Kuvagalleria: Phnom Bro Phnom Srey

”Kauan sitten oli tapana, että naisten tehtävä oli kosia miehiä. Naiset olivat tyytymättömiä tähän vanhaan tapaan. ’Miksi aina meidän pitää kosia, eivätkö miehet voisi kosia meitä?’ Sovittiin, että pidetään kilpailu naisten ja miesten kesken ja häviäjäpuolen tehtävänä on jatkossa hoitaa kosintahommat.

Päätettiin rakentaa vuori. Se, joka yhdessä yössä rakentaa korkeamman vuoren on voittaja. Aikaa oli käytettävissä auringon laskusta aamutähden nousuun.

Naiset – tapansa mukaan – käyttivät viekkautta. Aamuyöstä he lähettivät taivaalle lyhdyn. Miehet näkivät tämän, luulivat sitä aamutähdeksi ja lopettivat työt. Aamulla todettiin naisten vuoren olevan korkeampi.

Siitä lähtien tapana on ollut, että miehet kosivat naisia.”

Phnom Bro Phnom Srey – Miesten Vuori Naisten Vuori – sijaitsee Kampong Chamissa.

2 thoughts on “Kuvagalleria: Phnom Bro Phnom Srey

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.