Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nizzan vanhakaupunki

Nizzassa on varsin ihana rantakatu, kaunis pikkukiviranta, vanha satama ja upeat maisemat tarjoileva korkea linnavuori, mutta suosikkini on silti sokkeloisista pikkukaduista, lempeistä väreistä, ranskalaisista parvekkeista, aukioista, pikkupuodeista, putiikeista sekä ravintoloista koostuva vanhakaupunki eli Vieux Nice. Vanhankaupungin kaduille on mukava eksyä ja ihailla suloisia yksityiskohtia loputtomiin.

Mekin kiertelimme vanhassakaupungissa paljon. Kävimme syömässä alueen ravintoloissa, istahdimme iltapimeällä aukion laidan terassille aperitiiville, kiertelimme kukkamarkkinoilla, maistoimme jäätelöä, ihastelimme matkamuistokojuja, tuoksuttelimme mausteita ja nautimme vanhahtavasta ranskalaisesta tunnelmasta, jota Vieux Nicen kadut huokuvat.

Juuri tämän enempää minulla ei ole Nizzan vanhastakaupungista kerrottavaa, mutta näytettävää on sitäkin enemmän. Kuvasin nimittäin innolla ihania vanhoja katuja ja haluaisinkin nyt kutsua teidät kanssani kierrokselle Vieux Niceen. Eiköhän mennä!

Cours Saleyan aukio. Kukkamarkkinat ovat tältä päivältä jo ohi.

Ilta saapuu ja katuvalot syttyvät Vanhan Nizzan kaduille.

Kapeiden katujen välistä pilkottaa täysikuu.

Taloja Cours Saleyan aukion laidalla.

Kauniita yksityiskohtia.

Istahdetaanko hetkeksi?

Mitäköhän tämän kadun varrelta löytyy?

Vanhoja ikkunoita ja pyykkejä kuivumassa.

Pieni suloinen sivukuja.

Terassille on mukava istahtaa hetkeksi.

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Miila perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 09:47

  Onpa kaunista! Vanhatkaupungit

  • Reply Miila perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 09:51

   No se lähti liian aikaisin! Mutta olin sanomassa että vanhatkaupungit on aina todella kauniita ja niissä saisi kulutettua vaikka kuinka paljon aikaa 🙂

   • Reply Martina perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 10:45

    Niin on! En ole vielä koskaan törmännyt vanhaankaupunkiin, joka ei olisi ihana. Niissä on aina niin mukava vaeltaa ja katsella ympärilleen.

 • Reply Kallion Kielo perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 10:21

  Upeita kuvia! Varsinkin se täysikuukuva, sai mielen halajamaan Nizzaan 🙂

  • Reply Martina perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 10:46

   Kiitos! Arvaapa vaan onko täälläkin Nizza-kuume päällä kun palasin reissutunnelmiin näitä kuvia katsellessa. 🙂

 • Reply Sanni perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 13:43

  No herttilei sentään, miten tuttuja kujia! Mielelläni minäkin olen noihin eksynyt, upeita pikkuputiikkeja ja tunnelmia, ja kun aikansa niitä kiertelee, on hyvä kavuta linnakukkulalle ja luoda sieltä silmäys paitsi siihen vanhaan kaupunkiin, myös enkelten lahteen. Voi melkein kuviesi ansiosta tuntea paikan tuoksut, kauniin ranskankielen kiemurat, puhumattakaan ihanasta lomatunnelmasta, joka niistä välittyy. Kiitos tunnelmapläjäyksestä. Tulipa taas ikävä tuonne.

  • Reply Martina perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 14:17

   Kiitos, ole hyvä ja meinasin pyytää myös anteeksi ikävän aiheuttamisesta, mutta ehkäpä ikävä Nizzaan on kuitenkin ihan positiivinen tunne. 🙂

 • Reply Sanni lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 07:56

  Joo, ihan positiivisella tavalla ikävöidään tuonne. Edellisestä matkasta noihin maisemiin on jo jonkin verran aikaa, mutta onhan kuvat, joita ihastella ja fiilistellä. Laitan ranskalaisia lauluja soimaan taustalle ja kokkailen tunnelmaan sopivaa ruokaa, ja se on siinä!

  • Reply Martina sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 14:25

   Kuulostaa ihanalta fiilistelyltä. 🙂

 • Reply Nizza 2018 - www.jarilaru.fi sunnuntai, 14 maaliskuun, 2021 at 19:50

  […] kaduilla tallustaessa katse kiinnittyy väkisinkin vanhankaupungin takana kohoavaan kukkulaan. Vehreän Colline du Chateaun puistomaiset kadut kutsuvat kulkemaan ja […]

 • Leave a Reply