Lääkettä amebaan

Aika kova paikka oli tuo, kun ei pöpöä vieläkään löytynyt. Olin niin kovasti toivonut saavani sairaudestani oikean diagnoosin ja sen perusteella voivani nostaa kanteen noita törkylääkäreitä vastaan. Mutta eipä ollut mitään. Sen ymmärrän, että ameba on erittäin vaikea saada ulostenäytteestä kiinni, mutta en ymmärrä, miksi minulla ei näy ameban vasta-aineita. Tuon arvon kuuluisi olla koholla, jos ameba on edennyt vatsaontelosta muualle elimistöön. Olen miettinyt, että voisiko se johtua siitä, että kun immuunipuolustus on ihan nollissa, niin elimistö ei jaksa mitään vasta-aineitakaan muodostaa. Jos joku tietää tähän selityksen, niin kertokaa ihmeessä.

Enää en jaksa tuota diagnoosia jahdata, olkoot. Kunhan vain pääsisin tästä eroon. Huolimatta siitä, mitä lääkärit sanovat tai eivät sano, niin jos minussa on jokin, joka aiheuttaa amebainfektion oireet ja reagoi loislääkitykseen kuin ameba, niin silloin se on minulle ameba. Tai jokin muu loinen, mikä lie, mutta loinen joka tapauksessa.

Lääkäristä hain siis ensisijaisesti diagnoosia, en lääkitystä. Mitä olen netistä näitä amebajuttuja lukenut, niin antibiootit eivät aina edes auta ja lisäksi sellaisista hevoskuureista tulee todella huono olo. Suomi24:n Blastocystis Hominis –ketjussa on ihan mielenkiintoisia kokemuksia aiheesta. Niinpä olin jo ennen tuonne Mehiläiseen menoani päättänyt, että antibiooteille en rupea ennen kuin vasta kun kaikki muu on kokeiltu.

Ensimmäinen löytämäni loisia tappava yrttilääke oli Tre Örter. Pullon ohjeen mukaan sitä otetaan päivittäin 2,5ml vesitilkkaan sekoitettuna tyhjään vatsaan 20 min. ennen ateriaa. Otin tällä annostelulla kuurin marraskuun puolivälistä joulukuun loppuun. Vointini koheni paljon sinä aikana ja helmikuun puoleen väliin asti meni ihan hyvin, mutta sitten ameba heräsi lepotilastaan ja levisi todella nopeasti ja vointini romahti.

Odotin noita Mehiläisen laboratoriokokeita ennen uuden kuurin aloittamista. Nyt otin lääkettä tällaisen ohjeen mukaan:
Päivät 1-2: 2,5 ml
Päivät 3-4: 5 ml
Päivät 5-6: 7,5 ml
Päivät 7-8: 10 ml ja tämän jälkeen 10 ml kerran viikossa pullo (100 ml) loppuun.
Minä otin tuohon vielä muutaman kerran kiellon päälle eli päivät 9-10 10 ml ja sen jälkeen olen ottanut 10 ml 4-5 päivän välein ja aion käyttää tähän kuuriin kaksi pullollista. Samalla lailla pieneen vesitilkkaan sekoitettuna ja 20 min ennen ateriaa.

Kuurin kuudentena päivänä vointini parani selvästi: ruoka alkoi sulaa paremmin ja tunsin saavanikin siitä jotain. Kaksi viikkoa kuurin aloittamisesta nousi kuume ja olin viisi päivää ihan reippaassa kuumeessa. Kuume on tässä tilanteessa todella hyvä merkki. Se tarkoittaa, että immuunipuolustus aktivoituu ja alkaa taistelu pöpöjä vastaan. Niitä minussa on vaikka kuinka. Flunssaa en ole sairastanut moneen vuoteen, mikä ei tarkoita sitä, että olisin niin rautaisessa kunnossa, että minuun eivät virukset pääse, vaan että virukset kävelevät minuun sisään kuin avoimista ovista eikä immuunipuolustukseni jaksa pistää hantiin sentin vertaa.

Nutramedixin valmistaman Quinan väitetään tehoavan bakteereihin ja alkueläininfektioihin. Aloitin tämän kuurin noin viikko sen jälkeen, kun Tre Örterin pääannokset oli otettu. Quinaa otetaan kaksi kertaa päivässä veteen sekoitettuna. Alkuun 1 tippa 120 ml:aan vettä ja Quinan määrää lisätään hitaasti 15 tippaan asti. En tiedä, paljonko on hitaasti. Ihan joka päivä en ole määrää kasvattanut, osin siitä syystä, että en aina muista paljonko olen edellisenä päivänä ottanut ja osin siksi, että neljän tipan kohdalla tuli pahoinvointia, joten jäin siihen annostukseen, kunnes ei enää tuntunut miltään. Saa nähdä tehoaako tuo amebaan, mutta jos yhtään minkään pöpöjen kasvua hillitsee, niin hyvä sekin. Kaikki on tässä tilanteessa kotiin päin. Mainittakoon vielä, että mitään muita sivuvaikutuksia tai huonoja oloja en ole huomannut näiden yrttien aiheuttaneen kuin tuon yhden kerran huonovointisuuden. Silloin olin aika korkeassa kuumeessa ja olo hutera jo muutenkin, joten silläkin on saattanut olla osuutensa asiaan.

Toivon tietenkin, että saisin näillä tököteillä ameban tapettua, mutta sekin on jo puoli voittoa jos saan sen edes pysymään lepotilassa. Tällöin se ei tee elimistössä tuhojaan eikä kuluta voimavarojani ja on mahdollista, että elimistöni toipuu riittävästi, jotta oma immuunijärjestelmäni voi listiä sen lopullisesti.

Jos ei noista edellisistä ole apua, niin minulla on vielä yksi konsti takataskussa kokeilematta. Tähän sain vinkin eräältä amebaa puolitoista vuotta sairastaneelta, joka oli jo syönyt kaksi antibioottikuuria ilman, että olivat auttaneet ja lääkärit tarjosivat ratkaisuna lisää samaa antibioottia mutta tuplasti vahvemmalla annoksella. Tästä hän kieltäytyi, koska oli mennyt niin huonoon kuntoon jo edellisistä kuureista ja meni hakemaan homeopaatilta apua, joka antoi lääkkeeksi Soria Naturalin yrttiuutteita Salicaria (rantakukka) ja Composor13, joka on yhdistelmäuute ja sisältää valkosipulia, jalosauramoa, timjamiöljyä ja merimarunaa. Näitä otetaan kumpaakin 1 ml kolme kertaa päivässä veteen sekoitettuna. Ameba oli kuulemma tuolla kuurilla lähtenyt.

A. Vogel, monien luontaistuotteiden ja yrttilääkkeiden kehittäjä, kertoo kirjassaan Maksa ja Terveys saaneensa Intiasta loisen, joka oli mennyt maksaan ja parantuneensa siitä papaijakapseleiden avulla. Raa’assa papaijassa on jotakin loisia tappavaa ainetta.

Tre Örteriä olen ostanut täältä: Shopping4net.fi.

Soria Naturalin tuotteet tilasin täältä (ulkomailta saa varmaan halvemmalla):
Salicaria, Composor13

Quinan sain homeopaatiltani, mutta sitä voi tilata ainakin Nutramedixin kotisivuilta.

20 vastausta artikkeliin ”Lääkettä amebaan

  • Joo, kiva tietää -juttuja. Ei sinänsä mitään uutta ja mullistavaa ja eikähän nuo iltalehtien jutut koskaan kovin syvällisiä ole. Tuo oli ihan mielenkiintoista tietää basilikasta, että silläkin antipöpöominaisuuksia on.

    • Voisin muistaessani silmäillä, kun käyn ihmisten ilmoilla ja sattuu Suomalainen kohdalle. Mikään yksittäinen ruokahan ei sinänsä paranna, ihan niinkuin tuossa kirjan esittelyssäkin todettiin. Sikäli sellaiset ”syö tätä ja voi hyvin” -mainokset ovat ihan hömppää. Mutta muutoin kokonaisruokavaliolla on terveyteen ja sairauksiin ihan olennainen vaikutus. Ruokavaliolla voi saada itsensä niin terveeksi kuin sairaaksikin. Minä olen joutunut tämän sairaushässäkän takia noudattamaan jo vuosia aika hankaliakin rajoitteita ruokavaliossani ja tulen kertomaan siitä jossain vaiheessa.

     • Noinhan se on. Sinulla on vähän eri lähtökohdat ruokavalioon kuin terveellä ihmisellä. Mutta terveellekin ihmiselle oikea ruokavalio tuo henkistä ryhtiä elämään. Vähän sama kuin kävelenkö portaat vai menenkö hissillä. Valintoja on joka tapauksessa tehtävä.
      Toivottavasti ameebasi saadaan hoidettua ja saat tehdä ruokavaliovalintoja ilman sairauden tuomia rajoitteita. Muistelen niitä Kambodzan herkkupostauksia…

     • Kyllä tuo, ja vielä lisää terveyttäkin.

      Olen itsekin muistellut haikeana niitä Kambodzan torien valikoimia ja harmitellut, kun en kaikkea voinut syödä. Mutta joskus vielä ja sitten syön ja kokeilen ihan kaikkea.

 1. Heippa Virpi,
  ja kiva lukea että vaivojen aiheuttaja on löytynyt. Oli se jo aikakin. Ei olisi tullut minulle mieleenikään tuollaisen pöpön olemassaolo vaikka täällä tropiikissa niitä löytyy vähän joka nurkassa. Minä olen taitanut säästyä niiltä kun syön valtavat määrät erilaisia yrttejä päivittäin. Nyt varsinkin farmilla asuessani tulee nautittua kaikkea itse kasvatettua tuoreena. Juomavetenä käytän sadevettä joka ensin kloorataan ja sen jälkeen vielä käytetään 5-osaisen suodatinjärjestlmän kautta (oma tekele). Ei ole vatsataudit pahemmin vaivanneet :)
  Tsemppiä toipumiseen ja toivon mukaan et ole täysin hyljännyt meitä näillä kulmilla. Ensi vuonna pitäisi farmin vierasmaja olla käytössä joten jo on matka näille kulmille niin tervetuloa… :)

  • Heippa itsellesi ja kiitos kutsusta. Kiva nähdä, että käyt vielä täällä lukemassa.

   On se minulla mielessä ollut, että pitäisikö tulla käymään. Jos vielä lähden jonnekin, niin sinne Nepaliin ja siinä tapauksessa Bangkokin kautta. Bangkokissa on varmasti päteviä hammaslääkäreitä jos laitattaisin implantit noiden menetettyjen hampaiden tilalle. Voisin samalla tulla käymään siellä teidän farmilla tutustumaan teihin ja yrtteihin ja kiinnostaisi oppia, että miten niitä yrttejä käsitellään. Nyt olen ihan kotikutoisesti tehnyt omia yrttilääkkeitä: riipinyt pihapiiristä nokkosta, koivua ja voikukkaa. Parhaillaan menossa munuaisten puhdistuskuuri, sitten seuraavaksi maksa.

   Kumma, etten minäkään osannut loisten mahdollisuutta itse ajatella. Sitä ei vain ole tottunut ajatukseen, että loisia on ja niitä voi olla jopa itsellä eikä vain jollain muulla siellä jossain muualla. Sitten se aiempi stressaaminen ja loppuunpalaminen sotki niin paljon, luulin että uupumukseni johtui siitä ja että kroppa on sen takia mennyt jotenkin sekaisin.

   • Tänne suuntaan vain kun kunto kestää. Ammattimaista hammashoitoa saa ja varmasti edullisemmin kuin niillä kulmilla. Ainoa mikä siinä maksaa on Titanium ruuvit. Aikaahan koko hommaan menee parisen kuukautta, joten sillä välin on aikaa kierrellä näillä kulmilla. Noitten yrttien kanssa olen vielä noviisi. Uutta opin joka päivä. Perushommana voidaan sanoa: pulvereina (kapseleissa tai nesteeseen sekoitettuna) tinktuuroina (minun käyttämä tapa) ja keitoksina. Kaikki yrtit missä on alkoholil/vesi-iuennaisia aineenosia käytän tinktuureissa. Muut menee keitinveteen tai jauhettavaksi. Myöskin pillereitä voi pyöritella jauheesta vaikka hunajan avulla.

    Noita loistartuntoja on ollut ystävilläni jotka ovat matkustelleet Laosissa ja Kamputseassa. Kaiketi saaneet ne tuoreista vihanneksista ja yrteistä jotka on ’huuhdeltu’ likaisessa vedessä. Nyrkkisääntöna täällä pidetään, että mikä on keitetty tai paistettu voidaan syödä. Kaikki muu on parasta jättää paikallisten nautittavaksi :D

    Tsemppiä toipumiseen. Seurailen kyllä koko ajan kuinka hommat sujuvat siellä päässä. Nettiyhteys kun on sään armoilla (USB-modemi) pitkän välimatkan takia lähimpään lähetinmastoon niin välillä jää päiviä ettei yhteydet onnistu. Kunhan saan uuden 15-elementtisen Yagi-antennin viritettyä tangon päähän niin eiköhän rupea 3G’kin saapumaan antenniini… :)

    • Voi mahoton! Meneekö siinä niin kauan..? Minä kun luulin, että tyyliin viikko. Miten on Thaimaan viisumisäännöt nykyisin, saako siellä olla kahta kuukautta ilman viisumia ja jos ei, niin saako viisumin tuosta vain noin pitkäksi aikaa?

   • Hei!
    Mahtavaa, kiitos näistä vinkeistä. Kuinka monta pullollista söin Tre Örteriä yhteensä? Entä kuinka pitkään sitä Salicariaa ja Composor13 :a pitää ottaa se 1 ml /päivä?

 2. Voi että mikä pelastus tämä sun blogi! Olen jo muutaman vuoden temponut erinäisten oireiden kanssa, jotka välillä luokiteltu masennukseksi ja välillä kämpän homevauroiden aiheuttamiksi. Mitään homevauroita ei siis ole löytynyt. On toistuvaa poskiontelotulehdusta,flunssaa, pahoinvointia,akne, jatkuvaa päänsärkyä, järkkyä yöhikoilua ja vatsa toimii miten sattuu. Pari viikkoa sitten sain kauheen vatsataudin jota epäilin ruokamyrkytykseksi ja menin labraan testeihin. Tulosten tultua sain kutsun jatkotutkimuksiin ja juuri tänään sain tiedon ameebasta. Lääkärillä ei ollut sen harmainta hajua mistä on kyse ja sanoi vaan sen hienon latinalaisen nimen, joka meni aivan ohi ja soittavansa huomenna takaisin kun on jutellut infektiolääkärin kanssa kuinka toimia. Taustani pikaisesti: 2002 Kuuba 2kk, 2005-2006 Costa Rica, 2011 Costa Rica ja nyt toukokuussa palasin 7kk reissusta Costa Ricasta. Tiedä siis onko mahdollisesti tuo ameeba ollut mukana matkoilla jo pidempäänkin ja nyt ottanut todellisen vallan vasta. Reissun aikana moni vannoi greipin siemen uutteen nimiin jota sekoitetaan veteen, ja näin ehkäisee happamuudellaan parasiittien kotiutumisen kehoon. Itse naukkailin sitä toisinaan… Reissussa sairastin myös en edes muista montako virtistä ja niihin otin kilttinä antibiootteja joka nyt tuntuu ehkä tuhonneen sen vähäisenkin vastustuskyvyn… Intuitio ja ahkera googlaaminen sanoo ettei mun kannata edes yrittää tähän ameebaan mitään kemikaalinappeja. Olin reilu kuukausi sitten aika tarkalla detoxilla jolloin olo oli tosi hyvä. Käytännössä siis söin vihanneksia, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja kalaa. Lisäksi supersmootheja luonnon ravintolisillä. Vehnänoras, chiasiemen, msm, kookosöljy, greipinsiemenuute. Eli tällä lyhyellä google lääkärinopillani olen saanut kaverin silloin lepotilaan ja nyt se on taas villinä. Hankinkin nyt samoin tein mainitsemasi luonnonrohdot ja ruokavalion ja alan taltuttamaan sitä hemmetin ameebaa! Että voikin olla kaiken takana tuollainen. Vuosi sitten kävin jo kilpirauhastutkimuksissa. Ihme zombie olo ollut jo pitkään. Vuosia. Ja ei ole tapaistani. Nyt alkaa uudet opinnot parin viikon päästä ja olisi kiva aloittaa energisenä ja hyvinvoivana. Toivottavasti kommenttini tavoitti sinut.Kiitos tuhannesti vinkeistä :)))

  • Zombie-olo on aika hyvä sana kuvaamaan sitä oloa, joka tulee, kun syö niitä ruoka-aineita, joita ameban heikentämä ruoansulatus ei kykene käsittelemään.

   Helhetshälsa on lopettanut Tre Örterin valmistuksen, mutta ehkäpä iHerbistä löytyisi valmisteita, jotka sisältävät noita samoja ainesosia eli mustan saksanpähkinän vihreää kuorta, koiruohoa ja mausteneilikkaa. Quinaa ei vatsani muistaakseni kestänyt ja kun en kestänyt rikkiä, niin tuo valkosipulia sisältävä Composorkaan ei käynyt minulle. Mutta jos voit syödä sipuleita, niin silloin voisit kokeilla yhdistelmää Salicaria ja Composor, jos ei löydy tuota Tre Örteriä vastaavaa valmistetta.

   Myös näitä voisi kokeilla:
   http://www.shopping4net.fi/Luontaistuotteet/Kehon-Puhdistaminen/UltraParasit-Holistic.htm
   http://www.shopping4net.fi/Luontaistuotteet/Kehon-Puhdistaminen/UltraDetox-Holistic.htm

   Niitä suositellaan käytettäväksi yhdessä, mutta voisi kokeilla ihan vain tuota Ultra Parasiittia, jos jauhe tuntuu liian rankalta (sisältää mm. cayennea). Annoksista en kyllä tiedä enkä että kuinka kauan pitäisi syödä, kun en ole itse kokeillut. Mutta nuo kapselit sisältävät niitä samoja yrttejä kuin Tre Örter ja niiden sisältämät muut ainesosat eivät kuulosta niin kovin rankoilta suolistolle ja maksalle.

   Kiva, että blogini tavoitti sinut ja tsemppiä parantumiseen!!

 3. hei,

  mun 12v tyttärellä on todettu sekä DF että BH :(
  Kaksi ab kuuria on takana, eli kerta-annos Secnolia DF:ään marraskuussa ja reilua kuukautta myöhemmin kontrollinäytteen jälkeen Flagyl 400mg x 3 x 7 vrk. .
  Samalla kun DF kontrolloitiin jätettiin myös MDD:lle näytteet, josta sitten löytyi myös tuo Blasto.
  Sairastelua ollut takana ainakin 18 kk, välillä niin kovia kramppeja että hiki otsalla valkoisena makaa lattialla. Luulin pitkään että kyse on pelkästä vatsataudista joka oli hetkittäin tosi raju, mutta kun ei tullut oksua eikä rippeä ollenkaan… huonoa oloa valitteli usein, mutta oletin että on vikaa syömisissä, eli liian harvoin, liian vähän, väärän laista ruokaa jne.koska nuo huonot olot meni aina nopeasti ohi.
  Jossain vaiheessa syksyllä kyselin tarkemmin ja likka kertoi että huono olo on joka päivä. Huolestuin ja varasin lääkärin, ja sitten alkoikin selviämään mistä on kyse. Ihan hirveä morkkis itsellä, vuoden äiti palkintoa odotellessa… Miksi en ottanut tarpeeksi vakavissani asiaa aiemmin ?!
  No nyt sitten yritän selvittää millä noista pääsee eroon. Kaikesta lukemastani päätellen ABt ei auta, eli yrttejä ja ruokavaliota siis seuraavaksi ?
  Kysyisinkin neuvoa että mitä saisi ja pitäisi syödä ja mitä pitää välttää ?
  Pahaksi onneksi likalla on hyvin rajoittunut ruokavalio, maistaa hirveen tarkkaan kaiken ja ei oikein pysty syömään jos ei tykkää mausta tai rakenteesta. Tästä on tulossa varmasti oikein kivaa siis. Olen tosin selittänyt että nyt ei voida mennä sillä mistä tykkää vaan pitää ajatella että millä ne pirulaiset kuolee ja että saa tarpeeksi ravintoa.
  Pitkään on ollut sellainen tilanne että likka sanoo että vaikka hän syö niin on silti kova nälkä koko ajan.
  MDD testin mukaan suoliston tila on kuitenkin aika hyvä eli siellä ei ole mitään tulehdusta ja hyviä bakteerejakin on aika hyvin (näin sanoi lääkäri Liisa Kuisma Pikkujätistä) .
  Oisin tosi kiitollinen jos saisin jotain vinkkejä miten edetä. Kiitos siis etukäteen.
  t Jaana Juvonen

  • Hei, tulee todella myöhäinen vastaus. Ensimmäistä kertaa ehkä kolmeen, neljään vuoteen käyn täällä kurkkaamassa. Toivottavasti olette jo päässeet amebasta eroon. Loisyrttilääkekuurin aikana voi syödä ihan mitä vaan tykkää ja keho muuten sietää, se ei rajoita mitenkään. Minä olen edelleen turvautunut tarvittaessa Tre Örteriin ja tilannut sitä Ruotsista (googlettamalla löytyy), mutta samalla kombolla olevia loistököttejä varmasti löytyy muitakin. Ainakin iHerbistä voi tilata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *