Suomen suurin matkablogiyhteisö

Väkivalta, seksi ja naisen arvo islamin uskonnossa

Olen opiskellut islamin uskontoa nyt puolisen vuotta. Olen lukenut puolet koraanista ja haastatellut tusinoittain tavallisia muslimeja sekä kolmen eri moskeijan imaamia. Aion seuraavaksi esitellä teille yhden kouluttautuneen Sunni-imaamin haastattelun asioista, joita minulla nousi koraania lukiessani pintaan. Suurin osa kysymyksistä on hyvin tabuja ja sainkin aika paljon ihmetystä aikaan moskeijassa. Naiset yrittivät piiloutua huiviensa taakse visusti piiloon ja yrittivät peitellä miestensä keskittymistä. Miehet taas nauroivat ja olivat ihan ihmeissään kysymyksistäni. Haastattelun kysymykset ovat hyvin arkaluontoisia, mutta halusin ehdottomasti saada muslimien johtajan näkemyksen minun mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Haastattelu toteutettiin englanniksi imaamin työskentelemässä moskeijassa. Olen kääntänyt kysymykset ja vastaukset tätä tekstiä varten suomeksi. Imaamin pyynnöstä hänen nimeään eikä sijaintia tulla tähän artikkeliin julkaisemaan.

Miksi Koraanissa kehoitetaan lyömään vaimoa, jos tämä ei tottele miestään?
-Tässä kohdassa tarkoitetaan, että vaimoa saa läimäyttää vain hellästi, jos hän ei kehoituksista huolimatta tottele. Vaimolle ei saa tulla mitään jälkeä tästä läimäytyksestä.

Koraanissa ei kuitenkaan sanota, miten kovaa mies saa vaimoaan läimäyttää. Suurin osa tulkitsee koraanin juuri niin kuin siinä sanotaan. Tämän vuoksi musliminaiset usein kärsivätkin parisuhdeväkivallasta ja se on kulttuurillisesti ainakin Sudanissa ja Somaliassa hyväksyttyä.
-Koraania ei tule lukea yksinään, sillä tämän vuoksi koraania juurikin väärintulkitaan.

Kaikki eivät tätä kuitenkaan tiedä. Suurin osa muslimeista ajattelee koraanin olevan ainut luotettava lähde heidän elämänsä ohjaamiseen. Esimerkiksi, jos minä olisin lukenut pelkän koraanin ilman kenenkään ulkopuolisen apua, ajattelisin islamin uskonnosta ihan eri tavalla. Koraanissa on kuitenkin paljon väkivaltaan viittaavaa, esimerkiksi siinä sanotaan, että vääräuskoisten päät pitää leikata irti. Olenko oikeassa?
-Kyllä näin siellä sanotaan, mutta tämä viittaa ainoastaan sodan aikaiseen käytökseen. Tällä ei ole mitään tekemistä nykypäivän kanssa. Jos joku yrittää tulla tappamaan sinut, sinä tietysti puolustaudut ja ainoastaan tällöin on oikeutettua leikata toisen pää irti.

Koraanissa sanotaan, että mies on naisen päällikkö. Tämä näkyy islamististen maiden kulttuurissa siinä, että nainen ei saa sanoa miehelle kieltävästi. Pitkääkö tämä paikkansa? Minä olen tavannut naisia, joiden miehet raiskaavat heitä, sillä naisilla ei ole mitään sanavaltaa miestä vastaan.
-Koraanissa sanotaan, että miehellä on vastuu naisesta ja siksi tämän kuuluukin huolehtia naisestaan. Mies on kuin naisen holhooja ja huolehtija. Naisella on tietysti oikeutensa eikä mies saa naista millään tavoin loukata. Naisen tulee myös vastavuoroisesti kunnioittaa miestään. 

Miksi naisten pitää peittää hiuksensa ja miesten ei?
-Naisten hiukset ovat niin paljon kauniimpia kuin miesten hiukset. Meillä miehillä on ainoastaan tällaiset tylsät hiukset, jotka eivät kiinnitä kehenkään mitään huomiota.

Onhan miehilläkin vaikka minkälaisia hienoja tukkasysteemejä. Minä ainakin käyn ihan kuumana, kun pitkätukkainen mies kävelee minua vastaan.
-Tässä tapauksessa myös miehen tulee peittää hiuksensa.

Miksi miehet saavat paljastaa käsivartensa ja rintakehänsä, mutta naiset eivät?
-Naisten pitää peittää koko vartalonsa, sillä naisilla on kauniit vartalot. Meillä miehillä on vain tavallinen tylsä vartalo. Naisilla on rinnat, mutta meillä miehillä ei ole mitään. Naisten vartalot ovat myös sirot ja hyvin muodolliset.

Minä ainakin tykkään ja tuijotan, kun mieleiseni näköinen mies ottaa paitansa pois. Miesten lihaksikkaat käsivarret saavat sydämeni sykkimään, kuolan valumaan ja himot heräämään. Kyllä naisillakin on seksihaluja!
-Musliminaiset eivät ole samanlaisia. Naiset eivät ajattele seksiä yhtä usein kuin miehet.

Miksi koraanissa sanotaan, että miehet saavat neitsyitä taivaassa, mutta naisten palkkiosta ei mainita koraanissa sanallakaan?
-Naiset saavat myös miehiä taivaassa, jos he niin haluavat. Koraanissa ei kuitenkaan tästä mitään mainita, sillä naiset ovat ujoja eikä koraanissa voi näin ollen tällaisista asioista naisille mainita.

Onko taivas eräänlainen ilotalo, kun tapaamani muslimit niin kovin odottavat sinne huoriin pääsemistä?
-Ei missään tapauksessa. Taivaassa saa ihan mitä vain haluaa. Jos mies haluaa paljon naisia, silloin mies myös niitä saa.

Miksi kaksi naista on yhtä kuin yksi mies perinnöllisyysasioissa ja todistusasioissa?
-Miehen kuuluu elättää nainen, joten nainen ei tarvitse rahaa mihinkään. Tämän takia mies perii aina enemmän varallisuutta kuin nainen. On totta, että todistamiseen tarvitaan joko yksi mies tai kaksi naista.  Nainen on heikompi kuin mies ja voi näin ollen unohtaa, mitä olikaan todistamassa. Tällöin hän tarvitsee naispuolisen ystävänsä auttamaan muistamisessa. 

Miksi naiset eivät saa harrastaa seksiä, kun heillä on kuukautiset? Kuukautisten aiheuttamat vatsakivut kuitenkin helpottuvat huomattavasti seksin aikana. Kuukautisten aikana voi saada myös vahvemmat orgasmit ja nainen voi tuntea olevansa taivaassa.
-Kuukautisten aikaan seksin harrastaminen aiheuttaa erilaisia tulehduksia. Lääketiedekin todistaa, että kuukautisten aikaan ei tule harrastaa seksiä. Veri on myös likaista eikä seksi ole tarkoitettu likaiseksi harrastukseksi. Kuukautisten aikaan naisilla on myös erilaisia kolotuksia ja mielenvaihteluita eikä seksi ole tällöin hyväksi.

Miksi miehet saavat mennä naimisiin neljän naisen kanssa, mutta naiset saavat naida vain yhden miehen?
-Miehillä on suuremmat seksihalut ja näin ollen he saattavat tarvita enemmän naisia tyydyttämään tarpeensa. Miehen avioituessa useamman vaimon kanssa, tämän tulee kuitenkin kohdella naisia yhdenvertaisesti.

Miksi koraanin mukaan miehillä saa olla seksiorjia neljän vaimonsa lisäksi, mutta naisilla ei?
-Tämä viittaa lakeihin kauan aikaa sitten. Tämä ei ole nykypäivää enää.

Miksi koraania ei sitten päivitetä, kun siellä kerta näyttäisi näitä vanhentuneita tietoja oikein runsaammalla kädellä olevan? Koraani johtaa ihmisiä harhaan vai mahdatkohan sinä nyt johtaa minua harhaan, jotta saisin paremman kuvan koraanista?
-Koraania ei voi päivittää. Se on Allahin sanelema kirja emmekä voi Allahin sanaa alkaa muokkaamaan.

Miksi oraali- ja anaaliseksi ovat islamin uskonnossa kielletty? Suurin osa naisista saa oraaliseksistä helpommin orgasmin kuin pelkästä penetraatiosta. Eikö naisen orgasmilla ole mitään merkitystä?
-Tietysti naisenkin pitää nauttia seksistä. Oraaliseksi on kuitenkin liian likaista. Sieltä alapäästä tulee kaikenlaisia bakteereita. Peräaukko taas on tarkoitettu ainoastaan ulosteen tulemiseen ulos. Jos sinne aletaan työntämään jotain, voi sinne tulla pahoja ongelmia.

Miksi monen musliminaisen vagina silpotaan ja klitoris leikataan niin, että he eivät voi enää tuntea mielihyvää seksin aikana? Itseasiassa lähes jokaisen somalinaisen klitoris on leikattu irti eikä heillä ole mitään sanavaltaa asiaan. Toimenpide on vaarallinen eivätkä nämä raukat edes saa mitään anesteettia toimenpiteen aikana. Miltä sinusta tuntuisi, jos sinun peniksesi leikattaisiin irti?
-Tämä käytäntö on sitä varten, että naiset eivät harrastaisi seksiä ennen avioliittoa. Tämä käytäntö myös auttaa naisia pysymään yhden ja saman miehen kanssa. Tällöin naisilla ei tule mitään pettämiseen liittyvää mieleen.

Minkä takia miehen penistä ei sitten leikata samalla tavalla irti? Miksi miehellä on oikeus nauttia seksistä, mutta naisella ei? Mies saa kuitenkin naida neljä eri naista ja pitää myös terskansa. Miksi Islam syrjii naisia?
-Islam ei sorra naisia. Naisen ja miehen kuuluu olla samanarvoisia. Mieheltä leikataan esinahka, koska esinahka aiheuttaa helposti miehelle erilaisia tulehduksia. Naiset eivät ajattele seksiä yhtä paljon kuin miehet, minkä takia miehet saavat naida enemmän naisia.

Nyt sinulla on kyllä väärää tietoa. Naiset voivat ajatella seksiä ihan yhtä paljon kuin miehetkin. Säästäkää ne naisten pimpit sellaisina kuin ovat syntyneetkin, niin johan alkavat naisetkin nauttimaan seksistä ja omista ihmisoikeuksistaan!
-Meillä täällä naiset ovat erilaisia kuin Euroopassa.

Islamin uskonto kieltää niin monia asioita, että nuoret alkavat kapinoimaan näitä sääntöjä vastaan. Monet harrastavat seksiä siskonsa tai veljensä kanssa, sillä muuta ei ole tarjolla. Hotelliinkaan ei pääse, ellei ole naimisissa. Olemme kuitenkin kaikki seksuaalisia olentoja eivätkä kaikki jaksa odottaa useampaa vuotta, että saa ensimmäisen kerran harrastaa seksiä. Itsetyydytyskin kun on kiellettyä. Monet myös harrastavat anaaliseksiä sen vuoksi, että hääyönä neitsyyttä tarkastaessa immenkalvo on vielä paikoillaan. Monet myös naivat serkkunsa, jonka kanssa lopulta saavat myös lapsia. Lapsista voi kuitenkin kasvaa kehitysvammaisia, kun on kerta pariuduttu sukulaisen kanssa. Mitä mieltä olet näistä asioista? Eikö sääntöjä voitaisi jonkun verran lähteä himmailemaan?
-Serkun naiminen ei ole Islamissa sallittua. Tämä on ainoastaan kulttuurillinen tapa. Seksiä ei myöskään tule harrastaa ennen avioliittoa. Sanonta kuuluu, että hyvää kannattaa odottaa. Seksi tulee olemaan nautinnollisempaa mitä kauemmin sitä on joutunut odottamaan.

Muslimit eivät saa tutustua toisiinsa kovinkaan syvällisesti ennen naimisiinmenoa. Tämän vuoksi heille tulee usein erotilanne vastaan, kun toisen huonot puolet tulevat vasta myöhemmin esille. Neitsyyden menettänyt nainen ei kuitenkaan enää kelpaa kovin monelle miehelle. Eikö siis olisi parempi, että nainen ja mies saisivat tutustua toisiinsa jo makuuhuoneenkin puolella ennen naimisiinmenoa?
-Seksi ei missään nimessä ole sallittua ennen naimisiinmenoa. Nainen voi tulla vahingossa raskaaksi eikä miehellä ole tällöin velvollisuutta auttaa lapsen kasvatuksessa. Seksitauditkin voivat  tällöin tarttua.

Miksi koraanissa sanotaan, että miehet ovat naisia yhden pykälän ylempänä?
-Allah on antanut naiselle jo niin paljon vastuuta talon ylläpitämisessä, lasten hoidossa ja imettämisessä, että naiselle ei voida suoda tämän enempää vastuuta.

Miksi musiikin kuuntelu on kielletty islamin uskonnossa?
-Musiikki tekee ihmisestä paholaisen. Ihminen alkaa käyttäytyä paholaisen tavalla.

Tutkimusten mukaan musiikin kuuntelu auttaa esimerkiksi kivussa leikkauksen jälkeen. Mitä mieltä olet tästä?
-Tutkimukset ovat väärässä. Kuuntele koraania, niin pääset kivuista eroon.

Miksi itsetyydytys on Islamin uskonnossa kielletty?
-Itsetyydytys tekee ihmisestä mielisairaan. Se ei ole hyväksi ja siihen voi jäädä koukkuun, jolloin ei enää voi saada lapsia.

Mitä mieltä olet siitä, että koraanissa puhutaan kaulojen katkaisuista ja Saudi-Arabia, Islamin uskonnon ydinkeskus katkaiseekin ihmisten kauloja enemmän kuin ISIS? Monissa Islam-valtioissa muslimit myös tapetaan koraanin kehoittamana, jos he päättävät poistua Islamin uskonnosta. Islam ei siis anna minkäänlaista vapautta, vaan ainoastaan hakee valtaa, aivopesee ja pelottelee ihmisiä. Ihmiset elävät ”kaapissa”, eli esittävät uskovansa Allahiin pelkän teloituksen pelossa.
-Nämä ovat vain kulttuurillisia asioita, jotka eivät liity millään tavalla Islamiin.

20170126_104056

Previous Post Next Post

You Might Also Like

101 Comments

 • Reply Irina/HopOnHopOff sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 18:00

  joo termos! nämä säännöt ovat ihan sairaita eivätkä todellakaan sovi nykypäivään.

  • Reply Venla lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:43

   Minunkin mielesta naita saantoja voitaisi vahan yrittaa muokata nykypaivaa vastaaviksi. Tama maailma on kuitenkin muuttunut aikalailla noista Koraanin ilmestymisvuosista. 😀

   • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:57

    Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

  • Reply Ei nimeä lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 23:29

   Nämä säännöt eivät ole sairaita, Islamin uskossa ei ole mitään väärää ja jokainen päättää itse totteleeko näitä sääntöjä vai ei, mutta kun päättääkin olla kuuntelematta ja tottelematta sääntöjä, on itse vastuussa omista teoistaan tässä ja tuonpuoleisessa:)

   • Reply Jyggec torstai, 25 heinäkuun, 2019 at 07:13

    Islam voi poistua suomesta. Emme tarvitse tätä keskiaikaista rasistista käytänyöä maahamme.

    • Reply Subeyda sunnuntai, 4 elokuun, 2019 at 03:40

     islamin säännöt ei mitenkään liity suomeen jos olet muslimi tottelet tai et jos et tottele nii olet omillasi kukaan ei pakota sinua mihinkää ja miten rasimi kuulu tähän

   • Reply ImanH sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 17:20

    Olen muslimi ja minusta tämän imaamin näkemykset eivät tule Islamista. Esim naisten sukuelinten silpominen ei kuulu Islamiin, eikä siinä ole mitään hyvää. Ilmeisesti tämä haastattelu on tehty jossain Euroopan ulkopuolella?

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:57

   Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

 • Reply Pixie sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 19:08

  Järkyttävää. Tätä linjaa aistin myös käydessäni Muscatissa Omanissa ja siellä moskeijan yhteydessä olevassa islamilaisessa keskuksessa. Mielivaltaista naisten sortamista ja eletään kuitenkin 2000-lukua…

  • Reply Venla lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:46

   Minakin kavin Omanissa ja Oman oli viela lievimmasta paasta verrattuna Sudaniin, Somaliaan ja Egyptiin. 😀

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 04:00

   Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

 • Reply Sandra sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 20:39

  Huh huh…. Aika sanaton.

  • Reply Venla lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:52

   Jep. Mulla valilla oikein kiehunu paassa, kun ei vaan pysty hyvaksymaan tata naisten alhaista asemaa. :/

   • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:58

    Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

 • Reply Irina/HopOnHopOff sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 23:48

  Itseasiassa tuli mieleen myös kuinka esim. Qatarissa matkustellessa tuli luettua kaikkia paikallisia sääntöjä ja lakia jotka pitkälti perustuvat sharia -lakiin. Työnantajan ja työntekijät vastakkainasettelussa, työnantaja on uskottavampi. Mikä mahdollistaa sen että Qatar 2000-luvulla on nykyorjuuden maa. Ilman työnantajan lupaa, työntekijä ei voi edes poistua maasta.
  Ja kaikki tämä että periaatteessa koraanissa lukee ettei saa raiskata, mutta käytännössä raiskattu on syyllinen raiskaukseensa. Ei, ei ja ei.

  • Reply Venla lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:56

   Tuo on ihan kamalaa, kun monissa maissa raiskauksen uhri katsotaankin syylliseksi ja han saa rangaistuksen, vaikka ei ole oikeasti tehnyt mitaan vaaraa. Talla tavalla miehille ikaan kuin annetaan lupa raiskata. :/

   • Reply Muslimi keskiviikko, 27 marraskuun, 2019 at 09:23

    Islam on se hyvä uskonto, ja ajattelen että liioittelette kauheasti kysymyksissä. Imaami olisi voinut tarkemmin selittää, koska Islam voittaa! Ja te jotka ette usko minulla on oma uskontoni eli islam ja teillä teidän mutta häviätte! 🙆 Mutta minä en sitä kyllä määrää vaan Jumala!

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 04:01

   Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

 • Reply Miia maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 09:36

  Erittäin mielenkiintoinen haastattelu ja respectit sulle että kehtasit noinkin arkaluontoisia asioita kysyä! Hyvin tulee kyllä esiin se, että naista pidetään tyhmempänä ja haluttomana. Ja että eurooppalaiset naiset ovat hänen mielestään selkeästi vähän ”lutkahtavampia”, koska meillä on haluja, toisin kuin muka musliminaisilla. Sitä jotenkin yrittää ymmärtää sitä toisenkin näkökulmaa, mutta aika hankalaa se kyllä on tällaisessa tapauksessa.

  • Reply Venla lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 12:01

   ”Onneksi” monet naiset eivat tieda paremmasta eivatka nain ollen niinkaan ala-arvoisessa asemassa olosta karsi. Toisaalta ne naiset, jotka tietavat paremmasta karsivat taas entista enemman. Aika hurjaa touhua.

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:58

   Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

 • Reply I maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 20:33

  Hei! Missä kyseinen imaami oli kouluttaunut? Vastaukset on sen verran outoja, että pakko epäillä kyseisen herran koulutustasoa. Lisäksi Koraania ei voi lukea käännöksestä suoraan, arabia on sen verran rikas kieli, että siinä tulee aina vääjämättäkin ihmisen tulkintaa sitten mukaan. Lisäksi on huomioitava kyseisen ilmestyksen konteksti. Joka tapauksessa tsemppiä opiskeluille. 🙂

  • Reply Venla lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 12:41

   En itseasiassa osaa sanoa, missa imaami on kouluttautunut. Minulle vain sanottiin, etta han on kouluttautunut enka tajunnut sen enempaa hanen taustoistaan kysya. 😀 Vanhempi mies kuitenkin. Minunkin mielesta jotkut imaamin vastauksista olivat hieman omituisia esimerkiksi tuo, miksi miehilla saa olla nelja vaimoa. Monilta muilta haastatelluilta olen saanut vastaukseksi, etta miehet nain auttavat esimerkiksi sodan jalkeen koyhiksi jaaneita naisia saamaan elamasta kiinni. Miehet antavat naisille asunnon ja ruokaa poytaan seka kohtelevat heita tasa-arvoisesti muiden vaimojen rinnalla. Mina olen lukenut koraania yhdessa arabiystavieni avustuksella juurikin tuon kaannos ongelman vuoksi. Olen usein pyytanyt ystaviani selittamaan omituiset kohdat minulle tarkemmin. Konteksti tietysti pitaa ottaa huomioon, mutta tuntuu, etta monet kouluttautumattomat eivat tallaisia asioita ymmarra ja siksi koraani onkin mielestani vaarallinen kirja. Monet ihmiset poimivat sielta vain irtonaisia lauseita ja alkavat kayttaytya naiden mukaan.

   • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:59

    Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

 • Reply K keskiviikko, 8 maaliskuun, 2017 at 18:03

  Mua rupes ihan naurattaan tossa puolvälissä. En oikeen vieläkään tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa.

  Noi vastaukset oli kaikki vähän ympäripyöreitä ja kaikki puolustivat suoraan miesten oikeuksia. Nainen on niin heikko, nainen hoitaa kodin ja lapset eikä tartte rahaa mihinkään. Mies voi sitte puhelinluettelosta kattoa kenen tuhveroon tänään survoo melansa. Ja niin tuo, ettei naisella ole minkäänlaisia seksihaluja, euroopan naiset on ihan erilaisia! Mulla on itellä eräs miespuolinen muslimiystävä, joka oli ennen uskonnollisempi, nykyään on löysännyt naruja vähän, kun on tutustunut muihin ei-muslimeihin. Sen puheista on saanut jonkinlaisen kuvan islaminuskosta, mutta kyllä tää tiputti riman taas aika matalalle 😀

  Sun olis pitänyt kysyä siltä vielä, että mitä tarkoittaa jos tieto on vanhentunutta Koraanissa, mutta sitä ei voi sinne muuttaa, koska Allah on sanellut koko satukirjan? Mistä tietää että tieto on vanhentunutta, jos sitä ei missään lue? Kun noin paljon jätetään jokaisen oman tulkinnan varaan, niin ei mikään ihme että mm. ISIS on olemassa ja kauloja katkotaan ties missä. Huhheijaa. Tosi mielenkiintoista kyllä lukea näitä, toivottavasti kirjoittelet vielä myöhemmin lisää näistä eroista!

 • Reply Feministi sunnuntai, 16 heinäkuun, 2017 at 14:36

  Hienoa, että uskaltauduit kyseenalaistamaan noita patriarkaalisia, täysin naiiveja ja naista sortavia rakenteita haastattelussasi. Feminismille on todella tarvetta kun iso osa maailman naisista elää ihan toisen luokan kansalaisina. Vihastuttaa ja surettaa että tuollaista asennetta vielä on ja on varmasti turhauttavaa ja väsyttävää joutua kohtaamaan omaa sukupuolta sortavia asenteita ja käytäntöjä. Itse vaan ihmettelen miksi tasa-arvon eteen ei tehdä voimakkaammin työtä. Väsyttää että vieläkään ei olla saavutettu perus ihmisoikeuksia. Ei jaksais enää taistella. Ja islam täytyy uudistaa jos se loukkaa ihmisarvoja. Kristityt ovat kehittyneet jo pitkälle näissä kysymyksissä vaikka matka vielä kesken.

  • Reply Tommi lauantai, 19 toukokuun, 2018 at 11:07

   hhmmm…. miksi sitten nykyfeministit nimenomaan kannattavat näiden islamistien maahantuontia?
   YLEkin on nostanut jalustalle joukon muslimeja oiikein glorifioidakseen, ja tyypit ovat osoittautuneet lähes jokainen rikollisiksi ja sharian kannattajiksi eli asuinmaansa islamisoinnin kannattajiksi.
   …jotenkin omituinen yhtälö…

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:56

   Femini rakas olen itsekkin sen kannattaja. Mutta lueppa minun vastaukseni palstalta. 😉 T. Timppa

 • Reply KATTI sunnuntai, 20 elokuun, 2017 at 15:17

  Pakko kyllä sanoa,että suurin osa vastauksista on ihan potaskaa. Et tainut haastatella penaalin terävintä kynää..

  • Reply Anneli maanantai, 18 maaliskuun, 2019 at 13:53

   Tosiasiatietoa:
   Ayaan Hirsi Ali, Neitsythäkki (2005), uusin HARHAOPPINEN (2016)
   Juha Ahvio, Eurooppa ja Suomi islamisoituvat (2015)
   Martti Ahvenainen, islam Raamatun valossa (2017)
   Seppo S. Kosonen, JIHAD islamin pyhä sota (2008)
   Tania Kambouri, Naispoliisin rankka arki monikulttuurisessa Saksassa (2017)
   Hege Storhaug, islam-yhdestoista vitsaus (suom. 2018), bestseller Norjassa.

   • Reply ImanH sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 17:25

    Nämä ovat Islamin vastustajien teoksia, eli lähtökohtaisesti ne eivät ole objektiivisia. Miksi et puhu kenenkään normaalin muslimin kanssa? Näin saisit oukeanlaista tietoa.

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 04:03

   Lueppa vastaukseni palstalta T. TimppaLueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

 • Reply Susanna sunnuntai, 20 elokuun, 2017 at 16:41

  Luulisi sinun puoli vuotta islamia opiskelleena tietävän, että suurin osa vastauksista on pelkkää höpönlöpöä. Ihmettelen suuresti myös tuota ettei imaamin nimeä ole saanut julkaista.

 • Reply Pia Jardi sunnuntai, 20 elokuun, 2017 at 16:49

  Aikamoisia vastauksia, taitaa olla islamin tuntemus vähän heikkoa kun ei edes helppohin kysymyksiin osaa vastata islamin näkökannalta. Tuskin mikään oikea imaami voisi tällaisia vastauksia edes antaa

  • Reply Hessu perjantai, 23 maaliskuun, 2018 at 19:36

   Taitaa olla kaikki päivän 20.08.2017 islamia puolustuvat kommentit Pia Jardin.

  • Reply SanbaVesikansa lauantai, 12 toukokuun, 2018 at 09:25

   Pia, olet tunnettu muslimisti ja nämä vastaukset ovat todellista islamia. Muslimit suomessa ovat 90% veronmaksajien elätettävinä ja hyödytön taakka.

   • Reply ImanH sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 17:27

    Pia Jardi on oikeassa. Tämän imaamin vastaukset eivät ole Islamin mukaisia. Esim naisten sukuelinten silpominen ei kuulu mitenkään Islamiin, eikä siinä ole mitään hyvää. Herää epäilys haastattelun aitoudesta.

  • Reply Val torstai, 25 heinäkuun, 2019 at 17:32

   Minua ihmetytti suuseksi kohta jossa väitettiin vaginasta tulevan bakteereja, mutta tuleehan sieltä vauvakin. Tuolla ajattelu tavalla vauva on jo valmiiksi likainen ja bakteerien peittämä.

 • Reply Maryam sunnuntai, 20 elokuun, 2017 at 17:16

  Jos haluat tietää mitä islam oikeasti noista jutuista sanoo, niin voin auttaa sinua löytämään haastateltavan joka oikeasti tietää vastauksia kysymyksiisi.

 • Reply Zaynab sunnuntai, 20 elokuun, 2017 at 17:40

  Huhhuh mitä vastauksia! Jokainen perustietoja islamista oppinut tietää että heppu puhuu höpöjä. Varmasti sinäkin jo tiedät puoli vuotta islamia opiskelleena että tämä heppu ei todellakaan tunne uskontoaan. In sha Allah tämä on sinullekkin silmiä avaava kokemus siitä, että kannattaa etsiä tiedot luotettavista lähteistä eikä keneltä tahansa hepulta. Imaami ei tarkoita islamin oppinutta, hän on vain rukouksen johtaja. Osa imaameista toki on todella oppineita, mutta tämä heppu ei todella ollut sellainen!

 • Reply Ghariib sunnuntai, 20 elokuun, 2017 at 22:03

  On hyvin erikoista, että kyseinen imaami vaatii pysyä anonyymina. Esimerkiksi perimätietoa eli hadiitheja luokiteltaessa meidän täytyy tietää kuka on kertonut ja millainen tämä ihminen on. Tämän imaamin pitäisi ymmärtää kertoa mistä on oppinsa saanut ja millainen on hänen opettajiensa ketju aina profeetta Muhammadiin saakka, jos hän on imaamiutensa lisäksi myös oppinut. Sillä imaamihan ei ole muslimien johtaja, vaan vain rukouksen johtaja. Imaamin ei tarvitse olla oppinut; rukouksen johtajaksi kelpaa ihminen, joka osaa lausua Koraania arabiaksi rukousta varten.

  Kommentoidakseni postauksessasi nostamia pointteja haastattelustasi:

  Koraanin jakeessa 4:34 kehotetaan läimäytyksen tai lyömisen sijaan kulkemaan eri tietä vaimon kanssa, ts. hakemaan avioeroa. Kun ensin kehotetaan neuvomaan ja nukkumaan eri sängyssä, kuka pystyisi pidättelemään väkivaltaa viimeiseksi keinoksi, kun viha yleensä purkautuu ensimmäisenä. Kaikenlainen väkivalta ja alistaminen ovat islamin mukaan halveksuttavia ja tuomittavia käyttäytymistapoja. Sitä paitsi islamin mukaan nainen ei tottele miestä, vaan vain Jumalaa.

  Vaikka korjaankin ymmärrystä Koraanista, en tarkoita sitä, ettenkö ihan yhtä lailla, ellen jopa enemmänkin, tuomitsisi naisiin kohdistuvan väkivallan. Luotan siihen, että lopulta viimeistään Jumala tuomitsee kaikki väkivaltaiset miehet. Haluaisin tarjota myös väkivaltaa kohtaaville ja siihen alistuville naisille, mutta myös miehille yleisesti ottaen tarjota mahdollisuuden luotettavaan tietoon islamista, jotta saisimme lopun tietämättömyydestä ja väärästä tiedosta johtuvalle väkivallalle.

  Koraanissa tai islamissa ei tunneta lainkaan termiä vääräuskoinen. Termi ‘kaafir’ viittaa kiittämättömään ihmiseen, joka ei usko, ihmiseen, joka kätkee uskon (kieltäytyy uskomasta) sen jälkeen, kun on tullut tietämään totuuden. Kaikki uskottomat, ei-muslimit eivät edes täytä tämän termin kriteerejä.

  Kenenkään päätä ei saa leikata irti, sillä yhdenkin sielun riistäminen on kuin olisi riistänyt sielun jokaiselta ihmiskunnassa. Koraanin jae, jossa mainitaan päiden katkominen on Jumalan määräys enkeleille historiallisessa asiayhteydessä, jossa monijumalaiset hyökkäsivät muslimien kimppuun ja halusivat hävittää nämä maan päältä, kun nämä kapinoivat patriarkaalista heimoyhteiskuntaa vastaan. Kaikki jakeet, joilla yritetään oikeuttaa väkivaltaa nykypäivänä ovat vain kuvauksia historiallisista tapahtumista.

  Koraanissa ei sanota, että mies on naisen päällikkö tai holhooja ja huolehtija, vaan mies on naisen suojelija (qawwaam). Olihan profeetta Muhammadin aikainen yhteiskunta hyvin väkivaltainen etenkin muslimeja kohtaan. Islamilainen avioliitto perustuu tasa-arvoisuudelle ja molemminpuoliselle kunnoitukselle. Avioliitossa tapahtuva raiskaus on suuri synti ja rikos, jonka voidaan jopa katsoa mitätöivän avioliittosopimuksen. Ennen kaikkea raiskaus on kapinaa Jumalaa vastaan eikä Tuomiopäivänä tekoaan voi oikeuttaa millään perusteella.

  Tapaamasi imaami ei selkeästi tiedä naisista tai naisten seksuaalisuudesta mitään ja yrittää hyväksikäyttää islamia oikeuttaakseen miesten eläimellisen käytöksen. Hänen ajatuksensa ovat takapajuisia ja sovinistisia ja siten täysin epäislamilaisia. Lähinnä puuttuisin tässä siihen, että moniavioisuuden tarkoituksena ei ole tyydyttää seksuaalisia tarpeita, vaan yhteiskunnallisissa poikkeustilanteissa tarjota naisille elanto. Islam on Jumalalle antautumista, joten Jumala ei katso hyvällä sitä, että ihmiset seuraavat omia mielihalujaan, ja vieläpä näin perverssejä ja alistavia mielihaluja.

  Naisten genitaalien silpomisesta ei ole mitään islamin autenttisissa lähteissä. Se pieni leikkaus, joka on sallittu rajoittuu siihen, että nimenomaan parannetaan naisen mahdollisuuksia saada orgasmi. En ole koskaan kuullut yhdenkään oppineen pitävän oraaliseksiä kiellettynä. Neitsyyteen liittyvät asiat ovat kulttuurillista taakkaa, ja islamin mukaan uskonnon pitäisi kulkea kulttuurin edellä, koska ihmiset ovat erehtyväisiä.

  Koraanissa sanotaan hyvin selkeästi, että Jumala on luonut miehet ja naiset tasa-arvoisiksi ja että ihmisistä toinen on toista parempi vain oikeamielisyydessään, johon molemmilla sukupuolilla on yhtäläiset mahdollisuudet.

  On ikävää, että olet saanut näin paljon väärää tietoa henkilöltä, johon luulit voivasi luottaa. Suosittelen, että hakeudut esimerkiksi facebookissa ryhmiin, joissa keskustellaan islamista ja toivon, että opit luotettavaa tietoa islamista, sikäli kun olet ilmaissut erityisen kiinnostuksesi oppia lisää islamista.

  • Reply Risto keskiviikko, 6 syyskuun, 2017 at 17:51

   ”Kenenkään päätä ei saa leikata irti, sillä yhdenkin sielun riistäminen on kuin olisi riistänyt sielun jokaiselta ihmiskunnassa. ”

   Hassua, että tämä ei koskenut herra Muhammadia, joka katkoi ja katkotti hadithien mukaan 600-900 antautuneelta juutalaismieheltä kaulat poikki Banu Quraizassa. Kaikki murrosiän ohittaneet miehet siis tapettiin, paitsi muutama jotka henkensä pitimiksi kääntyivät islamiin.

   Samassa yhteydessä Muhammad otti ja otatti itselleen ja miehilleen useita seksiorjia.

   Ymmärrykseni mukaan Muhammadin elämäntapa eli sunna on muslimeille jäljittelyn kohde vähän samaan tapaan kuin Jeesuksen elämä on meille kristityille.

   Jeesus tosin ei katkonut kauloja, ei kivittänyt, ei ryöstänyt, tappanut, ottanut seksiorjia tai lukuisia vaimoja jne.

   • Reply Tommi lauantai, 19 toukokuun, 2018 at 11:21

    shhh….

   • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:59

    Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

  • Reply Jonne perjantai, 6 lokakuun, 2017 at 09:54

   ”Kenenkään päätä ei saa leikata irti, sillä yhdenkin sielun riistäminen on kuin olisi riistänyt sielun jokaiselta ihmiskunnassa. ”

   Mitä tuo samassa jakeessa oleva kohta tarkoittaa ?
   ” …että kuka ikinä ottaa hengiltä ihmisen muutoin kuin verikostoksi tai pahuuden ehkäisemiseksi maassa,.. ”

  • Reply JuhoL tiistai, 16 lokakuun, 2018 at 03:16

   ”Yhdenkin sielun riistäminen on kuin olisi riistänyt sielun jokaiselta ihmiskunnassa. ”

   Nyt et taida itse tuntea islamia tai koraania. Tuolla viitataan säkeeseen 5:32, jossa mainitaan, että Allah sanoi niin juutalaisille. Mutta jos seuraavassa säkeessä 5:33 kerrotaankin, että ne ketkä vastustaa Sharia-lakia tullaan tappamaan, silpomaan tai karkoittamaan ja he joutuvat lopuksi helvettiin. Että sillai 🙂

   Triviatietona kaikille muslimeille myös se, että tuo säe 5:32 on peräisin juutalaisten Talmundista, joka siis EI sisällä jumalallista sanomaa. Talmundissa kerrotaan kuinka Kain tappo veljensä Abelin ja siten samalla tuli tappaneeksi kaikki ne syntymättömät ihmiset, jotka olisivat olleet Abelin jälkeläisiä. Siispä yhden tappaminen on kuin tappaisi kaikki. Tuo on siis vanhaa juutalaista tarinankerrontaa, mutta Mohammed ei osannut erottaa kuulemistaan tarinoita sen suhteen, mitkä olivat Raamatusta ja mitkä ei-uskonnollista lähteistä. Ehkä pahin Mohammedun tekemä virhe oli sisällyttää Koraaniin tarinoita, jotka olivat peräisin Aleksanteri Suuren legendoista!

  • Reply Alina sunnuntai, 29 syyskuun, 2019 at 21:09

   ”Koraanissa tai islamissa ei tunneta lainkaan termiä vääräuskoinen. ”

   Dhimmi = vääräuskoinen

   En ole koskaan kuullut että genitaalileikkauksella voitaisiin parantaa naisen orgasmia?? Mihin tämä muka perustuu?

  • Reply antti maanantai, 28 lokakuun, 2019 at 23:12

   tässä mainitsemasi suurra koraanin kohta 4:34 :

   Miehet olkoot naisten esimiehiä, koska Jumala on asettanut heidät näihin nähden korkeampaan asemaan, ja myöskin niiden suoritusten tähden, joita miesten on omaisuudestaan naisten hyväksi tehtävä. Hyveelliset naiset ovat alistuvaisia ja vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut. Mitä niihin tulee, joiden puolelta kohtaatte uppiniskaisuutta, niin varoittakaa heitä, erottakaa heidät vuoteestanne ja kurittakaa heitä, mutta jos he silloin tottelevat teitä, niin älkää etsikö riitaa heidän kanssaan. Katso, Jumala on ylevä ja suuri.

 • Reply Any torstai, 7 syyskuun, 2017 at 21:20

  Itse asiassa Koraaneita on ”kaksi” Mekan ja Medinan, toinen on sotaisa ja toinen Rauhanomainen, sotaisa on jälkimmäinen joka on aina voimassa. Islamissa immaani saa valehdella silloin kun se edistää Islamin levittämistä koko maailmaan. Jokaisen muslimin velvollisuus on seurata profeetta Muhamedin esimerkkiä, joten katsokaa mitä muhamed teki, muut seuraavat profeettaansa.

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 04:00

   Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa

 • Reply Yks vaan perjantai, 8 syyskuun, 2017 at 22:40

  Sitä mä vaan, että mitähän ihmeen imaameja sä olet haastatellut, jotka ei tiedä että miehille on myös pukeutumissäännöt? Miehen pitää peittää oma awransa eli navasta alkaen puoleen väliin säärtä. Naisten peittävä pukeutuminen on myös muutakin kuin se pukeutuminen. Puhutaan sisäisestä hijabista, johon kuuluu hyvä käytös, vaatimattomuus, ystävällisyys ja rauhallisuus.

  Kirjoitan vielä lisää, jos löytyy jotain kommentoitavaa.

 • Reply Pekka lauantai, 9 syyskuun, 2017 at 23:00

  Islam on hirvein uskonto maan päällä, joka pitäisi kieltää kokonaan kaikkialla. Se menestyy siksi että ihmisessä itsessään on niin paljon pahuutta. On Kristinuskon ansiota että ihmiskunta ei vielä ole tuhonnut itseään.

  • Reply Minna Kettunen keskiviikko, 3 huhtikuun, 2019 at 22:55

   Sä et kyl päätä onko se hirvein uskonto vai ei. Elämässä on jokaisella oma elämä ja pitää keskittyy omaan eikä tunkee nenää johonkin toiseen ihmisen elämään. Joten jos se on hirvein uskonto pidä tieto itelläs ei me sitä tarvita mihinkään.

  • Reply Elisa tiistai, 26 toukokuun, 2020 at 00:31

   Näin on

 • Reply Mika Kotikoski lauantai, 9 syyskuun, 2017 at 23:49

  Pia Jardi ja Maryam, jne.

  Teillä saattaa olla oma käsityksenne siitä, kuinka ideologianne ohjeistavia tekstejä tulisi tulkita. Millä perusteella esitätte, että juuri teidän tulkintanne olisi oikea?

  Tulkintansa nimittäin on käytännössä kaikilla muillakin. Halusitte sitä tai ette.

  Teot puhuvat ennenkaikkea puolestaan, ja niiden välittämä kuva on aika karu, siutä kuinka keskiverto muslimi ideologiaansa harjoittaa.

  Satunnaiselle lukijalle suosittelen katsottavaksi englanninkielistä lyhytdokumenttia, jonka juontaja Raheel Raza on itsekin sunni ja ihmisoikeusaktivisti:

  ”By The Numbers”
  This might well be the BEST AND MOST IMPORTANT video discussing and understanding ”islamism” ie. conservative, political Islam. Unfortunately also about the actual threat it presents to all of us considered infidels. Including moderate, secular muslims. The commentator is Raheel Raza, a Sunni and a human rights activist:
  http://go.clarionproject.org/numbers-full-film/

 • Reply Mie sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 00:59

  Venla! Voisitko myös kertoa meille mitä Raamattu sanoo ja myös mitä Raamatussa on?

  • Reply Annika tiistai, 1 toukokuun, 2018 at 21:02

   Minä voin. Raamatun vanhan testamentin siveys/tuomio/uhrilahja-lait eivät koske kristittyjä. Ne koskevat juutalaisia, mutta hekään eivät ilmeisesti ainakaan kivitystuomioita ymmärtääkseni noudata. Kristityt noudattavat ainoastaan kymmentä käskyä, jonka Jeesus tiivisti niin kutsutuksi rakkauden kaksoiskäskyksi. Kristityillä on joitain erilaisia tulkintoja, koskien naisten asemaa mutta nämä eivät ilmene suoraan Jeesuksen neuvoista.

 • Reply Timo totuus maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 08:47

  Miksi pelkästään Saksassa on jo yli 1500 lapsivaimoa. Ollaanko EU:ssa näin islamin pedofilia hyväksymässä,kun siihen ei puututa.

  Miksei nainen ole vieläkään ihminen.Tässä muslimitiedemiehet kuintenkin jo myönsivät naisen olevan nisäkäs. Wau mitä edistystä 😀 http://worldnewsdailyreport.com/saudi-arabia-panel-of-scientists-admits-women-are-mammals-yet-not-human/

  Islamista ei ole koskaan historian aika seurannut yhdellekään muun uskonnon maalle mitään hyvää ,vain hävitystä ja lähes 800 miljoonan ihmisen muurhaaminen ja vain pelkästään siksi,etteivät olleet muslimeja.

  Miksi jotkut naiset ovat niin tyhmiä ja sokeita,etteivät näe islamissa mitään ongelmaa,vaikka se polkee naisten ja tyttölasten ihmisoikeuksia.

  • Reply Tommi lauantai, 19 toukokuun, 2018 at 11:28

   ei ole ongelmaa koska kaikki ne negatiiviset seuraukset ei ole oikeiden muslimien tekosia.

  • Reply ImanH sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 17:35

   Ajatteletko tosiaan, että musliminaiset ovat tyhmiä? No emme ole. Islam tuo meille harmoniaa ja tasapainoa, sekä tarkoituksen elämään. Luuletko, että sadat suomalaiset, tasa-arvossa kasvaneet naiset olisivat valinneet Islamin, jos heitä siinä sorrettaisiin? Älä aliarvioi meitä, tai olet itse sortaja.

 • Reply Virpi sunnuntai, 20 toukokuun, 2018 at 14:58

  Ei ole todellista! Puolen vuoden koraanin luvun jälkeen haastatellaan ”mitä lie imaamia” ja esitetään muka totuuksia islamista.
  Pätemisen ja mustamaalaamisen tarve on valtava!

  Jos haluataan totuuksia uskonnosta käännytään oppineiden puoleen, jotka ovat opiskelleet islamia koko elämänsä.

  Jos haluat puuttua arabinaisten kaltoinkohteluun, kannattaa puhua kulttuurin pohjalta, ei islamin.

 • Reply Einoin63 sunnuntai, 22 heinäkuun, 2018 at 02:20

  Tutustun vasta Norjalaiseen naiseen jolla vankka kokemus ja tietopohja asioista. Hänellä karua kerrottavaa

 • Reply julia sunnuntai, 12 elokuun, 2018 at 18:32

  älkää unohtako, kristityt tappoivat miljoonia juutalaisia vain alle sata vuotta sitten. myös suomessa.

  • Reply Elisa tiistai, 26 toukokuun, 2020 at 00:40

   Kristityt eivät tapa juutalaisia…. Ööh, kristinusko syntyi siitä. Jeesus oli juutalainen. Älä ajattele tyhmästi.

   Jeesus on esikuvamme. Jeesus sanoi, että rakastakaa vihollisianne älkääkä heitä tappako. Rakastakaa jokaista, antakaa heille kaikki anteeksi. Auttakaa toisia, kun he tarvitsevat apua, koska teitäkin autetaan, kun tarvitsette apua. Rakastakaa kaikkia niinkuin itseänne. Olkaa vaatimattomia ja avuliaita, autuaat palkitaan.

   ❤🙏🏼

  • Reply Elisa tiistai, 26 toukokuun, 2020 at 00:41

   Tästä voimme päätellä, että kaikki ”kristityt”, jotka tappavat toisia, eivät ole kristittyjä, koska he eivät kuuntele Jeesuksen opetuksia. 🤗

 • Reply Jenni Joru perjantai, 24 elokuun, 2018 at 14:19

  Hei! Kiitos mielenkiintoisesta haastattelusta, jossa on kyllä melko monta muttaa: et paljasta lähdettäsi, joten koko haastattelulta putoaa tässä tapauksessa pohja pois. Myös puolen vuoden uskonnon (uskontotieteen?) opiskelu ei vielä anna kovin kattavaa kuvaa mistään uskonnosta. Suosittelen lukemaan myös Euroopan ensimmäisen naisimaamin, Sherin Kakan teos ”Nainen on islamin tulevaisuus”. Imaami Sherin on aktivisti ja feministi, jonka tarjoama tulkinta on raikas ja moderni.

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:54

   Sinä puhut asiaa. Vastasin oman mielipiteeni myös asiaan koskien. 😀
   T. Timppa

 • Reply Intaktivisti maanantai, 14 tammikuun, 2019 at 23:59

  Miksi opiskelet niin ahkerasti koraania ymmärtääksesi muslimeja? Koraani on mitätön kirjanen, jonka opastuksella muslimi ei kykene suorittamaan edes viittä islamin peruspilariaan. Sunna, joka perustuu satoja vuosia Muhamemmedin kuoleman jälkeen tosi luotettavasti ylöskirjattuihin haditheihin on se varsinainen hölynpöly, jolla käytännön islam pysyy käynnissä tosi viisaiden ja luotettavien islaminoppineiden ohjastamana.

 • Reply Tasa-arvon kannattaja keskiviikko, 16 tammikuun, 2019 at 19:08

  Ai jai, ”koraani on mitätön kirjanen” nyt tuli aika pahasti sanottua pyhästä kirjasta. Kun koraanin factat puhuvat vastaan niin sitten pyörretään koko kirja. Missä islam maassa on oikeasti tasa-arvo, sellainen kun Suomessa?
  Sellaista ei ole, eikä tule. Yksi mies kun vastaa kahta naista.

  • Reply Sami sunnuntai, 17 maaliskuun, 2019 at 20:38

   Koraani on mitätön kirjanen minulle. Puhuuko koraani rakkaudesta? Olen nähnyt, että Islam ei rakasta ihmistä, vaan aina löytyy syy rangaista. Esim. kaulan katkaisu, naisten kivittäminen, happo hyökkäyset, toisen elämän tuhoaminen vaikka väkisin, kun mitättömään kirjaan on kirjoitettu saatanallisia säkeitä !
   On vaikea ajatella jos toiset ovat koppakuoriasen tasolla ja toisen edistyneet elämässä ja tasa-arvossa.
   Miksi koppakuorianen ei kehity, vaan pysyy samassa paskapallon pyörityksessä päivästä toiseen?
   Islam ja kuten meillä eri torvelo uskon suunnat ovat vain miesvaltaisia. Alistavaa paskaa kaikille !
   Minkä takia Koraani on muka pyhäkirja? Se käskee tappamaan meitä Kristittyjä?
   He, ovat tehneet sepustuksen mukaan todella paljon pahaa meille !

  • Reply Elisa tiistai, 26 toukokuun, 2020 at 00:48

   Näin juuri se on.
   Kristinuskossa kuunnellaan enimmäkseen Jeesuksen opetuksia. Jeesus puhui rakkaudesta, ei vihasta. Hän sanoi, että rakasta vihollista ja anna kaikille anteeksi, koska myös taivaallinen isä antaa teille kaikki anteeksi. Rakasta toista niinkuin itseäsi. ❤🙏🏼

 • Reply suoratoisto torstai, 31 tammikuun, 2019 at 21:34

  Netissä oli aikoinaan erittäin hyvä teskti siitä mitä tapahtuu jos maassa on prosentteine niin ja niin palmon muslimeja. Karua oli lukea, mutta tarkoitushan muslimeilla on vallata kaikki heidän lakinsa alle. Silloin kun valta on heidän valtaa ei ole toisilla ollenkaan. Tasa-arvosta ei voi puhua edes samana päivänä. Mutta niin kauan kuin he ovat vähemmistö tasa-arvo sopii loistavasti. Mutta erikoiseksi tämä menee, että pitää löytää ikänsä opiskellut opettaja joka on kuulemma luotettava. Eikö koraani ole silloin aivan liian vaikea ymmärtää oikein. Ja kuka voi sanoa kuka on ymmärtänyt sen oikein? Kuka on oikeassa enemmän kuin toinen? Monesti sanotaan että puu tunnetaan hedelmistä, ja muslimivaltioiden hedelmä on kaikkien nähtävissä. Kristinuskoa ei enään eletä todeksi monessakaan paikassa, mutta maailman seitsemän onnellisimman maan lipussa on sama kuva joka taitaa heijastaa siitä , että ne on perustettu Raamatun arvomaailmaan voisikosanoa kymmeneen käskyyn lähinnä. Toisille tämä on sattumaa ja saa olla, totuus vain joskus ei sovi kovinkaan monelle. Totuus valkenee kuitenkin meille kaikille ennemmin tai myöhemmin. Etsivä löytää toivotaan näin. Kiitos tästä tutkimuksesta, oli mukava lukia.

  • Reply Elisa tiistai, 26 toukokuun, 2020 at 00:56

   Totuus on myös se, että ateistit ennemmin tai myöhemmin kuolee sukupuuttoon, koska he useimmat eivät halua tehdä lapsia.

   Jäljelle jää enimmäkseen uskonnot, jotka kehottavat hankkimaan lapsia. Kuten kristinusko ja islam.

   Itse olen kristitty, mutta toivon todella, että suomalainen sisu kestää siihen asti, että herra hakee omansa pois, että meillä olisi parisataatuhatta kristittyä täällä valmiina lähtöön. Pahempaan suuntaan kuitenkin mennään, profetiat käyvät toteen.

   Totuus on se, että kaikkia ollaan armahdettu ja varoitettu. Kaikki eivät kuitenkaan kuuntele viisautta, rakkautta ja totuutta, he eivät halua kuunnella, koska he eivät halua uskoa. Tämä on totuus.

   Herran sana pitäköön paikkansa. Aamen.
   ❤🙏🏼

   • Reply Ateisti torstai, 14 huhtikuun, 2022 at 11:26

    Ateismi ei ole geeneissä ja siten periytyvä ominaisuus. Ja ateistit kyllä lisääntyvät ihan urakalla.

 • Reply Tasa-arvon kannattaja tiistai, 19 helmikuun, 2019 at 17:38

  Hyvin sanottu tuo ”puu tunnetaan hedelmistään.” Islam ei pysty luomaan tasa-arvoa. Islam tähtää sharia lakiin, ja sharia vie vain takapajuiseen yhteiskuntaan, josta ei ole enää ulospääsyä demokraattiseen ja tasa-arvoiseen yhteiskuntaan.

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:52

   Tasa-arvon kannattaja 2 vastaa sinunkin kysymyksiin lueppa palstaa.
   T. Timppa.

 • Reply Rita perjantai, 1 maaliskuun, 2019 at 09:53

  Tämähän on ihan kukkua… Ensinnäkin naisten ympärileikkaus on vanha Afrikkalainen perinne jota harrastaa myös Afrikan kristityt…. Mielestäni Rantapallon pitäisi poistaa koko artikkeli. Mohammed oli maailman ensi Mäkinen naisten oikeuksien puolustaja.

  • Reply Elisa tiistai, 26 toukokuun, 2020 at 01:06

   Ei todellakaan ollut.
   Hän oli rauahanrikkoja, tappaja ja kostonhimoinen ihminen.

   Ajattele nyt, Muhammedilla oli 6-vuotias vaimo. 6v ei ole edes 100cm pitkä yleensä, murrosiästä puhumattakaan.
   Murroiästäkin kasvetaan aikuiseksi ja sitten vasta mennään naimisiin, kun ollaan kypsiä siihen.

   Muhammed ei olisi kirjoittanut Koraaniin naisia alistavia juttuja, jos hän olisi ollut ”maailman ensimmäinen naisten puolustaja”, jota hän ei todellakaan ollut.

   Raamatussa ei ole mitään tälläistä, että leikkaa tuosta noin vaan pää irti yms.

   Jeesus on rauhanruhtinas. Hän ei tappanut ketään ja vieläpä rakasti kaikkia. Hän kehotti kaikkia ottamaan mallia hänestä. Hänessä saamme olla vapaita. ❤🙏🏼

 • Reply Sami sunnuntai, 17 maaliskuun, 2019 at 20:19

  Rita, Mohammedin oppi on väärästä. ”Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan. Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä”

  ”He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sillä he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia”

  Mohammed oli väkivaltainen heimopäällikkö. Nai lapsia ja otti vaimokseen Aishan 9v.
  Tappoi suuren määrän ihmisiä ja tätäkö olisi kutsuttava uskonnoksi?

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 04:07

   Lueppa vastaukseni palstalta T. Timppa ja jeesus oli profeetta islamin mukan eikä sitä kielletä.

 • Reply Anneli maanantai, 18 maaliskuun, 2019 at 14:51

  Iranilaistaustainen Alan Salehzadeh: ”Poliittinen islam on huomattavasti vaarallisempi ideologia kuin natsismi.” Natsihallinnon jälkeen ihmeteltiin, miksi hyvät ihmiset sallivat kaiken tapahtua.

  Saksalainen pappi Martin Niemöller (1892-1984): ”Paha maailmassa etenee usein juuri siksi, että hyvä ei tee mitään vastustaakseen sitä. Yksikin Euroopan maa, jossa muslimien osuus väestöstä kohoaa yli 30 %:iin, on tulevaisuudessa menetetty sivilisaatio. Islamin opetukset ovat ristiriidassa jokaisen eurooppalaisen valtion perustuslakien kanssa, puhumattakaan eurooppalaisista elämänarvoista. Poliittinen korrektius tuhoaa länsimaat askel askeleelta.
  Tosiasiatietoa.
  Ayaan Hirsi Ali, Neitsythäkki (2005), uusin HARHAOPPINEN (2016)
  Juha Ahvio, Eurooppa ja Suomi islamisoituvat (2015)
  Martti Ahvenainen, islam Raamatun valossa (2017)
  Seppo S. Kosonen, JIHAD islamin pyhä sota (2008)
  Tania Kambouri, Naispoliisin rankka arki monikulttuurisessa Saksassa (2017)
  Hege Storhaug, islam-yhdestoista vitsaus (suom. 2018), bestseller Norjassa.

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:50

   Vastasin sallahin ajatuksiin tekstilläni palstaan.
   T. Timppa

  • Reply ImanH sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 17:40

   Salehzadeh on tunnettu Islamin vastustaja, eikä häntä voi pitää objektiivisena lähteenä. Keskustele mieluummin jonkun ihan normaalin muslimin kanssa, niin ymmärrät mitä Islam heille merkitsee.

 • Reply Maire perjantai, 19 huhtikuun, 2019 at 21:55

  Hilpeää, ihan kuin suomalaiset känniäijät olisi saunaillassaan keksineet noita sääntöjä mutta hauskuuttaakseen itseään ja muita. Kuinka saatanan kusipäistä joku uskonto voi olla.

  • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:48

   Moikka Maire lue tekstini johon vastasin tähän aiheeseen liittyen.
   T. Timppa

 • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:41

  Minne peräkylään sinä olet mennyt?
  Olen käynyt balkkaneilla ja turkissa eikä siellä mitään naisia silpota. 😂Eihän Koraanissa edes ole moista sääntöä. Sanoit lukeneesi kirjan ja tuohon et itsekkään usko. 🤣 Olen itsekkin tutkinut uskontoja ja noita sairaimpia sääntöjä ei ioraanissa edes ole. Luulen siis että tarkoituksesi oli vaan kertoa kuinka paska uskonto islam on ja näyttää kuvallasi miltä naiset näyttävät islamilaisilla maissa.😆 Tedät varmaan sen itsekkin. lisäksi jokainen vän lukenut tietää että venäjällä, turkissa ja muuallakin maailmassa on islamin uskosia jotka ovat hunnottomia ja myös maita missä on naisia parlamentissa ja ajavat autoa sekä harrastavat esiaviollista seksiä. Joten minäpäs sivistän teitä juntteja kertomalla että islam ja muslimit ei ole sama asia sinun tapauksessa olet käynyt muslimin puheilla ja kun sanon muslimin puheilla tarkoitan maata missä on muslimi kulttuuria. Islam on uskonto muslimit on kansa jotka koostuu arabialaisista kansoista, jotka jo ennen koraanin syntyä harrastivat näitä nykyisiä niin sanottuja islamin sääntöjä elikkä tämä suomenkielellä tarkoittaa sitä, että sharian laki ja muut alyttömyydet ovat olleet heidän kulttuuristaan jo ennen islamin syntyä. Tehdäkseen islamista sopivamman itselleen he sitten päättivät yhdistellä sääntöjä islamiin, jotta saisivat edelleen elää kuten ennenkin. Sinusta kysyjänä minulle itselleni heräsi ajatus että olet hyvin vahvasti moraaliton ihminen joka hakee sallitavia syitä moraalittomalle käytökselleen islamin mollaamisen kautta. Miksikään siis et hae kirkosta apua, kun synnit annetaan aina anteeksi? Vai onko se kirkkoon meneminen yhtä pelottava ajatus? sillä ei sekään salli esiaviollista seksiä. Jos länsimaissa olisi yhdistetty nämä vanholliset säännöt kirkkoon olisit varmaan juossut sinne huntu päässä Jeesuksen äidin lailla huntu päässä ja pyytänyt syntejäsi anteeksi. Vapaus ja tasa-arvo ovat hienoja asioita mutta olemassa olollaan tukevat myös kaltaisiasi naisia vatuuttomuuteen. Jeesus kuoli ristillä syntimme vuoksi jotta sinä voit tehdä mitä teet ja sinä rakas kirjoittaja et edes ota vastuuta teoistasi vaan syytät teoistasi muita ja väittäen tekojasi täten oikeaksi ja sallituksi koska pelkäät kohdata itse totuutta. Syntisyys elää meissä kaikissa, mutta jotkut meistä vaan eivät uskalla kohdata totuutta. Minä myönnän olevani täynnä syntejä ja otan myös niistä täyden vastuun enkä syytä uskontoja omista tavoistani joita en kykene moraalista huolimatta pitämään. Pahoittelut jos en ole pilkuttanaut tekstiäni oikein, mutta eiköhän asiani tullut selväksi. Mukavaa kesää kaikille.😎

  • Reply Romy torstai, 9 kesäkuun, 2022 at 15:52

   Timppa, olet ainakin 16 kertaa pyytänyt lukemaan vastauksesi. Kun pääsin siihen asti, en pystynyt sitä edes lukemaan. Kannattaisi harjoitella vähän kappalejakoa.

 • Reply Timppa perjantai, 24 toukokuun, 2019 at 03:47

  Minne peräkylään sinä olet mennyt?
  Olen käynyt balkkaneilla ja turkissa eikä siellä mitään naisia silpota. 😂Eihän koraanissa edes ole moista sääntöä. Sanoit lukeneesi kirjan ja tuohon et itsekkään usko. 🤣 Olen itsekkin tutkinut uskontoja ja noita sairaimpia sääntöjä ei koraanissa edes ole. Luulen siis että tarkoituksesi oli vaan kertoa kuinka paska uskonto islam on ja näyttää kuvallasi miltä naiset näyttävät islamilaisilla maissa😆 tedät varmaan sen itsekkin. lisäksi jokainen vähän lukenut tietää että venäjällä, turkissa ja muuallakin maailmassa on islamin uskosia jotka ovat hunnottomia ja myös maita missä on naisia parlamentissa ja ajavat autoa sekä harrastavat esiaviollista seksiä. Joten minäpäs sivistän teitä juntteja kertomalla että islam ja muslimit ei ole sama asia sinun tapauksessa olet käynyt muslimin puheilla ja kun sanon muslimin puheilla tarkoitan maata missä on muslimi kulttuuria. Islam on uskonto muslimit on kansa jotka koostuu arabialaisista kansoista, jotka jo ennen koraanin syntyä harrastivat näitä nykyisiä niin sanottuja islamin sääntöjä elikkä tämä suomenkielellä tarkoittaa sitä, että sharian laki ja muut alyttömyydet ovat olleet heidän kulttuuristaan jo ennen islamin syntyä. Tehdäkseen islamista sopivamman itselleen he sitten päättivät yhdistellä sääntöjä islamiin, jotta saisivat edelleen elää kuten ennenkin. Sinusta kysyjänä minulle itselleni heräsi ajatus että olet hyvin vahvasti moraaliton ihminen joka hakee sallitavia syitä moraalittomalle käytökselleen islamin mollaamisen kautta. Miksikään siis et hae kirkosta apua, kun synnit annetaan aina anteeksi? Vai onko se kirkkoon meneminen yhtä pelottava ajatus? sillä ei sekään salli esiaviollista seksiä. Jos länsimaissa olisi yhdistetty nämä vanholliset säännöt kirkkoon olisit varmaan juossut sinne huntu päässä Jeesuksen äidin lailla ja pyytänyt syntejäsi anteeksi. Vapaus ja tasa-arvo ovat hienoja asioita, mutta olemassa olollaan tukevat myös kaltaisiasi naisia vatuuttomuuteen. Jeesus kuoli ristillä syntimme vuoksi, jotta sinä voit tehdä mitä teet ja sinä rakas kirjoittaja et edes ota vastuuta teoistasi vaan syytät teoistasi muita ja väittäen tekojasi täten oikeaksi ja sallituksi, koska pelkäät kohdata itse totuutta. Syntisyys elää meissä kaikissa, mutta jotkut meistä vaan eivät uskalla kohdata totuutta. Minä myönnän olevani täynnä syntejä ja otan myös niistä täyden vastuun enkä syytä uskontoja omista tavoistani joita en kykene moraalista huolimatta pitämään. Pahoittelut jos en ole pilkuttanaut tekstiäni oikein, mutta eiköhän asiani tullut selväksi. Mukavaa kesää kaikille.😎

  • Reply Alina sunnuntai, 29 syyskuun, 2019 at 21:18

   Sulle naisen seksuaalisuus näyttää olevan liian kova pala.

  • Reply Pete torstai, 31 lokakuun, 2019 at 09:29

   Miksi hyökkäät noin törkeästi epäkohtia ihmettelevää ihmistä vastaan, etkä edes yritä selittää mistä nämä epäkohdat johtuvat? Kiistaton tosiasiahan on että nuo artikkelissa mainitut asiat ovat arkipäivän todellisuutta monissa islamistisissa maissa. Ei tietenkään kaikissa eikä kaikissa yhtä vahvasti. Vaikka osa periytyisikin arabikulttuurista ajoilta ennen islamia, niin miksi islam ei ole niitä sitten kyennyt poistamaan?

 • Reply Ylistettyeialistettumusliminainen sunnuntai, 27 lokakuun, 2019 at 13:02

  Hei,
  Tälläiset artikkelit ja haastattelut aiheuttavat vihapuhetta ja henkistä väkivaltaa muslimeita kohtaan. Et voi kysyä keneltä vaan ”koulutetulta” Imaamilta, uskontoon liittyviä kysymyksiä. Olen itse muslimi naisena erittäin loukkaantunut kun ihmiset julkaisevat tällaisia artikkeleja, joissa he ovat kysyneet Imaameilta vastauksia uskonnosta. Imaami on arabiaa ja se tarkoittaa rukouksen johtajaa. Kuka vaan mies voi olla rukouksenjohtaja. Olisi hän sitten siivooja, lääkäri tai roska mies. En tiedä huomaatteko sitä miten paljon tällaiset vaikuttaa meidän muslimeiden elämään. Kuinka paljon vihapuhetta ja halveksivaa kohtelua tämä aiheuttaa meille. Esimerkiksi nämä tällä palstalla olevat kommentit. Pitää olla järkevämpi siinä mistä tiedon hakee. Islam on asia mitä pitää jokaisen opiskella, jopa muslimeiden. Tästä syystä varmasti tämä imaami kertoo että on koulutettu. Mutta nämä vastaukset eivät ole islamin mukaisia. Toivon että ihmiset ottavat enemmän vastuuta tiedon oikeasta paikasta etsimisestä varsinkin jos sitä menee julkaisemaan ilman haastateltun koulutuspohjaa ja perusteluja. Missään näissä tiedoissa ei myöskään lue mitään lähteitä?
  Maailmassa on erilaisia ihmisiä ja tämmöinen ”islamin opiskelu” ja lähteettömien tietojen julkaisu ei todellakaan aiheuta maailman rauhaa, vain päin vastoin.
  Muslimeita on hyviä ja pahoja. Niin on kristinuskoisiakin ja juutalaisiakin. Ne jotka oikeesti ovat tietoisia ja opiskelleet uskontoaan niin ne muslimit ovat Erityäin hyväsydämisiä ihmisiä. Kannattaa miettiä mistä ottaa tiedon varsinkin kun ei ole mitään lähteitä mainittu!
  Ystävällisin terveisin,
  Kunnioitettu, arvostettu, ja kiitollinen muslimi nainen. Toisin kuten ihmiset ajattelevat.

  P.S jos minä kirjoitan artikkelin esim biologiasta, niin en voi mennä kysymään joltain ”nimeä mainitsemattomalta” lukion bilsantunneilla käynneeltä perus Pertiltä.

  • Reply ImanH sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 17:44

   Juuri näin! T toinen kunnioitettu, arvostettu ja kiitollinen musliminainen (ja meitä on miljoonia)

 • Reply ImanH sunnuntai, 10 marraskuun, 2019 at 17:48

  ”Naiset yrittivät piiloutua huiviensa taakse visusti piiloon ja yrittivät peitellä miestensä keskittymistä”.. Mitäköhän tämä lause oikein tarkoittaa? Ymmärrettävää suomea se ei ainakaan ole. Ja mihinköhän moskeijaan olet oikein mennyt, missä naiset ja miehet ovat samassa tilassa? Herää epäilys kirjoittajan sivistyksen tasosta ja suoraan sanoen myös haastattelun aitoudesta. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun muslimien nimissä kirjoitetaan kaikenlaista potaskaa..

 • Reply Masai torstai, 23 tammikuun, 2020 at 19:14

  Koraani Islam on kokonaan saatanan keksimää valhetta.

  • Reply Elisa tiistai, 26 toukokuun, 2020 at 01:26

   Tähän minäkin uskon.
   Jeesus puhui rauhasta, Muhammed ei puhunut mistään (ainakaan rauhasta), jopa tappoi itse kaikkia.

   Uskon siihen, että Muhammed joko oli vaan hullu tai sai ”näyn” itse Saatanalta. Siitähän kaikki paha on lähtöisin, joten miksi ei tämäkin paha (Islam) olisi Saatanasta. Valitan hurja kielenkäyttö, mutta totta se vain on.

 • Reply Make. keskiviikko, 29 tammikuun, 2020 at 18:43

  Islamin harjoittaminen tulisi kieltää Euroopassa.

  • Reply Elisa tiistai, 26 toukokuun, 2020 at 01:21

   Näin on. Eurooppa on kristittyjen ja ateistien maata. Jos muslimit haluavat harjoittaa uskontoaan, pysyköön muslimimaissa, poissa Euroopasta.

   He muuten sekoittavat kristinuskon pakkaa, kun ollaan viimein päästy tasapainoon kaiken kanssa.

   Sitten kuitenkin Lähi-itään syttyi sota ja kaiken maailman mustat miehet pakenivat Eurooppaan. Sanovat, että menettivät perheensä. Joko olivat kykenemättömiä puolustamaan perhettänsä tai pelon alla hylkäsivät perheensä. Tämä on totuus.

   Euroopassa oltiin jo sivistyksen valtakunnassa pikkuhiljaa. Päästin hiljattain eroon natseista yms, kristinusko oli hyvässä jamassa. Mutta sitten muslimit tulivat Lähi-idästä sekoittamaan meidän pakkaa.

   🙏🏼

 • Reply Make keskiviikko, 29 tammikuun, 2020 at 18:47

  Maryam ratilainen elabbasy: ”Kivittäminen aviorikosesta ehkä ok” Hän on Kantasuomalainen muslimi. https://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/a/70f908bc-d01e-4e37-834a-1c3cac3a0e79 Esittää kuitenkin tässä hyvistä.

 • Reply Jaana torstai, 27 elokuun, 2020 at 14:25

  Miksi koraanin mukaan miehillä saa olla seksiorjia neljän vaimonsa lisäksi, mutta naisilla ei?
  -Tämä viittaa lakeihin kauan aikaa sitten. Tämä ei ole nykypäivää enää.

  Kaikki islamin lait ovat wanhoja eli 1400 sitten syntyneet. Miten perustelet että esim. em. kohta ei pätisi vuonna 2020? Voiko Islamissa valita sopivat noudatettavat kohdat rusinat pullasta menetelmällä eli ne ikävät asiat voi kuitatat ”Tämä viittaa lakeihin kauan aikaa sitten. Tämä ei ole nykypäivää enää.”
  Eikö kaikki prof. Muhammedin elämän tapahtumat enää ole esikuvallisia v. 2020?

  Ja kommentoisitko tätä Islamin rauhankonferenssin videota Norjasta, kaikki muslimit ovat siis samaan mieltä, myös sinä?

  https://youtu.be/qs4gTctvJoQ

 • Reply Kapsu sunnuntai, 21 maaliskuun, 2021 at 21:08

  https://www.islamopas.com/bok/nainen.htm

  lukekaa

 • Reply Hahahshshdhhs keskiviikko, 6 huhtikuun, 2022 at 03:30

  Öö se joka sanoo että somaliassa aliarvostetaan naisia on väärässä tai jos niitä on raiskattu ne heitetään heidän päälle koska siellä menee eri tavalla kuin muut maat kävisitte siellä niin näkisitte miten asiat on

 • Leave a Reply