Biisoneita!

Sinne jäivät Juuka ja mökki ja kaverit. Muut suuntasivat porukalla enemmän tai vähemmän etelään ja minä hieman haikein mielin yksin pohjoiseen. Olisi ollut niin kiva, jos vieressä olisi istunut joku matkaseurana. Samalla kuitenkin nautin vapaudestani ja mahdollisuudestani mennä minne huvittaa, sekä siitä, että tämä matka tuntuu niin oikealta vaikka järjellä ajatellen on aivan pöljää lähteä pohjoiseen tähän aikaan vuodesta ja ylipäätään matkalle näillä ruokavaliorajoituksilla.

Suuntasin kohti Kajaania ja poikkesin 6-tieltä niin pian kuin mahdollista. Ajoin Rautavaaran kautta tielle nro 870. Eipähän siellä mitään ollut. Hirmuisia mäkiä, pitkiä suoria, kuoppaista asfalttia ja ihanan vähän liikennettä. Ne harvat, jotka siellä kulkivat, päästelivät liikennevalvonnan puutteessa menemään ihan kunnolla.

Metsää, lisää metsää, suota, metsää, turvesuota ja taas metsää. Ja sitten yhtäkkiä biisoneita. Tiesin kyllä, että Suomessa tarhataan strutseja ja villisikoja, mutta että biisoneitakin. Tien 870 varressa n. 50 km Kajaanista on Kainuun Biisonitarha. Biisonikyltin innoittamana poikkesin hiekkatielle moista ihmettä katsomaan, mutta eivätpä biisonit niin vain kansan pällisteltävänä olleetkaan. Olisin halunnut vain vilkaista enkä ollut sillä tuulella, että olisin malttanut jäädä oikein kunnolla käymään, joten biisonit jäivät kuvaamatta.

Täällä Kainuun Biisonin kotisivuilla on muutama kuva tarhan asukeista. Sieltä ei ikävä kyllä käy ilmi, että myydäänkö tilalta suoraan noita lihatuotteita tai mistä niitä saa ostaa ja saavako tilalla kävijät maistiaisia, mutta kysymällähän se selviää, mikäli kiinnostusta on.

2 vastausta artikkeliin ”Biisoneita!

  1. Musta tuo kyltti johtaa harhaan tai käy kuten sveamamman maalla kun täti silitteli sutta. Lähinnä itse varoittaisin aidan takana liikuskelevista biisoneista koska kukaan normaali ihminen ei sinne kaiketi mene jos on edes vähän lukenut Aku Ankkaa.

    Ps. Tampereella olis tarjolla ens viikon alkupuolella ternimaitojuustoa jos tällä suunnalla ajelet.

    • Tuon tarhan pitäjiltä on sitten tainnut jäädä Aku Ankat lukematta.

      Tampere on suurin piirtein yhtä kaukana ensi viikon reitistäni kuin on maidot ja juustot ruokavaliostani, vaikka terniä olisivatkin. Mutta kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Varmana maistan sitten, kun maitotuotteita voin taas syödä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *