Majoitusta Kajaanissa – Sivolan tilan vierastalo

En ollut varannut mitään majoitusta etukäteen, mutta sen verran olin Kajaanin kaupungin matkailusivuja vilkaissut, että Sivolan tilan vierastalo vaikutti houkuttavimmalta vaihtoehdolta. Koska en ollut huomannut ladata kännykkääni, vain ajoin suoraan paikan päälle. Isäntäväki ei ollut paikalla eikä vastannut puhelimeenkaan, mutta tallitytön avustuksella viimein saatiin majoituksesta vastaava henkilö kiinni ja niin jäin pihaan odottelemaan kotiväen paluuta.

Vaikka mökkielämä onkin mukavaa, niin oli aivan ihanaa tulla oikeaan taloon. Pistin viikon aikana kertyneet pyykit pesukoneeseen, melkein puhtaat saunatiskatut astiat tiskikoneeseen, perunat kiehumaan sähköliedelle joihin sain keitinveden suoraan hanasta ja napsautin saunan päälle. Lisäksi elämää helpotti se, että tarjolla oli muutakin kuin 12V:n sähköä.

Sivolan vierasmaja on 50-luvulla rakennettu hirsitalo, joka on remontoitu nykyaikaiseksi ja todella viihtyisäksi. Talossa on neljä makuuhuonetta, tupakeittiö, kodinhoitohuone ja sauna. Rantaan on matkaa n. 100 metriä ja siellä on puusauna ja laituri. Ikkunasta voi katsella hevosia, sillä Sivolan tilalla on pitkänä perinteenä kasvattaa ravihevosia.

Olin erittäin tyytyväinen löytämääni kortteeriin ja suosittelen lämpimästi tätä paikkaa Kajaanissa matkaileville. Halvemmaksikin tuli kuin hotelli. Yhteystiedot: Sivolantie 48, 87950 Kuluntalahti. Puh.050-328 2682, 050-322 4591, sähköposti [email protected] Yhteystiedot otettu sivulta http://www.visitkajaani.fi/index.php?id=29. Omaa kotisivua heillä ei ilmeisesti ole, sillä en sellaista löytänyt, joten laitan paikasta tähän muutamia kuvia.

6 thoughts on “Majoitusta Kajaanissa – Sivolan tilan vierastalo

 1. Tekis kans mieli lähteä kierteleen itäistä Suomea. Muutaman kerran olen yöpynyt retkeilymajoissa. Kerran yhteismajoituksessa ja kun ei ollut sesonkiaika niin yksin :-) Ja joskus bongannut paikan pikaisesti netistä ja mennyt sen mukaan. Juhannuksesta varmaan alkavat lomailijat täytellä paikkoja mutta jos joku on auki elokuun alun jälkeen niin silloin saa reissata omassa rauhassaan.
  Nyt oon menessa kierteleen Saaristomerta pariksi viikoksi heinäkuun alussa. Pitäsköhän tehdä blogi?

  • Meri on kyllä ihana. Mutta sinne ei autolla pääse ja venettä minulla ei ole.

   Jos et jaksa omaa blogia avata, niin pistä mulle blogipostiin juttu ja kuvat, niin laitetaan mun blogiin sulta terveisiä! :)

   • Ihan vesille ei ilman venettä päässe mutta saaristossa kulkee paljon yhteysaluksia ja toinen mahdollisuus on saariston rengastie. Itä-Suomessakin on lautta- ja vesibussi yhteyksiä.
    Pari päivää sitten laitoit kuvia jostakin kirkosta. Asia jäi vaivaamaan, kunnes juuri muistin mielenkiintoisen kohteen. Jos hieman erikoisemmat kirkkomaalaukset kiinnostavat ja reittisi kulkee Keski-Suomen suunnalle niin suosittelen Toivakan kirkkoa.

    • On kyllä jo käynyt Ahvenanmaa mielessä, kun en ole siellä koskaan käynyt. Siellähän voisi autoilla ja telttailla. Mutta riippuu siitä, että mistä päin lähden takaisin etelään. Nyt on kuitenkin vielä suunta pohjoiseen ja Suomea piisaa sinne päin vielä useampi sata kilometriä.

 2. Nämä sinun Suomi-tarinat on ihan yhtä mielenkiintoisia kuin kertomukset Kambodzasta tai Kiinasta. Katiskajuttu oli mainio, ihan alkoi tehdä mieli ongelle. Voikukanjuurien keräämisestä tuli mieleen se kiinalainen lääkäri jolla oli jos jotakin rohtoa. En hämmästyisi vaikka vielä tekisit jonkinlaisen villiyrttipostauksen (vink vink…).

  • Kiva kuulla! :)

   Vinkistä vaarin. Minulla on tässä yrttikkuria menossa, mutta olen turvautunut ihan kaupan tuotteisiin. Olen kyllä lueskellut yrteistä ja etenkin munuaisten ja maksan puhdistamiseen käytettävistä. Paljon on Suomen luonnossa siihen käyttökelpoisia kasveja. Kunhan tähän asiaan enemmän perehdyn niin saatan hyvinkin ruveta keräämään itse.

   Koivua, nokkosta ja voikukkaa olen kerännyt, mutta varsinkin voikukan lehtien kuivaaminen oli hankalaa. Eivät meinanneet kuivua sitten millään. Yrtit pitäisi kuivata pimeässä ja ei liian kuumassa ja silti nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.