Suddenly in London

Vuoden kiireisin aika jäi juuri taakse ja tätä näpytellessä istun Lontoossa, sanoinkuvaamattoman kauniin Airbnb -majapaikkani keittiössä, katsellen orastavaa auringonpaistetta ja syöden pahaa purkkipuuroa.

Työni kautta pääsen jonkin verran vuosittain matkustamaan ja eräät Lontoon messut kuuluvat vakivarustuksena jokaiseen syksyyn. Messut ovat ohi, joten ennen paluulentoa voidaan keskittyä hetki tähän ihanaan kaupunkiin, johon en ikinä kyllästy!

 

Viikko hurahti nopeasti ja majoituimme huikean tiimin kanssa Thamesin rannalle, Hammersmithin ja Chiswickin välimaastoon. Omasta huoneestani oli jopa pieni jokinäkymä, mutta kateellisena katselin matkaseuralaisen kattohuonetta, jossa oli oma parveke ja isompi näkymä joelle. Kauppaa tästä ei ihan läheltä löytynyt, mutta bensa-asema, jonka valikoima oli paljon laajempi, kuin oman lähialepani. Kuinka kaipaankaan. tuoreita marjoja ja hedelmiä, joita tästä pienestä myyntipisteestä sai <3 Lontooseen lähtiessä kannattaakin tutustua hotellien ohella muunlaisiin majoituspalveluihin, sillä itsensä voi löytää aidoista brittiläisistä kodeista ja esikaupungin upeista ympäristöistä.

Usein kaupungissa majoittuneena lempialueikseni ovat muodostuneet juuri Hammermithin ja sen lähiympäristö, Kensington sekä Earls Court. Näillä alueilla ei pimeän tullen pelota kulkea yksi kaduilla, vaikka tämän ikäisenä ei öisin enää jaksakaan rymytä. Paljon palveluita ja sitä omaa tunnelmaa, ettei välttämättä tarvitse keskustan turistialueille lähteä.

Yleensä Lontoon reissuilla mulle on riittänyt, että on päässyt inspiroitumaan kaupungin kuhinasta ja kulttuurista, mutta tällä kertaa ehdittiin teatteriin ja Victoria & Albert -museoon. Rakennus on niin valtava ja koostuu monen aikakauden taiteesta, joten aikaa kannattaa varata, mielellään koko päivä yhteen museoon. Itse ehdin kiertää fashion-näyttelyn ja Euroopan historiaa, kun pää oli jo ihan riittävän pyörällä.

Teatteriohjelmistosta valittiin Kinky Boots, joka oli aivan huikea esitys! Tarina kertoo miesten kenkiä valmistavasta yrityksestä, joka on ajautumassa kohti vararikkoa ja ainoa pelastusmahdollisuus tarjoutuu drag-taiteilijoiden kenkien valmistuksesta. Vahva suositus näytelmälle! Itse näyttelijät olivat niin antaumuksella esityksessä mukana, ettei vähään aikaan vastaavaa ole tullut nähtyä.

Yksi pakollinen kohde, joka jokaisen täytyy Lontoossa nähdä on Camden Market. Ensimmäisen kerran olen tällä alueella käynyt noin 10 vuotta sitten ja kivoja muutoksia on sen jälkeen tapahtunut. Alue on vain yksinkertaisesti niin kreisi, että sitä ei voi jättää väliin, mutta ehkä kuvat kertovat enemmän kuin minun tarinani. Mutta pari asiaa täytyy mainita; hauska Cereal Killer -murobaari ja ihanat pienet ruokakioskit! Seuraavan kerran, kun pääsen Lontooseen, aion viettää koko kaupungissa oloaikana syöden täällä!

Koko 6 päivän reissu kuljettiin Marimekon Pisara-repullani. Tulomatkalla vertailtiin matkalaisten kesken omia laukkuja ja siinä joutuikin selittelemään, että miten henkilö, eli minä, joka vastaan osaston rakennuksesta, on pakannut omat tavarat pikkureppuun ja osaston rakennukseen tarvittavat yhteen käsimatkalaukkuun, kun muilla on mukana isoimmat, mitä markkinoilta löytyy 🙂 Messut mentiin työasussa, vapaa-aikaan riitti yksi musta mekko, jota pystyi asustamaan milloin milläkin huivilla ja neuleella sekä oloasu majoituksessa hengailuun. Mitäpä sitä muuta olisi tarvinnutkaan ja ajan voi käyttää mieluummin kaupungissa seikkailuun, kuin vaatteista stressaamiseen <3

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply