Suomen suurin matkablogiyhteisö

Venäläiset valkosipulileivät

Viime keväänä Pietarissa ollessamme tilasimme eräässä kuppilassa välipalaksi valkosipulileipää. Mielessämme oli jokin bruschettatyyppinen valkosipulilla sivelty patonki, mutta se mitä eteemme kannettiin, olikin jotain aivan muuta. Ja se oli paljonpaljon parempaa kuin mielikuvissamme seikkailleet vaaleat leipäpalat olisivat koskaan voineet olla. Annos näytti tältä:


Ihania rasvassa rapeaksi paistettuja ruisleipiä runsaalla valkosipulilla, suolalla ja tillillä maustettuna. Voi nam! Itse en olisi osannut yhdistää tilliä valkosipulisiin ruisleipätikkuihin, sillä miellän yrtin lähinnä kalan kaveriksi. Vaan en miellä enää, sillä tilli sopi uskomattoman hyvin venäläisten valkosipulileipien mausteeksi. Näitä pitäisi tehdä joskus kotonakin, muistan tuumineeni suu täynnä ruisleipää, ja niinhän minä sitten teinkin.

Venäläiset valkosipulileivät:

  – ruisleipää
  – öljyä ja voita
  – valkosipulia
  – tilliä
  – suolaa

Pilko ruisleipä tikkumaisiksi paloiksi ja valele ne kauttaaltaan öljyllä. Lisää pannulle reilun kokoinen voinokare ja paista ruisleivät siinä niin, että niistä tulee rapeita, melkein jopa palaneita. Pilko valkosipuli ja tilli ja mausta ruisleipäpalat niillä. Ripottele vielä suolaa koko komeuden päälle ja koristele muutamalla tillin oksalla. Venäläiset ruisleivät maistuvat parhaalta oluen tai valkoviinin kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. sunnuntai, 2 joulukuun, 2012 at 20:33

  Jos et jaksa seuraavalla kerralla tehdä näitä itse niin suunnista Rymy-Eetuun, sieltä saa taivaallisia valkosipulileipiä! Luulen, että ne on tehty saaristolaisleivästä ruisleivän sijaan – mutta oli miten oli, ne on täydellisiä. 😛

  • Reply Martina maanantai, 3 joulukuun, 2012 at 07:58

   Kiitti vinkistä! Meidän on pitänyt muutenkin mennä Rymy-Eetuun syömään ja nyt tämän jälkeen sinne on ihan pakko päästä. Saaristolaisleivästä tehdyt valkosipulileivät kuulostaa tosi hyvältä. 🙂

  Leave a Reply