Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pippuriananas

Kuukausiliitteen keittokirjan sivuilta löytyi mielenkiintoinen makuyhdistelmä. Simppeli jälkiruoka yhdistelee karamellisoitua ananasta, lempeää vaniljajäätelöä ja pirteää mustapippuria. Saattaa kuulostaa aluksi hieman oudolta, mutta yhdistelmän kontrastit pelaavat hienosti yhteen.

Ananas pitää tulisista ja pippurisista mauista ja vaniljajäätelö tasapainottaa pippurin ärhäkkyyttä juuri sopivasti. Lämmin ananas maistuu ihanalta kylmän jäätelön kanssa ja karamellisoitunut hedelmä tuo kivasti tahmeutta ja rakennetta pehmeän jäätelön rinnalle. Mikään maku ei jyrää muita alleen, vaan homma toimii hienosti. Tätä kannattaa kokeilla!

– ananas
– 1 dl sokeria
– 40 g voita
– vaniljatanko
– mustapippuria
– vaniljajäätelöä

Kuori ja pilko ananas. Laita ananas ja sokeri pannulle paahtumaan ja karamellisoitumaan. Lisää pannulle myös vaniljatanko antamaan makua. Rouhaise sekaan mustapippuria suoraan myllystä.

Kun ananas on karamellisoitunut lisää voi ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria. Tarjoile kuumana vaniljajäätelön kanssa.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Nopea ja helppo äitienpäiväherkku – pippuriananasta ja jäätelöä | Lyhyenä hetkenä perjantai, 10 toukokuun, 2019 at 21:48

    […] onneksi Google hoitaa hommansa hyvin ja ohjaa minut muutamassa sekunnissa kadonneen lampaan luo, Tasty Travelissimo-blogiin. Vaniljatankoa en maustelaatikostani tällä kertaa löytänyt, joten korvasin sen […]

  • Leave a Reply