Suomen suurin matkablogiyhteisö

Manfreds & Vin, Kööpenhamina

Suurin osa Kööpenhaminan mielenkiintoisimmista ravintoloista löytyy Kodbyenistä eli Teurastamon alueelta (engl. Meatpacking District), mutta myös muualla kaupungissa on kokeilemisen arvoisia ruokapaikkoja. Yksi niistä on Manfreds & Vin Norrebrossa.

Me hurautimme ravintolaan taksilla ruokabloggaajaporukan kanssa Bosch Baking Dayn päätteeksi. Osa suuntasi syömisen jälkeen lentokentälle ja kotiin, mutta me olimme ottaneet vielä yhden yön hotellista ja lähtisimme Suomeen vasta seuraavana päivänä. Tämä jäi siis tällä erää viimeiseksi ruokailuksi tällä porukalla ja turnausväsymystä oli lievästä hysteriasta päätellen ilmassa.

Otimme seitsemän ruokalajin maistelumenun, jonka lisäksi maistoimme paikan kehuttua tartaria sekä sipuliannosta. Tartar sekä sipuli ihanan juuston kera olivatkin molemmat lemppareitamme, joten ihan turhaan niitä ei meille suositeltu.

Minun ehdoton ykköslempparini oli kuitenkin punajuuriannos, jossa oli kuorineen päivineen valmistetun punajuuren lisäksi ihanan makeaa pistaasipraliinia. Yhdistelmä oli ihan mielettömän maukas ja kaavin onnellisena minun ja Johannan yhteiseltä lautaselta viimeisetkin jämät suuhuni. Johannan suostumuksella tietenkin. Nam. Osaisinkohan tehdä tuollaista pistaasipraliinia itsekin? Ainakin punajuuren löysin uudestaan tämän annoksen ansiosta, ja sitä onkin syöty meillä viime aikoina useaan otteeseen.

Tartarin, sipulin ja punajuuriannoksen lisäksi myös muut annokset maistuivat. Ainoastaan naudanlihasta löysimme valittamisen aihetta, sillä osa paloista oli aivan purukumia, kun taas osa suli suuhun, kuten tällaisen lihan pitääkin. Sitkeiden purukumipalojen kohdalla oli käynyt varmaan jokin moka.

Manfredsissa käytetään paljon aivan tavallisia edullisia perusraaka-aineita, kuten juureksia, mutta ne tuunataan hieman erikoisemmilla lisukkeilla, joista mieleenpainuvimmat olivat ruusu sekä mallas. Lopputulos on upea.

Ruokien kanssa maistelimme paikan alkuviinejä, jotka jakoivat bloggaajaporukkamme mielipiteet, mutta minulle ja ilmeisesti suurimmalle osalle pöytäseuruettamme ne maistuivat hyvin. Tunnelma ravintolassa oli kivan rento ja sisustus miellyttävän rouhea ja rosoinen. Tästä pidimme.

Hinta-laatusuhde oli varsin erinomainen ja lounas ehdottomasti taksimatkan arvoinen. Tänne kannattaa koukata, vaikka ravintola sijaitseekin hieman sivussa keskustasta. Matka ei ole liian pitkä käveltäväksikään ja Norrebrogadenia pitkin tallustaessa näkee hieman erilaista Kööpenhaminaa etnisine putiikkeineen ja rähjäisempine rakennuksineen. Mikäs siinä on sulatellessa näin hyviä sapuskoja pienen kävelylenkin merkeissä, varsinkin jos on hyvä sää.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Nanna torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 10:40

  Lounas oli kaikinpuolin bueno! Toivottavasti kohdataan taas saman pöydän ääressä!

  • Reply Martina torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 13:40

   Erittäin bueno! Ja samaa toivon minäkin. Eiköhän me kohdata! 🙂

 • Reply Hipsterikatu Jægersborggade & CreateTrips - Muru Mou sunnuntai, 3 toukokuun, 2015 at 12:41

  […] Jægersborggaden Michelin tähdellä kruunattu ravintola on Relæ, mutta jos pöytävaraukset ovat jo täynnä, tai haluat jotain simppelimpää, on kadun toisella puolella oleva Manfreds & Vin loistava vaihtoehto. Molempia paikkoja pyörittää samat tyypit, ja raaka-aineet tulevat samoista paikoista, eli yhtä laadukasta ruokaa on täälläkin tarjolla vaikkain Relæ:ta ystävällisemmin hinnoin. Manfredsin konsepti onkin tarjota laadukasta joka päivän ruokaa paikallisille, ja tarjolla on listaruokien lisäksi vaihtuva ”päivän annos”, joten valikoimaan ei pääse kyllästymään vaikka kävisi siellä usein. Tarkempi ravintola-arvostelu kannattaa lukea Keltaisen Keittiön Martinan kirjoittamana täältä. […]

 • Leave a Reply