Kuvagalleria: Hanoin vanhan kaupungin kortteleissa

17.4.2011 Hanoi, Vietnam

Katuja sieltä kapoisimmasta päästä.

Täällä termi ”syödä ulkona” saa aivan toiset ulottuvuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katukeittiön pannut kuumina.

Kaupustelijat kiertelevät ympäriinsä kantaen tavaroitaan tällaisissa länkikoreissa. Näissä kulkee jopa kokonainen katukahvilakin termospannuineen, kuppineen, piippuineen ja muovijakkaroineen.

Tai sitten myytävät kulkevat pyörän päällä.

Aina jostain se durianmyyjäkin lopulta löytyi, kun tarpeeksi jaksoi kierrellä etsimässä. Yksi tuollainen hedelmä painaa muuten lähemmäs pari kiloa.

Syömätauko. Keitetyt munat ovat tavallinen kadun varresta saatava pikaruoka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Markkinoilla.

Yhdellä kadulla myydään kaupoissa työkaluja, toisella petivaatteita, kolmannella kadulla kaikki pesevät mopoja. Tällä kadulla metallisirkkelit soivat ja hitsipuikot kipinöivät.

Sähkötöistä täällä olen pohtinut sellaista, että mitähän tehdään, jos jonnekin tulee vika. Vedetäänkö vain piuha irti vastaanottajan päässä ja vedetään tilalle uusi kaapeli kaikkien entisten päälle? Sillä ei kai näistä voi enää kukaan mitään tolkkua saada.

Pieniä puutarhoja löytyy mitä yllättävimmistä paikoista.

Tässä vanhan rouvan pitämässä katukahvilassa istuin tovin teekupposella. ”Merci.” Rouvan ranskan kielen taito on mitä ilmeisimmin peruja niiltä ajoilta, kun Vietnam oli Ranskan siirtomaa.

Luonnon äänistä täällä vastaavat linnut pienissä häkeissään, joita ripustetaan roikkumaan ulos talojen edustoille ja parvekkeille.

Sisustusestetiikkaa aasialaisittain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7 thoughts on “Kuvagalleria: Hanoin vanhan kaupungin kortteleissa

 1. Aivan mahtavia fotoja.Jotenkin sä yleensäkin onnistut kuvissasi tuomaan paljon mielenkiintoista informaatiota suurella esteettisellä silmällä, mutta nämä olivat mielestäni ihan parhaasta päästä.Kuvakulmat ja värit melkeinkuin alkavat tuoksua ja kuulua.Mikä kamera sulla on?Olen itse hankkimassa jonkinlaista,ei mitään kallista kuitenkaan.Mitenkäs kuuri on edennyt?

  • Kiva kuulla! Mun kamera on Panasonic DMC-T27. Ostin vuosi sitten, kun olin nähnyt sellaisen yhdellä toisella matkalaisella. Hän oli kovin tyytyväinen omaansa ja niin olen ollut minäkin tähän.

   Kuurista ja kuulumisia on pitänyt kirjoittaa, mutta kun en millään meinaa saada aikaiseksi. Olen niin mahdottoman väsynyt. Mutta syömään pystyn taas, joten sikäli asiat ovat hyvin.

 2. Siinä sähköjohtohässäkässä ylimpään ”linnunpönttöön” asti on sähköjohtoja, siitä alaspäin
  puhelinjohtoja kertoi ”sähkärini”.

  • Piti mennä ihan uudelleen tuijottamaan tuota kuvaa, että osaanko nähdä eron. No, ei minun näin maallikkona tarvitsekaan osata niitä toisistansa erottaa. Paitsi että puhelinjohdot näyttäisivät olevan pahemmassa sotkussa kuin sähköpiuhat. Onkohan meillä maan alla vastaavanlaiset hässäkät?

   • Eiköhän tuossa ole sekaisin molempia piuhoja koko matkalla, tuskin niitä mitenkään on eritelty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *