Se on poissa

Kuollut. Död. Borta. Ei ole enää sitä.

Se on voitettu. Kukistettu. Nujerrettu. Tapettu. Nitistetty. Myrkytetty. Väsytetty. Selätetty. Nirri pois.

Vapaus. Uuden alku. Uusi elämä. Elämä ylipäätään.

26 thoughts on “Se on poissa

 1. Voi onneks olkoon! Kuinka hienoa! :) oon seurannut sun tuskailuja sitä kuritonta otusta vastaan täällä!

  • Kyllähän täällä syödään ja paljon syödäänkin. Siitäkin olen jo jutun kirjoittanut, tulossa on. Pitää vain saada tuo ruoansulatus pelaamaan kunnolla ennen kuin kannattaa noita vaikeampia ruokia ruveta napaansa ahtamaan. Mieli kyllä tekisi jo yhtä ja toista; vuohenjuustoa, jäätelöä, partajogurttia…

 2. Super! Nyt sitten matkaan vaan ja lisää mielenkiintoisia matkakertomuksia! Suosittelen Uutta-Seelantia.

  • Jeee! Täytyy vähän kasvattaa habaa ensin, jotta jaksaa heittää rinkan selkään. Uusi-Seelanti on varmasti hieno paikka, kuvista päätellen aivan mielettömiä maisemia. Mutta mulla vain se Nepal pyörii mielessä edelleen. Saa nähdä…

 3. Ihana kuulla. Onneksi olkoon! Saitko ne pois Tre örterin avulla vai löytyikö joku uusi kikka?

  • Tre Örteriä ja sieltä maaliskuun lopulta asti ja reilu viikko sitten aloitin vielä Salicarian siihen rinnalle. Ameba tarpeeksi kauan lepotilassa ja pitkälti ruokavalion ansiosta vahvistuminen, jolloin oma vastustuskyky lienee tullut avuksi ja niitannut sen penteleen lopullisesti. Jatkan vielä Tre Örterillä, kun on pullossa vielä jäljellä. Varmuuden vuoksi ja ettei tule mitään uutta nyt, kun en vielä ole kunnolla voimissani ja vastustuskykyinen.

  • Kiitos!! Kyllä tuntuu hyvältä. Tuntuu, että nyt on taas mahdollisuuksia vaikka mihin ja uskaltaa tehdä vähän suunnitelmiakin. Ei mitään pitkän tähtäimen isoja juttuja, mutta voi esimerkiksi luvata tulla käymään viikon päästä. Ennen on aina pitänyt katsoa sen aamun vointi, että jaksaako lähteä. Kiva kuulla, että olet ollut linjoilla.

 4. Moikka pitkästä aikaa!!!
  Hei olen lähes liikutuksen kyynelissä kun olen nyt käynyt läpi tätä sun taistoa ja vihdoin luin, että se on poissa <3. Pitkä lukutauko on ollut välissä, viime syksyn juttuja olin lukenut ja sitten jostain syystä jäi vähemmälle, ja nyt sitten eksyin taas sivulle. Me olimme tammi-helmikuussa 7 viikkoa reissussa, ihan vaan Espanjassa ja Teneriffalla. Helmikuun puolivälistä lähtien en ole tervettä päivää nähnyt…
  En tiedä sainko jonkun ötökän myös elimistööni, vai onko jotain muuta. Oireena mm. huimaus, lihasnykimiset, vatsan huono toiminta, etova, ällö olo, sydämen lyönnit tuntuu välillä koko kropassa, ei niinkään korkeaa pulssia, mutta sydän sykkii niin että joka paikassa tuntuu, silmät eivät toimi, välillä ei näe lähelle, välillä ei näe kauas, lihakset ovat aivan uuvuksissa vaikken tee mitään jne…
  Nyt tämän hetkiset oireet on selkeä jomotus kaulalla varsinkin vasemmalla puolella, silmien toimimattomuus, sikamainen väsymys, uupumus, sisäinen tärinä (ei aina välttämättä näy ulospäin). Ärsytyskynnys on ihan sairaan matala, varsinkin silloin kun oireet on päällä. Välillä olen onneni kukkuloilla kun tunnen olevani terve ja seuraavassa hetkessä taas täristää ja on muitakin oireita ja siihen loppuu se onnen tunne.
  Ensimmäinen tk-lääkäri ei ottanut minua ollenkaan tosissaan. Koska verikokeissa ei paljastunut mitään ihmeellistä, (viitearvojen alapuolella oleva natrium kylläkin) ei minussa voi olla mitään vikaa. Kun kerroin kamalista oireistani, jotka haittaavat elämääni todella pahasti (eivätkä silti ole ollenkaan niin pahat kuin sinun oireesi), lääkäri sanoi, että jos siltä tuntuu, voin varata uuden ajan lääkärille, mutta että vanhuus ei tule yksin.
  No olen selaillut netistä kaikkia mahdollisia juttuja mistä oireeni voisivat olla peräisin. Kilpirauhasen vajaatoiminnassa on aikalailla samoja oireita. Varasin viimeisillä varoillani ajan yksityiselle lääkärille, joka vähän ihmetteli, ettei minun oireillani ole tehty muita tutkimuksia… Käski aloittaa vähähiilarisen ja sokerittoman dieetin (minulla myös kovasti ylipainoa, eikä tipu millään…paitsi ehkä kirveellä), kirjoitti lähetteen kilpparikokeisiin, juuri näihin MDD:n kokeisiin siis ja käski tulla viimeistään syksyllä uudelleen kunhan koetulokset olisivat tulleet. Sain lähetteen myös jonkin rauta-arvon, B12-vitamiinin ja foolihapon ottamiseen, koska hemoglobiinini oli alhainen ja hän halusi muutenkin nähdä millä tasolla nuo arvot ovat.
  Tämän lääkärikäynnin jälkeen olen jo voinut niin huonosti, että olen viettänyt äitienpäiväni päivystyksessä, mutta eiväthän he voineet auttaa kun ei missään mitään vikaa ole… Sain ajan toiselle tk-lääkärille ja olin jo valmiiksi kirjoittanut 4 kpl A4-sivua elämästäni ja oireistani helmikuusta lähtien ja muutoinkin olin valmis barrikadeille taistelemaan asiasta. Tämä lääkäri tajusikin sitten heti (luetuani hänelle ne neljä sivua oireita ja juttujani), että tätä täytyy tutkia lisää. Kilpirauhasarvot (ne viisi, joita täällä Suomessa "voi" tutkia, olivat kaikki viitearvojen sisäpuolella. Nyt pitää mennä silmälääkäriin, koska silmäoireet ovat todella huolestuttavia. Jos sieltä ei löydy mitään, niin sitten lähete neurologille…
  Samaan aikaan tässä oireita ja väsymystäni ihmetellessä olen löytänyt netistä tietoa lisämunuaisen uupumuksesta ja siitä Wilsonin taudista (jota Suomessa harva lääkäri edes tunnistaa kilpirauhasen sairaudeksi, koska se ei näy näissä Suomessa tehtävissä verikokeissa). Olen siis menossa silmälääkäriin, sen jälkeen yksityislääkäriin taas, koska en ole ihan vielä valmis poissulkemaan näitä kilppariongelmia, vaikka verikokeet ovatkin ok. Tuohon lisämunuaisen uupumiseen taas viittaa se mitattu rauta-arvo (joka minulla oli viitearvojen alapuolella) ja tekemäni silmätesti, jossa taskulampulla osoitetaan valoa silmään sivusuunnasta… Lisäksi minulla oli ihan järkyttävä stressi viime syksynä, ja juuri se on avaintekijänä usein tällaisessa uupumisessa.
  En ole myöskään poissulkenut ajatusta, että esim. matkalla olisin saanut sisuksiini vaikkapa Blastocystis hominiksen, joka saattaa myös aiheuttaa samantyyppisiä oireita. Kukaan ei ole kuitenkaan vielä siihen asiaan reagoinut, ilmeisesti siksi, että olen matkustellut "vain Espanjassa"…
  MDD:n testit olisin valmis teetättämään vaikka heti, samaten bioresonanssitutkimukset haluaisin teetättää, mutta koska olen työtön (enkä voi tällaisella kunnottomuudella edes kuvitella meneväni töihin), niin kaikki nämä jutut maksavat niin paljon, että ei kertakaikkiaan ole mahdollisuuksia niitä teetättää.
  Sinun juttujasi lukiessa kiinnitin huomiota mm. siihen, että minunkin B12-vitamiiniarvoni oli jonkin verran yli viitearvojen, foolihappo oli viitearvojen sisällä, mutta alakantissa. Saa nähdä mitä tästä vielä kehkeytyy, olen "kärsinyt" vasta kolmisen kuukautta ja silti aivan puhki…
  No, tulipa vuodatus. Olen kuitenkin todella onnellinen sinun puolestasi Virpi. Ja ehkäpä jatkamme viestittämistä vaikka sähköpostin kautta…

  • No voi nyt hyvänen aika. Voi ei.

   Jos oireet ovat tulleet yhtäkkiä, niin kyllä se ötökältä kuulostaa. Ei kai kilpirauhasenkaan toimintahäiriö yhtäkkiä ala. Eivätkä ala stressioireetkaan ihan hetkestä, sen tiedän jo omasta kokemuksesta.

   Minulle on sanottu, että ei kai sinulla mitään voi olla, kun kerran veriarvoissa ei mitään näy. Joo joo. Tässäkin sen näkee. Minulla muuten oli natrium koko ajan normaali, mutta kalium ja magnesium ihan alarajan tuntumassa tai vähän sen ali. Se viittaa munuaisiin ja lisämunuaisiin, että elektrolyytit eivät pysy sisällä. En sitten tiedä natriumista.

   Tuttua on tuo, että väliin on hyvä päivä ja sitä on ihan onnesta soikeana ja sitten seuraavana taas ihan kurjaa vaikka muka teki kaiken ”oikein”. Mutta ruokavaliolla on ISO merkitys vointiin. Toivottavasti löydät jutuistani jotain vinkkiä, mitä kokeilla. Minullakin on tuota tärinää, vieläkin. Sciolla ajellessa katsoi, että hermostossa ei ole mitään ja että johtuu tod.näk. siitä, että solut eivät saa riittävästi energiaa.

   Minulla on tuolla blogiposti. Kirjoita vain, jos siltä tuntuu.

   Nyt on sitten minun vuoroni toivotella sinulle: jaksamisia.

   • Kiitos :). Kaikki muut oireet ovat nyt tulleita, mutta jo viime syksynä minulla oli jossakin vaiheessa näön kanssa ongelmia, eli kun katsoin kauas, se oli sumeaa. Syksyn työrupeama oli järkyttävän stressaava ja olin sairas lähes koko sen ajan…kurkku kipeä, poskiontelotulehduksen oireita, yskää jne. Sen takia mietin sitä lisämunuaisten uupumista.
    Ja kyllä takuulla saan tekstistäsi vinkkejä. Kunhan vaan pääsisin niitä toteuttamaan, krooninen rahapula vähän hidastaa näitä touhuja ja kuten takuulla itsekin tiedät, oireet ovat niin rasittavia, että näistä haluaisi pois ihan heti, nyt. Että lottovoittoa odotellessa… ;).
    Dieettiä on takana nyt kohta kolmisen viikkoa, eikä se oloa ainakaan huonontanut ole. Vatsaoireet ovat ainakin vähentyneet. Möyrimiset mahassa ja se kamala mouruaminen (siis ääni) ovat vähentyneet, samoin närästys hävisi heti kun jätin viljatuotteet pois ruokalistalta. Mutta paljon on vielä parannettavaa ja lisäravinteita pitäisi kai ottaa. Kunhan jaksaisin perehtyä tähänkin kunnolla., voimat ja jaksaminen ovat niin rajallisia tällä hetkellä, että kaikki kestää…
    Törmäsin tuolla jollain nettikeskustelusivulla tällaiseen tekstiin: ”Satuin lukemaan netistä japanilaisesta Umeboshi luumusta. Kiinalaisessa lääketieteessä tuota on käytetty vuosisatojen ajan parasiittien häädössä ja japanilaisen tietämyksen mukaan vahvistaa vatsaa ja edistää ruoansulatusta.” Siitä on näyttänyt olevan monille apua tuon Blastocystis hominiksen häädössä, mutta siinäpä vasta ongelma, että mihin tässä nyt lähtee selvittämään, että mitä siellä vatsassa mahdollisesti möyrii…
    On mulla sulle muutama kysymyskin, joten ennemmin tai myöhemmin laitan sulle sähköpostia…uskomatonta miten isoiksi tällaiset pienetkin asiat muuttuu kun on puhti pois.

    • Joo, tiedän. Mitään ei jaksa. Sen takia en minäkään jaksanut rampata eri lääkäreillä ja etsiä hoitoa. Kun yhdessä veti vesiperän, niin kesti kauan ennen kuin jaksoi yrittää uudestaan. Ryhtyminen oli ihan melkein ylivoimaista, ylipäätään mihinkään. Vaikka sähköpostin kirjoittamiseen.

     Umeboshi-luumuja en kokeillut, kun se Tre Örter auttoi. Sen pitäisi kyllä auttaa kaikenlaisiin loisiin eikä tietääkseni sen ottaminen mitään haittaa vaikka ei loisia olisikaan. Itsekin otan sitä vielä. Että sen puoleen sinun ei tarvitse edes lähteä diagnosoimaan, että mikä siellä elimistössäsi rällää, mutta olisihan se toki kiva tietää. Voit käyttää nekin rahat siihen lääkkeeseen. Pullo maksaa 54€ ja tarvitset ainakin kaksi. Mutta aloita toki yhdellä, jotta näet ensin, että auttaako. On voinut käydä niinkin, että sinulla on ensin ollut jotain harmittomampaa ja sitten reissulta olet saanut ärhäkämmän. Tai niin, että ensin on stressi vetänyt puolustuskykyä alas ja pöpö pääsi kävelemään sisään. Noinhan se mulla meni. Ynnä että mulla oli amalgaameista elohopeaa blokkaamassa valkosoluja toimimasta.

     Katso postaukset maksapotilaan ruokavaliosta. Niillä ohjeilla pitäisi uupumuksen hellittää. Tuntuu jo ihan parissa päivässä. Mutta jos siitä proteiiniryhmästä on yksikin mukana ruokavaliossasi ja vatsasi ei jaksa sitä kunnolla sulattaa, niin väsynyt olet.

 5. Hei!

  Tiesän että aika myöhään tulee tämä kommentti siihen nähden että olet julkaissut postauksesi jo toukokuussa.

  Löysin blogisi pari viikoa takaperin kun googlettelin reissublogeja. Jäin heti koukuun ja lueskelin juttujasi yömyöhään asti, kuten nytkin.

  Se miksi päätin kommentoida viimein on se, että kun näin otsikon, kyyneleet alkoivat poltella silmissäni. Voi että olen onnellinen puolestasi! Piina on nyt ohi. :)

  Olet myös saanut minut vakuuttuneeksi siitä, että jos joskus elämässäni jostain sairaudesta saan kärsiä, niin homeopaatin puoleen käännyn ensimmäisenä.

  Lopuksi tahdon kiittää upeasta tavastasi kirjoittaa niin matkustamisesta, kuin omista tunnoistasikin! Jatkan tästä vielä tämän vuorokauden puolella ihan tuoreimpiin postauksiisi asti helpottuneena puolestasi!

  Onnea ja mukavaa kesän jatkoa!

  • Hei Ansku! Voi kiitos ihanista kehuista. Nyt on kirjoittaminen vähän jäänyt. Josko tästä saisi taas uutta intoa. :)

 6. Heippa! Todella mielenkiintoinen tämä blogi olen tätä lueskellut :) Mitä mieltä blogin kirjoittaja, voiko ameeban saada esim. Turkin hanavedestä? Itsehän siis olin matkalla Istanbulissa syyskuussa ja vahingossa krapulaan tuli hanavettä juotua. Sen jälkeen kotiin palatessa alkoivat oudot vatsakivut… Aloin sitten lukemaan kaikkea ameeba sitä ja ameeba tätä. :’D

  • Enpä tiedän Turkin hanavedestä mitään, mutta en pidä lainkaan mahdottomana. Vedessähän ameba elää. Myös giardia on mahdollinen tuliainen.

 7. Hei, mistä tilasit umeboshia? Vai söitkö pikkelöityä umezua, jota Suomessa markkinoidaan umeboshina? Tällä hetkellä toista kuukautta menossa karsittua viljaton-maidoton-sokeriton ruokavaliota ja kookosöljy-omenaviinietikka-kurkuma-valkosipuli yms. siinä ohessa. Olo paranee, mutta hiiva ei nitisty lopullisesti, mikä todennäköisesti tarkoittaa sitä, että joku parasiitti myllää suolistossa. Sairastelen myös erittäin paljon. Lääkäreistä ei ole apua, sillä vikahan on minulla ”korvien välissä”. Tahtoisin kokeilla tuota umeboshia, mutten tiedä, mistä niitä saisin vai toimiiko umezu yhtä hyvin. Ilmeisesti umeboshi tehoaa vähän kaikenlaisiin parasiitteihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.