Asiat järjestyvät kun tekee oikeita asioita

22.9.2010 Myrskylä

Kesän lopulla tyhjentäessäni vinttikomeroani vastaani tuli vuosien varrella tekemäni asuntoremontin jäljiltä kassillinen tapettirullajämiä. Kysyin reiki-opettajaltani josko hän haluaisi ne materiaaliksi Veda-taidekursseilleen. Sovittiin, että jättäisin ne hänen tuttavansa luontaistuotekauppaan, josta hän voisi ne sitten hakea Göteborgissa käydessään.

En ollut koskaan aiemmin käynyt kyseisessä kaupassa, sillä se sijaitsi melko kaukana minun kotinurkiltani. Saapuessani paikalle kiinnitin heti ensimmäiseksi huomioni liikkeen ikkunassa olevaan Crearome-kylttiin. Olin pitkään harkinnut josko hankkisin setin ihovoiteiden valmistamiseen tarvittavia peruskemikaaleja. Olin käynyt kurssin jo jonkin aikaa sitten, mutten koskaan tullut hankkineeksi materiaaleja kotiin. Suomeen palattuani ehkä kestäisi ennen kuin löytäisin mistä hankkia kyseisiä vastaavanlaatuisia kemikaaleja, joten olisi hyvä jos oudoimmat ja välttämättömimmät tarvikkeet olisivat minulla jo valmiina.

Siinä ostoksia tehdessäni meille tuli liikkeen omistajan kanssa puhetta elämänmuutoksista ja kerroin olevani lähdössä pitkälle matkalle ja suuntaavani alkajaisiksi Kambodzaan. ”Kuinka ollakaan. Minun veljelläni on siellä talo ja hän vuokraa sieltä sänkypaikkoja.” Hymyilin ja vastasin ”Kyllä, kiitos”.

En ollut vielä ehtinyt etsiä mitään majoituspaikkaa enkä miettiä mihin päin Kambodzaa asettuisin. Ehkä olin jopa ajatellut jättää sen siihen hetkeen, kun olisin laskeutunut Phnom Penhiin ja sitten vain suunnannut sinne minne nenä näyttää. Olin kuitenkin kehitellyt mieleeni kuvan siitä miten matkani alkuun haluaisin asua. Minulla oli mielikuva jostakin lämpimän maan takahikiästä, jossa ei olisi turisteja eikä kukaan tyrkyttäisi minulle mitään helyrihkamaa tai massagemassagehierontaa. Paikasta, jossa ihmiset turistien poissaolosta johtuen olisivat vielä aidosti ystävällisiä ja uteliaita vieraista. Elämästä pienessä kylässä, jossa tekisin päivittäiset ruokaostokseni paikallisilla markkinoilla ja asumisesta siten, että voisin halutessani myös itse laittaa ruokani. Ennen kaikkea olen kaivannut kiireettömyyttä ja rauhallista ympäristöä vailla kaupungin ja kaikenlaisen turhan hänslingin impulsseja. Paikkaa, jossa voisin vain olla ja saisin levätä ja toipua.

Siinä se kaikki aivan odottamatta ojennettiin minulle luontaistuotekaupan tiskin takaa. Muutamaa viikkoa, sähköpostia ja puhelua myöhemmin minulla oli ensimmäisen kuukauden vuokra maksettuna ja avainnippu näpeissäni. Talo on juuri sitä mitä olin matkani alkuun ajatellutkin. Se sijaitsee pienen Reamin kylän laitamilla sivussa turistialueista. Ylimääräisenä bonuksena on sijainti rannikolla ja kansallispuiston kupeessa sekä välittömässä läheisyydessä oleva rivi rantaravintoloita joissa voi nautiskella mereneläviä bambukatoksen katveessa. Googlettamalla ei Reamin kylästä löydy mitään ja se on hyvän lomapaikan merkki se.

Talossa vesi tulee ja menee. Sähköt on alueelle vedetty hiljattain, mutta niiden toiminnassa kuuluu olevan vielä jotakin häiriöitä. Omistaja itse ei ole paikalla juuri nyt, mutta viimeisimmät Kambodzan terveiset kertovat katolle pudonneen kookospähkinän ja tehneen siihen reiän.

10 thoughts on “Asiat järjestyvät kun tekee oikeita asioita

 1. Hauska lukea juttujasi. Oikein jo odotan että pääset matkaan! Tai kaipa se matka tavallaan on jo alkanutkin.

  • Hei Kaisa. Kiva kuulla. Ihan oikeassa olet, matka on tavallaan alkanut jo kauan sitten. Mutta nyt olen paassyt matkaan jo ihan fyysisestikin ja tyon alla on ensimmainen juttu Kambodzasta.

 2. jaaha, vai reikä katossa. Meinaatko viedä mennessäsi ämpäreitä vai katonpaikkaussetin? Hauska kuulla että oot maastoutunu perille!

  • En ihan viela perilla talolla, mutta muutaman tunnin kuluttua ehka. Olen pitanyt valipaivan tassa lahikaupungissa jarjestellen muutamia pienia kaytannon asioita.

   Joo-o, saapi nahda mika tilanne on katon suhteen. Parhaillaankin tulee vetta ihan kaatamalla…

   • Raporttiasi odotellessa katselin tossa juuri Matkapassin jakson, jossa juontaja mm. kurvaili Sihanoukvillen kaduilla ja matkaili kalastajien kyydillä koskemattomana säilyneeseen saaristoon. Näytti aika, noh, eksoottiselta…

    Laita viestiä, jos tarttee laittaa kattohuopaa postiin :-)

    Hyvää matkan/oleskelun jatkoa, t. nimim. alkuviikosta mahdollisesti räntää Etelä-Suomea myöten..

    • Olisi tarvittu niin monta metriä sitä huopaa, että hoitakoon joku muu. Sihanoukvillessä taas. Jossain vaiheessa mäkin menen käymään jollain saaristoretkellä kyllä.

 3. Hej Virpi!!
  Jag fattar absolut ingenting men bilderna ser underbara ut. Åh vad jag längtar efter att göra en liknande resa. Bara få vara alldeles själv o upptäcka nya delar av världen.
  kram o hoppas allt gått bra o att du mår bra.

  • Nya och mer bilder är på väg. Början har varit lite trög. Berättar mer sen, när jag hinner. Har du provat på google översättningsverktyget? Det kanske kan inget perfekt finska, men jag tror att då kan du fatta iaf nåt. Kram på dig, Eva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.