Suomen suurin matkablogiyhteisö

Thaimaalainen naudanlihasalaatti

Tämän salaatin juju piilee ehdottomasti kastikkeessa. Ajattelin ensin, että thaimaalainen naudanlihasalaatti on vain tylsä täyteateria makumatkallamme maailman ympäri, mutta voi kuinka väärässä olinkaan! Salaatti oli joukon parasta antia ja sitä täytyy ihan ehdottomasti tehdä uudelleenkin. En vaan millään voi käsittää miten joku näin helppo ja nopea ruoka voi olla niin hyvää ja terveellistäkin vielä. Täydellistä sanoisinko.

Kastike:

– valkosipulinkynsi
– puolikas chili
– 1 tl raastettua inkivääriä
– 0,5 dl makeaa chilikastiketta
– kolmen limetin mehu
– 1 rkl seesamiöljyä
– 2 tl soijakastiketta

Salaatti:

– vuonankaalia
– kurkkua
– vihreitä papuja
– naudanlihaleikkelettä (paahtopaistia tai vastaavaa)
– cashewpähkinöitä
– korianteria

Tee ensin kastike. Pilko valkosipuli ja chili. Chilistä voit ottaa siemenet ja valkoiset osat pois niin lopputulos ei ole liian tulinen. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja jos vaan mahdollista, niin anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

Kokoa sitten salaatti. Aloita paahtamalla pähkinöitä kuivalla pannulla niin että ne ruskettuvat hieman, mutta eivät pala. Keitä pavut nopeasti. Jäähdytä ja huuhtele ne kylmän veden alla. Huuhtele myös vuonankaali ja pilko kurkku. Kippaa vuonankaali, kurkku ja pienemmiksi paloiksi pilkotut pavut lautasille tai tarjoiluastiaan.

Pienennä naudanlihaa halutessasi ja asettele liha salaatin päälle. Lisää tässä välissä kastike (laita vaan reippaasti ihan kaikki mukaan, sillä tätä kastiketta ei voi koskaan olla liikaa) ja heitä sitten salaatin päälle paahdetut pähkinät ja korianteri. Ylläty siitä miten täydellisesti maut sopivat yhteen ja ota äkkiä lisää ennen kuin muut ehtivät syödä kaiken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply