Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helpot sienipasteijat

Tursuaako sieniä ovista, ikkunoista ja varpaanväleistä? Kaipaatko uusia sienireseptejä tai haluatko kokata sienisaaliistasi nopeasti jotakin maukasta, jotta pääset taas kykkimään metsään? Tee pasteijoita! Valmiiseen voitaikinaan tehdyt sienipasteijat maistuvat varmasti myös pienemmille herkkusuille ja valmistuvat käden käänteessä. Tarvitset vain:

– voitaikinaa (valmis pakaste)
– sieniä (ihan mitä vaan, paitsi ei ehkä kärpässieniä)
– sipulia
– pippurituorejuustoa (Mustapekka tai vastaava)
– kananmunan

Ota voitaikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Laita sienet kuivalle pannulle ja lämmitä niitä siinä niin kauan että nesteet ovat haihtuneet. Lisää sitten pieneksi pilkottu sipuli ja kuullota hetki. Lisää pannulle vielä juusto ja sekoittele niin kauan, että juusto on sulanut ja naamioitunut sieni-sipulimössön sekaan.

Kauli voitaikinaa hieman litteämmäksi ja kasaa taikinalevyn toiselle reunalle keko sieni-sipuli-juustotäytettä. Laita kansi kiinni, eli painele taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle ja painele reunat tiukasti kiinni haarukan avulla. Toista sama kaikille taikinalevyille, voitele pasteijat kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin vartti tai kunnes taikina on ruskettunut pinnalta.

Ja sitten takaisin sienimetsään!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply lena maanantai, 26 elokuun, 2013 at 12:46

    Onpa herkullisen näköisiä! Onneksi kohta koittaa loma Suomessa ja pääsee kokeilemaan sieni-reseptejä. 🙂

    • Reply Martina maanantai, 26 elokuun, 2013 at 13:19

      Tervetuloa syksyiseen Suomeen! Tämä on siitä kiva sieniresepti, että se on tosi helppo ja nopea tehdä, joten aikaa jää muuhunkin lomailuun. 🙂

    Leave a Reply