Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tarte tatin

Maistuisiko perinteinen ranskalainen omenapiirakka? Tarte tatin on ollut To do -listallani ikuisuuden ja nyt vihdoin sain aikaiseksi pyöräyttää piiraasta miniversion, josta riitti juuri sopivasti kahdelle. (Tai siis olisi riittänyt, jos eräs vatsapöpö ei olisi pilannut kaikkea…mutta ei siitä kuitenkaan sen enempää.) Jos haluat tehdä isomman piiraan niin tuplaa tai jopa triplaa tämän reseptin määrät.

Pohja:

– 50 g voita
– 0,5 dl tomusokeria
– 1,5 dl vehnäjauhoja
– 1 kananmuna

Täyte:

– 2 omenaa
– 1 dl sokeria
– 50 g voita

Tee ensin taikina. Nypi voi tomusokerin ja vehnäjauhojen joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.

Kuori ja pilko omenat. Sulata voi uunin kestävässä pannussa (minä käytin minipiiraaseeni valurautaista blinipannua) ja sirota sokeri tasaiseksi kerroksi sulaneen voin päälle. Asettele omenalohkot voi-sokeriseoksen päälle ja anna kiehua miedohkolla lämmöllä niin kauan, että seos ruskettuu karamellimaiseksi. Älä kääntele omenoita vaan anna homman hengailla liedellä ihan rauhassa.

Kauli sitten taikina ja levitä se pannuun omena-voi-sokeriseoksen päälle kanneksi. Tyrkkää pannu 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi tai kunnes taikina on ruskettunut sopivasti. Anna piiraan jäähtyä hieman ja kippaa se sitten ympäri tarjoiluastialle. Nauti vaniljakastikkeen, kermavaahdon ja/tai jäätelön kera.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Mari/Jotain maukasta-ruokablogi maanantai, 19 elokuun, 2013 at 10:20

    Ihana syksynherkku. Tarte Tatin on yksi mun lempijälkkäreistä.

    • Reply Martina maanantai, 19 elokuun, 2013 at 14:25

      Mäkin tykästyin siihen kovasti. Tarte tatin kuuluu myös sarjaan ”Miksen ole tehnyt tätä jo aiemmin..?” 🙂

    Leave a Reply