Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vytopna, Praha

Prahan ehdottomasti hauskin ravintola on junaravintola Vytopna, joka löytyy Vaclavske namestilta eli Vaclavin aukion laidalta uudesta kaupungista. En tiedä onko ravintola alunperin tarkoitettu lapsiperheille, mutta siellä kyllä viihtyy lasten lisäksi myös vähän lapsenmieliset aikuisetkin.

Ravintolan erikoisuus on tilassa kiertävä junarata, joka hallitsee koko ravintolan sisustusta. Ratoja risteilee siellä täällä, niiden yli on rakennettu portaita, joita pitkin kulkea, ja joka pöytään tulee omat raiteet. Junien tehtävänä on kuljettaa juomat pöytiin ja sen lisäksi, että pöytään pysähtyvästä junasta on hauska nostaa oluttuoppi pöytään, helpottanee tämä tarjoilijoidenkin töitä huomattavasti.

Junat lähetetään matkaan tiskiltä, ne pysähtyvät oikean pöydän kohdalle ja kun juomat on nostettu pois kyydistä, lähtee juna takaisin hakemaan seuraavaa kuormaa. Tätä on yllättävän hauska seurata. Hassusta junaravintolasta tykkää varmasti ainakin perheen pikkuväki, mutta myös vanhemmat pojat ja mikseivät tytötkin saavat täällä ajan kulumaan nopeasti. Minä ainakin viihdyin ravintolassa erinomaisen hyvin junien kulkua seuraten.

Lapsiperheiden kannattanee suunnata tänne päiväsaikaan, sillä ainakin meidän vierailumme aikana perjantai-iltana ravintolassa oli paljon hälyä, tupakansavua ja äänekkäitä nousuhumalaisia ihmisiä. Viereisessä pöydässä ollut iloinen norjalaisporukka herätti hilpeyttä olemalla todella innoissaan ravintolan junameiningistä. Tyypit puhaltelivat pilleihin kun junat saapuivat ja ohjasivat suurieleisesti junien kulkua raiteilla. Innokkain kaveri oli ammatiltaan konduktööri. Nauraa käkätin vatsalihakseni kipeiksi miesten touhuja katsellessani. Jotkut osaavat pitää aidosti hauskaa. Prahan naurettavan edullisilla oluttuopeilla lieni myös oma vaikutuksensa miesten riehakkaalle illallistunnelmalle.

Me tilasimme täällä oluiden lisäksi myös ruokaa, mutta paikalla voi käydä pelkästään juomassa tuopillisen olutta tai limuakin. Ruoka oli tavallista pubiruokaa, ihan hyvää eikä todellakaan hinnalla pilattua, muttei mitenkään erityistä. Wingsit vetivät hieman pidemmän korren kuin tilaamamme liha-annos sienikastikkeella ja perunamuussilla, mutta molemmat annokset olivat ihan kelpokamaa. Jos tänne tullessa on nälkä, niin syö ihmeessä, mutta pelkkä junan kyydissä tuleva juomakin riittää antamaan hauskan kokemuksen junaravintolassa. Suosittelemme!

Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply AnskuBCN perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 08:53

  Tuo junateema oli niin hauska, prahalainen ystäväni suositteli sitä viime kesänä ja totta kai me siellä kävimme! Ruoka ei tosiaan mitään erikoista ollut, mutta lapsemme puhuvat siitä vieläkin, joten mieleenpainuva se oli. Lapset pyysivät isäänsä tilaamaan koko ajan lisää olutta, ihan vaan sen junan takia. Isällekin siis kiva kokemus 😉

  • Reply Martina perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 09:00

   Haha, isäkin pääsi hyötymään toden teolla lasten junainnostuksesta! Täytyy myöntää, että mekin tilasimme toiset tuopit ihan vaan sen takia, että saisimme taas odotella pöytämme ääreen pysähtyvää junaa. Voin kuvitella että paikka on lasten mieleen, jos kerran me aikuisetkin olimme junaravintolasta ihan täpinöissämme. 😀

 • Reply lena / london and beyond perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 09:02

  Nyt mua alkoi ihan harmittamaan että missattiin tämä Prahassa! En ollut tietoinen ennen tätä päivää, melkein tämän takia voisi harkita Prahaan matkustamista. 😀

  • Reply Martina perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 09:14

   No voi ei! Ehkäpä teidän pitää tosiaan tehdä uusi visiitti Prahaan. Junaravintola Vytopna on musta ihan hyvä syy ostaa lennot Prahaan. 😀 Ja kyllähän kauniissa kaupungissa vierailee mielellään yhä uudestaan ja uudestaan. Minullakin alkaa jo pukata uutta Praha-kuumetta päälle.

 • Reply Merituuli perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 09:55

  Ihan älyttömän kiva vinkki! Meillä lapset rakastavat pienoisrautateitä, joten tämä on meille must jos Prahaan joskus osumme.

  • Reply Martina perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 10:29

   Tämä on rautateitä rakastaville lapsille varmasti unohtumaton kokemus. Olisipa hauska päästä katsomaan lasten riemua junaravintolassa! Aikuisten riemu oli jo niin iloista katseltavaa ja lapset pistävät varmasti vielä paremmaksi.

 • Reply Jenna perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 10:17

  Hauska paikka! Pitääkin pistää mieleen tämä seuraavaa Prahan reissua varten. Kyllä miehistäkin tulee muuten lapsia, kun ne jotain tuommosta näkee 😀 Olut kuljee junassa, jihuu!

  • Reply Martina perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 10:32

   Hih, voin kertoa salaisuuden, että myös naisesta saattaa tulla lapsi kun olutjuna puksuttaa pöytään. Jihuu miten jännää! 😀 Ja voi sitä paniikkia kun pitää ehtiä ottaa oluet pois ennen kuin juna jatkaa matkaa! Vaikka ei se kai lähde ennen kuin lasti kevenee. Silti se jännitti. Ihan luvattoman paljon. 😀

 • Reply tatjaana perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 13:21

  Listallani, maissa joissa en ole käynyt, mutta haluaisin käydä, on Egypti, Kreikka ja Saksa ja siellä Berliini. Nyt listalle kiipesi juuri Praha.

  Tatjaana

  • Reply Martina perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 14:36

   Praha on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Vaikka ovat nuo muutkin luettelemasi paikat mielenkiintoisia. Egyptissä ja Kreikassa olen käynyt ja Saksassakin joskus pikkumuksuna. En tosin Berliinissä. Se on minultakin vielä kokematta.

 • Reply Hanne perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 14:11

  Voi eiiii! Mä en ole ollut tietoinen ollenkaan tästä ja just puoltoista vuotta sitten Prahassa käytiin.
  Uutta matkaa siis varaamaan tuon takia:)

  • Reply Martina perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 14:37

   Uusi matka on aina hyvä idea! Etenkin kun kyseessä on Praha. 🙂

 • Reply Kthetraveller lauantai, 20 joulukuun, 2014 at 00:41

  Jahas, ja taas yksi uusi kohde must visit -listalle. Mä olen ollut tosiaan Prahassa yli 10 vuotta sitten joten tarttis varmaan käydä sielläkin uudestaan.

  • Reply Martina maanantai, 22 joulukuun, 2014 at 08:19

   Ei kun vaan lentoja varaamaan! Vitsit että mäkin haluaisin takaisin Prahaan. 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat lauantai, 20 joulukuun, 2014 at 10:35

  Aivan älyttömän hauska idea ja voin hyvin kuvitella, että junan ansiosta myyvät tuopin jos toisenkin enemmän. Kuka malttaa tilata vain yhden kuljetuksen, kyllähän sitä on jo kuvien takia tilattava vähintään kaksi 😀

  • Reply Martina maanantai, 22 joulukuun, 2014 at 08:23

   Jep, ravintola saa varmasti junien avulla lisämyyntiä kun aina pitää tilata vielä yksi tuoppi. Mekin perusteltiin toiset tuopit sillä, että pitää ottaa vielä lisää kuvia junan kyydissä tulevista oluista, vaikka oikeasti meillä taisi olla vaan olutjano. 😀

 • Reply ottoizakaya sunnuntai, 21 joulukuun, 2014 at 14:44

  Hei mikä loistava innovaatio!! 🙂 Meitsi ainakin viihtyis ihan näin ”aikuisemmallakin” iällä. Pitäis varmaan tästä joku viikonloppu hypätä koneeseen ja ottaa nokka kohti Prahaa, vaikka näin olut matkalla.

  • Reply Martina maanantai, 22 joulukuun, 2014 at 08:24

   Varmasti viihtyisit! Mulla ainakin oli vähintään yhtä hauskaa kuin ravintolan lapsiasiakkailla. 😀 Olutmatka Prahaan on aina hyvä idea!

  Leave a Reply