Hääpäivän pitkä illallinen – Ravintola Sesonki


Yhteistyössä Ravintola Sesonki

Aina toukokuun koittaessa mieleeni hiipii toukokuu vuonna 2015. Häävalmistelumme alkoivat olla hyvällä mallilla 23. päivä juhlittavia häitämme varten. Luonto puhkesi juuri sopivasti kukkaan tärkeää päivää varten ja nykyään aina kevään saapuessa muistan tuon hartaasti odotetun päivän. Hääpäivämme, joka oli juuri niin kaunis kuin olin toivonutkin.

Häiden jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Olemme saaneet kaksi ihanaa lasta, joista toinen oli vasta alle kolmen kuukauden ikäinen kolmannen hääpäivämme koittaessa. Se aiheutti omat haasteensa hääpäivän juhlinnalle. Halusimme ehdottomasti tehdä jotain kivaa kahdestaan, mutta kovin kauan emme voisi viipyä poissa vauvan luota. Herkullinen ruoka on aina hyvä tapa juhlia tärkeitä päiviä ja siitä se ajatus sitten lähti.

Onneksi enää ei tarvitse lähteä Järvenpäätä edemmäs illalliselle, sillä ihan tästä kotinurkilta löytyy jopa hääpäivän illallisen kriteerit täyttävä ravintola. Vappuna auennutta ravintola Sesonkia luotsaa Matti Jämsén, mikä nosti odotukset jo itsessään korkealle. Ravintola tarjoilee nimensä mukaisesti sesongin raaka-aineista tehtyä ruokaa ja menu vaihtelee sen mukaan, mikä on kulloinkin parasta. Toukokuun loppupuolella annosten pääosissa loistivat ainakin parsa ja varhaisperunat.

Me aloitimme hääpäivän illallisemme luonnollisesti shampanjalla, minkä jälkeen herkkuja alkoi tulla pöytään. Keittiön tervehdys lupaili sesongin raaka-aineet edellä tehtyä maukasta ruokaa ja sama linja piti läpi koko viiden annoksen maistelumenun. Maistelimme jo mainittujen parsan ja varhaisperunoiden lisäksi suussasulavaa karitsaa sekä perunarieskaa mädin kera. Illallisen päätti ihana kardemumman makuinen porkkanajälkiruoka.

Pitkässä menussa on kokemustemme mukaan valitettavan usein vähintään yksi heikompi lenkki, mutta tällä kertaa notkahduksia ei ollut. Pidimme ihan jokaisesta annoksesta ja vaikka kuinka yrittäisimme keksiä uskottavuuden nimissä jotain moitittavaa, ei mieleen tule mitään. Tämä oli ihan nappisuoritus.


Juomapaketti täydensi makunautintoja ja hauskaa oli, että viinien lisäksi pääsimme maistamaan myös olutta. Vastaranta-niminen savulager tulee tästä ihan läheltä Panimo Kiiskestä Mäntsälästä. Pelkkä oluen tuoksu toi mieleen juhannussaunan ja tarjoilija kertoikin erään asiakkaan olleen sitä mieltä, että oluen kanssa paritetut varhaisperunat, herneet ja savustettu ranskankerma maistuvat aivan juhannukselta. Allekirjoitamme väitteen.

Täytyy myöntää, että meidän piti alkuun hieman keskittyä että maltamme syödä annokset kaikessa rauhassa nautiskellen. Kahden pienen lapsen vanhemmat kun ovat tottuneet hotkimaan vauhdilla ruokansa samalla jatkuvasti kuulostellen milloin pieni ihminen tarvitsee äitiä tai isiä. Tällä kertaa saimme kuitenkin olla ihan rauhassa ja se kieltämättä kruunasi illallisen. Saimme istua reilun parin tunnin herkuttelun ajan ihan kahdestaan eikä haitannut, vaikka yksi annoksista odotutti hieman itseään. Mikäs siinä oli istuskellessa ja hääpäivää viettäessä.


Vaikka meillä oli jo ennakkoon korkeat odotukset Sesonkia kohtaan, oli epäilyksiäkin hieman. Ravintolan sijainti Citymarketin kyljessä ei suoranaisesti houkutellut, vaikka tiesimme sille olevan järkiperusteet. Olemme tottuneet käymään Järvenpään Citymarketissa ruokaostoksilla keskellä kiireistä arkea emmekä haluaisi nyt muistutusta siitä. Jos ikkunoista näkyvää parkkipaikkaa ei lasketa, oli näkymä Citymarketiin onneksi peitetty niin hyvin, että saatoimme unohtaa ravintolan sijainnin marketin kyljessä.

Sijainti Citymarketin yhteydessä on kuitenkin todella hyvä juttu ihan kaikille osapuolille. Ravintola voi hakea tuoretuotteet suoraan kaupasta eikä hintataso pääse nousemaan liikaa kun ravintola voi tehdä tilaukset yhdessä kaupan kanssa. Myös Citymarketin valikoima paranee samalla entisestään. Ravintola ei tarvitse myöskään säilytystilaa tuoretuotteille kun kaiken voi hakea suoraan kaupasta. Hävikkiäkin syntyy vähemmän. Sekä Citymarketin että Sesongin asiakkaat hyötyvät yhteistyöstä ravintolan maltillisina hintoina ja marketin entistä parempana valikoimana. Todellinen win-win-win -tilanne siis.


Enpä olisi vielä jokin aika sitten uskonut suosittelevani ruokamatkaa Järvenpäähän, mutta nyt se on jopa enemmän kuin suositeltavaa. Pääset samalla ratsastamaan ravintolatrendien aallonharjalla, sillä Sesonki on Suomen ensimmäinen grocerant. Vieraile samalla reissulla Suomen parhaimmaksi Citymarketiksi valitussa Jäken Cittarissa, joka on tunnettu ainakin laadukkaasta sushistaan. On varmaa, ettei Citymarketin taso ainakaan laske ravintolayhteistyön myötä.

Sesonki tarjoilee testaamamme maistelumenun lisäksi myös lyhyempiä illallisia à la carte –listalta sekä lounasta ja sunnuntaibrunssia. Lounaasta olen kuullut pelkkää hyvää ja sunnuntaibrunssi on seuraavaksi kokeilulistallamme. Lueskelin jo kuola valuen sen menua, jossa sekä alkuruoat että pääruoat tarjoillaan suoraan pöytään. Vaikka runsaat buffetit ovatkin ihan jees, olen alkanut kaivata brunssihetkiltäni helppoutta ja pientä luksuksen tunnetta, jonka pöytään tarjoiltavat annokset tuovat.

Tasty Travelissimo toivottaa Ravintola Sesongin lämpimästi tervetulleeksi kotikaupunkiinsa Järvenpäähän ja arvelee ravintolasta tulevan uuden vakkaripaikkansa. Lemppari se on jo nyt tämän yhden käynnin perusteella.

Oletko sinä vieraillut jo Ravintola Sesongissa? Mitä pidit?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

  • Reply Ansku BCN sunnuntai, kesäkuu 3, 2018 at 12:07

    Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Kiva kun pikkukaupunkeihinkin tulee persoonallisia ja laadukkaita ruokapaikkoja, ja varmasti cittari on oikeastaan tosi hyvä paikka, sillä siellähän ihmiset joka tapauksessa käyvät. Ja hei, hyvää hääpäivää näin jälkikäteen <3

    • Reply Martina sunnuntai, kesäkuu 3, 2018 at 13:18

      Kiitos! Me ollaan oltu ihan fiiliksissä tästä tervetulleesta ravintolatulokkaasta kun ei täällä meillä päin ole ollut näin hyviä ravintoloita aiemmin. Ei Helsingin monipuolinen ravintolatarjontakaan kovin kaukana ole, mutta on kiva että ihan lähikulmillakin on nykyään näin kiva ravintola. Cittari on varmasti oikein toimiva paikka monestakin syystä, vaikka kuulostaakin aluksi epäilyttävältä. 🙂

  • Reply Aron / Ja sitten matkaan... torstai, kesäkuu 7, 2018 at 17:48

    Kas kas, jossain vaiheessa luin tuosta Matti Jämsénin uudesta ravintolasta, mutta ehdin jo unohtaa sen olevan Järvenpäässä. Kävimme aikoinaan Sundmansilla herran johtaessa siellä orkesteria ja hyvää oli. Kävipä herra ihan itse kysymässä miten ruoka maistui. Tuo yhteistyö marketin kanssa kuulostaa mainiolta idealta. Tämä grocerant-ilmiö oli minulle ihan uusi juttu.

    • Reply Martina perjantai, kesäkuu 8, 2018 at 11:57

      Grocerant on ilmeisesti melkoinen trendi-ilmiö maailmalla ja nyt se on tosiaan rantautunut Suomeenkin. Ihan järkevä trendi, vaikka ravintolan avaaminen Järvenpään Citymarketiin ei äkkiseltään kuulostakaan kovin hienolta. Vaan hienoa se oli. Tykättiin kovasti Jämsénin ruoista enkä malta odottaa että pääsen herkuttelemaan Sesonkiin uudestaan.

  • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, kesäkuu 9, 2018 at 04:44

    En ole minäkään kuullut ennen grocerantista. Täytyy pistää tämä paikka korvan taakse, vaikka harvemmin tuolla suunnalla tulee liikuttua. Pitkä illallinen on aina ihana tapa juhlistaa merkkipäivää!

    • Reply Martina tiistai, kesäkuu 12, 2018 at 13:31

      Sesonki on hyvä syy tulla tänne meidän kotikulmille. Täällä on muutakin kivaa, joten tervetuloa Järvenpäähän! 🙂

  • Reply Peggy lauantai, kesäkuu 9, 2018 at 11:02

    Olipa mukava lukea postaus, itselläni myös tuo alkukonsepti mietitytti, cittarin kyljessä. Ruoka näyttää herkulliseta.

    • Reply Martina tiistai, kesäkuu 12, 2018 at 13:32

      Ruoka oli herkullista ja sijainnin pystyi tosiaan unohtamaan kun näköyhteyttä Cittariin ei ollut.

  • Reply Anna lauantai, kesäkuu 9, 2018 at 20:15

    Rakastan tuollaisia pieniä annoksia ja varsinkin yllätysmenuja. Luksusta kun joku muu on miettinyt mitä sitä voisi syödä. 😀
    Ja todella tuttu tunne tuo, että silloin kun on kerrankin mahdollisuus syödä rauhassa niin sitten vaan vanhasta tottumuksesta hotkii.
    Meillä hääpäivät ovat sattuneet olemaan matkoilla joten lapset ovat siinä aina mukana sitten. Olisihan se kiva viettää aikaa kaksinkin mutta toisaalta ihanaa myös olla koko perheen kesken. Onneksi lasten kanssa voi mennä tuollaisiin hienompiinkin ravintoloihin.

    • Reply Martina tiistai, kesäkuu 12, 2018 at 13:36

      Pitkät menut ovat ihania varsinkin nyt kun olen taas kaikkiruokainen. Raskaana ollessani koin hirveän hankalaksi luetella kaikki ruoka-aineet, joita ei saanut syödä ja sitten tuli annoskateus kun muilla oli lautasella homejuustoja, mätiä, punaista lihaa ja lasissa viiniä. Niinpä jätin ravintolaillalliset tarkoituksella vähän vähemmälle raskausaikana, minkä takia ravintolavierailut houkuttelevat nyt entistä enemmän. Onneksi tosiaan lapsetkin voi ottaa mukaan oikeastaan melkein minne tahansa, vaikka onkin luksusta välillä syödä ihan rauhassa kahdestaan. Hotkimatta! 😀

  • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, kesäkuu 9, 2018 at 21:01

    Voi kun me olemme itse huonoja juhlimaan hääpäiviä tai muita juhlia. Toisaalta osataan sitten juhlia aina silloin kun tuntuu siltä, ihan ilman syytäkin 😀

    Täällä Oulussa ollaan aika jumissa ravintoloiden suhteen. Lisää kaivattaisiin vaihtoehtoja.

    • Reply Martina tiistai, kesäkuu 12, 2018 at 13:39

      On ihan paikallaan juhlia myös ihan ilman syytä silloin kun tuntuu sopivalta. Tai jättää jonkun merkkipäivän juhliminen väliin jos juuri silloin ei ole hyvä hetki tai sopiva fiilis. 🙂

      Järvenpäähänkin kaivattaisiin vielä lisää ravintolavaihtoehtoja jos minulta kysytään. Sesonki on upea alku ja todella tervetullut näille seuduille.

  • Reply Outi / Maa Quzuu lauantai, kesäkuu 9, 2018 at 22:34

    Kiva vinkki Järvenpäähän! Vaikka siellä päin tulee nykyään hyvin vähän vietettyä aikaa, niin tämä ravintola menee kyllä listalle, jos Keski-Uudellemaalle tulee taas jotain tähdellisempää asiaa! Tosi kiva kuulla, että menu oli onnistunut!. Ja kiva tuo mäntsäläläinen panimo-olutkin!

    • Reply Martina tiistai, kesäkuu 12, 2018 at 13:41

      Jo pelkästään Sesongin takia kannattaa harkita visiittiä Järvenpäähän. 🙂 Minä en malta odottaa että pääsen herkuttelemaan sinne uudestaan. Toivottavasti pienpanimo-oluet huomioidaan myös tulevien menujen juomapaketeissa. Olen itse eniten viinin ystävä, mutta välillä oluellakin on paikkansa ja tuohon peruna-annoksen kaveriksi se sopi täydellisesti.

  • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä lauantai, kesäkuu 9, 2018 at 23:06

    Oi että! Viimeistään syksyllä on tehtävä ruokaretki Järvenpäähän. Onnistuit hälventämään juuri ne epäilykset, joita itselläin oli, joten innolla odotan istumista Sesongin pöytään!

    • Reply Martina tiistai, kesäkuu 12, 2018 at 13:43

      Kiva jos postaus rohkaisi testaamaan Ravintola Sesongin. Tervetuloa tänne Järvenpäähän! Mitäköhän ihania sadonkorjuun herkkuja menussa on syksyllä..? En ehkä malta odottaa. 🙂

  • Reply Sari Spåra maanantai, kesäkuu 18, 2018 at 12:18

    Näyttää todella herkulliselta. Täytyy laittaa muistiin tämä paikka.

    • Reply Martina maanantai, kesäkuu 18, 2018 at 12:51

      Suosittelemme! 🙂

  • Reply Minna -Ku ite tekee maanantai, kesäkuu 18, 2018 at 12:47

    Toi on kiva, että pienempiinkin kaupunkeihin syntyy hyviä ravintoloita. Sesongissa en ole käynyt, mutta Kirkkonummen citymarketin pihassa on erinomainen Bistro o mat. Suosittelen siis reissua myös Kirkkonummen citymarketin pihaan.

    • Reply Martina maanantai, kesäkuu 18, 2018 at 12:52

      Aivan, Bistro o Matissa kävinkin joskus aikoja sitten erinomaisella brunssilla. Kiitos muistutuksesta! Olin ehtinyt unohtaa koko paikan.

  • Reply Kimmo Ollila maanantai, kesäkuu 18, 2018 at 15:40

    Kiitos kiinnostavasta ravintolavinkistä!

    • Reply Martina torstai, kesäkuu 21, 2018 at 12:00

      Ole hyvä Kimmo!

  • Reply Annin Uunissa keskiviikko, kesäkuu 27, 2018 at 08:00

    Paikka tallennettu muistiin. En tästä tiennytkään. Näyttää todella herkulliselta ja tunnelmalliselta <3 Ihanaa hääpäivää näin myöhässä, mutta kuitenkin 🙂

    • Reply Martina torstai, kesäkuu 28, 2018 at 11:57

      Kiitos! Sesonki on kerrassaan ihana paikka. Mietin tässä juuri milloin ehtisin käydä testaamassa paikan brunssin. Sinne ei kuulemma ole asiaa ilman pöytävarausta, joten pitänee tehdä varaus asap.

    Leave a Reply