Päivä 8 – Kuvagalleria: Delfiinejä bongaamassa ja muuta Kratie-sälää

25.12.2010 Kratie, Kambodza

Naiset ovat tulleet jo kuuden jälkeen aamulla kaupunkiin myymään riisiröörejä.

Delfiinejä bongaamassa n. 10 km Kratiesta Mekong-jokea ylöspäin. Jokainen tuktuk-kuski kaupungissa osaa venelaiturille, josta voi vuokrata delfiininbongausveneen ja –kuskin. Venevuokra on 5 USD / tunti. Tuktuk odottaa rannassa ja kyydin hinta kannattaa neuvotella valmiiksi jo kaupungista lähtiessä.

Delfiinien valokuvaaminen on haastavaa puuhaa...

Noin yhdessä räpsäyksessä kolmessakymmenestä mukaan osuu veden ja taivaan lisäksi vilaus delfiinistäkin. Tässä kaksi pallopäätä edestäpäin kuvattuna.

Irrawaddy-delfiini on uhanalainen laji. Kambodzan alueella niitä elää Kratien lisäksi vain yhdessä paikassa ja kanta on n. 250 yksilöä. Nykyisin niitä ei enää metsästetä, mutta niitä jää toisinaan verkkoihin kiinni. Koska delfiinin pitää päästä pintaan hengittämään, kuolee se verkkoon takertuneena jo viidessä minuutissa.

Uimatauko. Ensimmäinen uimareissuni sitten Sihanoukvillestä lähdön. Meidän järvivesiimme verrattuna Mekongin vesi oli toki lämmintä, mutta kylmää verrattuna meriveteen täällä.

Villit orkideat kasvavat päällyskasveina puiden rungoilla.

Joenvarren kylän naisia talonsa edustalla.

Mekongin ympäristössä on kultaa.

Lootuslammikko.

Lootuksen juuria ja munakasta sekä lootuksenjuuri-kalakeitto.

Punaisten Khmeerien tuhoilta säästynyt yli 200 vuotta vanha puinen temppeli.

Tämä hierontapaikka löytyy Kratiesta rantakadun varrelta ydinkeskustan laidalta. Vietin lounaan jälkeen siestaa jalkahieronnassa. Perinteistä khmer-tyylistä kokovartalohierontaa voi kokeilla kerran kokeakseen millaista se on. Itse koen sen epämääräisenä sinne tänne tökkimisenä ilman, että mitenkään erityisesti työstetään juuri niitä jännittyneitä lihaksia. Jalkahieronta oli kyllä ihan hyvä.

Se pakollinen auringonlaskukuva.

Rantakatu on päiväsaikaan liian kuuma oleiluun, mutta auringonlaskun jälkeen varsin miellyttävä paikka istua iltaa ja tarkkailla ihmisvilinää.

Rantakadulla on paljon pieniä kärrykeittiöitä ja muovituoliravintoloita. Tästä kärrystä sai ostaa kookospähkinöitä, olutta ja keitettyjä ankanmunia.

2 thoughts on “Päivä 8 – Kuvagalleria: Delfiinejä bongaamassa ja muuta Kratie-sälää

  1. Jatkuvasti käyn tätä blogia lukemassa ja matkakuume kasvaa hurjaa vauhtia! Aivan mahtavia juttuja -aina, sekä kuvat ovat upeita!! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.