Munuaishuoltoa

Maksan vajaatoiminnassa maksaan kertyy kuona-aineita, jotka on hyvä puhdistaa sieltä pois maksan ja sitä myötä muun elimistön toipumiseksi. En tiedä lähtisivätkö ne kuona-aineet sieltä itsestäänkin pois ajan myötä jos oikein minimoisi kaiken muun kemikaali yms aineiden kuormituksen, jotka elimistössä päätyvät maksan käsiteltäväksi ja poistettavaksi. Mutta ainakin yrttikuurit nopeuttavat kuona-aineiden poistumista ja siten parantumista. Ennen kuin maksaa lähdetään puhdistamaan, on puhdistettava munuaiset, jotta nämä jaksaisivat poistaa sen jätteen, joka maksasta vapautuu. Osa poistuu suolen kautta, mutta suuri osa kulkee munuaisten kautta ja virtsan mukana ulos. Jos maksa on pitkään toiminut vajaalla, niin se on kuormittanut munuaisia ja silloin nekin yleensä toimivat huonommin. Tämä näkyy mm. turvotuksena, etenkin jaloissa lisääntyen iltaa kohti, nivelkipuina, virtsan värittömyytenä ja tarpeena nousta virtsaamaan öisin.
.
Minulla on homeopaatilta hankkimani yrttitabletit maksan puhdistamiseksi ja kokeilin niitä kesäkuun puolivälissä, kolmen viikon munuaisyrttikuurin jälkeen. Ei siitä tullut mitään. Turposin niin mahdottomasti, että oli selvää, etteivät munuaiset jaksaneet. Siispä vähän päälle kahden kuukauden ajan hoidin munuaisia erilaisilla yrteillä ja välttämällä oksaalihappoa sisältäviä ruoka-aineita. Oksaalihappo on virtsakivien rakennusaine ja sitä paitsi syö elimistöstä kalsiumia, jonka saanti minulla on muutenkin tiukalla. Raparperia nyt en olisi syönyt muutoinkaan, mutta olen joutunut kieltäytymään myös suklaasta ja mansikoista.

Virtsakivien liuottamiseen sopii Soria Naturalin Composor 25, joka sisältää isokrassia, sianpuolukkaa ja kultapiiskua. Tästä otetaan 1 ml kolmesti päivässä, jolloin kuuri kestää vähän reilu pari viikkoa. Ihan alkuun otin tällaisen Composor 25 -kuurin sekä aloin puristaa vihannesmehua, johon tulee nestepohjaksi 1 kurkku ja munuaisia hoitaviksi aineiksi 2-3 persiljanvartta, 2-3 sellerinvartta ja pala persiljajuurta. Juon tätä mehua yhä lasillisen päivässä. Kaikkien yrttien kanssa on hyvä pitää välillä taukoja ja tämän mehun kanssa on tullut taukoja ihan luonnostaan kun olen ollut jossain muualla kuin kotona ja koska persiljajuurta on kaupoista huonosti saatavissa, samoin kunnollista, vahvaa persiljaa.

Tein myös teetä kuivatuista nokkosista, voikukan, koivun ja sianpuolukan lehdistä ja lisäsin siihen kultapiisku-uutetta. Näistä sianpuolukka on munuaiskiviä liuottavaa ja muut virtsaneritystä lisäävää. Teetä tein erilaisin variaatioin: joskus vain koivua ja nokkosta, joskus voikukkaa ja sianpuolukkaa. Kultapiiskua saa luontaistuotekaupoista uutteena, A. Vogelin Solidago. Myös Soria Naturalilla on kultapiisku-uute. Kultapiiskua ei tulisi käyttää yhtäjaksoisesti kuin kymmenisen päivää ja sen jälkeen on pidettävä yhtä pitkä tauko. Annostus on selostettu pullon kyljessä. Kultapiisku-uutetta ei käytetä yhdessä Composor 25:n kanssa, koska Composor 25 jo sisältää kultapiiskua.

Eli näillä vaihdellen ja vuorotellen reilut kaksi kuukautta ja nyt turvotus on lähes kokonaan poissa ja kestän maksan puhdistuksen. Myös silmänalusten turvotus on vähentynyt, mutta pussit eivät ole kokonaan vielä poissa. Yöllinen vessassa ramppaaminen on vähentynyt huomattavasti ja virtsa on taas saanut väriä.

Kurkkua, persiljaa, persiljajuurta ja varsiselleriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.