Sielun synkkä yö – Själens mörka natt

WIN_20151122_195606Minä, joka en koskaan maalaa, maalasin nyt. Teknisesti ottaen pelkkä töherrys, mutta oikeaoppisia siveltimenvetoja tärkeämpää tuossa onkin tunnelma, jonka kuvaamisessa mielestäni onnistuin loistavasti. Se avautunee, kun hoksaa kuvasta hahmon, joka tuota yötään läpi käy. Universumi on yhtä vakaa, sees ja ikuinen kuin aina ennenkin. Sielun synkkä yö on helvetti, joka koskettaa vain kokijaansa.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja tässä syy hiljaisuuteeni. En kerta kaikkiaan ole jaksanut kirjoittaa vaikka aiheita on ja mielikin olisi välillä tehnyt. Ihan hyviäkin kuulumisia on sitä paitsi kerrottavana.

Muistatteko muuten uneni suosta ja linnunpojista?

 

15 thoughts on “Sielun synkkä yö – Själens mörka natt

 1. Kiva kuulla ja kiva että olet nousemassa.
  Blogisi kuuluu vakilinkkilistaan joita seuraan, huomasin ensin että edelliseen postaukseen laitoit kommentteja ja niiden määrä nousi seitsemään ja tänään uusi postaus, halit.
  Timo

  • Kiitos :). Kiva, kun olet jaksanut olla kuulolla pitkästä hiljaisuudestani huolimatta. Juu, seuraan kyllä kommentteja ja vastailen. Ainoa vain, että yhteys kommenttien ja niistä ilmoituksen saaminen blogipostiin tökkii, joten viiveellä tulevat vastaukset välillä.

  • Juu, haluaisin :D. Ja laittaa leipäreseptini jakoon. En vain ole jaksanut ruveta kirjoittamaan. Tuntuu, että kaikki hyvät hetket menevät siihen, että saan huolehdittua itsestäni ja arjen pyöritettyä. Paljon aikaa menee hukkaan ihan vaan hohhailemiseen, kun ei jaksa tehdä mitään järkevää tai sitten nukun.

 2. Hohhaileminen on joskus ihan hyvä juttu.
  Älä ole liian ankara itsellesi.
  Kuusentuoksuista joulua.
  Timo

  • Jep, joskus. Mutta sitten se ei ole enää hyvä juttu, kun vuodet vierivät hohhaillen ja elämä menee ohi. En tarkoita sitä tekemistä, joka on suorittamista ja aikaansaamista, en pelkästään. Mutta jäävät ne kaikki kivat pikku puuhailutkin tekemättä.

  • Pistetäänpä linkki muistiin, kiitos. Hintavertailu varmasti kannattaa ja kätevä tilata EU:n sisältä, niin ei tarvitse tullien kanssa pelata.

 3. Moi Virpi,
  Vieläkö sulta saisi jeesiä pari viestin ja ruokavalioinfon muodossa? Espanjan matkalta tarttui pienelle koululaiselle ja mulle, aikuiselle miehelle dientamoeba fragilis. Länsimaisen lääketieteen kuurit ei auta; olemmekin juuri aloittamassa poissulkevaa ruokavaliota (sokeri, vehnä, alkoholi jne.) sekä yrttien syöminen (ainakin valkosipuli ja papaya, ehkä mustajuuri?). Lähinnä tuo ruokavalio mietityttää.

  Kiitos kun olet kirjoittanut kokemuksiasi. Kiitos.

 4. Moi Virpi!
  Blogiasi pitkin matkaa seuranneena poikkean aina silloin tällöin katsomaan onko uusia päivityksiä. Mietin mitä Sinulle kuuluu näin kun pääsiäisestä tänä vuonna on pian päästy, ja käännytään kevääseen päin. Valoon taas osaksi vuotta.
  Toivon puhtia ja jaksamista Sinulle.

  • Hei! Todella raskas talvi on takana. Ehkä tässä voinnissa jonkinlainen käänne on tullut. Aloin käymään vyöhyketerapiassa ja se sai jotakin pelittämään, ainakin jatkuvaksi olotilaksi muuttunut totaalivoimattomuus ja jo koko mielen vallannut epätoivo helpottivat. Samassa hytäkässä tuli uusia työkuvioita ja elämä muuttui siltä osin ihan kokonaan. Ihanaa, mutta niin paljon uutta, että ei jää enää voimia mihinkään muuhun. Eikä tuo olokaan ihan vahvin mahdollinen ole. Maksan ja sapen puhdistusasiat pyörivät nyt mielessä.

 5. Hei,
  En tiedä onko täällä enään kukaan vastailemassa, mutta ajattelin nyt kuitenkin jotain rustata.
  Löysin blogiin sattumalta ja sieltä täältä jotain lueskelin, kun itselläkin noita suolisto- sekä aineenvaihduntaongelmia ja niiden tuomia lisäjuttuja. Kiitos uusista näkökannoista siis! Vaikka oirekuva aika samantyyppinen kuin itsellä, niin oireita aiheuttavat aineet osittain eriävät. Itsellä kun suurinosa hiilihydraateista aiheuttaa ongelmia, aivosumua ja lihas- sekä hermokipua, väsymystä, pahimpana tärkkelys. Eli varmaan liittyy itsellä verensokerijuttuihin myös, vaikka mitään todettua sairautta ei ole. Myös suolisto puolella pahoja ongelmia ollut lapsuudesta saakka, sekä närästystä. Suolen mikrobisto varmasti ihan päin helvettiä, mutta nykyisellä ruokavaliolla oireet pysyy kurissa, kun ei mene niin paljoa sulamattomia sokereita suoleen huonojen bakteerien ruuaksi(pahimpana olleet varmaan fruktaanit ja muut huonosti imeytyvät hiilihydraatit ja laktoosi).
  Lähes viljaton ruokavalio, sekä perunan ja muiden tärkkelystä sisältävien välttely myös sokeri niin minimissä kuin pystyy pitämään, myös kaikki teollisesti prosessoitu ruoka jäänyt pois, niin johan on olo tila piristynyt ja säryt kadonneet. Marjoja ja vihanneksia(perunaa lukuunottamatta) syön päivittäin ja joitakin hedelmiä voi syödä. Lihaa(kotimainen ja marinoimaton/prosessoimaton) syön, vaikka jotain haittaa saattaa siitä olla(?), niin en omassa olotilassa sitä niinkään huomaa. Lisäksi on vaikka mitä karsittu ja jotain yrttejä myös nyt otettu rauhoittamaan tilannetta.
  Mutta on ihan uskomaton fiilis kun löytää edes jonkinlaisen mielen tasapainon, hyvän olotilan, hetkellisen kivuttomuuden ja parantuneen jaksamisen vuosien tuskailun jälkeen, vaikka tietää ettei tervehtynyt vielä olekkaan. Toivottavasti sielläkin menee hyvin!

 6. Moi Virpi
  Aloitin seuraamaan havaintoja ja tulit mieleeni. Vieläkö tätä seurailet. Hyvää vuotta 2018 kuitenkin.

 7. Empäs osaa sanoa mistä tulit mieleeni mutta päätin käydä kurkkaamassa vieläkö blogailet. Hyvää syksyä kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.