Kasvisruoat,  Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Sahramirisotto

Sahrami kuuluu niihin makuihin, joita yleensä joko vihataan tai rakastetaan. Samaa sarjaa ovat ainakin tryffeli, sinihomejuusto, fenkoli, greippi, korianteri ja vaahterasiirappi. Ylläripylläri minä pidän kaikista näistä mielipiteitä jakavista mauista (mistä minä nyt en pitäisi kun ruoasta puhutaan) ja tällä kertaa toteutin sahramirakkauttani risoton muodossa.

Sahramirisotto tulee Milanosta, joten jos ruokalistalla möllöttää ruoka nimeltä risotto alla milanese, voit olla varma, että sen tilaamalla saat eteesi keltaisen sahramin makuisen risoton. Me söimme sahramirisottoa taannoin Tony’s Delissä ja ihastuin niin kovasti sahramirisoton ja granaattiomenan yhdistelmään, että halusin kokeilla samaa myös kotona.

Risoton kaveriksi tein tällä kertaa karitsaa, mutta jos et jaksa alkaa kokata lihaa, voi risoton toki syödä ihan sellaisenaankin. Niitä granaattiomenan siemeniä ei kuitenkaan kannata jättää pois. Rubiininpunaiset helmet nimittäin kruunaavat kullankeltaisen herkun ja tuovat sahramin hieman tunkkaiseen makuun kivaa raikasta kirpeyttä. Ja ovathan vahvat värit myös kauniin näköiset hengatessaan samalla lautasella.

4 annosta

– sipuli
– öljyä sipulin kuullottamiseen
– 1 l kasvislientä
– n. 2 dl risottoriisiä
– 1 sitruunan mehu
– 1 dl valkoviiniä
– n. 0,5 tl sahramia
– nokare voita
– parmesaania

– granaattiomenaa

Pilko sipuli pieneksi ja kuumenna kasvisliemi. Kuullota sipulia pannulla hetki ja lisää sitten risottoriisi mukaan kuullottumaan. Kun riisi on hieman läpikuultavaa lisää sitruunan mehu ja valkoviini.

Kun neste on imeytynyt lisää pari kauhallista lientä sekä sahrami. Sekoittele ja lisää aina kauhallinen lientä kun edellinen satsi on imeytynyt. Jatka tätä kunnes riisi on sopivan al denteä. Sekoita lopuksi risottoon nokare voita ja pari kourallista parmesaania. Tarjoile granaattinomenan siemenien kera.


Valmiiksi marinoitu karitsa työnnettiin sellaisenaan uuniin, joten sen tarkempaa reseptiä ei pikkulampaasta nyt tule.

Kommentit pois päältä artikkelissa Sahramirisotto