Kuvagalleria: Li-joella

5.5.2011 Xingping, Kiina

Sain hostellistani seurakseni Li-jokiristeilylle nuoren kiinalaispariskunnan. Päivän ohjelma oli kulkea bambulautalla Xingpingistä Yangdiin, sitten lautalla vielä pätkän matkaa takaisin päin ja kävellä loput. Tästä retki alkaa.

Puoliltapäivin on joella pikkulautoille parin tunnin kulkukielto. Arvelin sen liittyvän jotenkin isompien alusten kulkemiseen. Poliisivene vartioi kiellon noudattamista ja tässä odottelemme siltä lähtölupaa. Kaikki muut turistit tässä olivat kiinalaisia ja juttu kulki iloisesti turistien ja paikallisten venekuskien välillä.

Viimeisen ison aluksen saavuttua lautta-armada lähti liikkeelle ja vastaan tulivat Yangdista päin isompien veneiden vanavedessä tulleet pikkulautat. Kohtasimme kahden lautan kiinalaisseurueen, jotka iloisesti ampuivat toisiaan vesipyssyruiskuilla. Päivä olikin ihan tuskaisen kuuma, pitkälti yli 30°C.

Maisemakuvia tuli räpsittyä oikein urakalla. Pistetään vaatimattomasti nyt vain yksi malliksi.

Kiinalaiset ovat innokkaita poseeraamaan.

Meikäläisen poseeraaminen on jäyhempää suomalaistyyliä…

…mutta yhdessä sekin onnistuu.

Kiinassa metsämansikatkin ovat feikkejä.

Puhveleita täällä on paljon. Jos eivät ole töissä, niin sitten kylpemässä tai mutakuopassa pyörimässä.

Olen muuten kerran astunut puhvelinläjään, en tällä mutta yhdellä toisella reissullani. Polulla takanani kulkeva kommentoi jotain näkymistä ylhäällä sivulla ja minähän nostin katseeni maasta…

Meitä vastaan tuli appelsiininmyyjä ja ostimme häneltä maistiaiset. Eivät olleet kovin hääppöisen näköisiä – pieniä ja tummahkoja – mutta niin makeita ja mehukkaita ja oletettavasti vasta poimittuja. Oli aika virkistävää siinä helteessä.

Tien päässä näkyvä pöheikkö on bambu.

Matkalla sai ihmetellä kiinalaista tienpäällystystekniikkaa.

Ja oho: päivän aikana oli kylän päätielle ilmestynyt asfaltti. Kuulemma olisi pitänyt laittaa jo aikoja sitten, mutta nyt tuli kiirus, kun kylään oli tulossa jotain tärkeitä viranomaisia vapun päivää eli Labour Day:tä viettämään.

5 thoughts on “Kuvagalleria: Li-joella

 1. Vaikuttiko joen vesi puhtaalta? Tekikö mieli uimaan?
  Vuoret näyttää sellaisilta ettei taida kiipeäminen ylös onnistua…

  • Ei ole puhdasta, ainakaan tässä Xingpingin edustalla. Venesatamassa ihan törkeän sotkuista. Virtaus on aika reipas, joki matala ja paljon näytti kasvavan heinää pinnan alla. Eli vesi näytti kyllä puhtaammalta yläjuoksulla. Tuleehan vuorilta alas koko ajan uutta vettä.

   Vuorikiipeilyä voisi noilla rinteiden paljailla osuuksilla harrastaa. Ne kun ovat ihan pystysuoria, niin niihin eivät ole kasvitkaan päässeet kasvamaan. Siellä taas missä on kasvillisuutta, on se sellaista pöheikköä, ettei sinne ole rämpimistä. Joillekin huipuille on kyllä polkuja, mutta en ole sinne asti vielä päässyt. Jyrkkää on.

 2. Mä en ole koskaan erityisesti ajatellut Kiinaan lähtöä, mutta nyt kyllä alkaa kiinnostaa! Ihanat maisemat ja mulle tuo 30-astetta passais mainiosti. Ja hienosti sä poseerasit – näytät oikein hyvältä näissä kuvissa – alkaako hoito tuntua olossa?

  • Kyllä Kiina kannattaa nähdä ja jos tyylistä – siis kiinalaisista, ruoasta yms – tykkää, niin tämä yksinään jo riittää vaikka koko loppuelämän matkakohteeksi. Täällä on hirveästi kaikenlaista nähtävää.

   Kiitos vaan :). Omasta mielestäni näytän ihan keskitysleirivangilta, kun on tukka pois ja laihtunut niin paljon. Ne mitkä joskus oli lihaksia on nyt pienet löysät roikkuvat pussit siellä täällä. Kyllä jotain tuntuu jo, mutta säätämistä on vielä paljon. Raportoin siitä muutaman päivän kuluttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.