan monenlaisia kauppoja, mutta Nizzassa vaihtoehtoja on enemmän. Monacon kaupoissa emme käyneet, sillä sain Henkalta tiukan kiellon olla ostamatta Monacosta yhtään mitään. Ymmärrän. Katselimme kyllä huvijahtien myynti-ilmoituksia sillä silmällä, mutta Monacon ostokseni jäivät tällä kertaa vain bussilippuun ja lasilliseen viiniä. Viini oli Cafe de Parisin halvin ja silti törkyhintainen. Teimme siis ostoksemme suosiolla Nizzassa ja kiitimme itseämme siitä, että ymmärsimme ottaa tuliaisia varten ison matkalaukun mukaan.

Previous Post Next Post

48 Comments

 • Reply Anna Koskela keskiviikko, 27 toukokuun, 2015 at 19:45

  Voi jestas, en tiedä kehtaanko edes tunnustaa mitä kaikkea olen raahannut Ranskasta.

  Toiset tuo järkevästi kauniita saippuoita ja jonkun keramiikkakulhon. Minä raahaan halpoja laatikkoviinejä, krohöm hanhenmaksaa (tästä pitäisi tietenkin olla hiljaa) ja pateita, kauppahallista oliiveja muovipussissa jotka lasahtaa matkalaukkuun, tuoreita viikunoita, okraa jos löydän, sardiineja, Soupe de Poissons-säilykkeitä jotka maksaa ihan liikaa ollakseen maailman paras kalakeitto, brandyä muovipullossa, patonkia pakkaseen varmaan 10 kpl, leivonnaisia jne. Meillä on aina kaksi isoa matkalaukkua täynnä ruoka- ja juomatuomisia, kun palataan Ranskasta

  Minä vaan jotenkin sekoan : )

  • Reply Martina perjantai, 29 toukokuun, 2015 at 16:34

   Hahaha, ymmärrän! Ruokasekoaminen käy niin helposti Ranskassa! Ja muuallakin Välimeren seudulla. Saa nähdä mitä meidän laukuissa raahataan kotiin juhannusviikolla starttaavalta Italian matkalta. Pitääkin jättää ihan reilusti tilaa tuliaisille, sillä sekoaminen tapahtuu aivan varmasti, järjenääni-Henkasta huolimatta. 😀

 • Reply Sanni torstai, 28 toukokuun, 2015 at 10:03

  Kiitos samoin. Sitä varaa laukkuun tilaa, ja sitten tuo kotiin joskus hyödyllistä ja joskus suhteellisen hyödytöntä tavaraa. Esim. iso salaattilinko, koska en ollut sellaista täältä löytänyt, joten se piti tuoda Nizzasta asti… Jep. Sitten sokeroituja orvokkeja, joista ehkä puolet hajosi laukun pohjalle. Juustoja, jotka haisivat, tuota, aika erikoisilta, lasisia ikkunakoristeita yms. Hyödyllistä ja kevyttä linjaa edustivat kankaiset tuliaiset, esim. pöytäliinat ja kankaiset lautasliinat, mekko tyttärelle, joka hänelle pieneksi jäätyään tuunattiin essuksi, reppuja, kenkiä, lisää pöytäliinoja, t-paitoja koko perheelle yms. Siellä vaan sekoaa. Mutta onpahan kotona sitten muistoja noilta aurinkoisilta löytöretkiltä!

  • Reply Martina perjantai, 29 toukokuun, 2015 at 16:38

   Niinpä, pitäähän kotiin tuoda muistoja, jotta jaksaa taas paremmin tylsän arjen yli. Pöytäliinat ja kankaiset lautasliinat kuulostaa hyvältä ja järkevältä tuliaiselta. Täytyykin katsastaa löytäisinkö jotain kankaista kivaa Italian häämatkaltamme. Viime Italian reissulta jäi harmittamaan etten tuonut kotiin hypistelemiäni esiliinoja. Niihin olis saanut kirjailtua oman nimenkin. Ja on lohduttavaa kuulla, että muutkin raahaa kotiin myös turhia asioita! En siis ole ainoa, jonka tuliaiset eivät edusta aina sitä järkevintä linjaa. 😀

 • Reply sarrrri sunnuntai, 31 toukokuun, 2015 at 17:03

  Mä olen niitä, jotka ihastelevat kaikkea ihanaa mutta eivät raaski ostaa mitään kun ovat niin hirveän pihejä 😀 Sitten jälkeenpäin harmittaa… Täytyy yrittää vähän höllentää pipoa ja kukkaronnyörejä parin viikon päästä alkavalla Italia-Ranska-Sveitsi-Itävalta-turneella ;D

  • Reply Martina maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 09:17

   Piheys ei välttämättä ole huono juttu. Mieluummin vähän liian pihi kuin se että raahaa kotiin kassikaupalla kaikkea turhaa. Paras olisi jos osaisi ostaa aina vaan kaikkea hyödyllistä ja järkevää hyvällä hinta-laatusuhteella, mutta se taitaa olla liikaa vaadittu. 😀 Ihanaa reissua! Kuulostaa ihan huikealta. Kyllähän tuollaiselta matkalta pitää jotain tuliaisia tuoda! 🙂

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, 31 toukokuun, 2015 at 17:15

  Osuin itse Nizzaan alennusmyyntien aikaan. Vähän hankalaa oli saada kulkemaan kuusi kylpypyyhettä, pari käsipyyhettä ja kahdet parisängyn lakanasetit. 🙂 Mutta kun en raaski ostaa Kenzon ja Ralph Laurenin liinavaatteita kotona.

  • Reply Martina maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 09:20

   Ooh mitä löytöjä! Nizzassa alennusmyyntien aikaan ei kuulosta lainkaan hullummalta. Itse olin kerran Italiassa kesän alennusmyyntien aikaan ja kauppiaat laskivat hintoja lähes joka päivä. Olin kuin mikäkin harakka eräässäkin korukaupassa, josta kävin ostamassa lähes päivittäin uusia (rihkama)koruja uusien alennusten perässä. Osa niistä koruista on vieläkin käytössä, vaikka reissusta on jo kuusi vuotta aikaa. Ei siis ihan turhia heräteostoksia, ainakaan kaikki hamstraamani korut. Ja onhan niillä myös tunnearvoa.

 • Reply Jenna sunnuntai, 31 toukokuun, 2015 at 18:37

  Lompakko kiittää Nizzan jälkeen. Tykkään ostella reissuilta asioita, mutta yleensä jätän vaatteet kauppoihin ja ostan jotain kivaa kotiin. Useimmiten kyllä tyydyn pelkästään ikkunashoppailuun tiukan budjetin vuoksi.

  • Reply Martina maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 09:22

   Ikkunashoppailukin on erittäin okei. Mäkin harrastan sitä, ja sitten jos joku kaihertaa mieltä vielä seuraavanakin päivänä, käyn nappaamassa tuotteen mukaani. Olen kyllä aika maltillinen ostaja enkä usein edes tykkää kierrellä kaupoissa. Nizzassa kuitenkin tapahtui sekoaminen kaikkien niiden ihanuuksien keskellä. 🙂

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- blogi sunnuntai, 31 toukokuun, 2015 at 18:52

  Oijoi mikä herkkusuun paratiisi 🙂 Itsellä on etelä-Ranskakin vielä ihan kokematta… 🙁

  • Reply Martina maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 09:22

   Jep, Nizza on todellinen ruokafanin paratiisi! Siellä sekoaa vahvempikin yksilö. 😀

 • Reply Venla maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 00:01

  Ihanan värikkäitä kuvia ja maukkaan näköisiä ruokia! Pitää muistaa Nizzakin matkavaihtoehtona, mutta ei silloin, kun on säästökuurilla. 😀

  • Reply Martina maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 09:25

   Haha, joo Nizza ei ehkä ole paras vaihtoehto säästökuurin aikaan. Tosin oltiin mekin ihan minibudjetilla liikenteessä ja hyvä niin, muuten se yksi yhteinen matkalaukku ei olisi riittänyt mihinkään ja lompakolle olisi tapahtunut vielä suurempaa tuhoa. Nyt pysyin melko hyvin kohtuudessa, vaikka vähän sekosinkin. 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 06:47

  Ranskassa en ole käynyt kuin pikaisesti päiväretkellä Italian puolelta. Herkkusuulle siellä kuitenkin vaikuttaisi olevan ihan hyvä tarjonta 😉

  • Reply Martina maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 09:28

   Todellakin, Ranskan riviera on herkkusuun paratiisi. Tosin täytyy suurena Italia-fanina sanoa, että koukkaile vaan jatkossakin Ranskan puolelle Italiasta. Italia on vielä ihanampi sekä kulinaristille että kaikille muillekin reissaajille. Parasta on tosiaan yhdistää nämä kaksi, eikä Välimeren alueella liene paikkaa, jossa ei olisi ihanaa ruokakulttuuria. 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 11:47

  Ihanaa kaikkea pikkusälää! Mä niin tykkään hypistellä kaikkea, varsinkin eksoottisia juttuja ulkomailla 🙂 Nuo herkut näyttää ihanilta.

  • Reply Martina maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 13:44

   Pikkusälä näyttää söpöltä myyntipöydässä, mutta arvelin vähän, että kotona ne jäisi vain pölyttymään kaappeihin tai hyllylle. Kaikki eksoottinen on minunkin mieleeni!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 13:02

  Ihanan värikästä! Jopa oliivit ovat värikkäitä. 🙂

  Nykyään reissusta tulee raahattua juurikin herkkuja, sillä ne eivät jää sitten kaappiin pyörimään. Ranskasta niitä herkkuja ja vinkkuja tosiaankin löytyy, joten en käsimatkatavaroilla lähtisi liikenteeseen.

  Taitaa toi Nizza olla jotenkin alkukesän trendikohde, kun FB:n perusteella tuntuu, että moni on juuri nyt siellä!

  • Reply Martina maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 13:47

   Haha, nimenomaan, jopa oliivit ovat värikkäitä! 🙂 Herkut ovat tosiaan hyviä tuliaisia, sillä ne tulee lähes poikkeuksetta ”käytettyä”. Joimme juuri Nizzasta tuomani shampanjan viikko sitten ensimmäisenä päivänä häidemme jälkeen, kun laitoimme poreammeen päälle ja mansikoiden kaveriksi piti saada jotain juotavaa. Se tuliainen ei siis ainakaan mennyt hukkaan. Shampanja toimii aina. 🙂 Olen huomannut ihan saman, että Nizza tuntuu olevan nyt in. Enkä yhtään ihmettele miksi. Onhan se ihana paikka.

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 2 kesäkuun, 2015 at 08:37

  Kivoja katsella ja kuvata ja helppoja ostella nuo saippuat, joista joku muukin jo kommenteissakin mainitsi, mutta vähän olen oppinut itseäni hillitsemään niiden(kin) osalta. Osaltaan on ehkä auttanut kun huomaa kolme vuotta sitten ostettujen olevan edelleen kylpyhuoneen kaapin pohjalla odottamassa pääsyä käyttöön, kun ”jonossa” on niin paljon jo sitä ennen ostettuja 🙂

  • Reply Martina tiistai, 2 kesäkuun, 2015 at 08:43

   Niinpä, saippuat on söpöjä ja vaikka ne ovatkin käyttötavaraa, on hyvä muistaa edes joku kohtuus niidenkin kanssa. Se kylppärin kaapissa lojuva jono ei nimittäin hupene ihan tuossa tuokiossa. Kokemusta on minullakin. 😀

 • Reply eve tiistai, 2 kesäkuun, 2015 at 12:39

  Ai vitsit. Meidän viime kesän E-Ranskan retki jäi niin lyhyeksi ettei päästy Nizzaan, mutta ensi kerralla sitten… Nuo saippuat on kyllä mun suosikkeja, rakastan kulkea saippuakojujen ohi.. mmm! Niin ja vaikka kotona tulee kyllä käytettyä nestemäistä, on nuo palasaippuat niin paljon romanttisempia matkatuliaisia että niitä on tullut ostettua. Muutoin kyllä meidän reissailu on aina sellaista budjettimatkailua että ostoksille ei kyllä oo hyvä mennä, mutta pidän vinkit silti mielessä ;).

  • Reply Martina keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 09:18

   Ensi kerralla sitten Nizzaan saippuakojujen ohi kulkemaan. 😀 Palasaippuat on tosi söpöjä, mutta jos totta puhutaan, käytän mieluummin nestemäistä.

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 2 kesäkuun, 2015 at 16:25

  No niin, ollaan lähdössä viikonlopuksi Milanoon pelkillä käsimatkatavaroilla kun ”eihän siellä paljoa tarvitse”. Toivottavasti ei löydetä mitään shoppailtavaa (vaatekaupat olen luvannut kiertää kaukaa), muuten tulee itku!

  Nuo saippuat näyttää niin kauniilta, mutta onhan palasaippua hieman epäkätevä…

  • Reply Martina keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 09:22

   Pelkät käsimatkatavarat on hyvä tae siitä, ettei tule törsättyä liikaa. Joskus se on ihan paikallaan, varsinkin jos budjetti on tosi tiukka (niin kuin meillä Nizzassa). Mutta lentokenttäostoksethan ovat sitten asia erikseen. Sieltä voi ostaa viime hetken herkut ja raahata kassin koneeseen. Mä sorrun lentokenttäshoppailuun helposti jos reissaan pelkillä käsimatkatavaroilla. Se ei välttämättä ole hyvä, sillä muualta voisi saada samat jutut halvemmalla.

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, 2 kesäkuun, 2015 at 23:41

  Tykkäsin tässä postauksessa olla näyteikkunaostoksilla, niin kuin usein reissuilla muutenkin. Joskus aikaisemmin oli pakko ostaa joka reissulta jotakin, nykyään en osta juuri koskaan mitään. Ai niin, olihan Belgiasta raahattava muutama olut kotiin mitä muualta ei saa 😉

  • Reply Martina keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 09:25

   Meillä on tapana raahata joka reissulta kotiin jääkaappimagneetti ja mä olen vielä usein tuonut jonkun pienen matkamuiston työpaikan ikkunalautaa koristamaan. Matkamuistokokoelmaa on yllättävän piristävä katsella tylsän arjen keskellä. Muuten mitään ns. pakko-ostoksia ei ole, vaan kohteen mukaan mennään. Belgiasta minäkin toisin olutta!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 15:40

  Höh, miksi mulla ei ole tullut vielä sekoamista Ranskassa. Viime Nizzan reissulta (okei, siitä on todella kauan aikaa) en muista ostaneeni yhtään mitään. Pitänee palata ostoksille. 😛

  • Reply Martina torstai, 4 kesäkuun, 2015 at 08:42

   Ole onnellinen, sekoaminen on usein aika tuhoisaa lompakolle. Mutta sellaista pientä sekoamista suosittelen. Sen takia kannattaa palata Nizzaan. 🙂

 • Reply lena keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 15:45

  Nuo ruokatuliaiset ovat muuten pahoja! 😀 Oon tällä hetkellä käsimatkatavaroin Pariisissa ja saattaa olla että täältä joutuu laukulle ostamaan paikan ruumasta…. antiikkimarkkinoille on suunta. 🙂 Macaroonseja olisi tarkoitus myös tuoda, tosin en tiedä miten pitkään säilyvät… lennetään ensi viikolla Suomeen ja olisi kiva viedä niitä mukana mutta viikko saattaa olla pitkä aika.

  • Reply Martina torstai, 4 kesäkuun, 2015 at 08:46

   O-ou, antiikkimarkkinat ja käsimatkatavarat kuulostaa aika epäsopivalta yhdistelmältä. Macaronsit on vähän riski. Ne säilyy kyllä viileässä aika pitkään, mutta hauras leivonnainen saattaa mennä rikki matkalla. Mulla säilyi Nizzasta tuodut macaronsit ihan ehjinä, mutta Köpiksestä tullessa toinen sieltä saamamme macarons-paketti oli mennyt ihan muussiksi (hyvää se muussikin oli silti). Ehkä kaikista vaarallisinta macaronsien kohdalla on se, että ne saattavat päätyä parempiin suihin ennen määränpäätä. Varsinkin jos on yhtä malttamaton herkuttelija kuin minä. 😀

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 16:07

  Onneksi ei ole pysyvää kotia tällä hetkellä, niin ei tule osteltua niin paljoa reissujen varrelta. Itseä tosin juuri nyt kaduttaa enemmänkin se, ettei ole tullut ostettua oikeastaan mitään muistoja. Kun aloitettiin reissuelämä niin tiukkana linjana oli se, ettei osteta mitään, koska rinkkaan ei mahdu ja kotia ei ole. Viimeisen vuoden aikana ollaan taas osteltu jotain pieniä juttuja eri paikoista, niin on sitten ainakin jotain joka muistuttaa kulkurielämästä, kun joskus asetutaan enemmän aloillemme.

  • Reply Martina torstai, 4 kesäkuun, 2015 at 08:53

   Pienet muistot on kieltämättä kivoja sitten kun palaa takaisin arkeen. Mutta jäähän ne muistot myös mieleen, valokuviin jne. jos ei joka paikasta tule ostettua mitään. Mä oon ottanut jopa vähän stressiä siitä, että kaikkialta tulee ostettua se pieni muisto työpaikalle ja jääkaapin oveen. Ei sekään ole kivaa. Pitäisi ostaa vaan kun tulee jotain sopivaa eteen eikä metsästämällä metsästää jotain epämääräistä ylihinnoiteltua turistikrääsää. Vaikka on sitä turistikrääsääkin katselemalla kiva muistella menneitä matkoja. 🙂

 • Reply Heidi keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 16:31

  Ah, Nizza on kyllä ihana, ja herkkujen ostelu myös :). Joka matkalta lähtee tavallisesti mukaan ruokatuliaisia, kenkiä ja suklaata :). Huomenna suuntaan Italiaan, joten saa nähdä, mien pullollaan matkalaukku on, kun palaan kotia.

  • Reply Martina torstai, 4 kesäkuun, 2015 at 08:56

   Voih, ihanaa Italian matkaa! Mekin suunnataan Italiaan parin viikon päästä. En malttaisi millään odottaa. 🙂

   Kenkiä on muuten hyvä ostaa ulkomailta, mutta niiden raahaaminen on vähän hankalaa kun ne on niin painavia ja vie tilaa. Prahan reissulla mulla kävi ihan mieletön tuuri kun ostin vähän sattumalta uudet kävelykengät ja seuraavana päivänä mukana olleet vanhat kengät hajosivat ihan totaalisesti. Kerrankin oli uudet kengät valmiina! Ja vieläpä sellaiset, jotka eivät hiertäneet yhtään edes alussa.

 • Reply Reason for a Season keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 19:41

  Oijoi mitä värejä 8)!! Alkaa kuulostamaan ihan varteenotettavlta kesäkohteelta. Jonne voisi lähteä tyhjän laukun kanssa :D.

  • Reply Martina torstai, 4 kesäkuun, 2015 at 08:57

   Väriterapiaa parhaimmillaan. 🙂 Suosittelen lämpimästi Nizzaa tyhjällä matkalaukulla! Mullekin kelpaisi. 🙂

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar torstai, 4 kesäkuun, 2015 at 11:39

  Kotiin on mukavaa kantaa pieniä muistoja matkoilta, maailmalta. Reissun jälkeen on erityisen kivaa kokkailla matkakohteen inspiroimia ruokia sieltä tuoduilla raaka-aineilla.

  • Reply Martina torstai, 4 kesäkuun, 2015 at 11:55

   Nimenomaan, kokkailu on parasta matkamuistelua! Mulla on vielä vähän Nizzasta tuotua Provencen yrttisekoitusta jäljellä. Voisikin joku päivä taas makumatkailla kotikeittiössä takaisin rivieralle. 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net perjantai, 5 kesäkuun, 2015 at 14:23

  Ah, voi ihanuus, Nizza. Me taidettiin enemmänkin mieltää se gastrokaupungiksi, mutta olihan siellä kyllä shoppailtavaakin. Ennen kaikkea se fiilis! Yritän niin kovasti päästä eroon siitä tavasta että kaikkialta pitäisi aina ostaa jotain jos ei oikeasti tarvitse – tavaraa kun tuppaa olemaan muutenkin ihan tarpeeksi.

  – Gia

  • Reply Martina lauantai, 6 kesäkuun, 2015 at 18:55

   Jep, turhaa tavaraa on turha hamstrata mukaansa. Kyllä se fiilis säilyy mielessä ja muistoissa ilman roinaakin. Etenkin Nizzan fiilis! Se on jotain ihan ainutlaatuista.

 • Reply Jenni / Globe Called Home lauantai, 6 kesäkuun, 2015 at 21:56

  Ah, macaronseja! Niitä mulla tekee aina säännöllisesti mieli, ja onneksi Luxemburgissa asuessa niitä sai halvalla kaupasta kuin kaupasta. 🙂 Lempparileivokseni on kuitenkin eclairet. Niitäkin olen tuonut Suomeen kerran, ja säilyivät käsimatkatavaroissa yllättävän hyvin!

  • Reply Martina sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 14:49

   Macaronsit on ihania, etenkin kuohuviinin kanssa. Herkuttelin yhdistelmällä viimeksi hääpäivänämme. Silloin tarjolla oli muuten myös eclaireja, tosin kaupan halpisversioita niistä. Vakuutuin kuitenkin niin, että seuraavalla Ranskan reissulla macaronsit saavat varteenotettavan kilpailijan eclaireista. 🙂

 • Reply Liza in London sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 03:00

  Teimme poikaystavani kanssa viime Italian-reissulla sen virheen, etta otimme mukaan pelkat kasimatkatavarat. Emme olleet jotenkin tulleet lainkaan ajatelleeksi tuliaisia, joten loppulomassta yritimme epatoivoisesti tunkea kaikenlaisia herkkuja minimatkalaukkuihin.. noh, ensi kerralla mukaan lahtee varmasti iso laukku! 🙂

  • Reply Martina sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 14:50

   Pelkät käsimatkaravarat kuulostaa kätevältä, mutta ihanien tuliaisshoppailujen kohdalla alkaa kaduttaa jos mukana ei ole matkalaukkua. Puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä. 😀

 • Reply Sanna / From London sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 12:21

  Nykyään olen hieman ryhdistäytynyt enkä kanna enää kassikaupalla tuliaisia, mutta joskus nuorempana Kiinassa käydessäni toin kyllä enemmän tavaraa takaisin kuin mitä oli mukana… 😀 Tavaraa tuntuu olevan muutenkin liikaa, joten tuon mielelläni ruokaa ja herkkuja!

  • Reply Martina sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 14:52

   Ruoka ja herkut on käteviä tuliaisia, sillä niille löytyy aina ”käyttöä”. Muun tavaran kanssa on aina se riski, että reissussa kivalta näyttävä esine/vaate/mikä ikinä ei näytäkään enää kotona niin kivalta kuin kotimaassaan.

  Leave a Reply