Seuraavana: Berliini

Ollaan tykästytty ystäväni Oonan kanssa matkustamaan yhdessä, ja niinpä alettiin joulun alla miettiä, minne mentäisiin seuraavaksi. 2014 kesänä käytiin Dublinissa ja viime kesänä vierähti viikko Torontossa. Koska reissu piti mahduttaa viikonlopulle, ei vaihtoehtoja jäänyt aivan hirveästi – monet Pohjois-Euroopan isot kaupungit on koluttu puhki jo ajat sitten. Minä olen käynyt Berliinissä kolmesti, ja tykästyn siihen aina vaan uudestaan, eikä Oona ollut käynyt siellä ikinä. Napattiin Air Berliniltä halvat lennot ja niin oltiinkin jo matkalla Saksaan!

Viimeksi kävin berliinissä tammikuussa 2015, silloin iskän kanssa katsomassa jääkiekkoa :)

Viimeksi kävin berliinissä tammikuussa 2015, silloin iskän kanssa katsomassa jääkiekkoa 🙂

Pidän penninvenyttämisestä ja koen olevani kohtuuhtvä budjettimatkailija, mutta tämän reissun kustannukset saavat kokeneemmankin budjettireissailijan ylpistymään! Lentoliput Berliiniin ovat yleensäkin edullisia, me taisimme pulittaa suorasta menopaluusta noin 150 €. Berliinissä on myös halpa hotellien hintataso, joka yhdistettynä Hotels.comin Rewards-ohjelman ilmaisyöhön hinasi majoitushinnan todella alas. Kahdesta yöstä neljän tähden hotellissa keskellä länsikeskustaa maksoimme yhteensä 70 €!

Lähdetään Berliiniin maaliskuisena perjantaiaamuna ja palataan sunnuntai-iltana. Vähän kyllä jännittää, kuinka paljon niin isosta ja mahtavasta kaupungista kerkeää koluta parissa päivässä, mutta toisaalta viikonloppureissu on näppärä pieni tauko koulunkäyntiin, joka virkistää arjen keskellä.

Vinkit Berliinin pikareissuun ovat todella tervetulleita kommenttikenttään! 🙂

-Annika

Annikan 50 matkaunelmaa

Hei pitkästä aikaa!

Tämän postauksenhan piti tulla jo vuodenvaihteessa, mutta sen kasaamiseen menikin enemmän aikaa kuin ajateltiin. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten tästä lähtee! 🙂

Yksi suosikkibloggareistamme, Blondinbella, listasi jonkin aikaa sitten sata unelmaansa, ja päätimme jo silloin peesata listaamalla kukin viisikymmentä matkaunelmaamme. Tuumasta toimeen, tässä Annikan 50 enemmän tai vähemmän realistista matkailuun liittyvää unelmaa, lähellä ja kaukana! Jos haluat tarttua haasteeseen, linkkaa ihmeessä oma postauksesi, tai jos et bloggaa, kirjaa omat unelmasi kommentteihin 🙂

 

——————————————

 

1. Automatka Islannin ympäri – Islannissa olen päässyt käymään kahdesti, mutta molemmilla reissuilla ollaan kierrelty lähinnä Reykjavíkin seutua ja etelärannikkoa. Olisi mahtavaa nähdä koko mahtava maa!

2. Viikonloppuloma Blue Lagoonissa – revontulien alla loikoilu keskellä pimeää laavakenttää höyryävässä altaassa, sitä voisin harrastaa loppuelämän <3

3. Piiiiitkä islanninhevosvaellus – viime reissulla pääsin islanninhevosten makuun, nyt haluaisin päästä pidemmälle reissulle Islannin mahtavaan luontoon ihanan eläimen selässä.

4. Kiireetön automatka ympäri Ruotsia – rakkaaseen naapurimaahamme haluaisin tutustua yhä vaan enemmän.

5. Kesäviikonloppu Maarianhaminassa

6. All inclusive -karibianristeily 

7. Yöpyä Dubain Atlantis-hotellissa – olen suuri konseptiravintoloiden, -puistojen, -hotellien yms. ystävä, joten olisihan tuonne pakko päästä!

8. Löytää uusia, omia mansikkapaikkoja

9. Tehdä monta yhdistettyä keikka-lomamatkaa muusikkona – viikko keikkoja ja viikko lomaa päälle!

10. Penkkiurheilureissu Pohjois-Amerikkaan

Pohjois-Amerikassa olenkin päässyt tutustumaan jo baseballiin, mutta NHL-lätkä tai NBA-koris kiinnostaisi vielä enemmän!

Pohjois-Amerikassa olenkin päässyt tutustumaan jo baseballiin, mutta NHL-lätkä tai NBA-koris kiinnostaisi vielä enemmän!

11. Monipäiväinen reissu Disneyworldiin Floridaan

12. Yöpyä Pariisin Disneyland-hotellissa

13. Lentää pitkä, mannertenvälinen lento businessluokassa sänkyineen päivineen – tottakai pitää saada ottaa selvää, onko se niin mukavaa miltä vaikuttaa! 🙂

14. Katsoa kesäolympialaisia paikan päällä

15. Valloittaa lisää maailmaa – päästä käymään uusissa maissa ja kaupungeissa, kohdata uudenlaisia ihmisiä ja oppia uutta

16. Katsoa balettia Mariinsky-teatterissa

17. Päästä seuraavan kahden vuoden aikana Finnair Plus Silver -tasolle – tajusin hetki sitten kuinka lähellä seuraavaa kanta-asiakastasoa itseasiassa olen ja kuinka paljon etuja se tuo tullessaan, mm. ilmaiset ruumamatkatavarat!

18. Kehittyä budjettimatkailijana – kiristää kukkaronnyörejä edelleen, jotta voin matkustaa mahdollisimman paljon, ja silti saada matkoista irti sen, minkä haluankin.

19. Käydä matkamessuilla kiireettömästi ja kuunnella kaikkia esityksiä, jotka kiinnostaa!

20. Käydä joillakin ulkomaisilla matkamessuilla

21. Kehittyä ja kurinalaistua matkabloggaajana – säännöllinen postailu on unelma vain… 😉

22. Käydä Lapissa – usko tai älä, en ole käynyt Oulun pohjoispuolella…

23. Lasketteluloma Suomen tai Ruotsin Lapissa!

24. Käydä safarilla

25. Uusi automatka Espanjaan – osa ehkä muistaakin kuinka autoiltiin halki Euroopan kesällä -15. Uudestaan!

26. Junailla Tukholmasta Kööpenhaminaan – tätä reissua ollaan suunniteltu ystäväni Oonan kanssa vaikka kuinka pitkään, mutta emme ole saaneet aikaiseksi raivata kalenterista tilaa. En ikinä haluaisi Interrailille, mutta tällaisessa minikoossa yöjunailu innostaisi!

27. Käydä Tanskassa ja Ruotsissa kalusteostoksilla autolla! Autollinen täynnä pohjoismaista designia – sitten joskus, kun kukkaro pullistelee 😉

28. Belfastin Titanic-museo – aina välillä matkustaessa saa jänniä ideoita, minne haluaisi seuraavaksi. Dublinissa välipäivinä näin mainoksen Belfastin Titanic-museosta, ja pienen googlailun jälkeen en muualle haluakaan!

29. Käydä musikaalissa Westendissä ja Broadwaylla

30. Roundtrip autolla Alpeilla – 2015 autoroundtripillä Euroopassa ihastuin Alppimaisemiin. Sinne on päästävä takaisin!

En uskonut olevani luontokohdeihminen, ennen kuin kävin Islannissa. Islanti lumosi, ja sen jälkeen luontokohteet ovat jaksaneet sytyttää kerta toisensa jälkeen.

En uskonut olevani luontokohdeihminen, ennen kuin kävin Islannissa. Islanti lumosi, ja sen jälkeen luontokohteet ovat jaksaneet sytyttää kerta toisensa jälkeen.

31. Salzburg – Sound of Music -fanin must see -kohde!

32. Sveitsi – niinikään ihastuin 2015 kesällä Lausannen kaupunkiin, mutta valitettavasti aikataulu ei mahdollistanut pidempää tutustumista kaupunkiin. Lausanneen, tai johonkin muuhun Sveitsin kaupunkiin, haluan mahdollisimman pian takaisin!

33. Shoppailumatka New Yorkiin

34. Mahdollisuus käydä Espanjassa säännöllisesti monta kertaa vuodessa <3

35. Viikonloppumatka Eurooppaan isolla kaveriporukalla – olen matkustanut monenlaisessa seurassa ja eri ihmisten kanssa on aina erilaista matkustaa. Juttu, jota en ole vielä päässyt kokeilemaan, olisi kasata iso kaveriporukka ja lähteä käymään jossain eurooppalaisessa pääkaupungissa.

36. Hawaii – siitä lähtien, kun Heidin kanssa fanitimme ala-asteella Lilo & Stitchiä, ollaan molemmat haluttu käydä Hawajilla. Ja vieläkin halutaan!

37. Vuokrata mökki viikoksi Turun saaristosta kesällä hyvällä porukalla

38. Tehdaskierros Fazerin makeistehtaalle

39. Hankkia ihanat passinkannet – tämänhetkiset, kymmenisen vuotta Aurinkorannikon basaareilta hankitut alkavat vedellä viimeisiään…

40. Ted Bakerin matkalaukku <3

Kotikulmat Espanjassa ovat rakkaimpia maisemiani, siellä voisin viettää kuinka paljon aikaa tahansa <3

Kotikulmat Espanjassa ovat rakkaimpia maisemiani, siellä voisin viettää kuinka paljon aikaa tahansa <3

41. Nähdä Sydneyn oopperatalo – ja Sydney ylipäänsäkin, mutta juuri oopperatalo tuntuu Eiffeltornin kaltaiselta maamerkilta, joka on nähtävä kerran elämässä.

42. Matkustaa vuorokausirajan yli – tuntuu teoreettisesti kiehtovalta ajatukselta voida ”peruuttaa” 24 tuntia taaksepäin hujauksessa!

43. Soittaa folkjameissa Quebeqissä – tarvitseekohan kansanmuusikon tätä selitellä tämän enempää?

44. Skotlanti & Loch Ness – jo muutama vuosi sitten suunniteltiin Oonan kanssa matkaa Edinbourghiin, mutta Dublin voitti silloin. Skotlantiin pitäisi kuitenkin päästä jossain vaiheessa, eikä vähiten ihastelemaan maailman sympaattisinta enkkuaksenttia!

45. Käydä Etelä-Afrikassa

46. Venetsia – Italiassa olen käynyt Napolissa, Torinossa ja Milanossa. Kaikki kolme paikkaa olivat kohteina ihan ok, mutta kiinnostaisi nähdä, muuttaisiko legendaarinen Venetsia näkemykseni Italiasta.

47. Opastettu matka Etelä-Amerikkaan – Brasiliassa, Perussa, Uruguayssa ja Argentiinassa käyminen kiinnostaisi kovin, mutta ei ilman asiantuntevaa opasta! 🙂

48. Tokyo – en ole koskaan käynyt Aasiassa, ja Tokyo tuntuisi jännältä paikalta aloittaa.

49. Vuonoristeily Norjassa

50. Roundtrippailla Suomessa kesällä, nähdä uusia paikkoja, käydä uusissa kaupungeissa, kiertää museoita Museokortilla, syödä mansikkaähky… <3

Yksi Suomen kesän kohokohtia vuodesta toiseen on ehdottomasti Kaustisen kansanmusiikkijuhlat. Kaustisreissuilla onkin tullut nähtyä Suomea paljon, kun ollaan pysähdelty aina uusissa paikoissa reitin varrella, ja joskus poikettu reitiltäkin.

Yksi Suomen kesän kohokohtia vuodesta toiseen on ehdottomasti Kaustisen kansanmusiikkijuhlat. Kaustisreissuilla onkin tullut nähtyä Suomea paljon, kun ollaan pysähdelty aina uusissa paikoissa reitin varrella, ja joskus poikettu reitiltäkin.

 

 

Alaikäisenä ulkomaille?!

Yhä nuoremmat suuntaavat nykyisin ulkomaille kerryttämään upeita elämyksiä, ja niin myös mekin olemme alaikäisinä matkustaneet jonkin verran ihan kaveriporukalla yksin, ilman ”aikuisia” mukana. Vaikka kohta ollaankin molemmat täysi-ikäisiä, ajateltiin laittaa ylös muutama vinkki siihen, mitä alaikäisenä kannattaa huomioida ulkomaille yksin lähdettäessä.

  • Monella on täysin väärä kuva alaikäisenä matkustamisesta. Ei, 16-vuotias ei tarvitse lentoemäntää saattajaksi ja passipussia kaulaan lentokentällä, ja kyllä, monet hostellit ja hotellit ottavat mieluusti vastaan alaikäisiäkin matkustajia. Jos rohkeus ja itsevarmuus riittää, lähde ihmeessä reissuun (mutta selvitä ensin allaolevat jutut :))!
  • Tarkista ikärajat kohdemaassasi. Tämä on ehkä tärkein pointti: vaikka olisi 18-vuotias, ei todellakaan ole täysi-ikäinen kaikissa maissa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on melko vaikeaa saada hotellihuone, jos porukassa ei ole vähintään yhtä 21-vuotiasta. Toisaalta niihin maihin, joissa täysi-ikäisyyden raja on 16, on helppo lähteä 16-17-vuotiaana.
  • Tarkista ikärajat hotellilta ja matkayhtiöltä. Monilla hotelleilla, lento- ja laivayhtiöillä on omat ikärajansa. Kannattaa aina tarkistaa ikärajat sekä hotellilta että lentoyhtiöltä, ennen kuin varaat matkan, jottei tule ikäviä yllätyksiä.
  • Tarkista, mitä alennuksia voit saada! Jos olet opiskelija, sinun kannattaa ehdottomasti hankkia kansainvälinen Isic-opiskelijakortti, ja saat samat alennukset kuin paikallisetkin opiskelijat. Kun lähdetä kiertämään nähtävyyksiä, kannattaa ottaa mukaan myös henkkari; esim. Ranskassa ja Saksassa moneen museoon pääsee alle 26-vuotiaana EU-kansalaisena ilmaiseksi.
  • Muista nuorisoliput lentoyhtiöillä! Ainakin Finnair ja Norwegian antavat nuorille alennusta joistakin lentolipuista. Opiskelija- ja nuorisohintaisia lentoja voit katsoa myös Kilroylta, joka on muutenkin erikoistunut juuri nuorten matkustamiseen.
  • Jännittääkö matkustaminen? Vai eikö vanhemmat tahdo päästää sinua ensimmäistä kertaa yksin reissuun? Ensimmäisillä ulkomaanmatkoilla kannattaa ehdottomasti harkita kohteeksi paikkaa, jossa sinä tai matkaseuralaisesi olette ennen käyneet. Kun tietää paikasta jo jotakin ennakkoon, voi keskittyä itse matkustelun opetteluun.

 

rsz_img_6954

Mainiota maailmanvalloitusta! 🙂

– Heidi & Annika

Messufriikin päiväkirja

Heippa!

Kun mielii irti arjesta, mutta ei ihan ole ajallista tai rahallista mahdollisuutta äkkilähtöön etelään, mielipuuhiani on tsekata, olisiko Messukeskuksessa jokin jännä tapahtuma menossa. Rakastan nimittäin messuja; maistiaisia, upeita osastoja, ilmaisia kyniä ja hyviä tarjouksia! 🙂

Niinpä suuntasin viime viikolla käymään Habitare-messuilla. Tässä sisustusalan tapahtumassa en ollut ennen käynytkään, aiemmin olen vieraillut kirja-, ruoka-, musiikki-, matka- ja kauneusmessuilla. Habitare kyllä yllätti iloisesti, sillä sisustusalan huippujen suunnittelemat messuosastot olivat niin kauniita ja viimeiseen asti viilattuja. Vaikkei mukaan tarttunutkaan ostoksia (oma sisustustarpeeni ei tällä hetkellä ole valtava), sain kuin sainkin mukavan irtioton hektisestä arjesta.

Messuosastot Habitaressa oli tehty huoneen tai jopa kokonaisen huoneiston tyyliin, joten sisustuksesta sai todella kokonaisvaltaisen kuvan.

Messuosastot Habitaressa oli tehty huoneen tai jopa kokonaisen huoneiston tyyliin, joten sisustuksesta sai todella kokonaisvaltaisen kuvan. Ei tosiaan kuvitellut olevansa Messukeskuksen valtavissa halleissa!

Sunnuntaina messuelämä sai jatkoa aivan toisentyyppisestä tapahtumasta, kun suuntasimme perheen kanssa Kouvolan suunnalla Elimäen lähiruokamessuille. En ollutkaan ennen tajunnut, kuinka paljon herkkuja meillä Kymenlaaksossa tuotetaankaan. Sää helli ja tarjolla oli ties mitä hyviä ja edullisia ruokia – lähiruokamessuille menen ehdottomasti uudestaankin!

Nyt ei auta kuin odottaa syksyn kirjamessuja ja, ennen kaikkea, tammikuun matkamessuja! Nämä kaksi ovat ehdottomat lempparini messuviidakossa. Mitä messuja sinä suosittelet tsekkaamaan? 🙂

-Annika