Kuvagalleria: Vielä kerran Angkor ja muut temppelit

Phnom Penh, Kambodza 29.3.2011

Klassikko. Temppelikohteista suurin ja tunnetuin Angkor Wat kuvattuna peilautumassa lammen pinnasta.

Yksityiskohta Angkor Watia kiertävän uloimman pylväskäytävän seinäkaiverruksista.

Monia temppelikohteista kiertävät vanhat vallihaudat.

Turistirihkaman kaupustelusta saa moni temppeleiden lähistöllä asuva perhe elantonsa. Lapset seuraavat vanhempien mukana työmaalle.

Apsara-tanssijat ovat temppeleiden yleisimpiä motiiveja.

Bayonin portinvartijoita. Huomaa jokaisen uniikit kasvot.

Bayon oli kohteista ehdoton suosikkini. Sen ikuista, syvää rauhaa kuvastavat kasvot jäävät mieleeni yhtenä voimakkaimmista Kambodzaa symboloivista muistoista.

Täällä et todellakaan ole yksin…

…vaikka joskus saattaisitkin hetkeksi erehtyä niin luulemaan.

Jostain laitamilta voit silti löytää unohdetun kolkan.

Ta Kevin huippu oli kohteista haastavin valloitettava. Tässä portaat tasanteista ensimmäiselle. Vielä muutamat samanmoiset kiivettävänä.

Pre Rupissa vahtia pitävät elefantit.

Ilman jatkuvaa puhtaanapitoa kulkukäytävät jäisivät pian lehtimaton peittoon. Trooppisista puista kuivuneita lehtiä satelee alas tasaiseen tahtiin.

Toivoton urakka.

Viidakko valtaa omaansa takaisin Banteay Kdeissä.

2 vastausta artikkeliin ”Kuvagalleria: Vielä kerran Angkor ja muut temppelit

  1. Joo.Ehdottomasti yksi upeimmista paikoista,missä olen käynyt.Ei ainoastaan ne rakennukset vaan myös luonto ympärillä.Poikkesin välillä pois reitiltä pissalla ja arvioin sen ihan turvalliseksi (miinoista oli varoiteltu) ,kun norsujen läjiä oli siellä sun täällä.Metsä puineen ja kaikkine kasveineen oli fantastinen.Mieleen jäi myös eräs ehkä viisivuotias korukaupustelijatar,joka melkoisen hyvällä englannin taidollaan sai minut ostamaan muutaman rannekorun.Hetken päästä tämä söpöläinen palaa takaisin ja sanoo: Wher you come from?If Iknow the capital of your country you by more.No en mennyt siihen lankaan ,mutta viereisessä pöydässä istui kaksi nuorta jenkkinaista,jotka kertoivat olevansa opettajia Vietnamissa lomaillen täällä.Sama kysymys ja ihankuin tytön päästä olisi kuulunut raksutus noin 8 sekuntia ja voila: Washington DC ja kaupat tuli tehtyä.Eli Kambodzealainen kauppakorkeakoulu :3-vuotiaat englanninkielen kurssille.Toinen aine länsimaat ja niiden pääkaupungit,kolmas matematiikka :dollarit yhdestä viiteen,realeista ei niin väliä kun isä osaa ne sitten illalla laskea.Onhan ne jo sitten niin suuria lukuja.No,en nyt ajattele tätä mitenkään pahalla.Maassa maan tavalla.

    • Ei olisi temppelit niin hienoja ilman niitä valtavan suuria vanhoja puita. En tiedä kummatko sitten loppujen lopuksi olivat tärkeämmät kokonaiselämyksestä. Minä olisin aika tyytyväinen ihan vain saadessani kävellä jo pelkästään tuollaisessa metsässä.

      Minäkin olen kuullut tuosta pääkaupunki-myyntikikasta. Ei tosin itselle sattunut. Muutoin lapsikaupustelijat koin rasittavampina kuin aikuiset. Itsepintaisempia, tarrautuvampia, jankkaavampia. Mutta aika kilttiähän meno täällä vielä on, eivät kaupustelijat ole tunkeilevia tai aggressiivisia. Tiedä sitten tuosta sukupolvesta joka nyt on kasvamassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *