• Matkatarjoukset:
Valikko
HomeYleinenRuokakaupoista

Ruokakaupoista

Vaikka en pidä erityisen paljon shoppailusta, ja toisinaan jopa suorastaan vihaan sitä, on kuitenkin olemassa yksi kauppa, jossa kiertelyä rakastan: Ruokakauppa. Voisin vaeltaa ikuisesti jonkun ihanan ruokakaupan (eli Käpylän Mustapekan) hyllyjen välissä tutkien mitä kaikkea ihanaa onkaan tarjolla. Parasta olisi jos voisin ostaa kaikki mielenkiintoiset ruoat kotiin testattavaksi, mutta valitettavasti sekä rahapussini, keittiöni että vatsani kapasiteetit eivät riitä hassun haaveen toteuttamiseen.

Kaupoissa kiertelyn lisäksi on myös ihan mahtavaa, jos joku toinen (eli Henkka) on käynyt kaupassa ostamassa jääkaapin täyteen kaikkea kivaa. Niin kävi eräänä päivänä, kun Henkka osui chilipäivien aikana Lidliin, minkä seurauksena minä löysin kotoota jääkaapin sisältöä innoissaan esittelevän miehen. Ihan kuin meillä olisi ollut joulu! Kaapista putkahti koko ajan lisää ruokayllätyksiä, jotka saivat minut hihkumaan innosta ja Henkan esittelemään yhä ylpeämpänä löydöksiään. Jee, meillä on ruokaa! Vain ruokabloggaaja voi mennä yhtä sekaisin muutamasta Lidlin rupukaupasta löytyneestä ylläristä.

Jääkaapin uumenista löytyi:

- Tulista pihviä

- Prosciutto e melone

- Habanero ribsejä

- Hot wingsejä

- Tulista meetvurstia ja chili cheddaria

- Chilisipsejä, chilisalmiakkeja (jotka söin siltä seisomalta) ja se sama meloni.

- Chiliolutta, josta unohdin ottaa kuvan, ja joka ei maistunut yhtään chililtä.

Sitten oltiinkin sen ongelman edessä, että mitä tänään syötäisiin? Kaikkea tekisi mieli maistaa heti, mutta herkkuja oli sen verran, että pientä karsintaa oli tehtävä. Ei muuta kuin lihat päivämääräjärjestykseen ja ensimmäisenä vanhaksi menevät ruoat valmistukseen. Tästä setistä riitti ruokaa moneksi päiväksi niin yhteiseksi iltaruoaksi kuin yövuoroilevalle Henkalle evääksikin, ja voi jestas kun oli kivaa kaivaa joka ilta jotain uutta jääkaapista tarjolle.

En ole ollut aiemmin aivan varma suhtautumisestani Lidliä kohtaan. Ennakkoluulot ovat vannoneet sen olevan yhtä persiistä kuin heidän mainostensa miehenkin mielestä, mutta toisaalta oma kokemuspohja kaupasta on ainakin tähän asti kutakuinkin puuttunut. Ne muutamat kerrat jolloin olen Lidlissä asioinut ovat olleet aivan neutraaleja. Ei mitään hyvää eikä pahaa sanottavaa. Tämän chiliyllärin jälkeen Lidl kuitenkin paransi osakkeitaan silmissäni ja täytynee käydä jatkossakin hakemassa sieltä välillä hieman vaihtelua ruokapöytään (vaikka se Mustapekka onkin edelleen paras).

Lidlin pihvit olivat herkullisia, prosciutto ja meloni sen makuista kuin pitääkin, ribsit ja wingsit melko rasvaisia mutta muuten oikein hyviä, salami ja juusto tosi namia ja sipsit sekä karkit niin koukuttavia, että karkit katosivat mahaani alta aikayksikön ja sipsitkin seurasivat melko pian perässä. Oikein kelpo ostoksia siis ja niiden pohjalta voisin kehottaa muitakin ennakkoluuloisia kokeilemaan rohkeasti Lidlin antimia. Saatatte yllättyä positiivisesti.


Comments

Ruokakaupoista — 6 kommenttia

 1. Mä (tai siis me) käydään Lidlissä tosi harvoin, ei oikeastaan koskaan. Ei tähän mitään sen kummempaa syytä ole, paitsi ehkä se, että sieltä ei saa mitään bonuksia.

  No oli miten oli, Lidliin oli pakko mennä vapun alla kun kaupoista olivat kananmunat loppuneet. Ajattelimme tyhjiä hyllyjä (niin S-marketissa kuin K-kauppasakin) tuijotellessamme, että saksalaiset kanat ovat varmaan vielä kanaloissaan, joten munia voisi löytyä Lidlistä. Ja siellähän niitä oli vaikka kuinka ja vappu oli pelastettu!

  • Se on kyllä huono puoli Lidlissä ettei sieltä saa mitään bonuksia. Ei mekään varmaan tulla käymään Lidlissä kovin usein, mut välillä sieltä on kiva hakea vaihtelua ruokapöytään. Ja tosiaan jos normikaupoista loppuu joku tuote, niin täytyy muistaa käydä metsästämässä sitä Lidlistä. :)

 2. Mä käyn nimenomaan Lidlissä sen takia, ettei siellä kysytä minkäänlaista etukorttia eikä sieltä saa mitään bonuksia :D. Mä oon NIIN allerginen näille tuhansille etukorteill, jotka nostaa yleistä hintatasoa, että ois varaa myydä sitten tuotteita ”halvalla” jonkun plussakampanjan varjossa.

  Mut kaikki tyylillään! Pääasia, että ruoka on hyvää!

  • Toikin on kyllä totta. On ärsyttävää kun lompakko on ihan täynnä kaikenlaisia etukortteja ja silti sieltä ei löydy juuri sitä korttia mitä sillä hetkellä tarvitsisi. Plussa ja S-etukortti on musta kuitenkin kivoja, sillä niistä tulee kotiin jännittävä kirjekuori, jonka sisältä paljastuu kuinka paljon bonusta on kertynyt. Musta on oikeesti tosi jännä kattoa aina sitä kuukauden yhteenvetoa, että mihin kauppaan on tuhlattu minkäkin verran ja kuinka paljon siitä on kertynyt bonusta. :D

 3. Ensimmäisestä lauseestasi ihan viimeiseen saakka olen tismalleen samaa mieltä! Pikkuisena poikkemana, että saatan mennä pökkyrään ruokaostoksista, vaikka en bloggaaja olekaan :D
  Onneksi en tiennyt Lidlin chilipäivistä, tili olisi vajentunut reippaasti. Tosin tästä lähtien plaraan Lidlin mainokset tarkkaan ennen roskiin menoa… Sieltä muuten saa aivan mahtavaa cheddaria punaiseen vahaan pakattuna (nimeä en muista). Sain sitä ystäväni luona ja kuulin, että pitää olla tikkana paikalla ennen kuin se loppuu. Kai se sitten on meikäläisenkin annettava periksi ja ruvettava silloin tällöin piipahtamaan saksalaisten hyllyillä. Periaatteeni murenee – oih, mikä synti ja häpeä ;-)

  • Heh, me voidaan mennä ihan hiljaa ja salaisesti sinne saksalaisten hyllyille, niin ettei kukaan näe että periaatteet ja ennakkoluulot murenee parhaillaan kovaa vauhtia. :) Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla sitä punaiseen vahaan pakattua cheddariakin, sillä ainakin tuo chilinen versio oli tosi hyvää. Ostoslistalla mulla on ainakin myös Lidlin vaniljajäätelö, sillä sitäkin on kehuttu paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>