Joulukalenteri luukku 17

Kuvagalleria: Valittuja paloja Kambodzasta

Miehet iltakalassa Sihanoukvillessä. Verkko on heitetty veteen. Taustalla kalastusveneiden jono mennä puksuttaa avomerelle päin.

Tässä on jotain niin perin herttaista ja tyypillisen kambodzalaista.

Pikaruokaa tienvarresta.

Bambusilta Mekong-joella Kampong Chamissa. Silta puretaan joka vuosi tulvakauden ajaksi ja kasataan sitten uudelleen.

Joulukuinen auringonlasku Kepissä.

Häiden toisen päivän aamuna auringon noustessa sulhanen ja tämän suku tuovat morsiamelle lahjoja.

Häihin pukeudutaan tietysti komeasti ja kaikki nuo koristeet ommellaan pukuihin käsin.

Lohikäärmeiden tanssi kiinalaisena uutena vuotena.

4 vastausta artikkeliin ”Joulukalenteri luukku 17

  1. Jos morsiammelle tuodaan lahjoja niin ne kai tuodaan morsiammen vanhempien luo. Jäävätkö ne sinne vai ottaako morsian lahjat mukaansa kun hän lähtee sulhasen matkaan. Vai onko hää rituaali muunlainen kuin kuvittelen.

    • Paljon häitä vietettiin tuona aikana, kun Kambodzassa olin. Oli kuivakausi meneillään, eli hääsesonkiaikaa jo itsessään ihan niinkuin meidän kesä, ja oli ollut hyvä satovuosi, joten ihmisillä oli paremmin varaa. Tuon kuvan otin aamiaisella istuessani ja kulkue oli menossa samaan juhlapaikkaan, jossa jo edellisenä päivänä häitä oli juhlittu. Hääjuhlia varten pystytetään iso teltta (yleensä ihan vaan kadulle, jos ei parempaakaan paikkaa ole), viritetään hirmuiset ämyrit ja musa soi niin, että ei siellä varmasti voi kukaan mitään keskustella. Sitten sitä joikinaa kestää sen kaksi (perinteisesti ja rikkaammissa häissä kolme) päivää ja se alkaa ainakin tokana päivänä jo ennen kuutta aamulla. Porukkaa siellä teltassa on enempi vähempi koko ajan ja enempi varsinaisina ruoka-aikoina. Eli siellä teltassa ovat olleet vastaanottamassa lahjoja, mutta siitä en tiedä, että annetaanko nuo lahjat takaisin vai saako ne pitää – kun tuosta kulttuurista on kyse, niin kumpi vain vaihtoehto on ihan mahdollinen. Juuri nuo lahjat ovat enempikin rituaali. Muutoin toivotaan rahaa, jotta saadaan häät kustannettua. Minulle kerrottiin, että jos minä ulkomaalaisena menisin häihin, niin kaikkein sopivin lahja olisi 5-10 USD punaisessa kirjekuoressa.

  2. Vautsi mitä pikaruokaa!!!! Juuso tykkää kyllä enemmän hampurilaisesta. Käärmeen tunnisti heti, mutta tipuja sai katsoa aika pitkään. Ollaan pitämässä sairastupaa – nyt Juusolla alkoi yskä ja ääni käheänä. Homeopaattiset valmisteet kaivettiin hätiin heti aamulla.

    • Ja sitten siellä on yhdellä vadilla pallokaloja! Sellaisia pieniä sinttejä, jotka pullistuvat ihan palloiksi puolustautuessaan. Niissä oli vieläpä jotain myrkyllistä, mutta en muista miten se juttu meni.

      Paranemisia Juusolle! Hyvin ehtii vielä kuntoon jouluksi. Se homeopaattinen lääke (sulphur-tipat) mut nyt pinnalla pitää. Ilman niitä ei tulisi mitään tästä olemisesta – eikä syömisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *