Kasvisruoat,  Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Marokkolainen kasviscouscous

Sadonkorjuuaika! Toivottavasti kaikilla on paljon omassa penkissä kasvaneita ihania vihanneksia, kasviksia ja yrttejä. Jos satoa on jo liikaakin ruoanlaittoideoihin nähden, niin nappaapa tästä maukas resepti, johon voit käyttää oman harkinnan mukaan myös muita kuin tässä mainittuja kasviksia. Marokkolainen kasviscouscous on mausteineen huumaavan tuoksuinen, maukkaan makuinen ja sopii sellaisenaan ateriaksi. Jos kaipaat lisää proteiinia ruokaasi, voit toki paistaa vaikkapa halloumia, kanaa tai lammasta kasviscouscousin kaveriksi.

Marokkolainen kasviscouscous

– sipuli
– reipas loraus öljyä tai iso nokare voita
– nippu persiljaa
– 2-3 tomaattia tai tomaattisäilykepurkki
– 0,5 l kasvislientä
– 2-3 porkkanaa
– kesäkurpitsa
– kourallinen rusinoita
– purkki kikherneitä
– kurkumaa
– kanelia
– inkivääriä
– pippuria
– suolaa
– couscousia

Pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä tai voissa. Kun sipuli on pehmeää, lisää pannulle kurkuma, kaneli, inkivääri ja pippuri. Anna muhia hetki ja tarkista että pannulla on riittävästi öljyä, johon mausteet pääsevät sekoittumaan.

Lisää pannulle silputtu persilja sekä tomaatit. Lisää myös kasvisliemi ja anna muhia kannen alla ainakin vartin verran. Pilko odotellessasi porkkanat ja lisää ne joukkoon. Anna taas muhia vartti tai kauemminkin.

Lisää pilkottu kesäkurpitsa, rusinat ja kikherneet. Anna muhia pienellä lämmöllä kannen alla niin kauan, että vihannekset ovat mukavan pehmeitä. Nauti ihanasta koko kodin valtaavasta mausteisesta tuoksusta, ja vaikka tuoksu herättääkin ruokahalun, yritä malttaa muhittaa kastiketta tarpeeksi pitkään. Mitä kauemmin se saa pulputtaa, sitä maukkaampaa siitä tulee.

Kun kastike alkaa olla valmista, mausta se suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Valmista couscous paketin ohjeen mukaan, kippaa valmis couscous tarjoiluastiaan ja tee sen keskelle kuoppa, johon kaadat kastikkeen. Nauti hyvässä seurassa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Marokkolainen kasviscouscous