Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aktiivireissaajan Malediivit – osa 2

Vesipetoja kun olemme, meille Malediivit unelmien häämatkakohteen lisäksi myös aktiivilomakohde. Suosikkilajeistamme täältä löytyi kaksi – sukellus sekä surffaus – ja niitä harrastimmekin koko rahan edestä vuoropäivinä.

Sukellus

Hotellimme teki sopivasti yhteistyötä läheisen Canopus Sea Retreats sukelluskeskuksen kanssa, joten luonnollisesti sukelsimme heidän kanssaan koko loman ajan. Keskuksen toiminta oli todella asiantuntevaa ja ystävällistä, varusteet hyvä laatuisia sekä sukelluskohteet mielenkiintoisia. Ruuhkaa ei sukelluksilla ollut, isoimmillaan meidän ryhmään kuului meidän ja sukellusoppaan lisäksi 2 muuta sukeltajaa. Edullista sukeltaminen ei täällä missään nimessä ollut, yhden sukelluksen hinnaksi tuli keskimäärin 60 USD varustevuokrien kanssa laskettuna, meillä kun omia varusteita ei ollut kuin maski sekä sukellustietokone, mutta kun tänne asti oltiin tultu niin ei todellakaan olisi yhtäkään tekemistämme sukelluksista haluttu jättää väliin.

Näkyvyys sukelluksilla oli pääsääntöisesti hyvä, noin 20-30 metriä. Vesi oli todella lämmintä, kylmimmilläänkin 30 metrin syvyydessä 28 astetta. Ihanaa meille sukeltajille, mutta tuhoisaa koralleille, jotka eivät näin lämpimissä vesissä oikein viihdy. Kauniita koralleja kyllä näkyi, mutta valitettavasti niistä kyllä huomasi paikoitellen tuon ilmaston lämpenemisen vaikutukset. Kaloja näkyi paljon, enemmän kuin missään muualla missä olemme sukeltaneet. Hait ja kilpikonnat tulivat myös tutuiksi lähes jokaisella sukelluksella. Sykähdyttävin hetki koettiin kun monikymmenpäinen kotkarausku parvi lipui ohitsemme. Siinä oli tekemistä kun paikassa oli melko kova virtaus ja kuvatakin olisi pitänyt.

Surffaus

Thuslusdhoon lähellä on kaksi hyvää surffispottia. Cokes, johon pääsee kävellen, mutta joka oli meidän tasoisille surffaajille tähän vuoden aikaan (marraskuu) liian vaativa sekä Chickens, joka sijaitsee viereisen autiosaaren edustalla, ja jonne pääsi venekyydillä. Chickens oli meille sopivan tasoinen aalto. Spotti näkyi suoraan hotellillemme, joten ajoituksenkaan suhteen ei ollut ongelmia. Kun aalto näytti sopivalta, ei tarvittu muuta kuin nopea vaatteiden vaihto, laudan valinta viereiseltä Cokes surf campilta ja soitto / huikkaus venekuskille. Noin kymmenessä minuutissa olimmekin sitten jo melomassa aalloille. Täälläkään ei ruuhkaa ollut. Muutamana kertana paikalle samaan aikaan osui myös naapurisaaren surffikoulu, mutta oppilaita ei ollut kuin maksimissaan 10 joten kaikille riitti oikein hyvin tilaa. Pariin otteeseen saimme koko spotin itsellemme, lukuun ottamatta venekuskiamme, joka tuli seuraksemme surffaamaan.

SUP-lautailu

Saarelta sai ainakin yhdestä surffikeskuksesta vuokrata myös SUP-lautoja 20€ tuntihintaan. SUP-laudalla oli kiva meloa ympäri saarta ja sen matalia rannikkoja. Rantavedessä saattoi nähdä pieniä riuttahain poikasia sekä mureenoita ja rauskuja. Pieniä aaltoja pystyi SUP-surffaamaan. Tai no ei varsinaisesti surffaamaan kun olivat niin pieniä, mutta paremman puutteessa sillä pääsi vähän samaan fiilikseen. Myös Thulusdhoon ja Cokesin välinen vesialue oli mielenkiintoinen paikka suppailla.

Kaiken kaikkiaan aktiviteetit saarella painottuivat aikalailla vesiurheiluun tai sitten vaihtoehtoisesti rannalla loikoiluun ja rentoutumiseen. Me valitsimme ilman muuta ensimmäisen, sillä emme oikein osaa olla paikallamme kovinkaan pitkiä aikoja. Hyvin viihdyimme 9 päivää ja olisimme viihtyneet pidempäänkin, mutta totesimme että jos emme sukeltaisi tai surffaisi niin aika olisi todennäköisesti käynyt pitkäksi.

  • Jaana
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply