Kalaa Amok

Kalaa Amok kuuluu khmeeri-keittiön herkkuihin ja raaka-aineita saa jo meidänkin kaupoistamme, ainakin kaupungeista missä on etnisiä ruokakauppoja.

Keltainen kroeung tahna:

200 g sitruunaruohon varsia hienoksi pilkottuna

1 rkl inkiväärinjuurta kuorittuna ja ohueksi viipaloituna

1 tl raastettua kaffir-limen kuorta

1 tl raastettua kurkumaa (tai jos ei ole tuoretta saatavilla, niin sitten jauheena)

5 kpl valkosipulinkynsiä hienoksi pilkoittuina

2 kpl salottisipuleita hienoksi pilkoittuina

Survo sitruunaruoho, inkivääri ja limen kuori huhmareessa. Lisää valkosipuli ja salottisipulit ja jauha tasaiseksi tahnaksi.

3 rkl kroeung-tahnaa

1 tl hienonnettua kiinalaista inkivääriä (fingerroot/temu kunci/kra chai), sekoitetaan kroeung-tahnaan

600 g valkoista, kiinteälihaista kalaa suikaleina

2 sekoitettua munaa (ei vatkattua)

2 rkl thai kalakastiketta

½ tl suolaa

½ tl palmusokeria

150 ml kookoskermaa

Kaada kasariin muut ainekset paitsi suola, sokeri ja kookoskerma. Sekoita hyvin. Lisää suola ja palmusokeri. Lisää kookoskerma ja hämmennä, kunnes ainekset ovat sekaisin. Anna kiehua hiljalleen 5-8 min, kunnes kala on kypsää. Tarjoile riisin kanssa.

Sihanoukvillen parhaan Fish Amokin saa kuulemma Small Hotellista. Oli todella hyvää ja täyttävää ja se tarjoiltiin oikeaoppisesti kookoksen kuoresta. Olin maistavinani siinä myös maapähkinää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *