Battambang – ravintolavinkkejä

1.2.2011 Siem Reap, Kambodza

Battambangista lähdöstäni on jo aikaa, mutta lupasin vielä palata ravintolavinkkeihin. Keskusmarkkinatorin eteläpuolisissa kortteleissa sijaitsevat turistiravintolat. Muutamassa kävin, mutta niistä ei mikään sattunut olemaan mitenkään erityisesti positiivisessa mielessä mainitsemisen arvoinen tai juuri minun makuiseni juttu. Ravintolatarjonta Battambangissa ei ole ylitsepursuavan runsasta. Löysin muutaman mieleiseni paikan noiden turistikortteleiden ulkopuolelta ja pitäydyin sitten niissä.

Viistottaiselta kadulta keskusmarkkinatorista luoteeseen löysin ravintolan nimeltä Twin Town. Muista Battambangissa käymistäni ravintoloista poiketen tämä ei ollut kadulle avoin, vaan sisätiloissa ja ilmastoitu. Eli jos olet viluista sorttia, niin ota pitkähihainen tai hartiahuivi mukaan. Sisustuksessa oli haettu trendikkyyttä: selkeälinjaiset puiset valkeiksi maalatut pöydät ja erivärisiksi maalattuja suoria perustuoleja. Tilan perällä baaritiski ja siinä se. Ei mitään krumeluureja. Ruokalista oli piristävän erilainen kuin kaupungin eteläpuolen ravintolakeskittymässä. Tarjolla oli enemmän khmer-ruokia ja mm. grillattua hummeria ja kalaa. Hintataso oli dollarin, pari alempi kuin turistikorttelin ravintoloissa.

Ravintola Twin Town sijaitsee vinottaiskadulla keskusmarkkinatorista luoteeseen, tien vasemmalla puolella ennen Asia ja Star hotelleja.

Tarjoilussa ja koko siinä touhussa oli jotain herttaisen epävarman kömpelöä, mutta henkilökunta oli erittäin sympaattista ja kaikesta näkyi, että yrittävät ihan tosissaan. Juttelin omistajan kanssa ja sain tietää, että olinkin osunut tulemaan paikalle ravintolan avajaispäivänä. Kävin siellä lounaalla kaikkina kolmena jäljellä olevana Battambangin päivänäni ja ruoka oli hyvää ja raikasta, ei valmismausteilla ja –kastikkeilla pilattua, hinta-laatusuhde hyvä, palvelu erittäin ystävällistä ja täältä sain myös parhaimman makuiset pirtelöt. Twin Town sopii mainiosti lounaspaikaksi, mutta iltaa istuisin mieluummin jossain sisustukseltaan viihtyisämmässä paikassa. Uuden ravintolan avaaminen tälle alueelle, kun turistit suuntaavat pääosin toiselle puolen kaupunkia ruokapaikkaa etsiessään, on haastavaa. Todella toivon heidän menestyvän ravintolansa kanssa.

Seafood Tom Yam 2$ Twin Townissa.

Aasialaisen BBQ:n esittelinkin jo Kambodzan kiertomatkajutuissa (Päivä 20: Hemmottelupäivä Siem Reapissa, helmikuu 2011). Suosikki-illallispaikakseni tuli vastaavanlainen BBQ-buffet joen itärannalla. Nimeltään yksinkertaisesti BBQ Buffet sijaitsee vanhan kivisillan (Old Stone Bridge) päästä noin parisataa metriä suoraan eteenpäin kadun oikealla puolella. Buffet-illallisen hinta on 4$.

Juuri julkaistun Battambangin turistikartan tietojen vastaisesti hieman keskusta-alueen ulkopuolella pohjoiseen sijaitsevassa The Sanctuaryssa ei ole Seafood Buffet:a. Ovat lopettaneet sen, sillä kävijöitä ei ollut riittävästi, jotta se olisi ollut kannattavaa. Paikka sijaitsee hiljaisella ja valaisemattomalla kadulla ja kun sinne illalla säkkipimeässä tuktukin kyydissä menin, niin mielessä kerkisi jo käydä, että minnekähän minua nyt ollaan kyyditsemässä. Kävin siellä vain kerran ja syömäni amok oli ihan kohtuullinen, samoin hinta. Mainitsemisen arvoiseksi paikan tekee se, että syrjäisen sijaintinsa vuoksi se on rauhallinen, siellä oli kauniisti katetut pöydät ja oikein kankaiset ruokaliinat, jollaisia en ollutkaan nähnyt aikoihin. The Sanctuary näytti ainakin sinä iltana jolloin olin ainoa asiakas siellä, olevan kuin luotu romanttiseen kahdenkeskiseen illalliseen. The Sanctuary on myös hotelli. Heillä on kymmenkunta huonetta/bungalowia.

2 vastausta artikkeliin ”Battambang – ravintolavinkkejä

  1. Ihanan näköinen keitto :) nam.
    Oikeastaan olen miettinyt monesti, kun olen lueskellut kirjoituksiasi, että oletko jo ehtinyt perehtyä riimukiviisi? Kun itse olen tällainen ”uskon kaikkeen ja avoin kaikelle” niin olisi kiva kuulla niistä enemmän. Pitääkö henkilö, kenelle ennustetaan, olla paikalla? Vai pystytkö ennustamaan mulle näin henkisen läsnäolon voimalla? :)

    • Vähän niiden opiskelua ehdin aloittaa jo välillä, mutta sitten tuli jaksamisongelmia ja ne jäivät odottamaan taas parempia aikoja. En pidä etäennustamista mitenkään mahdottomana, mutta kun en ole vielä opetellut ennustamista laisinkaan, niin taitaa olla minun parempi aloittaa siitä, että toinen on paikalla. Ensin aion opetella ihan pänttäämällä mitä mikäkin kivi merkitsee. Sitten en oikein tiedä edes, että miten homma etenee. Pitää kai oppia jotenkin tuntemaan ne kivet ja harjoitella, että tietää miten tulkita milloinkin ja miten tulkita niiden keskinäisiä sijainteja ja asentoja. Eli pitkä matka vielä ennenkuin alan edes harjoitella kenellekään ennustamista. Mutta kovasti kiitoksia luottamuksesta. :)
      Sitä odotellessa: jatka uniesi kirjoittamista ylös, joko blogiin tai ihan vain itsellesi omaan (uni)kirjaasi. Mieti, mitä ne tahtovat sanoa. Usein symboliikka aukeaa helpommin, kun kirjoittaa. Toimii ainakin itselläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *