Joulukalenteri luukku 19

Makeankirpakoita sitruksia jouluisessa mausteliemessä

Ohjeessa hedelmät neuvotaan laittamaan kuorineen, mutta jos haluat vähemmän kirpeyttä, kuori hedelmät.

n. 1,3 l:
4 appelsiinia
1 verigreippi
150 g kumkvatteja
1 l vettä
1,2 l sokeria
1 vaniljatanko, josta siemenet poistettu
3 kanelitankoa
2 tähtianista
5 neilikkaa
2 mustapippuria

1. Pese hedelmät huolellisesti. Lohko appelsiinit ja verigreippi ja puolita kumkvatit, kaikki kuorineen.
2. Kuumenna vesi, sokeri ja mausteet kiehuvaksi. Anna kiehua matalalla lämmöllä n. 10 min. Lisää sen jälkeen pilkotut hedelmät ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
3. Lado hedelmät puhtaisiin, steriloituihin purkkeihin (purkit on hyvä käsitellä atamonella). Kaada päälle liemi niin, että hedelmät peittyvät kokonaan. Tarvittaessa keitä lisää lientä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *