Celebrity Eclipse, osa 1

Kurkistetaanpa tässä välissä hieman miltä Karibialla seilannut risteilyaluksemme näytti. Yksi risteilyn parhaista hetkistä on se, kun kiertelee ensimmäistä kertaa pitkin laivan kansia ja ihastelee kaikkea eteen tulevaa. Kamera räpsyy ja koko ajan pitää pysähtyä katsomaan mikä paikka tämä on ja miten tämä taideteos on tehty. Isolla risteilyaluksella riittää ihmeteltävää pitkäksi aikaa.

Sen pidemmittä puheitta annetaan kuvien puhua puolestaan. Saanko esitellä Celebrity Eclipse:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hytin telkkarista voi tarkistaa missä laiva seilaa ja mikä kulloinkin horisontissa näkyvä saari on nimeltään.

Allasbaarista sai jos jonkinlaista drinksua. Jos ei osannut päättää mitä haluaa, voi pyytää Päivän drinkin, joka oli joka päivä erilainen ja poikkeuksetta hyvän makuinen.

Hyttikäytävälläkin oli tauluja (katso ison pään taakse).

”I’m singing in the rain..” Tämä trooppinen sadekuuro yllätti meidät hikisen helteisen Grenada-päivän päätteeksi. Ja kuten kuvasta näkyy, sade ei menoa haitannut!

Kuntosalilla tuli rehkittyä muutamana aamuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aerobisia laitteita oli paljon ja maisemat aivan upeat. Karibianmeri – Kyllä sitä tuijottelisi mielellään aina treenatessa.

Laitteita ja vapaita painojakin oli paljon. Ainoa mitä jäin kaipaamaan olivat tangot ja levypainot, mutta ehkä ne oli jätetty turvallisuussyistä maihin. Keinuvalla laivalla tangon kanssa heiluva treenaaja voisi saada rumaa jälkeä aikaiseksi horjahtaessaan.

Laivalta löytyi myös katettu rauhallinen allasalue, jonne oli lapsilta pääsy kielletty, ja jossa oli ihana vain kölliä lukemassa kirjaa, torkkumassa päiväunia tai maistelemassa päivän drinkkiä. Tänne menimme usein päivän päätteeksi, kun kuuma aurinko alkoi jo kipristellä iholla, mutta vielä ei tehnyt mieli siirtyä hyttiin laittautumaan iltaa varten.

Allasalueellakin oli taidetta.

Ihana rento iltapäivähetki. On tää niin luksusta.

Yläkannelta löytyi laaja nurmikkoalue, jossa voi ottaa aurinkoa, järjestää pienen piknikin…

…tai pelata petanqueta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällaista nurmikkoaluetta ei löydy muilta laivayhtiöiltä ja me ainakin pidimme nurmikolla lököilystä kovasti. Plussa Celebrity Cruisesille!

Allasalueella riitti etenkin meripäivinä vipinää.

Uima-altaassa on kiva viilentyä keskellä Karibian hellettä, eikä yhdessä monista porealtaista lilluminenkaan ollut yhtään hullumpaa.

Tuo punainen kantta kiertävä rata on tarkoitettu lenkkeilijöille.

Iltapäiväzumbat meneillään. Osallistua voi niin kannen tanssilattialla kuin näköjään myös altaassakin.

Tästä löytynee olutta jokaiseen makuun. Minä pidin eniten Coronasta ja Bud Lightista. Muita en tainnutkaan maistaa, olin enemmän drinkkien ja lemonaden perään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinko alkaa jo painua alemmas, mutta altaalla lekottelijoilla ei ole mikään kiire.

Meitin parveke (bongaa vilkuttava Martina)! Otettiin halvin parvekehyttiluokka pelastusveneen yläpuolelta. Vene ei merinäkymää haitannut ja meilläpä olisi ollut lyhin matka pelastautua, jos kapteeni olisi töräyttänyt karille. Siitä vaan oltaisiin pompattu parvekkeelta suoraan pelastusveneeseen ja lähdetty haneen.

Aruban Oranjestadia ihmettelemässä oman parvekkeen suojista.

Me ja meidän parveke. Bloggaajat työssään..

Merellä maisema vaihtuu jatkuvasti ja sitä voisi tuijottaa ikuisesti. Tämäkin ilta oli niin kaunis.

Eräänä päivänä lähdin altaalta hyttiin hieman ennen muita. Samaan aikaan kanssani hyttiin saapui tällainen yllätys, ja olin siitä niin innoissani, että uskaltauduin yksin hissillä takaisin allasalueelle (hissikammo you know, normaalisti käytin rappusia..), jossa juoksin matkakumppaneideni luokse hengästyneenä selittämään, että ”Meillä on hytissä joku skumppa ja suklaamansikka yllätys!”.

Samanlainen yllätys odotti myös appivanhempien hytissä. Yllätyksen takana oli eräs laivan työntekijä, joka oli vaikuttunut matkayllätystarinastamme, jonka appiukko oli hänelle eräänä iltana hieman liikuttuneena kertonut.

Herkut nautittiin tietysti omalla parvekkeella samalla kun laiva lähti Antigualta. Kyllä kuulkaa kelpasi katsella kauniita maisemia laivan lipuessa pitkin Antiguan rannikkoa. Aurinko paistoi vielä kuumasti, joskin jo melko matalalta. Pitkä skumppahetki parvekkeella oli yksi loman kohokohdista.

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Kthetraveller tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 08:54

  Oi ihanuus! Nuo Celebrityn nurmikkolaivat ovat minun piiitkällä bucket listilläni joten tuollaista laivamatkaa odotellessa. Ja totta turiset, skumppahetket parvekkeella on mm. loman kohokohtia.

  • Reply Martina tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 09:16

   Me ajauduttiin tuonne nurmikolle ensin vähän vahingossa, kun meripäivänä kaikki allastuolit oli jo varattu. Mutta siellähän olikin niin kivaa, että suunnattiin nurmikolle heti seuraavana päivänä uudestaan. 🙂 Ja ne skumppahetket, melkein tuli itku kun ajattelin tuota Antigualta lähtöä skumpan ja suklaamansikoiden saattelemana. Se oli niin ihanaa, haluaisin heti takaisin siihen hetkeen!

   • Reply Kthetraveller tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 11:02

    Tiedän tunteen. Skumppa ei maistu missään paremmalta 😉 ikimuistoisin skumppahetkeni taistelee kahden välillä:1) Skumppaa ja oman butlerin tuomia herkkuja 26 neliön kokoisella keulaparvekkeellaparvekkeella. Lähdemme Nassausta ja ihailemme keulaparvekkeelta avautuvia näkymiä sekä komentosillan toimintaa. 2) Lähdemme Barcelonasta viikon mittaiselle Välimeren risteilylle. Mukana viereisellä parvekkeellä myös appivanhemmat ja miehen veli (ekaa kertaa laivalla). Risteilemisen ilo on niin ihana jakaa sellaisten kanssa jotka tuntemat saman onnentunteen. Ihanaa että järjestitte yllätyksen. Ihan tässä alkaa jo itseäkin syyhyttämään moiset tempaukset 😉

    • Reply Martina tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 12:54

     Oo mitä ihania skumppahetkiä! Minäkin haluan lisää samanlaisia! Ja totta, risteilemisen ilo on ihana jakaa läheisten kanssa. Etenkin ensikertalaisten ihmettelevää innostusta on kiva seurata, vaikka kyllä sitä itsekin on ihan samanlaisissa fiiliksissä, oli sitten kyseessä ensimmäinen tai kymmenes risteily. Aina se on yhtä ihanaa. Uskoisin siis, vielä ei sentään ihan kymmentä risteilyreissua olla tehty.. 🙂

 • Reply Anoppi tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 09:46

  Kyyneleet silmissä, jälleen kerran, palaan meidän upealle matkalle näitä lukiessa ja kuvia katsellessa. Olemme saaneet mieheni kanssa nauttia maailman ihanimmasta luksuslomasta, maailman ihanimpien nuorten kanssa. Kaikki tapahtumat oli kuin elokuvista jossa itse oli mukana. Välillä sitä oli kuin jossain sumussa, eikä meinannut uskoa että oikeasti kaikki on totta. Uskomatonta miten sitä pieni ihminen tulee näin yllätetyksi vielä tässä iässä, ja näin mahtavalla tavalla. Upeat muistot loppuiäksi, ja kaiken kruunasi nuorten kihlautuminen, jota me etuoikeutetusti olimme ensimmäisinä todistamassaa. Upeata 🙂 Olemme ikuisesti kiitollisia näistä ihanista muistoista, jotka kulkevat mukanamme loppuiän. Ehkä joskus on vielä meidän vuoro yllättää…. ei sitä koskaan tiedä.

  • Reply Kthetraveller tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 11:03

   Tästä ei voi kuin tykätä!

  • Reply Martina tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 12:52

   Ihana anoppi tosiaan. Kyllä tuollaisille appivanhemmpille järkkää mielellään yllätyksiä. 🙂 Hyvin kuvailtu, juuri tuollaista unenomaista sumua se oli ajoittain meidänkin kohdalla, ja vasta jälkeenpäin alkaa tajuta, että totta se kaikki oli. Maailman paras matka maailman parhaassa seurassa! Tahtoo uudestaan! 🙂

 • Reply Hanne tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 12:08

  Ihana anoppi:)

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 30 huhtikuun, 2014 at 15:01

  Ihan kertakaikkiaan mieletön laiva!

  • Reply Martina torstai, 1 toukokuun, 2014 at 14:15

   Vähän erilainen kuin ruotsinlaivat. 🙂

 • Reply Jael keskiviikko, 30 huhtikuun, 2014 at 22:19

  Mahtava laiva!

  • Reply Martina torstai, 1 toukokuun, 2014 at 14:15

   Se oli kyllä aika makea. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 2 toukokuun, 2014 at 08:48

  Upeaa, niin upeaa :)! Tuli itselleenkin rentoutunut olo, kun tätä lueskeli 😉

  • Reply Martina perjantai, 2 toukokuun, 2014 at 09:56

   Hyvä. 🙂 Voit kuvitella miten rentoutunut olo paikan päällä on!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 2 toukokuun, 2014 at 12:48

    ZZZZzzzzzzzzzzz <— ilmeisesti 😛

    • Reply Martina perjantai, 2 toukokuun, 2014 at 13:48

     😀

 • Reply Karibian risteily - kokemuksia ja vinkkejä eri varustamoista - Matkablogi Vaihda vapaalle maanantai, 15 tammikuun, 2018 at 20:02

  […] Lue Seven Seas-blogista kokemuksia Celebrity Silhuettesta ja Tasty Travelissimo-blogista Celebrity Eclipsestä. […]

 • Leave a Reply