Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vihreä omenasalaatti

Yksi lempikeittokirjoistani on Janne Tarmion ja Sami Tallbergin Hedelmäistä-kirja. Olen kokeillut kirjan sivuilta jo montaa reseptiä ja aina sieltä löytyy tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva hedelmäinen resepti, puhumattakaan faktatiedosta, jota aina silloin tällöin tarkistelen kun vierailen kaupan hedelmähyllyllä.

Tällä kertaa tarvitsimme jonkin suht simppelin lisukkeen grillikanalle ja koska heinäkuun helleaalto ei houkutellut hellan ääreen, päätin että lisukkeen on oltava salaattia. Tarkistin ensin pikkulapuilla merkkaamani reseptit ja sieltähän se löytyi, ensimmäisen katsomani merkin kohdalta: Sami Tallbergin omenainen vihersalaatti. Tätä me tehdään!

Salaatti syntyy nopeasti kolmesta pääraaka-aineesta. Vihreää omenaa, fenkolia ja kevätsipulia. Mukaan vähän yrttiä, limeä ettei omena tummu, makua suolasta ja pippurista sekä loraus oliiviöljyä päälle (öljy oli oma lisäykseni) niin valmista on ja maistuu tosi hyvältä grillikanan kanssa. Vielä paremmin omenainen salaatti sopisi varmastikin grillatun possun kanssa, joten sitäkin kannattaa kokeilla.

Vihreä omenasalaatti

– 4 suomalaista hapokasta pikkuomenaa tai 2 Granny Smith -omenaa (tai mitä tahansa muuta vihreää omenaa)
– 2 fenkolia
– 4 kevätsipulin vartta
– lime
– tilliä tai korianteria (tai ruohosipulia, jota me käytimme)
– suolaa ja pippuria
(- öljyä)

Poista fenkoleista uloin kuori ja varret jos ne ovat puumaisia. Säästä kuitenkin varsissa kasvavat yrttimäiset lehdet ja lisää ne salaattiin. Pilko fenkoli ohuiksi siivuiksi.

Pese omenat ja viipaloi nekin ohuiksi paloiksi. Sekoita heti limen mehu joukkoon, jotta omena ei tummu.

Pilko kevätsipuli ja yrtit ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Me lorautimme myös hieman oliiviöljyä salaatin päälle.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply