Kuvagalleria: Lisää ötököitä

Rantaan ajautunutta kuollutta sientä Bamboo Islandilla. Kuvasta ei näy se kuhina, joka sienessä kävi, yöks.

Kukkuu! Ja hävisi taas salamannopeasti.

Tätä kaveria en olisi kyllä huomannut, jos ei olisi melkein jalkani alta loikannut sivuun.

Kaksi kaunista vesiputouksilla Mondulkirin maakunnassa.

Ai ei löytynyt vai? Zoomataanpa vähän. Entä nyt? Siinä se on keskellä kuvaa. Pitkä, nokkamainen suu auki oikealle ja hirrrrmuisen pitkät takajalat.

Yllättävää illallisseuraa.

Pysähdyin ihmettelemään ilmassa nenäni edessä leijuvaa roskaa.

Tarkempi tarkastelu osoitti roskan olevan koteloitumassa oleva toukka. Toukka vetäytyi aina nopeasti sisälle koteloonsa havaitessaan liikettä ympärillään. Odotin hiljaa vieressä ja toukan pää tuli taas esiin – ja taas piiloon, kun heiluin kamerani kanssa yrittäen saada tuulessa heiluvaa koteloa osumaan kuvaan.

Lopulta toukka taisi tajuta keskellä kulkuväylää roikkumisen huonoksi paikan valinnaksi ja hiissasi itsensä ylös kohti puiden latvustoa häviten näkyvistäni.

Nämä ötökät ovatkin tarkoitettu syötäväksi.

Korento Siem Reapissa West Baraylla.

Perhonen tämäkin.

Tällä auringossa välkehtivällä mönkijäisellä oli mittaa n. 4 cm.

Tunnistatko tämän kaverin? Vihje: joulutervehdys.

Äskeistä pikkuserkkuaan huomattavasti kookkaampi oli tämä sirkka. Pituutta arviolta 8-9 cm.

Istuin huoneessani sängyllä, kun näin silmäkulmastani liikettä lattianrajassa. Ensin luulin, että siellä menee pieni gekko-lisko. Kuului rapi rapi rapi – eiväthän liskot pidä mitään ääntä kulkiessaan! Katsoin tarkemmin ja näin isoimman torakan ikinä. Sen ruumiin mitta oli n. 8 cm ja siihen nuo pitkät tuntosarvet päälle. Liian iso liiskattavaksi, tulisi inhaa sotkua. Mitä tehdä? Alkoi torakkajahti. Torakka kipitti seinän viertä karkuun raps raps raps, sängyn takaa, vessan seinustaa pitkin, huoneen ovelle ja oven alta käytävään. Avasin oven jahdatakseni sen pidemmälle, jottei se livahtaisi takaisin huoneeseeni. Aivan oikein, se kyttäsi oven takana. Hätistin sitä poispäin ja sinne se meni: käytävän poikki ja vastapäisen huoneen oven alta sisälle. Homma hoidettu.

Edellisessä ötökkä-galleriassa esittelin rukoilijasirkkanaaraan. Nyt näin ensimmäistä kertaa koiraan, joka onkin naaraan rinnalla kuin pikkuinen kirppu. Rukoilijasirkat käyttävät hienosti käsiään. Tämä piti muurahaisesta kiinni kaksin käsin, haukkasi keskeltä ja mutusti sitten jäännöspalat suuhunsa yksi kerrallaan kummastakin kädestä. Sain kaivettua kamerani esiin vasta kun sirkka oli jo lopettanut ateriointinsa ja sen päätteeksi hypähtänyt polvelleni pyyhkimään ruoan rippeitä suupielistänsä.

8 vastausta artikkeliin ”Kuvagalleria: Lisää ötököitä

 1. Taidat pitää pienemmistäsi.Itse tykkäsin eniten elefanteista.Oletko muuten käynyt alueella,joka on järven rannalla keskustasta muutaman kilsan päässä .Paljon halpoja hotelleita,baareja y.m.Minareetin vieressä.Vielläkö siellä on sama meininki:huumeita heinästä heroiiniin myytiin ihan avoimesti melkein tyrkyttäen,mutta muuten ihan okpaikka asua vähän aikaa.Lii Hai.

  • Pienet ovat mielenkiintoisia ja niitä on paljon erilaisia. En ole käynyt tuolla järvellä vielä, olen sen kyllä kartasta bongannut ja mulla taitaa olla sinne ihan kävelymatka. Oletan, että tarkoitat keskustan pohjois/luoteispuolella olevaa järveä. Ovat kuulemma täyttäneet sitä paljon siitä, mitä se on joskus ollut. Huumeiden suhteen Kambodza on ymmärtääkseni siistiytynyt paljonkin. Kaikki huumeiden hallussapito on lainvastaista ja kovista huumeista rankaistaan reippaasti. Aika metka paikka tämä kyllä on, paljon vastakohtaisuuksia ja elämää, ääniä.

  • Enää? Mietin, että olenko hämähäkkeihin törmännytkään ja muistin nyt hämähäkkikuvan, jonka unohdin tämänkertaisesta ötökkägalleriasta. Voi harmi, nyt pitää kerätä lisää ötököitä kokonainen galleriallinen.

 2. Kiitos näistä! Onpas herkullisia löytöjä! Itse asuin Hong Kongissa puolisen vuotta vihreällä, vuoristometsäisellä alueella, mutta suureksi pettymyksekseni sain kuvattua tai edes bongattua todella vähän mitään mielenkiintoisia ötököitä. Ihan jo näiden kuviesi ansioista tekesi mieli matkustaa takaisin Aasiaan, ja tällä kertaa vielä kauemmas kaupungista. Mahtavia otoksia erityisesti tuo sivulta kuvattu perhonen (niin kauniin malliset siivet), punainen korento ja vihreä, lehtimäinen sauvasirkka!

  • :) Ja minusta kun tuntuu, että olen vain ollut kaupungeissa koko ajan ja että olisipa ihana päästä luontoon. Mutta ehkä se on sitä, että kaupungit täällä ovat vielä kuitenkin aika maalaisia. Ja että täällä ikuisessa kesässä elävät kaiken maailman ötökät. Muurahaisia on aina huoneissa, mutta ne eivät ole kovin jänniä kuvauskohteita.

 3. Juuso ja ”tyhmä äiti” katsoi kuvat, meillä jäis noiden laarien herkut syömättä – mennään tyytyväisenä omille muroille ja jugurtille. Hienot kuvat! Osa jäi multa piiloon, poika kuvitteli löytävänsä kaikki helposti ; )

  • Mä olen kanssa jättänyt nämä paikalliset naksut ihan kokeilematta. Kiinassa joskus söin sirkkoja. Niiden jalat jäivät inhottavasti hampaiden väleihin. Muuten eivät mitenkään ihmeellisiä. Kunhan ovat läpirapeita eikä mitään löllöä sisällä, niin menevät ne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *