Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kerrosmaljat aamiaiselle tai brunssille

Tässäpä olisi pieni vinkki vaikkapa jo huomiselle aamiaisellesi, tai sitten söpö lisä hieman näyttävämpään brunssi- tai aamiaiskattaukseen. Kerrosmaljat ovat maukas lisä aamuherkutteluun ja meillä niitä nautittiin muun muassa kihlajaisbrunssillamme.

Oma lempparikomboni syntyy mustikasta, hunajasta, maustamattomasta jogurtista sekä kaurahiutaleista, mutta yhtä hyvin tähän voi käyttää vaikkapa vadelmaa, mansikkaa, mangoa, rahkaa, maustettua jogurttia, vaahterasiirappia, mysliä tai leseitä. Kasaa maljaan oman makusi mukainen yhdistelmä ja heitä vielä superfoodeja tai proteiinijauhoa sekaan, jos sellaisia sattuu kaapistasi löytymään.

Me teimme kerrosherkut pienehköihin juomalaseihin, sillä brunssipöydässä oli niin paljon muutakin syötävää, ettemme halunneet vieraiden täyttävän mahojaan pelkällä jogurtilla. Aamiaiselle herkun voi toki tehdä isompaankin lasiin, ja se sopii sellaisenaan mainiosti arkiaamun suupalaksi sellaisellekin, jonka on vaikea syödä mitään kunnollista heti aamusta. Tässä versio, jonka teimme kihlajaisbrunssillemme:

Kerrosmalja jogurtista ja marjoista

– mustikoita tai vadelmia
– maustamatonta rasvatonta jogurttia
– hunajaa
– kaurahiutaleita

Kippaa tarjoiluastian (juomalasi toimii hyvin) pohjalle ensin lusikallinen marjoja. Ne on kiva kaivaa sieltä viimeiseksi suuhunsa. Turauta sitten hieman hunajaa marjojen päälle ja peitä ne ohuella kerroksella kaurahiutaleita.

Kaada sitten jogurttia päälle ihan reilu kerros. Meidän laseihin tuli vain yksi paksu jogurttikerros, mutta korkeampaan lasiin kerroksia voi kasata useamman.

Laita päällimmäiseksi taas marjoja, hunajaa ja kaurahiutaleita. Viimeistele tuoreilla pensasmustikoilla tai vadelmilla. Minä käytin näihin muuten pakastemarjoja, mutta koristeluun ostin rasiallisen pensasmustikoita.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply