Hemmottelupäivä Långvikissa

Raskaus on naisen elämän parasta aikaa, sanotaan. Raskaana oleva nainen on kaunis, vauvamaha ihana ja nainen hehkuu seesteistä onnea ennen kuin raskautta voi muuten edes huomata. Hmm, totta ehkä toinen puoli. Minä olen valitettavasti joutunut tutustumaan siihen toiseenkin puoleen.

Siinä toisessa puolessa ihana vauvamaha painaa niin että selkään sattuu. Kolotukset leviävät myös muualle kehoon ja liikkuminen on vaikeaa. Jalat turpoavat, koko keho kerää nestettä ja väsymys muuttaa silmänaluset mustiksi. Ennen kuin raskaus näkyy muuten, hehkuvat kasvot vihertävän harmaina pahoinvoinnista samalla kun iho elää omaa elämäänsä vuorotellen rasvoittuen ja kuivuen. Tuolloin en ehkä ihan heti allekirjoita mitään ensimmäisen kappaleen väitteistä.

Onneksi on olemassa isompia ja pienempiä tapoja hemmotella itseään ja onneksi on myös mammakavereita, joilta saa vertaistukea. Näistä molemmista pääsin nauttimaan kun suuntasin vuorokaudeksi Långvikin kylpylähotelliin kolmen muun maha pystyssä kulkevan matkabloggaajan kanssa. Tiedossa oli spa-hoitoja, kylpyläosastosta nauttimista, herkuttelua ja pitkät yöunet. Juuri sitä mitä möhömaha eniten kaipasi!

Rauhoittuminen ja rentoutuminen alkoi jo Långvikin aulassa, jossa odottelin hetken muita saapuvaksi. Nautin siitä, että sain istua kaikessa rauhassa aloillani ilman että pitää säntäillä reilun vuoden ikäisen esikoisen perään. Pienen lapsen äiti osaa arvostaa pieniä juttuja etenkin silloin kun vauvamaha haittaa jaksamista. Niinpä istuin vain tyytyväisenä paikallani kerrankin kun voin, ja odotin innolla tulevan vuorokauden hemmotteluja.

Kun muut saapuivat kävimme ihailemassa sviittiä, jossa majoituimme hemmotteluvuorokautemme ajan. Lojuimme hetken sohvilla, maistelimme huoneeseen toimitettuja hedelmiä sekä suklaata ja sukelsimme kylpytakkeihin. Ne päällämme olimme kuin neljä muumia lyllertäessämme kohti Långvikin Spa-hoitolaa, jossa meitä odotti rentouttavat hemmotteluhoidot.

Minä pääsin ensimmäisenä ihanaan raskaana oleville naisille suunnattuun Mother to be -hoitoon, joka oli todellista hemmottelua päästä varpaisiin. Koko vartalo kuorittiin hierovin ottein niin että nesteet lähtivät kunnolla liikkeelle. Hyväntuoksuiset voiteet ja naamiot tekivät ihon niin pehmeäksi etten halunnut pestä voiteita pois iholtani koko iltana. Hieronta sai väsyneen selän rentoutumaan ja virkistävä jalkavoide teki hyvää turvonneille jaloille.

Vaivuin jonkinlaiseen horrokseen reilun tunnin kestäneen hoidon aikana ja jatkoin rentoutumista vielä sen jälkeenkin spa-osaston lämpötuoleilla makoillen. Raukea olo kesti koko illan. Lojuimme Lauran kanssa sviitin sohvilla ennen illallista kun Sari ja Gia olivat omissa hoidoissaan. Vielä illallisellakin olin jotenkin ihan horroksessa. Nautiskelimme kylpylähotellin ravintolassa kolmen ruokalajin Kirkkonummi-menun, joka oli paitsi kaunis myös niin herkullinen, että söin kaiken viimeistä murua myöten.

Illallisen jälkeen teki tiukkaa jaksaa kävellä sviittiin. Juttelimme vielä hetken raskauteen liittyvistä asioista, joita en avaa nyt sen enempää ettei seesteinen tunnelma mene pilalle, kunnes kaaduimme sänkyihin. Aamulla nautin siitä, ettei kukaan huutele minua nousemaan ylös, vaan voin makoilla sängyssä asioita mietiskellen ja välillä torkahtaen niin kauan kunnes aamiaisen kutsu käy vastustamattomaksi.

Valmis aamiaispöytä on aina luksusta, mutta osasin nauttia siitä nyt vielä enemmän kuin normaalisti, sillä viime aikoina rauhallisista aamiaishetkistä ei ole ollut tietoakaan. Pidin siitä, että karjalanpiirakoiden päälle oli munavoita (mielestäni itsestäänselvyys, joka kuitenkin toteutuu valitettavan harvoin), tuoreita hedelmiä oli runsaasti tarjolla ja pekoni oli rapeaa. Parin euron hintaiset erikoiskahvit sen sijaan ihmetyttivät. Eivätkö ne vain voisi kuulua hintaan? En nähnyt kenenkään hyödyntävän kahvikonetta vaan kaikki suuntasivat suodatinkahvin luokse.

Pitkän rauhallisen aamiaisen jälkeen kävin vielä terassilla ihastelemassa upeaa aamusumua, joka siivilöi auringonvalon laskeutumaan kauniisti huurteisten terassikalusteiden päälle. Oli syksyn ensimmäisiä pakkasaamuja, mikä oli hyvä tekosyy hengailla Långvikissa vielä hieman pidempään ja odottaa että sekä auto että tienpinnat sulavat.

Kotiin ajaessani mietin, että hemmotteluhoidoista pitäisi nauttia useamminkin. Jos voisin, tarjoaisin jokaiselle raskaana olevalle naiselle vastaavan hemmotteluhoidon, josta pääsin Långvikissa nauttimaan. Sen ansiosta raskaus todella tuntui elämän parhaalta ajalta. Rakastin muhkeaa vauvamahaa, koko kehoani ja tunsin itseni ainakin hetken ajan kauniiksi. Raskaus voi sittenkin olla ihanaa aikaa. Ainakin yhden hemmotteluvuorokauden ajan.

Kuva: Gia / matkakuume.net

Yhteistyössä Långvik Congress Wellness Hotel.

Previous Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Christa maanantai, marraskuu 13, 2017 at 20:36

  Hemmotteluhoito kelpaisi kyllä ihan ilman vauvamahaakin täläiselle ruuhkavuosissa elävälle. Kuuloste ihanalle tuollainen rentoutuminen. Sen sijaa maksullinen erikoiskahvi on kyllä turhaa nillitystä.

  • Reply Martina maanantai, marraskuu 13, 2017 at 21:02

   No siis todellakin hemmottelua ansaitsisivat myös kaikki ruuhkavuosissa elävät ja itse asiassa ihan kaikki muutkin. En ollut aiemmin tajunnut miten hyvää ihanat hemmotteluhoidot, kylpylöinti, hyvä ruoka ja kiireetön oleilu voivat tehdä. Tai ehkä en vaan osannut arvostaa sitä samalla tavalla kuin nyt kun pelkkä aulassa kaikessa rauhassa istuminenkin tuntui luksukselta. 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net torstai, marraskuu 16, 2017 at 14:28

  Tämä oli kyllä niin mahtava setti! Ei todellakaan tartte olla maha pystyssä, vaikka just nyt tuntui että tulee ekstratarpeeseen, kyllä tämä menisi ihan missä tahansa vaiheessa elämää hemmotteluna. Toivottavasti pukki kuulee toiveen! 😀

  • Reply Martina torstai, marraskuu 16, 2017 at 19:54

   Todellakin, aina valmis hemmotteluun! Pukkii, hohoi, toivottavasti kuulet..! 🙂 Möhömahaisena tämä tuli erityistarpeeseen, mutta vastaavanlainen rentoutumispaussi tekee varmasti hyvää myös muissa elämäntilanteissa.

  Leave a Reply