Puhetta vatsasta

Vaikka voimat ovat lisääntyneet huimasti sitten syksyn, olen silti ollut melko väsynyt viime aikoina. Ehkä teen liikaa nyt, kun kykenen. Menohaluja on enemmän kuin fyysisiä voimavaroja.

On joitakin asioita, joiden voin selkeästi nähdä muuttuneen parempaan päin. Aamuisin käynnistyminen ei enää vie tunteja, vaan herään levänneenä ja toisinaan jopa ihan pirteänä. Kun vointi on toimintakelpoinen, niin ajatus uudesta päivästä on innokkaan odottava ja tuntuu hyvältä olla olemassa. Jaksan jo liikkua hyvin ja ulkoilen vähintään kerran päivässä. Silti olemisessani on vielä paljon lepäämistä ja tarvitsen hiljaisia hetkiä, joskus vielä päiväuniakin. Yksi merkittävimmistä ja paljon elämääni helpottaneista muutoksista on, että enää ei tarvitse syödä koko ajan. Siinä missä ennen oli nälkä jo reilun tunnin kuluttua syömisestä, riittää minulle nyt kolmesta neljään ateriaa päivässä. Tämä muuttui nyt ihan vasta joulukuulla ja on tosiaan ollut iso helpotus. Enää ei tarvitse olla koko ajan laittamassa ruokaa ja ruoansulatuselimistökin saa välillä lepoa, kun ei koko ajan tule uutta työstettävää tuutista sisään.

Mutta vatsan kanssa on tosi paljon ongelmia. Se ei tunnu kestävän mitään. Aina, kun luulen sen olevan sen verran parempi, että se kestäisi ja alan syödä himoitsemiani mustikoita, niin muutaman päivän päästä se on jo karrella: turvoksissa ja korventaa. Leipää en ole enää yrittänytkään useampaan kuukauteen. Ei mitään karkeaa eikä mitään hapokasta, pelkkää muhjuruokaa nyt ja ties kuinka kauan näin pitää jatkaa.

Suoli on laiska eikä vatsa toimi kunnolla. Kävin joulukuussa scio-analyysissä ja toteamus oli se, että suoli läpäisee liikaa eli vuotaa ja se yhdessä hitaasti liikkuvan suolen sisällön kanssa päästää niin paljon kuonaa suolesta muualle elimistöön, että se rasittaa maksaa ja munuaisia koko ajan. Eli tärkeintä olisi nyt saada suolen toiminta vilkastumaan.

Minähän yritin. Juon jo reilut pari litraa nestettä päivässä ja liikun joka päivä, joten jotain lisäapua tarvittaisiin. Fructolaxista ei ollut mitään apua ja sitä paitsi siinä on niin paljon sokeria, että se sai vain hiivan villiintymään ja vatsan pulputtamaan. Paitsi että hiivat lisääntyvät sokerista, käyttävät ne sokerin alkoholiksi, jota maksani ei nyt jaksa ja saan sokerista krapulan. Visibliniin on lisätty sokeria, joten sekään ei käy. Näiden vuosien aikana, kun olen joutunut välttelemään kaikkea sokeria ja makeaa, ovat silmäni todella auenneet sille, että kuinka moniin ruoka-aineisiin sokeria lisätään ja miten käsittämättömän paljon. Nyt, kun olen sokerittomuuteen tottunut, niin monet sokeria sisältävät syötävät maistuvat ihan tarpeettoman ja suorastaan ällöttävän makeille. Olisin siis hyvin saanut Visiblinini alas ilman sokeria, mutta sokerin vuoksi se sai jäädä apteekin hyllylle. Sitten on olemassa Visiblin-S, joka on makeutettu sorbitolilla. En uskalla edes kokeilla, sillä kokeiltuani (maidotonta) maltitolilla makeutettua suklaata, meni seuraava päivä päänsäryssä ja krapulaisen väsyneessä olotilassa. Sokerialkoholeilla olisi kyllä laksatiivinen vaikutus, mutta tuon kokemuksen jälkeen en halua niitä tämän useampaa kokeilla. Apteekeissa myydään ummetukseen myös jotakin kivennäisainelitkua, jonka nimeä en tähän hätään muista, mutta siinä on niin paljon klorideja, että se rasittaisi liikaa munuaisiani.

Sitten kokeilin magnesiumperoksidia eli niin sanottua happijauhetta. Se kyllä pehmensi vatsan ihanasti, mutta väsytti minua aivan mahdottomasti. Lisäksi pussit silmieni alla suurenivat, joten se selvästi rasitti elimistöäni jollakin tavalla. Ynnä hajotti vatsani taas – lähes kahden kuukauden huolellisen muhjudieetin jälkeen. Terveempien aineita ovat tuollaiset happijauheet. Minä en ainakaan kenellekään vatsaongelmaiselle suosittele enkä tiedä, että mihin terve ihminen sitä sitten tarvitsisi.

Luontaistuotekaupoissa myytävät psylliumkuituvalmisteet ovat aivan hävyttömän kalliita, mutta Prisman leivontahyllystä löysin Finaxin psylliumkuitua verrattain kohtuulliseen hintaan. Sitä kun mättää riittävästi, niin se pitää kyllä vatsan pehmeänä. Tosin en tiedä helpottaako se vatsan toimintaa millään tavalla. Tuntuu ennemminkin siltä, että suolisto on täynnä liisteriä, joka ei liiku eteen eikä taakse.

Joulukuussa hajosi taas yksi hammas. Samalla tavalla meni kuin kaksi edeltäjäänsäkin eli halkesi pohjasta ja juuren pää tulehtui. Vetkutin hammaslääkäriin menoa, kun en olisi millään halunnut myöntää, että taas menetän hampaan. Mutta ei siinä mikään auttanut, pakko oli lopulta mennä. Ei se kyllä enää ottanut niin koville kuin edelliset hampaidenmenetykset. Ajattelin, että tämä on nyt viimeinen ja säästettiin siitä sentään puolet. Siihen puolikkaaseen on hyvä sitten myöhemmin rakentaa hammas, jos se vain selviää hajoamatta tämän vaiheen yli. Hammaslääkäri sanoi, että luu on kyllä tosi pehmeää. Mutta olen nyt ruvennut juomaan kauramaitoa, johon on lisätty kalsiumia eikä se saa tukkaani ihan niin pahasti lähtemään kuin aiempien yritysteni kanssa kävi. Siitä päättelen, että edes osa kalsiumista päätyy sinne, minne kuuluukin eikä vain pyöri verenkierrossa hiusverisuoniani tukkimassa.

Eli pientä väsymystä on ja vatsan kanssa pitää nyt olla varovainen ja ruokavalio pidettävä tosi tarkasti, mutta muutoin elämä tuntuu ihan mielekkäältä ja on ihanaa, kun voi tehdä asioita. Nautin ulkoilusta ja liikkumisesta ja mieli on mukavan odottava tulevaisuuden suhteen.

Lopuksi haluan vielä sanoa ison kiitoksen sille lukijalleni, joka tämän pitkän hiljaisuuteni aikana kommentoi ja kyseli kuulumisiani. Tuntui hyvältä nähdä, että joku seuraa tarinaani ja ajattelee silloinkin, kun blogissa ei mitään tapahdu. Se myös potki nukahtanutta kirjoitusmotivaatiotani kivasti hereille.

33 thoughts on “Puhetta vatsasta

 1. Hei Virpi.En ole mikään ravintoterapeutti enkä edes lääkäri,mutta sen verran kyllä tunnen empatiaa ongelmistasi,että pitkään seurattuani blogiasi tahtoisin tuoda esiin yhden asian,mistä aikaisemmin ei ole ollut puhetta.Se vain putkahti mieleeni juuri äsken lukiessani juttuasi .Kuunteletko paljon musiikkia ja minkälaista?
  Oletan,ettet kylläkään ole minkään raskaan hevyn faneja,mutta niinkuin tutkittua on,kasvitkin reagoivat musiikkiin.Kokeileppa kuunnella monta tuntia päivässä vaikka Scarlattia,Motzarttia,Bachia tai klassista intialaista musiikkia.Musiikin värähtely vaikuttaa kehon lymfavirtoihin,toiset niitä tukkien,toiset vapauttaen.Googlettamalla löydät netistä vaikka aluksi Bachin Goldberg-muunnelmat .Jos pidät ,niin voin suositella lisää.Tiedän kyllä mistä puhun.Agapeella.

  • Kuulostaapa hauskalta. En ole mikään aktiivinen musiikinkuuntelija ja tässä meni monta vuotta niin ääniherkkänä, että en jaksanut minkäänlaista meteliä tai edes musiikkia, vaan halusin olla hiljaisuudessa. Korkeintaan jotain rauhallista rentoutus- tai meditaatiomusiikkia. Nyt olen alkanut jo kuunnella jonkin verran radiota. Mutta tympäisee ne kaikki juontajat, en jaksa kuunnella pitkään niiden juttuja. Tunnen ylipäätään musiikkia huonosti – olen tipahtanut kelkasta kuin eno veneestä. Minua kiinnostaisi kuunnella ja opetella tuntemaan klassista, mutta tarvitsen tosiaan siihen vinkkejä. Pistivätpä nuo sitten mitä tahansa hyrräämään tahi ei, niin ovathan ne joka tapauksessa kauniita kuunnella.

 2. Kiva kuulla kuulumisia. Minä ainakin seuraan tätä blogia säännöllisesti vaikka ei tule aina kommentoituakaan. Olen saanut kirjoituksistasi paljon pohdittavaa ja mietin parhaillaan minkälaiselle vastaanotolle hakeutuisi hoitoon ja tätä omaa vyyhtiä purkamaan.

  Mukavaa pian koittavaa kevättä!

  • Kiva kuulla, että omilla kokemuksillani on annettavaa muille.

   Jos haluat mennä oikealle lääkärille, niin muiden kertomusten mukaan Olli Sovijärvi vaikuttaisi lääkäriltä, joka ymmärtää vatsaan liityviä ongelmia ja passittaa sitten MDD:n tutkimuksiin. Hän ottaa vastaan Mehiläisessä ja Helsingin antioksidanttiklinikalla. Jos huuhaapuolen hoitoihin luotat, niin bioresonanssilaite on kyllä valtavan hyvä, koska sillä näkee ihan kaiken ja saa ainakin selville, että mikä on ongelmat aiheuttanut.

   Kiitos, kuin myös ja onnea hoito- ja paranemismatkallesi!

 3. Mukava kun jaksoit kertoilla kuulumisiasi. Ja hyvä kun voimasi alkavat vähitellen palautumaan, vaikka et vielä ihan täydessä iskussa olekaan..pikkuhiljaa :)

  Itselläni myös noita vatsaongelmia, eli ruokavalio on hyvin niukka. Syön sitten vitamiineja lisäksi niin pysyy ravitsemus edes jotenkin kohdillaan. Omat vatsavaivani ovat seurausta homealtistuksista, joita on tullut sekä asunnoista että työpaikoilta. Nyt onneksi puhtaassa asunnossa, mutta toipuminenhan ei käy kädenkäänteessä ja monet haittavaikutukset saattavat jäädä pysyviksikin.
  Oletko itselläsi koskaan ajatellut homeiden osuutta noihin terveysongelmiisi edes osittain? Oireet vaan ovat joiltain osin aika samankaltaisia.

  Terveempää kevättä toivottelen :)

  • Ihan ensimmäisessä scio-mittauksessa syksyllä 2011 näkyi kohtalaista homealtistusta ja jäljitin sen juuri hankkimaani, käytettynä ostamaani autoon. Pesin ja putsasin kaikki sisätilat ja sen koommin ei scio-laite ole kohdallani homeista huomauttanut, joten siksi en ole niitä ottanut lukuun. Ja kun se ameba oli niin ilmeinen ongelmavyyhdin aiheuttaja.

   Molemmissa, sekä amebassa että homeessa, on varmasti osittain kyse samoista haittavaikutuksista, joten ei ihme, että oireet ovat osin samankaltaisia. Minulla ei ole kokemusta eikä tietoa homemyrkytyksistä, mutta eikös siinäkin ole kyse siitä, että keho alkaa kuonaantua – ja homehan suorastaan myrkyttää – ja sitä myöten sisäelinten toiminta heikkenee ja aineenvaihdunta heikkenee ja negatiivisen kierteen tapaan yksi vaikuttaa toiseen ja mitä kauemmin altistus kestää, sitä pidemmälle sippiin mennään, kunnes lopulta mikään ei enää toimi.

   Katsoin hiljattain televisiosta homedokumentin ja hurjaan myllyyn ovat ihmiset joutuneet ja vähissä ovat avut olleet sielläkin. Kaikkea sitä onkin. Toivottavasti sinä olet saanut apua ja tukea etkä ole joutunut aivan konkurssiin homeasunnon myötä. Onnitteluni siitä, että olet löytänyt itsellesi sopivan ruokavalion. Moni ei tulisi ruokavalion merkitystä tällaisessa edes ajatelleeksi. Elimistö toipuu sitten sitä mukaa kuin se puhdistuu. Itse ainakin olen vielä kovasti optimistinen sen suhteen, että ajan myötä paranen täysin ja parhaillaan etsin ja kokeilen keinoja puhdistaa elimistöäni kuona-aineista, kun oma kuonanpoistokyky vaikuttaa olevan niin kovin heikko.

   Samaa sinulle! :)

 4. Ymmärsin otsikkosi ”Puhetta vatsasta” ensin väärin eli että vatsastasi kuuluu puhetta (vatsastapuhuja). Pitkään vierailla mailla asuneena joskus ymmärtää asiat tai lauseet toisin kuin kantasuomalaiset.

  Kaunis talvikuva! Hyvää jatkoa ja vointia! Minäkin usein kurkkaan onko sinulta tullut uusia postauksia.

 5. Mukava huomata jotta olet palannut blogiasi päivittämään. Hyvä kun vointisi on paranemaan päin, kuten pruukataan sanoa. Keväälle tästä kohta käännytään joten senkin myötä toivotan Sinulle valoisampaa aikaa! Tässä myös kaksoismerkitys, kuten otsikossasi :=)

 6. -tässä eräs joka seurannut upeaa blogiasi sieltä aasian reissun alusta .
  Oli pieni tauko kun ei oikeen nuo vatsavaivat kiinnostaneet .
  Nyt on toisin ,itellä alkaneet vaivat , ja etsin kaikki väliin jättämani jutut.
  Kolmas viikko sängyssä kivuliaana voimatonna .
  Onnea ja voimia kiskan pitoon.

  • Hei vaan ja kiva ”tavata” uusi vakkariseuraaja!

   No voi sun. Mistä vaivasi alkoivat?

   Toivottavasti tuolta löytyy jotain vinkkiä ja kysy vaan, jos on jotain, missä luulet minun kokemuksistani voivan olla apua.

 7. Uusi seuraajasi on tänään lukenut paloja sieltä, paljoa täältä. Bioresonanssiterapiaan menen keskiviikkona ja toivon vastustuskykyni parantuvan. Tervsy kun olisi ihan kiva juttu, noin perustilanteena. :-)

  Hyvää ravitsolointia sinulle, ihanaa lukea että asiasi ovat selkiintyneet ja terveys alkaa pikku hiljaa palata.

  • Hei vaan ja tervetuloa mukaan, vielä ehtii. Tarina ei suinkaan ole vielä lopussa, vaan on vain siirtynyt sairastamisesta toipumisvaiheeseen ja näyttäisi uuden elämän rakentuminenkin pääsevän pikkuhiljaa käyntiin. Nyt on niin paljon työtä baarin kanssa, että ei ole aikaa kirjoitella, mutta mielessä on jo aiheita, joista kertoa sitten paremmalla ajalla.

 8. Mahtava blogi. Tämän blogin ansiosta osasin alkaa ajatella että mullaki voisi olla parasiitti! Diagnoosia ei vielä ole mutta luulen että parasiitti on mullakin aiheuttanyt kaikki oireet joihin ei ole oikein lääkärit osanneet tarjota kuin uni- ja särkylääkkeitä. Nyt on tosin vahvat antibiootit (metronidazol) menossa kun tulehdusarvot kohosi todennäköisesti umpparin vuoksi. Luulisin että parasiitin takia sekin.

  Mulla on tosi paljon auttanut jo ihan Antti Heikkilän ohjeisiin perustuva ruokavalio.

  • Kiitos. Sitä toivonkin ja siihen pyrin, että epämääräisten vatsaoireiden kanssa painivat löytäisivät apua minun kokemuksistani. Toivottavasti pääset kuntoon! Pitkä aika tässä toipumiseen näyttää menevän – tätä kirjoittaessa on ameban nitistämisestä kulunut jo yli vuosi ja ruoansulatuselimistön toiminta on vieläkin kaukana terveestä. Mutta parempaan päin koko ajan mennään. Tsemppiä sinne!

   Itse luin Antti Heikkilän kirjoja vasta viime keväänä ja ilokseni totesin, että samalla tavalla ajatellaan hyvin monista elämän asioista, ei vain ruoasta. Tosin itse en ole niin jyrkästi hiilihydraatteja vastaan. Ihan kunnollista ruokaa hiilareistakin löytyy.

 9. Hei, sain Intiasta ainakin (todetut) parasiitit Blastochystis Hominis, ameeba ja joku muu. Ranskassa ollessani sain kuulla, että moni Intiassa käynyt on saanut apua Slippery Elm -tuotteesta. Sitä saa USA:sta helposti ja halvalla (esim. iHerb.com). Jauhetta laitetaan kuumaan veteen. Se turpoaa hieman ja vatsassa se muodostaa suojaavan kalvon vatsan pintaan. Luulisi, että auttaa juuri tähän läpäisevään suoleen. Itse söin sitä kuurin 2-3 viikkoa, jonka jälkeen pahimmat suoliston oireet hävisivät: pystyin juomaan viiniä ilman ripulia, pavuista ja herneistä vatsa ei turvonnut. Vuosien myötä oireeni ovat muuttaneet muotoaan ja olen nyt hakemassa apua niveloireisiini. Keväällä huomasin, ett maitotuotteet pahentavat nivelkipuja ja väsymystä. 6 kk vältettyäni maitoa huomaan, että myös simpukat ja olut pahentavat oireita (alkava kihti?) En siis väitä, että slippery elm parantaisi kokonaan, mutta se on tuonut huomattavaa parannusta vatsaoireisiin. Luulen, että uusi kuuri olisi paikallaan. (Olet varmaan lukenut netistä Ume(boshi)-luumuista, joita saa jostain Japani-kaupasta Helsingistä. En ole itse kokeilllut, mutta kuulostaa hyvältä.)

  • Kiitokset vinkistä. Tuo auttaa varmasti vatsankorvennukseen.

   Scio-terapeuttini kertoi eräästä ameba-tapauksesta, jossa ameba oli maksan sijaan mennyt niveliin ja kyseinen henkilö ei päässyt kunnolla kävelemään ja lääkärit olivat jo usean antibioottikuurin jälkeen luovuttaneet. Tiedätkö, että varmasti pääsit amebasta eroon? Jos ei ole varmaa, että ameba on tapettu, niin sekin voi olla niveloireidesi aiheuttaja.

   Umebosheista olikin ihan hiljattain puhetta kommenteissa jonkin toisen postauksen yhteydessä ja niistä tosiaan ovat jotkut saaneet apua ameban häädössä.

   • Kiitos tuosta ameeba-vinkistä! Tiedän, että joillakin ameeba on mennyt heti niveliin turvottaen ne valtaviksi, joten en uskonut, että kyse olisi samasta, koska minua on turvotuttanut ainoastaan, kun käytin paljon maitotuotteita. Todennäköisesti tavannomaisessa terveyskeskuksen parasiitti/madot -testissä ameebaa ei testata? En tiedä.

    Tuli mieleeni, kun etsin tietoa giardian hoidosta kissoilla (kissoillani on todettu giardia ja yhdellä on munuaisten vajaatoiminta -> ne kaksi yhdessä laihduttivat kissan luurangoksi kesällä), että oletko koskaan kokeillut kasvipohjaisia entsyymivalmisteita? Söin itse Regulatia 3 viikkoa, ja muistan, että olo oli parempi.

    http://www.littlebigcat.com/health/giardia-natural-treatment-protocol/
    Tässä kissojen giardia-häätöohjelmassa entsyymit otetaan tyhjään vatsaan, ettei entsyymit mene ruoan vaan kaikkien niiden olioiden vatsassa pilkkomiseen. (Kissojen nukkuma-alustat pitää pestä 60 asteessa tai saunottaa, joten ehkä ihmisten vaatteetkin ja petivaatteet olisi hyvä pestä kuurin yhteydessä. Kaikki pinnat pestään kloriitilla.)

    • Mielenkiintoista, että entsyymeillä voisi pöpöjäkin pilkkoa! Olen kokeillut Regulatia ja minun vatsani ei tykännyt siitä ollenkaan. Vatsan suolahappo (jota minulla kuitenkin oli onnettoman vähän) ja entsyymivalmisteen sisältämä pepsiini reagoivat keskenään jotenkin ja ärsyttivät limakalvot rikki.

     Sen olen oppinut, että nuo amebatestit eivät ole täysin luotettavia, vaan niissä on tosi iso virhemarginaali. Eräs amebainfektiosta lopulta parantunut kertoi minulle, että ainoa luotettava testi on ottaa näyte peräsuolen limakalvolta ja tutkia se 20 min kuluessa. Ja onko sitä amebaa sitten aina läsnä sielläkään jos se on sellaista sorttia, että viihtyy esim. nivelissä.

 10. Tiedän, että meillä on erilaiset oireet, mutta tänä syksynä päätin paastota viikon ja join ainoastaan teetä ja Slippery Elm:iä. S.E. nosti verenpainetta, joten pitää olla varovainen. Suolihuuhtelun tein päivittäin. Suolisto sai levätä ja muutkin elimetkin. Paaston jälkeen nivelkivut katosivat ja pystyin syömään maitotuotteitakin. Paaston aikana ja päivä sen jälkeen olo oli kamala.

  6 vkoa myöhemmin sain lääkäriltä giardiaan (koska kissoillani oli ollut ja minulla oli ripuli keväästä asti) kerta-annoksena 4 tabl Metronidazol Actavis antibioottia. Kolme päivää sen jälkeen sain oudon kivun isovarpaaseen, vaikken ollut satuttanut sitä mihinkään, ja kaikki nivelkivut palasivat. Ripuli kuitenkin lähti. Simpukoiden syöminen lisää nivelkipua paljon, joten alkoi tuntua siltä, että minulla olisi kihdin alku, vaikken ole iäkäs alkoholinsuurkuluttajamies. Lääkäri lähetti minut kotiin sanoen, ettei nivelkipuni johdu parasiiteista: unohda ne! Helppo sanoa, mutta kun tiedän, että ennen parasiitteja olin aina terve eikä ikinä ollut allergioita tai ongelmia ruokien kanssa. Suurin osa lääkäreistä ei varmaan ole ollenkaan tietoisia asiasta ja heitä harmittaa asiakkaat, jotka ovat hankalia, kun kyselevät. Kihtiin ja parasiitteihin kai liittyy kehon happamuus ja happamoituminen, joten aion kokeilla nyt emäksisöiviä ruokia, omenaviinietikkaa, tre örter, entsyymejä ja slippery elmiä – ja ehkä ruokasoodaakin. Ehkä emäksisyys on niille inhottavaa. Kunhan ei liikaa emäksiöidy, kun sekin on haitallista itselle.

  Kannattaa kokeilla sitä Slippery Elmiä, koska se suojaa vatsaa ja vähentää tulehdusta. Kurkkukipukin lievenee sillä paljon. Isäni sanoi sen jälkeen, kun olin sitä 2-3 viikkoa syönyt vuosia sitten ja vatsani tilanne palautui lähes normaaliksi, että ehkä slippery elm aiheutti jollekin eliölle epäsuotuisat oltavat. Mielestäni se on myös emäksiöivä ja parasiitithan tykkäävät happamasta ympäristöstä.

  • Tre Örterin valmistus muuten on lopetettu. Samoja vaikuttavia ainesosia sisältäviä valmisteita on muitakin, mutta en osaa sanoa noiden toimivuudesta tai annostelusta, kun en itse ole kokeillut. On esim. samalta valmistajalta (Helhetshälsa) semmoinen kuin Ultra Balans. Sisältää kyllä noiden kolmen yrtin lisäksi sitten paljon muutakin, joten en tiedä sen tehokkuudesta ja miten ärsyttää vatsaa.

   Semmoista mietin noiden suojaavien kalvojen kanssa, että suojaavat kyllä vatsalaukkua, jossa tuntoaisti onkin herkempi, mutta miten on suoliston laita, jonka pitääkin olla jo tosi pahasti ärtynyt ennen kuin se alkaa tuntua kipuna ja sen ärtyneisyyden huomaa? Yltääkö suojaava kalvo sinne asti? Toisaalta jos koko suolistossakin on suojaava kalvo, niin miten sitten käy ravintoaineiden imeytymisen?

   Minä olen luottanut vatsan suojaamisessa ihan vain ruokavalioon ja se on toiminut kyllä hyvin. Kun ei syö mitään limakalvoja ärsyttävää (voimakkaat mausteet, raa’at kasvikset, hapan ja hapokas, karkeat ainekset) niin se suojaa paitsi vatsan, myös suoliston. Aina kun olen ns. poikennut kaidalta tieltä, niin olen seuraukset saanut tuntea ja taas palattuani ruotuun on tilanne aika pian korjaantunut.

   Nyt tämän postauksen kirjoittamisesta on jo lähes vuosi. Vatsa on vieläkin herkkä, mutta tilanne paljon parempi. Olen juuri päässyt käyttämään maitotuotteita ja ne kun ovat neutraloiva, niin maidon tai kerman kaverina voin syödä vähän jotain hapanta tai hapokastakin, esim. pienen annoksen marjoja.

   Semmoinen tuli mieleen tuosta nivelkipujen palaamisesta Metronitzadol-kuurin jälkeen, että olisiko ameba voinut tehdä semmoisen tempun, että pakeni suolistosta niveliin? Metronitzadoliahan käytetään yhtenä amebanhäätölääkkeenä, mutta annostukset ovat todella korkeita ja kuurit pitkiä ja usein niitä joutuu syömään useammankin. Näin tuollainen neljän päivän ärsyke olisi saattanut voida saada ameban siirtymään pahimmalta alueelta pois kauemmaksi turvaan eikä kuuri ole ollut riittävän vahva ja pitkä kyetäkseen sitä kokonaan tuhoamaan.

   Suoliston bakteerikantaa se kyllä on voinut sekoittaa, joten maitohappobakteerien lisääminen voisi olla hyväksi. Ainakaan se ei koskaan ole pahitteeksi. Itse olen saanut sillä korjattua nyt tilannetta tosi paljon. Aion siitä kertoa seuraavassa postauksessani.

   • Mietin itse samaa, että antibiootti vain ärsytti jotakin giardiaa hankalampaa oliota. Lääkäri antoi ymmärtää pitävänsä minua luulosairaana, eikä antanut saattaa lausetta loppuun, kun yritin sanoa! Kiva, että jollekin muulle tuli sama mieleen!

    Mun oireet ennen Slippery Elmiä olivat sellaiset, etten voinut juoda viinia ilman ripulia, herneitä/papuja enkä muitakaan kasviksia kestänyt syödä, eikä suolisto kyennyt niitä sulattamaankaan. Suolinukka oli tuhoutunut ja palailemassa hitaasti, mutta silti oli monta vuotta ongelmia. Väärä ruoka, pavut, niin vatsa kasvoi kaasupalloksi, eikä voinut liikkua vähään aikaan. Viiniä, niin tuli melko pian ripulina ulos. Ulkomaan erilaisessa bakteerikannassa USA:ssa sain vesiripulin. Slippery Elmin jälkeen kaikki tämä poistui, ja luulin ainakin vuoden selvinneeni kaikista ongelmista.

    Slippery Elmiä suositellaan myös Chronin tautiin. ”Crohnin tauti on krooninen, tulehduksellinen suolistosairaus. Se voi esiintyä missä tahansa ruoansulatuskanavan alueella, yleisimmin kuitenkin ohutsuolessa, varsinkin sen loppuosassa tai paksusuolessa. Tavallisimpia oireita ovat alavatsakivut, ripuli, veriuloste, kuumeilu ja laihtuminen.” Oireiden perusteella Chronin tauti on rankempi kuin oma tilani on ollut.

    ”I started the Slippery Elm on Sunday and within a few days, my bleeding has nearly stopped completely and my bm’s went from 30 per day to only 1 per day. I am amazed that my body actually responded to this supplement because I haven’t had any luck with meds.” (yhdeltä foorumilta, kun googlettaa: crohn’s disease slippery elm)

    Slippery Elmillä on selkeästi tulehdusta poistava vaikutus. Olen huomannut kurkkukivun aikana, että juotuani S.E:iä kuumaan veteen sekoitettuna 1/2 tunnin jälkeen ei kurkkukipua tuntunut ja olo muutenkin reipastui.

    Jos Slippery Elmiä ei harkitse kuin ottavansa kuurina, niiin ehkä se ei merkittävästi vähennä imeytymistä. Ohjeissa, joita olen lukenut, sanotaan, että muiden lääkkeiden kanssa pitäisi pitää 2 h tauko imeytymisen takia. En usko, että se estää kaikkea imeytymästä. Kunhan vain saisi tulehdustilan pois ja suolen pinta rauhoittua. Ehkä suolen pintaan tarttuvat parasiitit eivät pidä hiukan emäksisöivästä Slipperi Elmistä. Toivottavasti ne päätyvät siitä sitten wc-pönttöön. Mutta tosiaankin minulla ei ollut sanottavia oireita ainakaan vuoteen, joten koin suurta helpostusta 2-3 vkon kuurin jälkeen, eikä vatsaoireet ole siinä mittakaavassa koskaan palanneet. Nytkin paaston aikana käytettyäni sitä nivelkivut katosivat kokonaan. S.E.:iä on kuulemma käytetty pula-aikana ravintona, koska siinä itsessään on joitain ravinteita.

 11. Hei, anteeksi, että ”raportoin” tai kysyn blogissasi, mutta kun olet käyttänyt Tre Örter-tuotetta, niin halusin kysyä, kuulostaako oireeni noramaalilta. Otin Tre Örteriä kapselissa ja samalla entsyymejä (eri aikaan).
  http://www.regnbagscentret.se/ortmixtreorter-p-93.html

  Olen ottanut nyt 3 päivää entsyymejä ja tre örter kapseleita. Eilen, kun tuplasin tre örter annoksen (2 kapselia) ohjeiden mukaan, niin iltapäivällä alkoi väsyttää hirveästi. Illalla olin jo ihan koomassa: kylmä, väsytti niin, ettei meinannut pysyä hereillä, kävelin kotiin tosi heikkona. Tuli kauhea halu ostaa pitsaa ja mässäiltävää. Kun söin kotona, olo parani hieman. Oudon voimakas reaktio. Jatkossa annosta pitää vähitellen nostaa jopa 10 kapseliin. Mitenkähän käy?

  • Vaikea sanoa, että mitä tapahtui. Ensimmäisen kuurini aikaan otin koko ajan pientä annosta, mutta eipä ameba sillä lähtenytkään. Meni vain lepotilaan, mikä tosin sekin kohensi vointiani jo huomattavasti. Seuraavalla kuurilla tein noin, että nostin annosta koko ajan ja vedin kaksi putelia putkeen. Mutta sen kuurin aloittaessani olin jo valmiiksi niin huonossa kunnossa, että vain makasin ja nukahtelin. Oli koko ajan nälkä, vatsa oli pullollaan ruokaa, joka ei tuntunut oikein kulkevan mihinkään ja silti oli koko ajan nälkä. Enkä jaksanut olla edes jalkeilla. Pahan olon aaltoja tuli, en muista että hikoilinko tai palelinko, tuo vaihe on vähän sumuisena muistissa. En ehkä ole tästä edes blogiin kirjoittanut, kun olin niin huonossa jamassa silloin (kevät 2012). Mutta sen muistan, että viidentenä päivänä kuurin aloittamisesta tunsin selvän käänteen voinnissani ja jaksoin nousta ylös.

   Minulla oli tuolloin sisäelimet tosi huonossa hapessa ja allergioita ja yliherkkyyksiä vaikka mihin, mutta silti en koe, että olisin tuohon yrttilääkkeeseen sinänsä reagoinut. Ainoa, mitä se teki oli, että se oli limakalvoille turhan rajua tavaraa ja ne sitten lopulta ärtyivät. Mutta käytin tuotetta turhan pitkään, vielä senkin jälkeen kun tiesin ameban jo olevan poissa, sillä pelkäsin kuollakseni saavani jonkin uuden pöpön, ihan minkä vain. Mutta ameba voi kyllä saada aikaan vaikka mitä. Ai niin, nyt muistinkin muutamankin amebahäätöä (tosin lääkkeillä) tehneen kertoneen, että kun amebapopulaatiota yhtäkkiä kuolee suurin joukoin, siitä vapautuu runsaasti toksiineja kehoon. Reaktiosi sopisi siihen hyvin. Lepää ja juo runsaasti, se auttaa elimistöä puhdistamaan itseään. Ja vältä roskaruokaa ;), syö terveellisesti ja ennen kaikkea puhtaasti eli ihan perusraaka-aineita, niin sekin vähentää elimistöön tulevaa kuonakuormaa. Mutta kuuntele itseäsi ja kehoasi, että mitä siellä tapahtuu ja mikä tuntuu olevan sinulle hyväksi. Jos on kyse puhdistusoireista, niin saat todennäköisesti vielä ikävän päänsärynkin. Oireet menevät ohi itsestään, mutta lepo ja vesi ovat tärkeitä.

   Suurkiitos tuosta linkistä! Minä käytin Helhetshälsan valmistamaa nestemäistä Tre Örteriä ja sain surukseni kuulla, että sen valmistus on lopetettu. En tiennyt, että tämmöinen tuote on olemassa. Hyvä hyvä, ihan samat aineet ovat tässä.

 12. Kiitos ohjeista! Otin taas tänään 2 kapselia: ei ollut nälkä koko päivänä. Illemmalla kuitenkin söin tomaattikeittoa ja nenä alkoi vuotaa. Päänsärkyäkin on ollut molempina päivinä: lähinnä toispuoleista (kumma). Tänään ei ollut kunnolla väsynytkään ja olin päättänytkin jättää syömisen iltaan, koska eilisen väsymys seurasi ruokailun jälkeen ja paheni iltaa kohden.

  Minulla on se mielikuva (en tiedä mistä), että nestemäisinä tällaiset lääkkeet ovat tehokkaampia kuin jauhemaisina, mutta toivottavasti tästäkin kapselimuotoisesta Tre Örteristä on apua. Toisaalta itse pelottaa hieman, kun on lukenut (esim. kiinalaisista) luonnonlääkkeistä, jotka ovat vaurioittaneet maksaa, mutta tämähän on ruotsalainen, joten toivottavasti se on ok. Vaikea arvioida toisenmaalaisen nettisivun luotettavuutta.

  (Kun annoin munuaisvikaiselle giardia-kissalleni Regnbågscentretistä ostamaani entsyymivalmistetta, se meni tosi väsyneeseen kuntoon sinä iltana. Pelästyin. Jotenkin sen turkki tuntuu astetta paremmalta kuitenkin, vaikka en uskaltanut antaa enää toista kertaa. Kirjoitin Regulatin valmistajille joskus, ja heidän mukaansa kissoille voi antaa Regulatia, vaikka yleensä kissoille ei saa antaa esim sipulia. Mitä tahansa luontaistuotteita ei kissoille saa antaa, Kirjoitin tämän vain tähän, jos joku lukija tarttui tuohon giardia natural treatment protocol -juttuun, josta mainitsin aiemmin. Siis varoituksena, että kannattaa olla varovainen.)

  • Kuulostaa ihan loogiselta tuo väsymys ja nälättömyys. Elimistöllä on nyt hommaa tuon ameban putsaamisen kanssa ja ateriankin työstäminen vaatii elimistöltä resursseja. Molempiin ei tahdo riittää yhtä aikaa. Siksi kipeänä ei ole kunnon ruokahalua: elimistöllä on kiireellisempää tekemistä kuin hommailla ruoansulatuksen ja ravinteiden kanssa. Helposti sulavaa ruokaa ja paljon nestettä, ei mitään tuhtia purtavaa juuri nyt.

   Niin, vaikea on tietää, mitä aineita voi käyttää ja mitä ei. Ihan turvallisissakin ja hyödyllisissä aineissa on sellaisia, jotka sopivat yhdelle ja toiselle ei. Alkuperämaa sinänsä ei sitä ratkaise, mutta puhtaus ja valmistusmenetelmät voivat toki olla eritasoisia. Itselläni oli kyllä maksa tuolloin niin heikossa kunnossa, että jos Tre Örterissä olisi ollut jotain maksaa rasittavaa, olisin siihen kyllä heti reagoinut. Kestin ne yrtit ihan hyvin, mutta esim. kaaleja ja sipulia en vaikka niitä ei yleisesti mitenkään haitallisina pidetä eivätkä ne sitä olekaan.

 13. Nyt tuntuu aika turvottavalta olo: silmänympärykset etenkin. Eilen söin aika paljon leipää, kun teki mieli, ja oli nälkä. Kädet tuntuvat normaaleilta, ei turvotusta tai nivelkipuja. Muutenkin koko kuurin ajan on silmissä tuntunut oudolta: hiukan kirvelevältä/kutittavalta/paineelta, mutta niin vähän, ettei nyt erityisesti huolettanut. Onko tämä normaalia, vai pitäisikö maksan tms. muun takia huolestua?

  • Tuohon en osaa vastata, mutta jos on ihan uusi oire, niin ei kuulosta hyvältä. Mulla on koko ajan silmänympärykset turvoksissa ja mitä enemmän olen syönyt sopimattomia ruoka-aineita tai saanut jotain kemikaaleja itseeni, niin sitä pahemmin. Että sikäli voi olla merkkiä sisäelinten (munuaiset, maksa) kuormittumisesta. Silmien sanotaan olevan yhteydessä maksaan. Maksa on se, joka joutuu käsittelemään kaiken sen moskan, joka tulee kuolleesta loismassasta. Että edelleenkin vaikea sanoa, että johtuuko yrteistä vaiko loisten joukkokuolemisesta vapautuneista toksiineista. Olethan muistanut juoda paljon? Siis todella paljon, vähintään 3, mieluummin 4 litraa päivässä.

   Kun ajattelen, että miten huonossa kunnossa itselläni maksa ja munuaiset olivat tuolloin kuurin aikana enkä muista saaneeni yrtistä mitään uusia oireita, niin en osaa tuotetta haitallisena pitää. Mutta erot voivat olla yksilöllisiä. Etene varovasti, kuuntele kehoasi ja pienennä annosta, jos tulee outoja oireita. Seuraa, että vaikuttaako se oireisiin ja jos ei, niin mieti mistä muusta oireet olisivat voineet johtua.

   En tiedä, miten nuo yrtit vaikuttavat suoliston normaaliin bakteerikantaan, että tappavatko niitäkin. Voisi olla hyväksi nyt syödä tuotteita, joissa on noita bakteereita: kefiiriä, venäläisiä hapankäymisellä valmistettuja suolakurkkuja, hapanmaitotuotteita, ehkä hapankaaliakin jos kaali sopii. Minä olen saanut ärhäkimmät oireet gluteenista, varsinkin vehnän, ja kun tekee mieli leipää, niin paras olisi juureen tehty ruisleipä, jossa ei ole kuin ruis, vesi ja suola eikä ollenkaan vehnää. Ei tulisi sitten sitä hiivakuormitustakaan suolistoon.

   • Taitaa olla tuo juominen jäänyt vähille… Täytyy petrata sitä puolta, jospa se sitten helpottaisi. Luin jostain, että joillekin tulee muiden puhdistuskuurien aikana turvotusta. Mielenkiintoista, jos silmät liittyy maksaan. Tavallisessa lääkärissä mun kaikki arvot ovat hyvät – tietenkin! Silti väsymys, nivelkivut, flunssaisuus ja vatsaoireet ovat olleet seuralaisina vuosikaudet.

    • Perinteinen kiinalainen lääketiede on se, joka sanoo tuosta silmien ja maksan yhteydestä.

     Kaikkien puhdistuskuurien aikana tulee juoda paljon. Neste huuhtelee kuonia pois.

     Toivottavasti olosi kohenee pian ja hyvä, jos nivelissä tuntuu jo muutos!

 14. Miten toteutit Tre Örter kuurin kaksi kertaa peräkanaa? Aloititko toisen heti perään, ja millä annostuksella?

  • Piti ihan käydä vanhoja postauksia läpi ja katsoa, että kirjoitinko tästä mitään, kun en enää muistanut. Täältä löytyi:

   Sitä ennen otin yhden kuurin annoksella 2,5 ml/pv. Tuo tuli siitä, että suomen- ja ruotsinkieliset annosteluohjeet olivat eri ja tuo pienempi oli suomalaisissa ohjeissa. Sillä olo tuli paremmaksi, mutta ameba ei kuollut ja nousi sitten lepotilastaan kahta kauheampana, kun pullollinen oli loppu ja tököttiä ei elimistöön enää tullut. Liekö eroavaisuus ohjeissa maakohtaisissa turvallisuus- tms säädöksistä johtuen?

   Olen nyt viime päivinä miettinyt sitä kammottavaa oloa, mikä amebanhäätökuurilla ollessa tulee. Muistellut omia kokemuksiani ja mitä minulle ovat kertoneet muut, joko antibiooteilla tai luontaislääkkeillä amebasta eroon yrittäneet, ja myös lukenut suomi24-palstalta terveys/sisätaudit/vatsa- ja ruoansulatus -osiosta ketjua nimeltä blastocystis hominis. Olen sillä kannalla, että se huono olo tulee nimenomaan kuolevasta amebamassasta elimistöön vapautuvista kuonista/myrkyistä. Jos kuurin aikana ja varsinkin heti sen alkupäivinä tulee vain parempi vointi, niin ameba ei kuole, vaan menee lepotilaan. Ja sitten se on ärhäkkä, kun se sieltä kuurin loputtua taas nousee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.