Fucking ehkäisy

Tässä Australiaan muuton pikkuhiljaa lähestyessä ehkäisyasiatkin ovat alkaneet pyöriä mielessäni. Olen aikaisemmin kertonut, kuinka olen jo pidempään käyttänyt luonnollista ehkäisyä ehkäisymuotonani. Tunnen kehoni hyvin ja olen voinut luottaa säännölliseen kuukautiskiertooni. En ole nähnyt ehkäisymenetelmässäni mitään ongelmaa, paitsi silloin jos on yhtäkkiä alkanut liikkumaan paljon enemmän tai tehnyt suurempia muutoksia ruokavalioon. Tällöin kuukautiskierto on saattanut mennä hetkellisesti sekaisin, mutta jatkunut taas seuraavasta tai sitä seuraavasta kierrosta normaalisti.

Reissun päällä en ole kuitenkaan koskaan voinut luottaa luonnolliseen ehkäisyyn. Minulla menevät hormonit reissussa aina hieman sekaisin. Ei minusta mikään hullu akka tule, mutta innostun asioista herkemmin ja huomaan olevani onnellisempi. Tämä hormonijylläkkä vaikuttaa lähes aina myös kuukautiskiertooni. Se ei ole reissussa enää säännöllinen ja kuukatiset saattavatkin tulla jopa kaksi viikkoa myöhässä. Ovulaatiokaan ei ole reissussa helposti tunnistettavissa. Vaihto-oppilasvuonna minulla jäivät kuukautiset kokonaan pois. Tällöin olin kuitenkin vielä nuori eivätkä kuukautiset olleet edes säännölliset. Hyvä esimerkki vain siitä, miten paljon reissut voivat vaikuttaa hormonitoimintaan.

Australiassa päädyimme Aaronin kanssa käyttämään ehkäisymenetelmänä keskeytettyä yhdyntää, sillä kumpikaan ei ollut mikään kondomin paras ystävä. Keskeytettyä yhdyntää ei voi missään tapauksessa suositella kenellekään, koska se ei yksinkertaisesti ole varma ehkäisymuoto. Toisaalta mikään ehkäisy ei ole varmaa ja pitäisi olla vaihdevuosiin asti selibaatissa, jos ei ole valmis ottamaan riskiä raskaaksi tulosta. Parhaalta ehkäisyltä tällä hetkellä tuntuu perioperatiiviseksi sairaanhoitajaksi opiskelu Tampereen ammattikorkeakoulussa. Se on jo aika varma ehkäisykeino. Biledanista nyt puhumattakaan.

Minusta ehkäisyasiat ovat todella hankalia, vaikka monia vaihtoehtoja onkin olemassa. Minä haaveilen loppuelämäni reissun päällä elämisestä, joten luonnollinen ehkäisy ei välttämättä tule minulle tulevaisuudessa sopimaan. Toisaalta, jos nyt aion parikin vuotta asua putkeen Australiassa, uskon hormonimyrskyn tasaantuvan ajan kanssa. Who knows. Jospa sitä vain tekisi sterilisaation. Orpoja lapsia tässä maailmassa kuitenkin riittää ja voisi olla parempi teko olla tekemättä lisää lapsia ja adoptoida lapset jostain kehitysmaasta. Eikö itseasiassa ole väärin tehdä lisää lapsia, kun maailmassa on miljoonia orpoja, jotka kaipaisivat uusia rakastavia vanhempia? Something to think about.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Anna tiistai, syyskuu 15, 2015 at 10:18

  Huomenna tulee tasan kaksi vuotta siitä, kun vietimme mieheni syntymäpäiväbileitä ja ilta eteni, no, mukavasti… Ja nyt meillä on reilu vuoden ikäinen söppänä tyttö 🙂 <3 Kaikki kävi vähän yllättäin 😀

  • Reply wildestdreams torstai, syyskuu 17, 2015 at 20:00

   Niin se vaan on, että tulevaisuutta ei pysty ennustamaan. Ylläreitä tulee ihan puskista. Onneks teille tuli tollanen iloinen ylläri. 🙂

 • Reply Anna Arokivi keskiviikko, syyskuu 16, 2015 at 14:42

  Ihan näin mielenkiinnosta, kuinka monta "varmaa" päivää kalenterikuukauteen kertyy?

  • Reply wildestdreams torstai, syyskuu 17, 2015 at 17:11

   Viisi päivää ennen ovulaatiota on syytä pidättäytyä yhdynnästä, sillä siittiöiden elinikä on viisi päivää. Munasolu voi hedelmöittyä vielä 24 tuntia ovulaation jälkeen, joten ovulaatiopäivän jälkeen tulee odotella vielä vuorokausi ennen seuraavaa yhdyntää. Varmoja päiviä 30 päivän kuukautiskierrossa on siis noin 24. Huom! Oma kuukautiskierto ja hormonitoiminta pitää tuntea erittäin hyvin ennen kuin voi alkaa pitää varmoja päiviä oikeasti varmoina.

 • Reply Anonyymi torstai, syyskuu 17, 2015 at 15:52

  Eikö sun mielestä ole aika tekopyhääja jollain tapaa jopa edesvastuutonta, että lopussa sanot, että eikö vaan olisi parempi olla tekemättä lapsia, kun maailmassa on niin paljon orpoja, ja sitten kuitenkin itse käytät noin epävarmaa ehkäisymenetelmää? Mikään ehkäisymenetelmä ei tietenkään ole 100 prosenttisen varma, mutta come on, "varmat päivät"?! Ei sellaisia ole olemassakaan ja vahinko voi sattua koska tahansa enkä laskisi ikinä tuollaisen "ehkäisymuodon" varaan, vaikka kuinka tuntisin läpikotaisin kuukautiskiertoni ja hormonitoimintani.

  • Reply wildestdreams torstai, syyskuu 17, 2015 at 17:16

   Se oli vaan sellasta pohdintaa. Edelleen mä oman biologisen lapsen haluan, vaikka välillä surettaakin kehitysmaiden lasten tilanne. Kyllä minä kuitenkin lapsen pitäisin, jos tulisin raskaaksi. 🙂 Eikä kukaan kiellä adoptoimasta lapsia, vaikka olisi yksi biologinen lapsi jo valmiiksi.

  • Reply Anna torstai, syyskuu 17, 2015 at 17:38

   Meillekin tuli iha yllätyksenä vauveli, mut haluaisin tosi paljon adoptoida toisen jossain vaiheessa.

  Leave a Reply