Suomen suurin matkablogiyhteisö

Intialainen soijapalacurry

Nyt on minun vuoroni! Pääsin mukaan Blogiringin Soyappétit -kampanjaan, jonka tiimoilta eri blogeissa on ilmestynyt viikottain jo 9 soijareseptipostausta. Kampanjaan osallistuneet bloggaajat vastaanottivat laatikollisen soijatuotteita, testailivat niitä ja julkaisevat kukin omalla viikollaan tekemänsä soijaruoan resepteineen. Ja nyt on tosiaan koittanut se päivä, kun on minun vuoroni julkaista oma soijareseptini. Tähän mennessä ilmestyneet Soyappétit -kampanjapostaukset löytyvät näiden linkkien takaa, ja lisää on vielä tulossa:

– Pumpkin Jamin soijafileet ja satay-kastike
– Hetkiä-blogin tomaattinen soijakastike
– Pikku Seikkailijan soijainen herkkurahka
– Campasimpukan skonssit soija- ja spelttijauhoista
– Chocochilin soija-salaattitacot
– Terhin keittiön soijajauhoista tehty karpalo-murupiirakka
– Dinan maailman ”lihikset”
– Tiskivuoren emännän soijasuikaleet hoisin-kastikkeessa
– Meanwhile in Longfieldin soijapyörykkäpasta pestolla ja rucolalla

Suurin haaste soijatuotteiden kanssa on mielestäni se, että helposti hieman mauttomaksi jääviin soijaruokiin pitäisi saada riittävästi makua. Maustaminen onkin soijakokkailujen a ja o, joten ruoanlaittohommat alkavat maustehyllyltä. Aloin miettiä omaa kampanjareseptiäni mausteisten keittiöiden kautta ja kokkailin soijatuotteista lopulta ainakin intialaista, meksikolaista ja välimereltäkin vaikutteita saaneita ruokia.

Kampanjareseptiksi valitsin luonnollisesti parhaan tekemäni soijaruoan, joka sattui olemaan kokeiluistani ensimmäinen. Myös muut soijareseptini näkevät päivänvalon blogin puolella hieman myöhemmin. Nyt katsotaan kuitenkin huumaavan tuoksuisen ja mukavan mausteisen intialaisen soijapalacurryn reseptiä. Tästä ei todellakaan puutu makua!Intialainen soijapalacurry

4 annosta

– 100 g Soyappétit-soijapaloja
– 3 tomaattia
– 2 sipulia
– öljyä
– yksikyntinen valkosipuli
– 1 rkl raastettua inkivääriä
– juustokuminaa
– kurkumaa
– chilijauhetta
– korianterijauhetta
– garam masalaa
– suolaa
– 1 rkl maapähkinävoita
– korianteria
– riisiä

Laita soijapalat ja noin kolme desilitraa vettä pannulle. Kuumenna kiehuvaksi, laske sitten lämpöä ja anna muhia kannen alla kymmenen minuuttia. Kaada ylimääräinen neste pois. Mausta soijapalat garam masalalla, chilijauheella ja suolalla ja jätä ne sitten sivuun odottamaan siksi aikaa kun valmistat currykastikkeen.

Pilko sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota niitä pannulla runsaassa öljyssä. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää pannulle juustokuminaa, kurkumaa ja suolaa. Pilko valkosipuli ja raasta inkivääri. Lisää nekin pannulle.

Pilko tomaatit pieneksi silpuksi ja lisää ne pannulle. Mausta kastike chilijauheella sekä korianterijauheella ja jätä se sitten kannen alle muhimaan 20-30 minuutiksi. Keitä odotellessasi riisiä lisukkeeksi.

Lisää kastikkeeseen soijapalat, ruokalusikallinen maapähkinävoita sekä garam masalaa. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja muita mausteita tarvittaessa. Pilko juuri ennen tarjoilua currykastikkeeseen tuoretta korianteria ja tarjoile se riisin kera.


Reseptin tarjoaa Soyappétit

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tuplaespresso maanantai, toukokuu 13, 2013 at 14:35

    Soija varmaan sopiikin hyvin tuollaiseen intialaistyyppiseen ruokaan. Reseptin mausteluettelokin on tosi vakuuttava 🙂

    • Reply Martina maanantai, toukokuu 13, 2013 at 15:17

      Jep, mausteinen ruoka tuo soijaan kivasti makua ja soijapalojen koostumus sopi tosi hyvin tähän curryyn. Kaupan maustehyllyllä tuli kieltämättä vietettyä hieman aikaa, mutta nyt on mausteet valmiina useampaankin currykokeiluun. Voinkin itseasiassa kertoa, että ehdin tehdä jo toisenkin curryn, johon käytin soijasuikaleita ja kookoskermaa. Oli aika herkullista sekin. Resepti ilmestyy blogiin hieman myöhemmin. 🙂

    Leave a Reply