Suomen suurin matkablogiyhteisö

Key Lime Pie – Limepiiras

Key Lime Pie on Floridan Keys -saarilta kotoisin oleva herkku, joka on tehty alueella kasvavista limehedelmistä. Suomen kamaralla piiraassa joutuu käyttämään ihan tavallisia limejä, sillä täältä tuskin saa Keys-saarilta kotoisin olevia limettejä, mutta aikamoista herkkua tavallisistakin limeistä saa aikaiseksi. Joten ei huolta, jos et löydä Key -nimisiä limejä. Ihan tavallisetkin käyvät oikein hyvin.

Limepiiras on ällistyttävän helppo valmistaa. Siinä on juuri sopivassa suhteessa raikkautta ja makeutta ja piiras pomppasi heti kärkikahinoihin kun taistellaan makeiden herkkujen mestaruudesta. Key Lime Pie sopii mitä parhaiten kevääseen ja kesään sekä niihin hetkiin kun mieli kaipaa kauas Atlantin taakse.

Key Lime Pie – Limepiiras

Pohja:

– 200 g digestivekeksejä
– 100 g voita
– 1 ruokalusikallinen hunajaa

Täyte:

– 4 kpl limejä
– 6 keltuaista
– 400 g kondensoitua maitoa
– 1 rkl vaniljasokeria

Koristeeksi:

– kermavaahtoa
– limeviipaleita

Aloita tekemällä pohja. Murskaa keksit, sekoita ne pehmeään voihin ja tyrkkää vielä hunajakin joukkoon. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Paista kymmenen minuuttia 150-asteisessa uunissa.

Sitten on täytteen vuoro. Raasta pestyistä limeistä kuori (vain vihreä osa, valkoinen on kitkerää) ja purista hedelmistä desin verran mehua. Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito vaahdoksi. Lisää limen kuoret, mehu ja vaniljasokeri ja sekoita vielä vähän. Kippaa täyte vuokaan ja paista piirasta 175-asteisessa uunissa noin vartti tai kunnes se on hyytynyt.

Anna piiraan jäähtyä rauhassa (vaikka on se hyvää lämpimänäkin, joku malttamaton maistoi..) ja koristele se sitten kermavaahdolla ja limen viipaleilla. Voit laittaa vielä lisää kermavaahtoa tarjolle piiraan kanssa, sillä kermavaahtoa ei voi koskaan olla liikaa.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Mimosa keskiviikko, 17 huhtikuun, 2013 at 22:34

    Ei oo totta, ompas meillä ollu sama maku, key lime pie -postaukset tosi lähekkäin 😀 Ihanaista herkkua, luulenpa että tulee kesällä tehtyä muutamatkin kerrat 🙂

    • Reply Martina torstai, 18 huhtikuun, 2013 at 09:09

      Meinasin juuri kommentoida blogiisi samaa! Tämä on kyllä niin ihana herkku ja maistuu mukavasti kesälle. 🙂

    Leave a Reply