Joulukalenteri luukku 1

Vandra i Sydostasien – Kunming

Loka-marraskuussa 2009 osallistuin matkatoimisto Läs och Res:n järjestämälle Kaakkois-Aasian kiertomatkalle Vandra i Sydostasien. Matkareitti kulki Kiinasta Vietnamin kautta Laosiin ja päättyi Vietnamiin Hanoihin. En pyrikään esittelemään koko matkaa, vaan poimin matkakuvieni joukosta parhaimmat palat ja tärkeimmät muistoni. Koko matkakuvauksen ja reittikartan löydät täältä Läs och Res:n kotisivuilta.

Matka alkoi Kunmingista. Tässä muutama havainto kaupungilta, kun siellä yhden sunnuntaipäivän kuljeksin.

Kiinalaiset kohtelevat eläimiä huonosti, mikä tässä näkyy ahtaina häkkeinä. Torilla lemmikkieläinosastolta en kaikista mönkijöistä ottanut selvää, että olivatko ne tarkoitettu lemmikeiksi vaiko lemmikkien ruoaksi.

 

Jenkkilapsille värjätään maidot, kiinalaisille kananpojat.

Jostain se on leipä nyhdettävä. Tämä mies myi kadun kulmauksessa bambusta taiteilemiaan hahmoja.

Kiinassa ei juurikaan lastenvaunuja näy ja hyvin ne päiväunet maittavat selkärepussakin matkaten.

Ennen yhden lapsen politiikkaa Kiinassa asuttiin isoissa perheissä ja pienissä tiloissa. Liekö siitä perintöä se, että yksityisyyttä ei tunneta samalla tavoin kuin meidän kulttuurissamme.

Tässä tee-se-itse Pekingin ooppera. Näyttelijöiden keski-ikä oli arviolta 70:n hujakoissa ja yleisön vielä parisenkymmentä vuotta korkeampi. Pysähdyimme hetkeksi katselemaan ja meillekin tuotiin muovijakkarat istuimiksi ja kerättiin pieni pääsymaksu.

Tokihan Pekingin oopperassa pitää orkesteri olla.

 

Kansainvälisyyttä linja-autoasemalla.

Täältä saattaa tulla ruokaa meidänkin kauppoihimme. Kasvihuoneita ja –katoksia riitti monen kilometrin matkalle Kunmingin eteläpuolella.

 

 

 

 

 

4 vastausta artikkeliin ”Joulukalenteri luukku 1

  1. Ehdinkö ekana avaan luukun :-)
    Luin juur Japanin blogeja, sinne haluan. Kiina ei niin kiinnosta vaik yks kaveri asuu siellä jossainpäin.

    • Kellonajasta päätellen et. Olen aivan ajattelematta pistänyt joulukalenteriluukuille saman julkaisuajan kuin muillekin postauksille eli vähän ennen puoltapäivää. Mutta ihan totta, luukku pitäisi olla avattavissa silloin, kun vuorokausi vaihtuu. Vaihdankin käytäntöäni seuraaville kalenteriluukuille ja jos tässä joulukuun aikana kuulumisiani kirjoittelen, niin tulkoot ne sitten siihen tavalliseen aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *