Muuttopuuhissa

Muutto tästä sitten kuitenkin tuli, vaikka välillä jo luovuin koko ajatuksesta. Katseltuani netistä asuntoja noin kuukauden verran ja huomattuani itse asiassa jollain tasolla hannaavani muuttoa vastaan keksimällä kaikista kohteista jotakin olemattomia, mutta muuttoa estäviä vikoja, päätin jo, että ei sitten, kun en kerran ilmiselvästikään oikeasti halua muuttaa. Annoin asian olla noin kuukauden verran. Kunnes sitten eräänä iltana päätin kokeilla josko talon vedestä saisi edes suodattamalla juomakelpoista. Koululla asui elokuun ajan iso ryhmä thaimaalaisia marjanpoimijoita ja he saivat kaivon tyhjiin joka päivä. Ajattelin sen tehneen vedelle hyvää ja kokeilin sen suodattamista aktiivihiilisuodattimella. Mutta ei, vesi edelleenkin maistui pahalta, haisi pahalta ja oli selkeästi keltaista. Päätin, että nyt riittää tämä kantoveden kanssa puljaaminen. NYT minä muutan.

Menin saman tien nettiin ja Torin vuokra-asunto-osioon. Paria päivää aiemmin oli tullut saman kunnan toiselta laidalta toiselta sivukylältä tarjolle erilliskiinteistö, jossa kaksi erikokoista asuntoa sekä liiketila. Vuokrataan yhdessä tai erikseen. Soitin omistajalle ja kun olimme aikamme keskustelleet asunnoista, kysyi hän minulta, että haluaisinko pitää kesällä baaria. Tuli vähän yllättäen, kun en ole koskaan baaria pitänyt eikä moinen edes mielessä käynyt, mutta kun olin saanut hetken tottua ajatukseen, niin sehän alkoi tuntua ihan hyvältä idealta ja vastasin, että miksikäs ei.

Niin siinä sitten kävi, että minulla on vuokrasopimus kiiinteistön isommasta asunnosta ja pienempi päätyi omistajan varastoksi. Muuttopäivä on tämän nykyisen asunnon irtisanomisajasta johtuen vasta kuukauden kuluttua, mutta olen jo alkanut viedä tavaroita uudelle asunnolleni, käynyt ostamassa maalaustarpeita ja eilen aloin siellä maalaushommiin. Tämä on mukava muutto, kun on kunnolla aikaa eikä tarvitse kaikkea siirtää yhdellä rysäyksellä. Kun itse saan omalla autollani tavaroita viedä, ei kaikkea tarvitse pakata niin viimeisen päälle eikä tarvitse kantaa paljoa kerrallaan. Huonekaluille pitää sitten jostain löytää pakettiauto ja kantajat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Baarinpidosta ollaan alustavasti sovittu suullisesti ja olen sanonut siihen ryhtyväni, jos vain olen siihen mennessä toipunut riittävästi jaksaakseni sellaista työtä tehdä. Päivistä tulee pitkiä ja vapaapäiviä ei taida siinä rykäyksessä pahemmin olla. Paikkakunnalla on paljon kesäasukkaita ja ilmeisesti käy myös veneilijöitä, sillä kylä sijaitsee venereitin varrella ja keskellä kylää on venesatama. Baari kannattaa kesällä, mutta ei talvella. Eli tarkoittaa noin viiden kuukauden intensiivistä työjaksoa ja talvella olen taas vapaa tekemään jotakin muuta. Niin ajallisesti kuin ymmärtääkseni kesän ansiosta myös rahallisesti.

Pidän ajatuksesta muuttaa kyläyhteisöön. Tässä nykyisessä paikassahan ei ole mitään kyläkeskustaa enkä ole juurikaan hakenut tuttavuutta nykyisten parin naapurini kanssa, joihin minulla ei pihaltani ole edes näköyhteyttä. En ole jaksanut olla sosiaalinen. Uudessa paikassa on aktiivinen kyläyhdistys, siellä toimivat Martat, urheiluseuralla on kuulemma sauna joka viikko ja talvisin avanto. Siitä tuli puhe, kun harmittelin asunnosta puuttuvan saunan. Kesätori toimii joka kesälauantai ja sinne saisi jotain myytävää värkätä nyt talven aikana. Kuin myös joulumyyjäisiin, jotka pidetään baarin tiloissa joulun alla. Mattojen kudontaa on mahdollisuus opetella nyt talven aikana. Kylällä on kauppa, minulla tulee olemaan ihan oikeasti naapureita ja kaupunkiin on lyhyempi matka kuin nykyisestä paikastani. Itse asiassa kahteenkin. Olen erittäin tyytyväinen tästä, innoissani muutosta ja kaikesta tulevasta ja on ihanaa, kun viimeinkin tapahtuu jotain.

Eli vointini on kohentunut aivan huimasti jos vertaa vaikkapa viime huhtikuuhun, jolloin en jaksanut kauppareissullani aina edes kaikkia listalla olevia tavaroita etsiä, kun voimat loppuivat kesken. Mutta en vieläkään jaksa koko päivän reissuja ja omat ruoat pitää olla aina mukana. Fyysistä rasitusta minun pitää välttää edelleen tai menee muutama päivä ihan vain levätessä ja toipuessa siitä. Ruokavaliota en ole pystynyt laajentamaan vieläkään eikä elimistöni pysty käsittelemään proteiinipitoisia ruoka-aineita. Isoissa lohikaloissa näkyy menevän raja. Söin nimittäin hiljattain luonnontaimenta ja tulin siitä kipeäksi. Itse asiassa olen joutunut kaventamaan ruokavaliotani ja jättämään marjat pois, sillä vatsani meni niin huonoon kuntoon, että siihen tuli jatkuva polttava kipu. Hapokkaat marjat ovat haitaksi herkälle vatsalle. Mustikka olisi ehkä toiminut pidempäänkin, mutta oli ihan virhe mennä syömään puolukoita. Se oli ehkä se viimeinen niitti, joka sai vatsan ärtymään niin pahaksi. Vahvat yrtit eli se loislääke lienee tehnyt pohjatyön ja ärsyttänyt vatsan limakalvot alun perin.

Olin kyllä aika ihmeissäni sen poltteen kanssa kunnes keksin, että minullahan on ikkunalaudat väärällänsä vatsakatarrilääkettä. Sain aikanaan ruotsalaiselta ystävältäni pistokkaan hänen Thaimaasta salakuljettamastaan aloe verasta ja se on kasvanut oikein kiitollisesti. Keväällä jaoin valtavan ruukun useampaan ruukkuun, jotka kaikki ovat kasvaneet täyteen nyt kesän aikana. Reilun kokoisesta lehdestä puristan sen sisällön tilkkaan vettä ja juon tyhjään vatsaan. Polte loppui ihan saman tien ja verenvuotokin viikon käytön jälkeen. Mutta olen huomannut, että mitään voimakasta tai karkeaa ei vatsa nyt kestä ja aloe veraa pitää ottaa useampi kerta päivässä, jotta polte pysyy poissa. Kokeilin muuten sellaista pullossa myytävää aloe vera –juomaakin, mutta siitä ei ollut mitään apua.

Jaa-a, että pizzaa ja keskiolutta sitten ensi kesänä. Enpä olisi ihan heti itse keksinyt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vatsalääkettä.

10 thoughts on “Muuttopuuhissa

  • Kiitos! Niin kuulostaa. Ajattelen, että se on vaihteeksi sen verran kivaa puuhaa, että jaksan sen viisi kuukautta painaa hommia sen kanssa vaikka kesästä ei sitten muutoin ehdikään nautiskelemaan. Onneksi on uimaranta ihan vieressä, niin voi käydä vaikka yöuinnilla baaripäivän jälkeen.

  • Voi se kesä tulee kuitenkin niin nopeasti, että ihan hirvittää, että miten ehdin mukaan.

   Kauppoja ei ole tehty, ihan vain vuokralle menen.

 1. Hyvä!
  Niin se on että pitää ottaa kiinni, mahdollisuuksista ja tilanteista. Ettei sitten tarvitse vanhainkodissa katua. Kesäkahvila kuulostaa ihan mainiolta, eikä varmaan tule sellainen sadekesä kuin viimeksi koettu. Ja jos tuleekin, mitä sitten, kesä kumminkin!
  Puhtia ja paranemista toivottelen täältä tulvavesien äärestä.
  t Leena

  • Näin on. Mikä eteen tulee ja hyvältä tuntuu, niin sinne vaan. Nyt vain sitten peukkuja, että toivun riittävästi jaksaakseni tuota. Vaikka toisaalta uskon, että kyllä tulen kykenemään. Ei kai se muuten olisi tarjolle tullutkaan.

   Kiitos! :)

 2. Jee ja jippii!!!
  Toivon koko sydämestäni, että olet kesällä kunnossa. Ja toivon, että minäkin olen paremmassa kunnossa kuin nyt, niin että jaksan tulla sinua vähän useammin moikkaamaan…
  Mulla työt ja edelleenkin väsymys haittaavat vapaa-aikaa aika kiitettävästi. Mutta työpaikka on niin ihana, että ilomielin silti niitä töitä teen :). Ja aukesipa uusi paikka sitten taas yrittää tutkituttaa, että mikä ihme minuakin edelleenkin riivaa: nimittäin työterveyslääkäri. Kolmas kerta toden sanoo. Toivottavasti pitää paikkansa ja jotain selviää…
  Tsemppiä sulle muuttohommissa!! Pidetään yhteyttä!!!

  • Hei!!! Ihana kuulla, että tykkäät työstäsi. Se auttaa jaksamaan vaikka olisi vähän huonommassakin kunnossa. Toivottavasti työterveyslääkärisi on sellainen, että ottaa asiasi vakavasti ja haluaa siihen paneutua. Pidetään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *