Suomen suurin matkablogiyhteisö

Homoseksuaalisuus tuhoaa yhteiskuntamme

Suomessa homoseksuaalisuus on poistettu tautiluokituksista vuonna 1984 ja tästä 33 vuotta myöhemmin vuonna 2017 voimaan tuli sukupuolineutraali avioliittolaki. Tänä päivänä homoseksuaalisuuden harjoittaminen onkin jo yleisesti hyväksyttyä länsimaissa, mutta mikä onkaan tilanne Afrikassa? Afrikan 55:sta valtiosta 33:ssa homoseksuaalisuus on lailla kielletty. Sudanissa ja Somaliassa homoseksuaalisuudesta seuraa kuolemanrangaistus, kun taas Ugandassa homoseksuaalisuudesta saa elinkautisen vankeusrangaistuksen. On siis ihan ymmärrettävää, että Somaliassa lähestulkoon löysin nyrkin naamastani homoseksuaalisuudesta positiiviseen sävyyn puhuttuani. Sudanissa ja Ugandassa olen vain saanut omituisia katseita oman mielipiteeni tästä aiheesta ilmaistuani.

Afrikassa kaikkein huvittavimmat keskustelut ovatkin syntyneet homoseksuaalisuudesta ja itsetyydytyksestä. Niin kuin jokainen varmasti osaa arvata, Afrikka on pääosin hyvin konservatiivinen ja vanhanaikainen manner. Uskonto on myös yksi elämän peruspilareista ja uskonnot usein kieltävätkin homoseksuaalisuuden. Haastateltuani pappeja ja immameja, islam ja kristinusko molemmat kieltävät homoseksuaalisuuden samoista syistä. Jumala on luonut meidät lisääntymään ja tämän vuoksi jokaisen tulee mennä naimisiin ja tehdä vauvoja. Homoseksillä ei taas pysty lisääntymään eikä Jumala ole luonut meidän elimiämme väärinkäytettäviksi. Peppu on ainoastaan ulostamista varten ja suu syömistä varten. On syntiä väärinkäyttää elimiämme ja laiminlyödä Jumalan käskyjä.

”Jotkut ihmiset sairastuvat pahasti, jos he ovat samassa huoneessa homoseksuaalien kanssa.” –Etiopialainen mies

Kerran halusin tehdä epävirallisen tutkimuksen maassa, jossa homoseksuaalisuus on lailla kielletty. (HUOM! Älkää kokeilko kotona!) Ihmisoikeuksiin on kuitenkin kirjoitettu, että ketään ei saisi syrjiä erilaisuutensa vuoksi, joten punnittuani kokeeni positiiviset ja negatiiviset asiat keskenään huomasin positiivisuuden korostuvan tästä selkeämmin. Menin kirkkoon haastattelemaan pappia ja hänen alaisiaan. Kerroin heille olevani lesbo. Tosiasiassa olen ihan hetero, mutta minun oli pakko testata, millaista kohtelua saisin lesbona maassa, jossa homoseksuaalisuudesta seuraa elinkautinen vankilatuomio. Tiesin, että kirkko ei halua ketään syntistä tappaa, joten uskalsin asiaa lähteä kirkon henkilökunnan kanssa puimaan.

Kerroin tyttöystävästäni, jonka kanssa olen ajatellut mennä naimisiin. Kerroin olleemme hänen kanssaan jo pitkään yhdessä ja rakastavamme toisiamme valtavasti. Ennen hänen löytämistään harrastin seksiä yli sadan miehen kanssa, joten tämä löytö on saanut minut rauhoittumaan. Yritin siis keksiä mahdollisimman paljon kaikkea hyvää, mitä tämä suhde olisi elämääni saanut aikaan. Papille taisi tulla sellaista settiä, että eihän hän edes meinannut saada sanaa suusta sanottua. Papin ilme olisi ehdottomasti pitänyt saada kameralle! Toivuttuaan shokista pappi tietysti alkoi lukea minulle raamattua ja saarnaamaan, miksi homoseksuaalisuus tulisi jossain vaiheessa viemään minut ojasta allikkoon. Tätä moralisointia kesti lähes kaksi tuntia, jonka jälkeen päätin suosiolla lähteä takaisin kotiin lepäämään.

”Homoilla ihmisillä on jonkinlainen ötökkä kiinni heidän selässään. Kun he menevät lääkäriin poistamaan tämän ötökän, he muuttuvat takaisin heteroiksi.” –Etiopialainen mies

Minun yllätyksekseni seuraavana päivänä töistä kotiin palattuani pappi olikin kotini oven ulkopuolella minua raamattunsa ja paperinivaskansa kanssa odottamassa. Pappi oli ilmeisesti edellisenä päivänä päättänyt ottaa minun heteroksi käännyttämisen uudeksi elämäntehtäväkseen. Olin onneksi juuri syönyt täyttävän illallisen ja olin valmiina papin uuteen puheeseen. Tutkimme ja lueskelimme yhdessä papin tuomaa materiaalia kynttilän valossa teetä samalla siemaillen. Materiaalipaketin kannessa lukee isoin kirjaimin: ”Potect our young people from homosexuality: Debate and Pass the anti-homosexuality bill now! Uganda is in imminent danger!” Materiaalia lukiessani oli pokassa pitelemistä. Lähes joka toisessa lauseessa homoseksuaaleja haukuttiin, jos jonkinmoisilla ilkeyksillä. Homot ovat mm. syntisiä, perverssejä, saalistajia, petoja, sadomasokistejä ja häikäilemättömiä yhteiskunnan tuhoajia.

Pappi yritti perustella minulle homoseksuaalisuuden olevan vaaraksi, siksi koska A. Anaaliseksi vahingoittaa peräaukkoa, B. Oraaliseksi on ällöttävää, C. Homot harrastavat fistausta, jossa koko käsivarsi työnnetään peräaukkoon kyynärpäätä myöden, D. Homot syövät toistensa ulostetta, jota edes eläimet eivät tekisi, E. Homot virtsaavat toistensa päälle harrastamissaan orgioissa, F. Kaappihomot pakottavat vaimonsa rajuun seksiin, G. Homot ovat sadistisia seksuaalisia väärinkäyttäjiä. Minulla tuli ensimmäisenä mieleen, että miten nämä asiat liittyvät millään tavalla pelkästään homoseksuaalisuuteen. Kyllähän heterotkin harrastavat oraali- ja anaaliseksiä, pissaleikkejä ja fistausta. Fistaus anaaliin kyynärpäähän asti ei anatomisesti kuulosta järkeenkäypältä ja ulosteen syöminen on erittäin harvinaista, joten nämä perustelut eivät oikein olleet rationaalisia. Uskonkin pappien kehittävän näitä perusteluita omista päistään voidakseen lietsoa Ugandan homofobiaa entisestään.

”Homoseksuaalisuus on sairaus, josta jokaisen tulisi päästä eroon. Tämä sairaus tappaa.” –Ugandalainen mies

Pappi näytti minulle kuvia siitä, miten käy kun harrastaa homoseksiä. Kuvissa miehellä oli koko suolisto ohutsuolta myöden ulkona kehostaan. Pappi myös näytti minulle kuvaa, jossa Ruotsissa vuonna 2013 homoseksuaalilääkäri oli yrittänyt vastoin potilaan tahtoa rakentaa tälle toista seksuaalista elintä. Näitä kuvia sitten jaetaan kaikille Ugandassa kirkossa käyville ja pelotellaan homoseksuaalisuuden vaaroista. Tällaisetkin sattumukset ovat niin harvinaisia, että varmasti useammin miehen penikseen tulee jonkinnäköinen venähdys tavallisesta pippeliä pimppiin seksistä kuin, että jonkun koko suolisto tulisi anaaliseksin yhteydessä peräaukon kautta ulos.

Papin dokumenteissä lukee, kuinka homoseksuaalit pyrkivät väkisin mediaan ja yrittävät aivopestä Ugandan nuorta sukupolvea elämäntyyliin, joka lopulta pilaa näiden nuorten tulevaisuuden ja koko yhteiskuntamme. Julkkikset ovat kuulemma länsimaissa lahjoneet median luomaan positiivisen kuvan homoista ja kaikki paha ollaan rahan turvin jätetty sanomatta. Länsimaat kiristävät Afrikan valtioita kehitysavun poisjättämisellä, jos Afrikassa ei annettaisi tilaa homoseksuaalisuudelle. ”Kuka suojelee lapsiamme näiltä saastaisilta homoseksuaali-saalistajilta? Uganda on välittömässä vaarassa!”

”Homoseksuaalisuus on valkoisten sairaus.” –Sudanilainen mies

Vaikka Afrikassa nämä aiheet ovat tabuja ja suurimmassa osassa valtioista homoseksuaalisuus on laitonta, vastoin kaikkia odotuksiani täältä kuitenkin löytyy ihan aitoja homoseksuaaleja. Nämä seksuaalivähemmistön kansalaiset ovat kuitenkin piilossa eikä heitä ole helppo löytää. Vankilatuomio on ankara eivätkä homoseksuaalit ole missään tapauksessa valmiita ottamaan mitään riskejä vankilaan joutumisesta. Minun hämmästyksekseni löysin kuitenkin naispuolisen homoseksuaalin työpaikaltani. Hän on todella avoin ja meillä on alusta asti juttu luistanut ja olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä myös aremmista aiheista jutellen.

Eräänä päivänä sairaalassa seksuaalioikeuksien julistamiseni jälkeen tyttö uskaltautui paljastamaan minulle salaisuutensa. Hän kertoi olevansa lesbo. En aluksi voinut uskoa tätä todeksi. Miten näin vanhoillisesta ja uskonnollisesta maasta voisi löytää ketään samasta sukupuolesta kiinnostunutta. Tyttö alkoikin näyttää minulle kuvia lesbokavereistaan ja kertoi heidän viikoittaisista tapaamisistaan kaupungin hotelleissa. He järjestävät omia pieniä kekkereitä viikoittain ja nauttivat toistensa seurasta. Homoseksuaalin elämä ei kuitenkaan ole helppoa. Joka päivä saa pelätä, että oma salaisuus paljastuu väärälle henkilölle, jolloin luvassa voisi olla elinikäinen vankilatuomio.

”Homoseksuaalisuus tuhoaa yhteiskuntamme.” –Ugandalainen mies

Euroopassa homoseksuaalisuus on yleisesti hyväksyttyä, sillä keneltä kahden ihmisen välinen rakkaus muka olisi pois. Minusta meillä kaikilla on oikeus rakastaa ja mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Uskovaisten ja muiden kapeakatseisten ei tietenkään tarvitse itse ryhtyä homoiksi, mutta antaisivat sentään muille vapauden päättää omista elämistään. Ihmisoikeudet kuuluvat meille kaikille uskonnosta, ihon väristä tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Eikö elämässä tärkeintä ole kuitenkin onnellisuus? Kaikki ansaitsevat olla onnellisia. Rakkaus on kaunis asia enkä ymmärrä, miksi haluaisimme rakkautta keneltäkään riistää.

Olen pitänyt Afrikassa useamman kerran luentoja ja puheita seksistä ja seksuaalisuudesta; itsetyydytyksestä seksuaalioikeuksiimme ja seksuaalirikoksiin. Homoseksuaalisuudesta en ole viitsinyt kovin montaa sanaa mainita sen harjoittamisen kuitenkin ollessa laitonta lähes kaikissa käymissäni Afrikan maissa. Voisin saada vielä syytteet valtiolta, jos oikein lähtisin asiaa syvemmin puimaan.  Silloin tällöin jääräpäisen luonteeni ansiosta olen kuitenkin jatkanut tätä homppelitarinaani sellaisille ihmisille, jotka pyytävät minua tyttöystäväkseen tai vaimokseen. Tätä siis tapahtuu lähes päivittäin kadulla kulkiessani -kiitos valkoisen ihonvärini. Tällöin olen vain sanonut suoraan, että olen lesbo ja haluan naida itselleni vaimon. Siihen ovat ihmiset jääneet hölmistyneen näköisinä suu ammollaan perääni tuijottamaan. Tätä voisikin kutsua shokkihoito a la Venla:ksi.

He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta. -Raamattu, Roomalaiskirje 1:29-1:31

En tiedä, miten tehokas tämä tekniikka on ollut, mutta pakko sitä on lähteä liikkeelle jostain, kun kerta haluan kaikkeni tehdä auttaakseni omalta osaltani Ugandaa seksuaalivähemmistön oikeuksien esille tuomisessa. Jos ihmiset huomaavat, että tällainen ihan tavallisen näköinen nuori kouluttautunut eurooppalainen on homoseksuaali, homofobia voisi täälläkin päin lieventyä. Minusta tuntuu, että yleisesti täällä pidetään homoseksuaaleja päästään kajahtaneina eikä ymmärretä, että tosiasiassa homoseksuaalit ovat ihan tavallisia ihmisiä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Se, että näen ystäväni kärsivän ”vääränlaisen” seksuaalisen suuntautumisensa ja vankilapelon vuoksi kotimaassaan, on ajanut minut todenteolla tätä Itä-Afrikan epideemistä homofobiaa rikkomaan. Ihmisoikeudet ja rakkaus kuuluvat meille kaikille! Tällä planeetalla ei rakkautta voi koskaan olla liikaa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Miia keskiviikko, 22 maaliskuun, 2017 at 09:34

  Puhut niin asiaa ja hienoa että olet vähän ravistellut ihmisiä tuolla lesbo-tarinallasi. 😀 On kyllä järkyttävää, miten monissa osissa maailmaa vielä ajatellaan tuolla tavalla homoseksuaalisuudesta. Todella hyvä kirjoitus!

 • Reply Anna lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 01:00

  Tosi vaikuttava kirjoitus taas kerran! Mä olisin kyllä pelännyt kuollakseni esittää lesboa noissa olosuhteissa! Sä oot kyllä niin inspiraatio! Tuli mieleen että jos tarvitset lisärahoitusta tärkeään hyväntekeväisyystyöhösi tai esim tarvikkeiden ostoon paikalliseen sairaalaan niin sun pitää ehdottomasti avata ”gofundme” sivu missä ihmiset voi lahjoittaa ja linkata se tänne blogiin!

 • Reply Juulia perjantai, 13 lokakuun, 2017 at 02:28

  hei ootko elossa? :O

 • Reply Missää sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 01:30

  Missä olet??

 • Reply J. torstai, 4 tammikuun, 2018 at 03:46

  Onpas omituista. Toivottavasti kaikki on hyvin.

 • Reply Y sunnuntai, 4 helmikuun, 2018 at 03:09

  Vuosi mennyt eikä mitään kuulu..

 • Reply Juulia maanantai, 5 helmikuun, 2018 at 00:18

  🙁 huolettaa

 • Reply Ellu maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 15:27

  Täälläkin yks huolestunut. 🙁 Lähes viikoittain käyn täällä kuulumisten toivossa.

 • Reply Eve maanantai, 18 kesäkuun, 2018 at 00:38

  Missä venla on?

 • Reply ll keskiviikko, 4 heinäkuun, 2018 at 22:10

  Olen seurannut IG:ssä hänen matkakuviaan. Kunnossa on 🙂 Älkää huolehtiko!

 • Reply anna sunnuntai, 15 heinäkuun, 2018 at 06:16

  miten venlan IG profiilin löytää? Minäkin haluan seurata!! 🙂

 • Reply Pentti vain torstai, 24 tammikuun, 2019 at 20:24

  Hei. Kerran puhuin homoseksuaalin kanssa mitä mieltä olemme rakkaudesta jne. Sanoin olevani sitä mieltä, että mies ja nainen sopivat hyvin yhteen biologisesti ja että olen niitä liittoja vastaan, jossa on kaksi samaa sukupuolta. Tämä homoseksuaali sanoi, että on ihan ok ajatella noin, kunhan et hauku minua. En haukkunut ja meillä oli toisiamme kunnioittava keskustelu. Noh, kuitenkin, joku nainen oli kuunnellut sivusta meidän keskustelua ja sanoi, että oli pakko ottaa kantaa keskusteluun. Hän sanoi, että ei voi uskoa millaisia ”ahdasmielisiä natseja” voi olla olemassa vielä tänä päivänä. Menin lukkoon, kun tämä jatkoi minun haukkumista ja minun vakaumukseni haukkumista.
  Myös tämä homoseksuaali oli.hämmentynyt.
  En tiedä, uskallanko enää.elää länsimaissa.

 • Leave a Reply