Lahjoja hammaskeijulle

Perjantaina lähti sitten toinenkin poskihammas. Sekin oli haljennut ja arka kuin mikä. Lämmin tuntui, viileä tuntui, suun kautta hengittäminen tuntui, kieli tuntui, hammasharja tuntui. Hammaslääkäri ehdotti, että jos juurihoidolla yritettäisiin, kun hammas ei kerran ollut pohjia myöten halki. Minä en jaksanut ruveta siihen rääkkiin. En nyt. Varsinkaan, kun sen juurihoidon auttamisesta ei olisi mitään takeita.

Edellisen hampaan menetystä itkin ja surin pitkään ja hartaasti ja niin oletin käyvän tämänkin hampaan lähdön jälkeen. Mutta eipä harmittanutkaan enää. Tunsin vain helpotusta, kun se oli poissa ja voisin taas monen kuukauden jälkeen alkaa käyttämään sitäkin puolta suustani. Kai olin tämän surrut valmiiksi asti jo etukäteen.

Olen vähän miettinyt, että kai se pitää Aasian matka vielä tehdä ja hankkia sieltä jostain implantit. Sitä jos lähtee tekemään, niin samahan se sitten enää on, että onko niitä laitettavana yksi vai kaksi. Onpahan enemmän syytä lähteä ja mitä useampi, niin sitä enemmän säästää. En ole ollut Thaimaassa enkä tiedä esimerkiksi Bangkokin hintatasoa, mutta sieltä luulisi löytyvän huippuhammaslääkäreitä ja kahden suomalaisen implantin hinnalla saavan kaksi Bangkokilaista sekä lentoliput ja hotellit päälle.

Kun nyt olen alkanut homeopaattisia lääkkeitä kokeilla, niin kerronpa tässä kokemukseni Arnicasta(D30). Olihan minulla niitä helmiä jo edellisenkin hampaanpoiston aikaan, mutta en muistanut niitä ennen kuin vasta muutama tunti jälkeenpäin. Otin silloin sen viisi helmeä ja aika hyvin meni. Hampaan paikkaa jomotti jonkin verran, mutta ei niin, että olisin mitään särkylääkkeitä kaivannut ja enkähän minä niitä olisi ottanutkaan, vaikka olisin kaivannutkin. Tällä kertaa muistin nuo Arnica-helmeni ja otin viisi kappaletta puoli tuntia ennen operaatiota ja toiset viisi takaisin kotiin päästyäni. Puudutus häipyi aikanaan, mutta hampaankoloa ei alkanutkaan särkeä. Ei yhtään. Ei tuntunut edes, että siellä ikenessä oli tuore ja verinen aukko.

Eikös se niin ole, että hammaskeiju aina jättää joka hampaasta jonkin lahjan hampaan lahjoittajan tyynyn alle? Ei vaan ole mitään minun tyynyni alla näkynyt. No, jospa sieltä olisi jotain isompaa tulossa. Sitten joskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.